Oekraïense manschappen vuren een M777 houwitser af op een niet nader omschreven front in de Donbass-regio. Bron: het Oekraïense ministerie van Defensie.

Verschillende EU-landen, waaronder Polen, Litouwen en Duitsland, bereiden zich voor of overwegen Oekraïense mannen in de militaire leeftijd die de oorlog zijn ontvlucht, terug te sturen naar Oekraïne.

De achtergrond is dat het Oekraïense leger niet alleen wanhopig wapens nodig heeft, maar ook soldaten om naar het front te sturen. Er wordt gezegd dat er tot een half miljoen nieuwe soldaten gemobiliseerd moeten worden om het aanhoudende Russische offensief het hoofd te bieden, bericht Mattias Albinsson.

Een groot deel van de bevolking, meer dan 10 miljoen, is het land echter ontvlucht. Dit betekent dat een groot deel van de mobilisatiebasis ook ontbreekt.

Polen en Litouwen

Twee weken geleden schrapte de Oekraïense regering alle consulaire diensten voor Oekraïense mannen in de militaire leeftijd die het land verlieten. De regels treffen ook Oekraïners die al jaren in het buitenland wonen en werken – al lang voor de Russische invasie.

De nieuwe regels zijn bedoeld om het Oekraïense mannen moeilijker te maken om hun dienstplicht in eigen land te ontlopen.

Maar het weigeren van paspoorten en andere consulaire diensten zal er waarschijnlijk niet toe leiden dat Oekraïners vrijwillig naar huis terugkeren om naar de “gehaktmolen” gestuurd te worden, zoals het front bekend staat. Dit is echter iets waar verschillende EU-landen nu mee willen helpen.

“We stellen al lange tijd voor dat we de Oekraïense kant kunnen helpen om ervoor te zorgen dat mensen die in militaire dienst moeten naar Oekraïne gaan,” zei de Poolse minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz twee weken geleden.

De Litouwse regering zegt nu ook bereid te zijn om te helpen.

  De VS maakt plannen voor de nasleep van de oorlog in Oekraïne

Ook in Duitsland

Het zijn niet alleen Polen en Litouwen die Oekraïne hulp beloven bij het opsporen van Oekraïense mannen die zich in de EU schuilhouden. Roman Poseck, minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Hesse, is ook voorstander van het idee.

Het voorstel van Poseck is dat de Duitse autoriteiten weigeren de verblijfsvergunningen van Oekraïners zonder geldig paspoort te verlengen. Dit zou hen dwingen terug te keren naar Oekraïne, dat ze dan niet meer mogen verlaten.

“Dit betekent dat we er ook bij betrokken zijn om ervoor te zorgen dat Oekraïne mannen kan gebruiken die naar het buitenland zijn gevlucht voor de oorlog,” zei hij zondag tegen ARD.

De 54-jarige CDU-politicus wijst degenen van de hand die vinden dat het een schending van het internationaal recht zou zijn om iemand uit te zetten naar een gewapend conflict.

“Oekraïne is geen onrechtvaardige staat,” aldus Roman Poseck.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Franse vrijwilliger woedend over leugens van Westerse media, onthult waarheid over oorlogsmisdaden in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDodelijke prionziekten nemen toe en kunnen nu worden overgedragen, dankzij COVID-19 vaccins
Volgend artikelOpen brief aan het volk: De tijd is nu
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Laten we de rollen eens omdraaien. De EU politici en hun familie gaan naar het front om Oekraine te helpen. En de bevolking vlucht naar warmere oorden.
  Geen weldenkend iemand wil oorlog, alleen de elite en domme mensen…..

