Voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter vertelde radio Sputnik vrijdag dat hij denkt dat Oekraïne ergens deze zomer een vredesaanzoek zal doen.

Op vrijdag kondigde het Russische ministerie van Defensie aan dat Rusland Novokalinovo in de Volksrepubliek Donetsk en Kiselevka en Kotlyarovka in de regio Charkov had bevrijd, de laatste in een reeks dorpen die zijn gevallen. Deze snelle verslechtering van de frontlinie was het resultaat van het consistente werk van Russische troepen om de Oekraïners te vermalen tot ze geen reserves meer hadden om de frontlinie te stabiliseren.

“Op dit moment verliest Oekraïne ongeveer 1.500 manschappen per dag door het oorlogsvoeringmodel. Dit aantal stijgt nu omdat Rusland zijn operaties heeft uitgebreid naar de regio Charkov. Je kunt dus verwachten dat dit aantal gemakkelijk boven de 2.000 per dag uitkomt,” vertelde Ritter vrijdag aan Sputnik’s Fault Lines.

“Wat de Oekraïners hebben moeten doen is reserves terugtrekken en troepen weghalen van andere fronten, waaronder het Kharkovfront en het Odessa-front, om op het slagveld te komen waar ze zijn geëlimineerd of uitgeput en er geen vervangers zijn… wat er gaat gebeuren is dat Oekraïne gedwongen zal worden om reserves terug te trekken uit de regio Kiev en uit Odessa, om naar Kharkov te gaan om dat gat op te vullen. Terwijl ze dat doen, zullen de Russen een tweede grote aanval lanceren ergens in het Zaporozhye gebied, en de Oekraïners zullen voor het klassieke dilemma komen te staan: als ze naar het noorden gaan verliezen ze, als ze naar het zuiden gaan verliezen ze, als ze in het midden blijven verliezen ze – er is geen goede optie voor hen, “, legde Ritter uit, eraan toevoegend dat we dan ‘de totale ineenstorting van het Oekraïense leger’ zullen zien en de ‘snelle terugtrekking voorbij de rivier de Dnepr’ om een nieuwe verdedigingslinie op te zetten, iets waartoe de Oekraïners volgens hem niet in staat zullen zijn.

  Scott Ritter: De oorlogshersenschim van Henry Kissinger

Ritter merkt op dat hij in januari van zijn bronnen te horen kreeg dat hij in mei “dramatische veranderingen” op de kaart van het slagveld kon verwachten en voorspelt dat Rusland deze maand aanzienlijk gebied zal veroveren in Charkov en de Donbass, met de uiteindelijke capitulatie van Oekraïne een paar maanden later.

“Ze zeggen dat de Oekraïense capaciteit om samenhangend verzet te blijven bieden deze zomer zal instorten – dat is de Russische inschatting en daar ben ik het mee eens,” zei Ritter, die opmerkte dat de Russische operaties niet worden gestuurd door “kalenders” en dat ze al de middelen hebben toegewezen om het conflict tot 2027 voort te zetten als dat nodig is.

De beslissing over wat er nu met Oekraïne gebeurt, ligt volledig in de handen van Rusland, stelde Ritter, die opmerkte dat ze in maart en april 2022 “zeer gunstige voorwaarden” op tafel hadden liggen. Ritter voegde eraan toe dat het militaire hulppakket dat onlangs door de Amerikaanse president Joe Biden werd ondertekend, “nul impact” heeft gehad op het slagveld. “We hebben bijvoorbeeld gezien dat de broodnodige 155-millimeter artilleriegranaten op een schip uit Roemenië werden aangevoerd, in Odessa in een pakhuis werden gelost en door twee Iskander-raketten werden geraakt. Boem, daar gaat een paar miljard dollar.”

Maar het grootste probleem voor Oekraïne blijft mankracht, geen munitie, legt Ritter uit. “Op dit moment hebben ze geen mankracht om te verspillen en er wordt niemand getraind. Er is niets. Dus iedereen die sterft, stopt Oekraïne alleen maar dieper in een gat… je kunt de beste vergulde munitie ter wereld geven, maar het maakt niets uit als je niemand hebt om het te gebruiken.”

  Oekraïne's voornaamste strategie is om burgers te gaan bewapenen (menselijke schilden plus)

Eveneens op vrijdag kondigde het Russische ministerie van Defensie aan dat het Oekraïense leger alleen al in de regio Charkov en de Volksrepubliek Donetsk 3.300 verliezen heeft geleden tijdens de mislukte pogingen om Novokalinovo, Kiselevka en Kotlyarovka terug te veroveren in de afgelopen week.

Via Bundle.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rusland een zwakke staat met een slecht leger noemen is een vergissingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitici – de vijand van het volk
Volgend artikelPresident Macron ‘hoopt’ dat Frankrijk niet met Rusland in oorlog raakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ze mochten geen vrede van BoJo en VS.
  Hun onderhandelingspositie was in 2022 zoveel beter.
  Nu valt er niet meer te onderhandelen.Ja,op Russische voorwaarden.
  Gut wat zal het westen spartelen en zich in bochten wringen,om hier nog fatsoenlijk onderuit te komen.
  Leugenvolk.Minsk verdragen schenden.
  Of doen alsof je ze naleeft en net zo achterbaks het Ukrains leger op bouwen.
  Het westen kan maar beter dimmen!Op de oorlogstrom slaan kunnen ze wel.
  Maar diplomatie en tactisch inzicht hebben ze niet!

