2022 stond bol van de geopolitiek belangrijke gebeurtenissen. Hoewel het een jaar was dat werd gekenmerkt door conflicten, escalatie van spanningen en grote risico’s, was het tegelijkertijd het teken van een uiterst belangrijke multipolaire wending, schrijft Lucas Leiroz.

Het jaar begon met oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, die verder verslechterden en uitgroeiden tot een open conflict. Eind 2021 begon Kiev, dat zich steeds meer schaarde achter de Westerse anti-Russische paranoia, met een nieuwe campagne van buitensporige militarisering, waardoor de Russische nationale veiligheid aanzienlijke risico’s liep. Het Oekraïense neonaziregime bevorderde ook een escalatie van de burgeroorlog en zou, volgens verschillende inlichtingenrapporten die door de Russische regering zijn vrijgegeven, een “definitieve oplossing” voor de burgeroorlog in het oosten plannen, met de absolute uitroeiing van het verzet in de Donbass.

Om dit geweld te stoppen en de risico’s voor zijn eigen veiligheid te neutraliseren, lanceerde Moskou op 24 februari een speciale militaire operatie om Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren. Daarmee greep Moskou eindelijk in in het acht jaar durende conflict tussen etnische Russen en Oekraïense neonazi-troepen en bracht het hoop voor de bevolking van Donbass.

Aanvankelijk weigerde de NAVO actief deel te nemen aan het conflict en stuurde alleen financiële en humanitaire hulp. Maar de situatie begon te veranderen in april, toen de eerste wapenpakketten naar Kiev werden gestuurd. Moskou negeerde deze stap om escalatie te voorkomen, en vervolgens begon het Atlantische bondgenootschap met een golf van systematische wapenzendingen en begon het actief deel te nemen aan het conflict – dat nu niets meer is dan een NAVO-proxy-oorlog tegen Rusland.

  Massale Russische vergeldingsaanval: Eerste Russische golf van meer dan 100 raketten is ingeslagen: Geen water en elektriciteit in Oekraïne (Video's)

Rusland is militair gezien duidelijk superieur en Oekraïne heeft geen schijn van kans op een overwinning. Maar de westerse vasthoudendheid om wapens te sturen, in plaats van te bemiddelen in vrede, maakt het voor de Oekraïners mogelijk om het conflict te verlengen, zelfs zonder militaire vooruitgang te boeken. Bovendien wordt geschat dat een derde van de soldaten die momenteel aan Oekraïense zijde vechten, buitenlandse huurlingen zijn, waaronder gepensioneerde NAVO-soldaten – waaruit blijkt dat het Westen wel degelijk in oorlog is met Rusland.

In dit beleid van anti-Russische agressie gehoorzamen de Amerikaanse bondgenoten de bevelen van Washington, zelfs zonder er op enigerlei wijze van te profiteren. Het jaar eindigt met de komst van de winter in Europa en een ongekende energiecrisis, omdat de EU heeft besloten vast te houden aan het beleid van economische sancties dat sinds het begin van de operatie in Oekraïne door de VS tegen Rusland wordt aangemoedigd. De VS, het VK en de EU bevorderen allerlei boycots tegen Moskou, terwijl de opkomende wereld dit anti-strategische beleid afwijst en steeds meer een orde opbouwt die gebaseerd is op pragmatisme en solidariteit.

Het plan om de Russische economie met dwang te boycotten is absoluut verkeerd uitgepakt, aangezien de sancties een nog grotere integratie tussen Rusland, China en India – en bijgevolg tussen deze landen en alle andere opkomende partners die nauwe banden met hen onderhouden – hebben afgedwongen. Bovendien heeft de huidige situatie het de-dollariseringsproces versneld, nu Rusland energie en olie verhandelt in roebels.