 2. Dat komt niet goed.
  Velen zullen in het iillegale circuit verdwijnen/onderduiken.
  Gebrek aan kanonnenvoer?Hier voeren ze in Ned. de dienstplicht weer in.*of afgestoft eerder.
  Wat ben ik blij dat ik geen kids heb!
  Ik hoef ze geen BS uit te leggen.Cojona,mondkapjes etc.
  Ik hoef niet te vrezen voor MIJN kind(eren).
  Enne,persoonlijk ben ik buitengewoon dienstplichtig.
  Als ik moet opdraven,ga ik wel helpen in de keuken ofzo.
  Dankzij gehoorbeschadiging in mijn jeugd,ben ik te doof om commando’s te horen!
  Arme drommels die de wapens op moeten pakken,voor andermans doel,die niet ONS dient.

 3. Een kippenschuur die wordt geruimd spuiten ze vol met gif, koeien voor de slacht knallen ze een pin door hun kop, varkens voor de slacht spuiten ze dood… en om mensen te ruimen creëren ze een oorlog om ons één voor één in de versnipperaar te gooien. De satanisten doen alles om ons kapot en dood te maken… en het enige dat wij kunnen doen is weigeren.

  Helaas hebben de meeste mensen (zelfs de wakkeren) niet echt door wat er gaande is en hoe gigantisch dit is. Ze manipuleren het weer, ze overspoelen een heel continent met mensen die ze eerst honderden jaren dommer dan dom hebben gemaakt, ze faken crisis na crisis, ze spuiten gif in ons en hersenspoelen ons van geboorte tot graf, ze roven ons kaal, ze liegen alles aan elkaar… etc etc etc. Dit is niet iets van de afgelopen decennia of sinds WO2, ze zijn al duizenden jaren bezig om ons zo dom (zwak) mogelijk te maken en tussen nu en 2030 willen ze ons uitroeien en een nieuwe wereld beginnen. Ze schuwen niks en hun doel is eenvoudig… ALLES MOET KAPOT EN DOOD. Daarna komt de wederopbouw (BBB) van gedroomde satanische wereld waarin zij DENKEN dat ze als Goden zullen leven, maar ze snappen niks van het leven en daardoor snappen ze niks van hun eigen plannen of de gevolgen. De satanisten/de elites plegen zelfmoorden ze slepen ons mee in hun egoïsme en nihilisme. Liefdeloze wezens leven uit doodsangst en daarom leven ze om te consumeren. Nihilsten die alles nutteloos vinden en dus hun geweten uitzetten en als beesten alles willen bezitten en doen en meemaken voordat ze dood gaan. De meeste mensen zijn geïnfecteerd met dit nihilisme, waardoor we in een doodssekte, een dooscultus, leven. Iedereen DENKT dat het leven draait om voor je dood zoveel mogelijk te doen en te ervaren en te bezitten… terwijl dat het omgekeerde van het doel van het leven is. Mensen zijn onbewust en in diepe slaap. Voelen (hart) is vervangen door denken, waardoor mensen robots/ambtenaren worden.

  We zijn bijna op het allerlaagste niveau van de menselijke ontwikkeling, vele malen lager dan honderden jaren geleden. Nu moet de LGBTQXTZVW generatie ons de hel in slepen. De BOA’s zijn allemaal goede voorbeelden van de losers die ons de hel in handhaven. Broekies met genderneutrale lichamen en hoofden die niet kunnen communiceren en onredelijke en torenhoge boetes uitschrijven. En dan hun collega’s bij de gemeenteloketten die zich gedragen alsof ze hoofd van de Gestapo zijn.

  We moeten dit gedrag gaan begrenzen door ze te vragen waarom ze zich onmenselijk gedragen.

  Pfff… ondertussen besproeien de vliegtuigen ons vanuit alle richtingen. We zijn in oorlog en 80% beseft het nog steeds niet. Mensen bevatten echt nog steeds niet wat er gaande is. Dit is geen poging om macht te houden door ons te vernietigen… ze zijn ons aan het vernietigen.

  Het.Is.Oorlog!!!