 2. @Dutch Mountains…
  ‘Het westen kan maar beter dimmen!’

  Oekraïne is de grootste beerput en doofpot op aarde, als Oekraïne valt, hebben de satanisten een gigantisch probleem. Oekraïne is geografisch het perfecte rovershol omdat het op een handelsroute ligt. De satanisten (Khazaren) komen van oorsprong uit de regio Oekraïne. Rusland verjoeg ze 1000jr geleden en toen namen ze Europa over, ze willen al 1000jr Rusland en China overnemen. Als Oekraïne valt, dan stort hun macht langzaam in. Bereid je maar voor, want ze zullen alles gaan doen om de macht te houden. Ons wapen; weigeren. Als wij niet meewerken, werkt niks.

  • Theme mei 12, 2024 Bij 17:48

   Als Oekraïne valt, dan stort hun macht langzaam in.
   Ik denk niet langzaam,maar bijzonder verrassend snel!
   De geschiedenis ken ik ook wel (the last battle 10 uur op bitchute!) en van die khazaarse NAMEN-jatters…
   Ik hoop dat er dan ook een einde komt aan die eindeloze stroom verdwenen kinderen in de joenaaithetsteeds en Canada.
   +- 246.000 minderjarigen die jaarlijks verdwijnen!
   Oke,er zullen er vast wel een paar verdwaald zijn,of in een ravijn gegleden,maar 246.000???
   Dan heb ik het nog niet over illegale orgaanhandel* is ook mensenhandel!
   Oja voorbereiden doe ik.
   Survival-skills.Techniek,biologie/plantenkunde.klein zonnepaneel voor telefoon/lampje/radio.
   Met +5v krijg ik al veel voor elkaar.(kep WTB en Elektrotechniek)
   Kortom,er is genoeg te doen als we eenmaal off-grid gaan.
   Want dat idee krijg ik.
   Met dat ze al een paar jaar ‘Ze greet Reeset’ roepen,wat kun je je daarbij voorstellen?
   Een EMP? Alle banken plat,geen alarminstallaties,geen netwerk,geen geld.
   Kortom,MadMax taferelen,pure anarchie.Hoe willen ze dat weer op de rails krijgen met hen aan de leiding?Ze zullen nog wel een list op de plank hebben liggen,net als met cojona.
   Mensen,houd je haaks en let goed op jezelf en je dierbaren!

   • @Dutch Mountains…

    Ik hoop (en denk) ook dat het ineens heel snel zal gaan.

    Je zegt;
    ‘Met dat ze al een paar jaar ‘Ze greet Reeset’ roepen,wat kun je je daarbij voorstellen?’

    Ik zie het alsof ze ons terug willen brengen naar moderne middeleeuwen. Kijk naar een sloppenwijk in Afrika… dat is waar ze ons willen laten wonen.

    • Theme mei 12, 2024 Bij 20:20

     Ze doen maar.Wat denk je dat er van Nederland verwordt met al die handophouders en kansenparels hier?
     Dat word hetzelfde als Zimbabwe of Mozambique ala Zuid=Africa.
     De inlanders trappen de blanken eruit,nemen de florerende boerderij over.
     En na 2 a 3 jaar zijn ze weer aan de bedelstaf en de boerderij is geruineerd.
     Als ik weer terug bij af ben….Ga ik wel mijn eigen territorium verdedigen.
     Nu mag dat niet.Geweldmonopolie ligt bij de Roverheid.
     Eens zien hoe snel Nederland weer in de Noord-zee ligt met geen echte Nederlanders meer,die wel willen werken!

 3. Aan de macht vd grootste rovershollen in West-Azie, Oekraine en Israel, komt langzaam een einde. Beiden hebben geen bestaansrecht meer. Daar kunnen de miljarden vd Nederlandse fascistische elite die naar deze rovershollen gaan, op kosten van ons, geen verandering in brengen. Het is over met de Kazaren en zionisten, accepteer het nu maar, game over, finito, das Ende, the end, en dat is maar goed ook.

 4. Het is een Amerikaan. Amerikanen zijn doorgaans stekeblind voor de realiteit rond hun eigen schurkenstaat. Zo heeft hij het “De beslissing over wat er nu met Oekraïne gebeurt, ligt volledig in de handen van … “, dat moet eigenlijk “de USA” zijn. In OekraIne heeft niemand iets te zeggen: beslissingen worden genomen in Washington en London. Dus, zulke beschouwingen zijn los zand.

 5. Zal ik u eens een antwoordje geven, “wat kunt ge …” Wel, we laten ons stem horen, ijverig onze mening tikken dat we het er niet mee eens zijn, de gang van zaken, dat de ideeënpolitie van de technocratie hier leest en noteert, onze namen natuurlijk, trek ik mij niets van aan. Maar zulke blogs & dialogen zijn het fundament dat leidt tot een hoger opstap; bijvb. de acties aan de universiteiten deze dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in