De vijf doelstellingen die in dit stuk worden opgesomd, geven aan wat Rusland tegenwoordig wil bereiken na meer dan twee jaar intense proxyoorlog met de NAVO, schrijft Andrew Korybko.

Zelensky beweerde vrijdag dat het langverwachte offensief van Rusland eindelijk was begonnen na zijn nieuwe aanval op de regio Charkiv, waaruit het zich in september 2022 tactisch had teruggetrokken. Dit gaat vooraf aan het feit dat hij waarschijnlijk aan de macht zal blijven onder juridisch dubieuze voorwendselen als zijn termijn op 21 mei afloopt en sluit aan bij de voorspelling van de Oekraïense Inlichtingencommissie dat er politiek-militaire problemen zullen ontstaan in de aanloop naar zijn zomer. Hier zijn de vijf doelen die Rusland aantoonbaar wil bereiken met het oog op de grotere context van het conflict:

1. De voorwaarden scheppen waaronder Rusland zijn nieuwe regio’s volledig kan controleren

De steeds frequentere overwinningen van Rusland in Donbass in de afgelopen maand laten zien hoe ernstig de Oekraïense dienstplicht- en logistieke crises zijn geworden, waardoor Moskou ze tot het breekpunt kan drijven door precies op dit moment een nieuw front te openen. Dit is bedoeld om een militaire doorbraak te vergemakkelijken voor het verdrijven van Oekraïense troepen uit het geheel van Ruslands nieuwe regio’s, waarbij een eventuele ineenstorting van de frontlinies vervolgens de weg vrijmaakt voor het bereiken van aanvullende militair-politieke doelen.

2. Oekraïne dwingen om alle regio’s ten oosten van de Dnjepr te demilitariseren

Het is onwaarschijnlijk dat Rusland territoriale aanspraken zal maken op Oekraïnes romp-regio’s ten oosten van de Dnjepr vanwege de hoge kosten van duurzame beveiliging, wederopbouw en integratie. Daarom zal Rusland waarschijnlijk in plaats daarvan demilitarisering eisen als bufferzone in ruil voor het behoud van de politieke controle door Kiev. Alle gebieden die het in de loop van deze naar verluidt gelanceerde campagne verovert, kunnen worden teruggegeven als dat gebeurt in een variatie op de vermeende compromissen in het dienstplichtontwerpverdrag van voorjaar 2022.

  Washington's plan om Rusland op te splitsen

3. De NAVO ervan weerhouden de Dnjepr over te steken als de strijdkrachten van de lidstaten op conventionele wijze ingrijpen

Rusland wil niet dat de NAVO conventioneel ingrijpt in dit conflict, maar als lidstaten zoals Frankrijk en/of Polen dat eenzijdig doen in het geval dat de frontlinies instorten, dan hoopt Moskou dat zijn onlangs aangekondigde tactische kernwapenoefeningen hen zullen afschrikken om de Dnjepr over te steken. In verband daarmee zouden India en/of het Vaticaan Ruslands rode lijn aan de NAVO kunnen overbrengen, terwijl Rusland zich zou kunnen inhouden om vluchtende troepen naar en over de rivier te jagen om het veiligheidsdilemma niet te verergeren.

4. Invloed uitoefenen op het mogelijk op handen zijnde door de VS gesteunde proces van regimewisseling in Oekraïne

Het Kremlin zal niet onderhandelen met Zelensky, Poroshenko of een van de andere Oekraïense figuren die net op de lijst van gezochte personen van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn geplaatst omdat het hen als onwettig beschouwt, zodat de VS het conflict niet kan bevriezen zonder iemand anders aan de macht. De buitenlandse inlichtingendienst van Rusland meldde onlangs dat de VS al mogelijke vervangers voor Zelensky aan het onderzoeken zijn, en Moskou wil dit proces natuurlijk beïnvloeden om figuren eruit te filteren waarvan het weet dat ze zich niet aan een vredesakkoord zouden houden.

5. Het conflict beëindigen op een manier die de fundamentele veiligheidsbelangen van Rusland in de nieuwe realiteit waarborgt

Ruslands maximalistische doelen om Oekraïne te demilitariseren, te denazificeren en de constitutionele neutraliteit van het land te herstellen zullen waarschijnlijk niet volledig worden bereikt gezien de nieuwe realiteit van de NAVO die zich voorbereidt op een conventionele interventie tot aan de Dnjepr om een strategische nederlaag in deze proxyoorlog te voorkomen. Daarom moet Rusland zijn toevlucht nemen tot creatieve militair-diplomatieke middelen om zijn kernbelangen op het gebied van veiligheid veilig te stellen, hoewel dat een informatiecampagne vereist om de verwachtingen van zijn aanhangers te temperen.

  Smeken voor de Apocalypse: Biden provoceert Poetin om steden van de VS en de NAVO aan te vallen met nieuwe langeafstandswapens, waaronder mogelijk kernwapens of EMP-wapens

Zoals hierboven betoogd, is de nieuwe inval van Rusland in de regio Charkiv in het gunstigste geval bedoeld om dit conflict tegen het einde van het jaar te beëindigen, hoewel dat natuurlijk niet vanzelfsprekend is gezien de mist van de oorlog en de ontelbare variabelen die het publiek niet kent. Niettemin geven de vijf doelstellingen die in dit stuk werden opgesomd aan wat het land tegenwoordig wil bereiken na meer dan twee jaar intense proxyoorlog met de NAVO, wat ertoe zou kunnen leiden dat sommige waarnemers hun analyses bijstellen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Loekasjenko: “Poetin heeft besloten Oekraïne te beëindigen – Rusland zal Nikolajev-Odessa innemen en Transnistrië bereiken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Onze vrijheid is weg – waarschijnlijk voor altijd
Volgend artikelPolitici – de vijand van het volk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Oke Rusland heeft goede kaarten.
  Maar het wispelturige westen kan niet meer logisch nadenken lijkt het.
  Als Frankrijk of Polen zich hierin mengen,krijgen ze ongelooflijk veel klappen.
  De spreekwoordelijke kat…
  En als het westen niet verder kan ‘zieken’ met Ukraine?
  Dan zit usa met een flinke rekeing.
  Die hadden zich al rijk gerekend met de Donbas,olie lithium en nog veel meer!
  Blackrock,Vanguard eat your heart out!
  Maar het is nog vroeg in het jaar,er kan van alles gebeuren.
  Ik hoop dat er snel een einde aan komt.
  Kunnen die mannen in westeuropa ook weer naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in