  Elke dag wordt U biologisch gebombardeerd, vergiftigd en ziek gemaakt via voedsel, drinken, straling. Elke dag wordt er genocide en menticide op ons gepleegd. Al onze landen worden ontregeld en omgevolkt. Justitie en politie hebben nog geen seconde hun werk gedaan… OMDAT ZE BEWAKERS ZIJN DIE ONS MACHTELOOS MOETEN HOUDEN. De media en het ONDERwijs zijn gewoon een MKultra programma.

  En mensen blijven hun kinderen maar vrijwillig afleveren bij de hersenspoelcentrales die ONDERwijs zijn. Onze kinderen worden totaal geprogrammeerd!!! Volledig!!! Maar iedereen is te druk met werken en consumeren. Thuis scholing en zelf voedsel maken zijn te tijdrovend. Kinderen worden zo jong mogelijk op kinderdagverblijven gedumpt, want dat is opvoeden tegenwoordig… je kind ergens dumpen waar het van een vreemde (overheid) leert hoe te denken en te zijn. Allemaal terwijl ouders die hun kind horen te voeden als kleine kinderen door een pretpark rennen terwijl ze de vorming van hun eigen kinderen aan wildvreemden overdragen.

  Krankzinnig… het is echt krankzinnig. Maar we zijn hier niet zomaar aanbeland… het heeft duizenden jaren tijd gekost om op dit dieptepunt te komen… volledig ontkoppeld van God/liefde/compassie/eenheid/samenwerken/ geweten/eerlijkheid… al het ‘goede’ is uit ons gehaald en al het ‘kwade’ (ego) is maximaal gevoedt.

  Egoïsme is de echte pandemie. Iedereen is in meerdere of mindere mate besmet en de oplossing is om het egoïsme in ons los te laten door te realiseren dat wij niet ons ego zijn.

  • En zo is het maar net Theme, want de duistere krachten achter de schermen voeren een oorlog tegen God & de mensheid. De op 11.03.2020 door de WHO o.l.v. van satanist Tedros afgekondigde plandemie had de laatste fase moeten inluiden om de mensheid in een permanent digitaal concentratiekamp op te sluiten.

   Het goede nieuws is dat ze hierin niet gaan slagen, omdat ver voor het begin van onze jaartelling Vader/ Moeder God een decreet heeft uitgevaardigd om Gaia/ aarde definitief te bevrijden van de archontische demonen, die een van de mooiste parels uit de Schepping tot een ware hel hebben getransformeerd.
   De verhoging van de trillingen (o.a. Schumannresonantie) op onze planeet gaat steeds sneller en momenteel komen enorme zonnevlammen op ons af om dit proces wederom te doen versnellen. Jezus Christus was wegbereider voor de huidige tijd en door hem in overgrote mate gegeven Christusenergie is hiervan een levendig en tastbaar bewijs.
   Het aantal onthullingen over zaken die tot voor kort het daglicht niet konden verdragen zal de komende tijd in een steeds groter tempo toenemen en het sluitstuk zal zijn hoe ver de duistere krachten achter de schermen daadwerkelijk waren gevorderd om hun duivelse & sinistere plannen aan de mensheid op te leggen.

  • Theme
   Je hebt volkomen gelijk……en ik zit hier met de handen in het haar……te proberen mezelf niet volkomen te verliezen in blinde woede.

   En Ron……ik ken jouw verhaal ook. Er zijn krachten doende die ik niet kan zien.

   Zonder hoop geen leven. Maar het kost wèl moeite.

   • @Inhetmeer…

    Zie de woede als angst en zie dat die angst vervliegt als je onderzoekt wat die angst aanschouwt. Jij bent de waarnemer, niet de angst (gedachten waardoor woede, boosheid, verdriet, irritatie) die je waarneemt. Het hoofd maakt angst, het hart maakt liefde. Ga dat herkennen en je woede zal transformeren in liefde. We leven als mensheid nu op de kop omdat we van buiten naar binnen leven ipv binnen naar buiten te leven. Nu bepaalt alles buiten ons of we liefde voelen ipv dat we liefde ZIJN.