Zonder kans op een overwinning in Oekraïne neemt het Westen zijn toevlucht tot aanvallen op zijn vijanden in andere delen van de wereld. In augustus bracht de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een bezoek aan Taiwan, waarmee zij de Chinese soevereiniteit over het eiland schond, aangezien Peking het bezoek formeel had verboden. De zaak leidde tot een ongekende veiligheidscrisis, waarbij China op de Amerikaanse provocatie reageerde met militaire ontmoedigingsoefeningen in de Straat van Taiwan. Er bestaat inderdaad gevaar voor escalatie in de nabije toekomst, en zeer onverantwoordelijk belooft de VS Taiwan militair te steunen als China op het eiland ingrijpt, waardoor de wereld ernstig gevaar loopt.

  Kievs troepen zijn "geblokkeerd" in Zaporizhzhya en Bakhmut - Russen "lokken" Oekraïners in "kill zones" (Video's)

Tegelijkertijd proberen de VS ten koste van alles op andere manieren sociale chaos in China aan te wakkeren. Protesten tegen het Chinese gezondheidsbeleid worden bijvoorbeeld aangemoedigd. Het doel is het land op alle mogelijke manieren te destabiliseren. Iets soortgelijks gebeurt in Iran, waar in oktober een poging tot kleurenrevolutie werd ondernomen, waarbij gewelddadige protesten plaatsvonden, zelfs met gebruik van vuurwapens en terroristische methoden door de “demonstranten”.

Als domino-effect zijn onlangs ook andere veiligheidscrises verergerd: Azerbeidzjaanse terroristen begonnen wegblokkades op te werpen en veroorzaakten een humanitaire crisis in de regio Artsakh, en begonnen verschillende provocaties tegen Russische vredeshandhavers. Een ander punt van constante wrijving is Kosovo, waar gewapende groepen Servische troepen hebben aangevallen en bestaande vredesverdragen hebben geschonden.

In alle gevallen zien we een eenvoudige poging van pro-westerse krachten om chaos te zaaien in zoveel mogelijk regio’s om te proberen overwinningen te behalen op andere plaatsen dan Oekraïne, waar de Russen de militaire situatie onder controle hebben. De meeste van deze destabilisatie- en boycotpogingen zijn geneutraliseerd, maar de risico’s van escalatie en het ontstaan van nieuwe conflicten zijn reëel.

In feite zal de wereldsituatie zich pas stabiliseren wanneer de VS beseffen dat de unipolaire wereldorde niet langer kan worden gehandhaafd. 2022 was het geboortejaar van de multipolariteit, toen de opkomende landen zich verenigden om “nee” te zeggen tegen de westerse sancties en vrij handel te blijven drijven met Rusland en China. Het is duidelijk dat de BRICS een sleutelrol spelen in deze mondiale overgang, zoals we kunnen zien aan de groeiende belangstelling van nieuwe landen om zich bij de groep aan te sluiten.

  NYT over Oekraïne - Echte berichtgeving, propaganda voor evenwicht, onheilspellende waarschuwing

In 2023 zal de situatie zeker in dezelfde richting gaan. Geopolitieke veranderingen zijn meestal positief voor landen die voorstander zijn van multipolariteit, maar het consolideren van deze veranderingen zal gebeuren met veel strijd en conflicten, omdat het Westen zich zoveel mogelijk zal verzetten, met al zijn middelen. Op een gegeven moment zal het Westen echter zijn nederlaag moeten toegeven en met de opkomende landen moeten onderhandelen over een vreedzame herformulering van de wereldorde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlands parlementslid: “Dit zijn vreemde tijden die helaas nog zullen verergeren”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMercouris: “Er is iets groots op komst”
Volgend artikelGebrek aan goede analyses draagt bij tot het verval van het “Westen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De dochter van de groothertog van Luxemburg Alexandra gaat trouwen. Voor de wet vindt het huwelijk plaats op 22.04.2023 en op 29.04.2023 is de kerkelijke inzegening. 22 + [2 + 9 = 11] is 33 en dat is het ultieme meestergetal van de sinds 1776 door de illuminati geïnfiltreerde vrijmetselaars.