    Ga het onderscheid tussen je hoofd en je hart herkennen en je hart zal langzaam de leiding krijgen en alle angs/gedachten wegnemen.

    @Ron…
    Klopt… alles gaat sneller en sneller. De meeste mensen, wij ook, zien en begrijpen maar een paar dimensies van dit schaakspel. Het is een spirituele cyclus. Het start allemaal in vol bewustzijn dat wij één zijn en dat dit leven een droom is, dan vergeten we langzaam hoe/wat wij zijn en ontstaat het ego, dat ego is in duizenden jaren uitgegroeid tot een monster. Het is in ons allemaal, en het ego gaat eindigen en dan begint er een nieuwe cyclus. De vraag is even of die cyclus hier op aarde is. De droom die dit leven was, is een nachtmerrie geworden… als de nachtmerrie erg genoeg wordt gaan wij ontwaken of we roeien onszelf uit omdat de rijken der aarde hun macht over onze ego’s niet willen opgeven.

    • In het interessante boek van Laura Eisenhower ‘Awakening the Truth Frequency’ komt ook het begrip HAARP voor. HAARP betekent High Frequency Active Auroral Research Project. In alle werelddelen staan antennes waardoor het weer tot in de ionosfeer (500 km) kan worden beïnvloed, maar ook aardbevingen kunnen worden opgewekt (denk aan de zware aardbevingen op 06.02.2023 in Zuidoost-Turkije en het noorden van Syrië. De 365 antennes in Gakona (Alaska) zijn actief sinds 1993 en de Europese tegenhanger staat in Tromsø.

     In de periode 1992 – 1994 bestonden in de VS GWEN towers (Ground Wave Emergency Network) en dit was een commando- en controlecommunicatiesysteem van de Amerikaanse luchtmacht, bedoeld voor gebruik door de Amerikaanse regering om militaire communicatie voor, tijdens & na een nucleaire oorlog te vergemakkelijken.

   • @Inhetmeer
    idd er zijn krachten doende die niet zichtbaar zijn maar elke dag op ons losgelaten worden. Vandaag was weer zo’n dag. EMP moedwillig? of is dit vanwege de zonnevlammen?
    er zijn zelfs patenten om dit te veroorzaken.

 4. Conclusie we kunnen rustig vluchtelingen weer terugsturen of uitzetten, want het land van herkomst is geen onrechtvaardige staat en het feit dat er een gewapend conflict is en hun leven in gevaar komt doet hier dus niets aan af.

  • Daar komt het wel op neer als je het artikel lees. Ik vind trouwens ook dat ze terug moeten. Maar ethisch en moreel kan dat nog niet of nauwelijks als je weet dat je ze dood in stuurt. De oplossing…

   Ach de oplossing, vergeet die maar. Zal wel te simpel zijn. Poetin effe bellen bellen of we kunnen praten en hoe dat conflict gestopt kan worden. Oekraïne zal een stuk kwijt zijn, anders is het alles kwijt. Maar goed nu zijn het de Oekraïners en straks zijn het je kinderen. En daar gaat gebeuren, er is al op gezinspeeld door dat kutwijf Ollongren.

   Als ouders dat willen, best. Ze gaven ze ook de vaxx dus veel ouders geven uiteindelijk geen donder om hun kinderen. De COVID periode hebben een gunstige bijwerking gehad. We weten we nu met wie we te maken hebben. Dom volk dus die Psychopaten in blind vertrouwen volgen. Al moet je 20 vaccinaties nemen, ze hebben geen enkel moment de vraag “ als eentje niet werkt waarom zou ik die andere dan wel vertrouwen “

 5. er gaan er veel contact zoeken met de Russische Ambassade’s…🤗⛽ desnoods in een benzinestation..😂🤣♥️🇷🇺🌹

  • Ja waarom ook niet, in Rusland wordt ook brood gebakken en daar is nog ruimte genoeg. Ze spreken bijna de zelfde taal. Ik wist het wel.

 6. Is dat dan niet een vorm van bijdragen aan een genocide? Wat een verschrikkelijk rot volk zijn die politici toch. Verschrikkelijk om mensen doelbewust in de dood te drijven.
  Eigenlijk is het geen wonder deze politieke uiting. De genocide op decbevolking in Gaza wordt door de westerse politici ook gesteund. Hoe verschrikkelijk hypocriet kun je zijn? Zo dus!
  Streef verdomme naar vrede, creër een politieke oplossing die voor alle partijen acceptabel is en VOORAL hef die terreurorganisatie, die NATO heet OP!!
  Flikker de yankees uit Europa, die maar één doel hebben om Europa voor de derde keer naar de donder te helpen voor EIGEN gewin.
  Schoon dat zooitje in Brussel op, dat nu alleen maar schoothondjes zijn van usa en allerlei globalistische organisaties. Creer daar een ploeg die niet voor eigen belang, maar voor de belangen van Europa en het Europese volk staat.
  Wat een wereld, wat een bende en vooral wat een toekomst….

 7. Heren en dames (geen haar beter) politici die mensen een oorlog in willen sturen, ik heb een voorstel :
  Diegene die willen vechten die gaan, diegene die niet willen vechten die gaan niet.
  Nou, goede reis dan maar, dahaaag.

  En kom nu niet aan met het gezwets dat uw land u hier nodig heeft. Want dit land is beter af zonder oorloghitsers en lakeien van het grootkapitaal.
  Het volk heeft op u vertrouwd en heeft u gekozen. U hebt de laatste decennia het vertrouwen verkwanseld en steekt nu de mensen die u vertrouwd hebben een mes in de rug, walgelijke hypocrieten.
  Zoals ik het zie heeft u 4 opties :
  1. Haal de macht terug van het rijke crapule de luxe naar het volk en herstel de democratie.
  2. Ga onderhandelen met de Russen en kijk maar waar je uitkomt zonder jullie typische westerse intimidatie en afpersings tools.
  3. Ga zelf maar vechten samen met gelijkgezinden in plaats van degene te sturen die u vertrouwd hebben en het niet met u eens zijn.
  4. Riskeer een binnenlandse opstand door mensen te sturen die niets in te brengen hebben maar wel uw algelijk Gordon Gekko beleid van de rijken moeten verdedigen.

  En die binnenlandse opstand is niets anders dan burgerlijke noodweer ten aanzien van laffe uitvreters zoals u.

  • Vrouwen en kinderen gaan niet terug, die zijn hier een hoop geld waard als de mannen op het slachtveld achterblijven. De moderne slavenmarkt. Zo gaan die dingen.

   • Misschien kan vanuit de EU + Zwitserland een bataljon non-binaire soldaten worden gevormd waarin Nemo en Bambie Thug een prominente rol gaan vervullen.
    Vladimir Poetin krijgt nu al nachtmerries van het idee dat dit ongetwijfeld onoverwinnelijke legeronderdeel ingezet gaat worden in de Donbass.

 8. Aardig weertje vandaag ( niet op de strepen letten in de lucht) 🏖

  •Macron is nu “ bang ’’om troepen te sturen
  Zie meeting xi jinpeng 🐑
  •VS heeft het over een verdrag met Rusland half juli 🐑
  • YouTube, ‘ plebs’ zegt dat de mankracht erdoor heen gaat, maw ze moeten nu de oorlog wel beëindigen. ‘ vrede met Rusland.
  •Acteurs die zogenaamd ‘ verkeerd zijn geïnformeerd over vax wereldwijd.
  Bangggg maken, straatje schoonvegen.

  Verleiding en
  Misleiding om ‘ boodschap 💣’ maximaal tot zijn recht te laten komen binnen aantal maanden.

 9. Die Roman Poseck heeft wat mij betreft recht op een Oekraïens staaltje van standrechtelijke executie zoals daar, volgens hem, niet bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in