  22.11.1918 > blijde intrede van de Belgische koninklijke familie in Brussel
  22.11.1963 > moord op president J.F. Kennedy in Dallas
  22.11.1966 > lancering van het White Album van the Beatles
  22.11.1975 > koning Juan Carlos legt eed af in Spaanse parlement (Cortes)
  22.11.2005 > Angela Merkel treedt aan als bondskanselier

  • 22+0+4 = 26
   22 is een meestergetal
   2 + 0 + 2 + 3 = 7
   26+7= 33 (is een meestergetal)

   2+9 = 11 11 is een meestergetal
   11 + (0 + 4 + 2 + 0 + 2 + 3) = 22

   Getallen worden in de numerologie altijd terug gebracht tot één getal, behalve de meestergetallen

   Verborgen betekenis van het getal 33: het spiritueel hoogst mogelijk haalbare door een mens.
   Het staat ook voor liefde en harmonie. Bovendien wordt het geassocieerd met Jezus 33. Jezus stierf naar grote waarschijnlijkheid namelijk in het jaar 33 en hij werd 33 jaar.

   Mijn mening: de ‘elite’ is achter de schermen bezig om gebeurtenissen zo te laten verlopen dat ze samen vallen met bepaalde getallen die in hun kringen als invloedrijk, machtig of zelfs magisch worden beschouwd …… Zij wanen zich goden. Maar zijn het niet. Het manipuleren van gebeurtenissen zal hen dan ook niet brengen waar zij op hopen. Integendeel zelfs.

  • 22+(2+9)=33. Ja, zo kom je altijd wel op een of ander magisch getal uit. Hou toch op met die onzin. Waar mensen zich al niet mee bezighouden.

 2. De getallen zijn berichten / aanwijzingen voor jezelf. Als je er voor open staat ga je ze ook zien, en je kan ze gebruiken om bepaalde onprettige situaties te vermijden. Ze zijn helaas geperveteerd door de vrijmetselaars. Tegenwoordig kan iedereen ze zien middels de digitale clock en andere visuele middelen. Je ziet ze onwillekeurig, en zonder dat je er op zit te letten, zoals bijv Vrijheid hier boven op zijn laptop. Alsof iets je hoofd er heen stuurt, of je kijkt toevallig op.
  33 betekent “blijf in controle” (van jezelf, iaw, doe niets waarvan je weet dat het fout is en dat de kans groot is dat het mis gaat, spot nergens mee.) De vrijmetselaars hebben zich die getallen toegeëigend, om zo een soort van code voor elkaar te hebben – 33 betekent voor hun “wij zijn in controle (van de rest)”. Ze spotten.
  22 betekent “groot verlies vaak gepaard met de dood, haast onmogelijk om met ontzettend veel werk te voorkomen, je hebt hier nauwelijks of geen invloed op”. Als je dit ziet weet je dat je een verlies tegemoet gaat met hetgene je aan het doen bent, of waarin je verkeert. Ook is dit een aanduiding dat er een dood kan plaatsvinden. De voorspelling van de 22 kan alleen voorkomen worden door keihard werk. Maar doorgaans lukt dat niet. De 22 is verschrikkelijk waardeloos. Bijv, je ziet een combinatie van 22 en 33 op je auto dashboard – dat betekent dat als je niet in controle blijft, je een vette boete krijgt (bijv je wordt aangehouden met alcohol op, of je overtreedt de snelheid en er staan ergens flitsers). Het jaar 22 in dit geval, kan niet gebruikt worden om de shit voor elkaar te krijgen, zoals de globalisten denken, maar het stuurt een bericht naar de hele wereld dat er vreselijke dingen spelen die een groot verlies alom veroorzaken. De globalisten zien dit nummer als dat zij een grote slag gaan slaan, maar dat is niet zo, het getal is geen wondermiddel waar iets door gaat lukken; het getal is een bericht over de status van een situatie en de gevolgen er van. Dit verlies kan dus op twee manieren worden bekeken: keiharde tegenwerking op de aanval van die parasietenclub omdat er veel mensen zijn die er niet in trappen, maar verlies voor weldenkende mensen omdat ze dit lijden door de schapenkudde die meegaat met de parasieten, en het keiharde werk dat ze verzetten om het verlies te voorkomen wordt in de weg gezeten door de schapen barriere. Het verlies is dus op alle fronten en kan nauwelijks of niet voorkomen worden; niet door slechts het verzet van de vredige mensen. In feite, het is een groot verlies voor de hele wereld zoals die is, en slechts met nog meer keihard verzet kan dit verlies voorkomen worden. Op dit moment is het verlies enigzins voorkomen, maar niet in zijn geheel want het verzet was van een te klein volume, het was wel sterk, maar het volume was te klein. Echter, omdat de aanval van de parasieten tegenviel voor ze, zullen ze nog smeriger worden. Het verlies dat de wereld geleden heeft in het jaar 22 is dus niet ten einde, en veel keihard is nog steeds nodig, maar in grotere volumes. We zijn in dit geval afhankelijk van de schapen die mee moeten werken. Maar die kans is waarschijnlijk voorbij.
  De 11 betekent “grote veranderingen” – op sociaal gebied, goed of slecht. Meestal slecht. Je komt terecht in een grote verandering, die zich aan het ontplooien is achter de schermen. Je ziet dan bijvoorbeeld heel veel 11:11 de hele tijd, en je weet dan dat er iets broeit waar je op je hoede voor moet zijn. Je kan dit wel uitvogelen, wat er speelt, als je een beetje op de hoogte blijft van wat er om je heen speelt, maar de meeste mensen hebben geen benul.
  Belangrijk om te weten, de getallen kunnen niet gebruikt worden om specifiek iets voor elkaar te krijgen, maar je kan je snode plannen natuurlijk wel plannen op een dag die een betekenisvol getal heeft, zoals bijv 911, toen er een grote verandering werd geïmplenteerd nadat de gebouwen zgn aangevallen waren.
  Er is veel meer over die getallen, die een zeer waardevolle berichtgeving zijn, en als je er voor open staat, zie je ze ook. Ze helpen je om je koers te houden en niet in een kuil te vallen.

  Als je het gelul vindt, is dat ook prima. Ik ken heel veel mensen die ze ook begonnen te waarnemen toen ik ze de getallen uitlegde, en sommigen vertelden me dat ze er door geholpen zijn. Mss heeft het iets te maken met de zgn ‘verlichting’ waar je mss over gehoord hebt, Age of Aquarius of zoiets. Wie weet. Zelf ben ik ooit van een dodelijk auto ongeluk gered met die 22 toen ik een heel zwaar gevoel kreeg dat er iets heel erg fout zou gaan. Ik eiste toen van de bestuurder dat hij meteen zijn hoge snelheid afnam; en in de scherpe bocht die er heel kort daarna kwam in het berglandschap van Pennsylvania in de winter in het midden in de nacht, stond een gigantisch hert midden op de weg. Bestuurder kon door lagere snelheid nu op tijd remmen zonder uit de bocht te vliegen. Als we tegen het hert aangeknald waren lagen we toen in de ravine. Geen grap, geen larie. Ik had de bestuurder ook op de 22 gewezen toen ik mijn eis uitsprak. Hij wist er van. En zo nog veel meer voorbeelden.

  • Een hele mooie uitleg Immortal
   Zodra men buiten het bestaande kokertje gaat kijken en dieper in deze materie duikt gaat er steeds meer duidelijk worden.
   Er is zoveel meer kennis dan de meesten beseffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in