© European Parliament (CC BY 2.0)

EU-voorzitter Ursula von der Leyen heeft in Kiev een bezoek gebracht aan de omstreden president Zelensky. Zij overhandigde hem de eerste documenten waarmee zijn oorlogvoerende land kandidaat voor het EU-lidmaatschap kan worden. Oekraïne kan eerder dan gebruikelijk tot de EU toetreden, heeft zij gezegd, schrijft Freewestmedia.com.

Bovendien was zij de eerste westerse “leider” (de aanduiding van de wereldelite voor een ongekozen bureaucraat) die een bezoek bracht aan Boetsja, waar honderden lichamen van Oekraïense burgers werden ontdekt. Zij bekeek 20 opgegraven lichamen uit een massagraf en stak in een kerk kaarsen aan voor de slachtoffers.

Deze locaties zijn op zichzelf al zeer problematisch, aangezien de Amerikaanse inlichtingendienst heeft toegegeven dat de informatie over Oekraïne bedoeld is om de Amerikanen en het wereldpubliek te misleiden over de realiteit van het conflict.

Drie Amerikaanse functionarissen vertelden deze week aan NBC News dat er bijvoorbeeld geen bewijs was dat Rusland van plan is chemische wapens in Oekraïne te gebruiken. Zij bevestigden dat de VS valse informatie hadden vrijgegeven. Het kan daarbij gaan om beweringen over het vermeende “bloedbad” in Boetsja, maar ook over de raketaanval op een treinstation Kramatorsk.

Von der Leyen’s aanwezigheid in Boetsja maakt deel uit van een reis die zij samen met EU-buitenlandchef Josep Borrell onderneemt “om de steun voor Oekraïne te versterken“.

Haar troosteloze optreden heeft veel kritiek opgeleverd. Zo merkte de Nederlandse neuroloog Jan Bonte op: “Kan iemand Von der Leyen afvoeren naar een gesticht? Gedwongen opname met voor onbepaalde tijd opsluiting in een isoleerkamer? Dit mens is gek. Gevaarlijk gek.”

Oekraïne is klaar voor een "diplomatieke oplossing", maar zal geen "centimeter" grondgebied afstaan: Zelensky assistent

Advocate en filosofe Raisa Blommestijn voegde daaraan toe: “Waar baseert Ursula von der Leyen eigenlijk de gedachte op dat zij een mandaat heeft om te beslissen of Oekraïne al dan niet zou mogen toetreden tot de EU? De Nederlandse bevolking sprak zich in 2016 nog uit tegen een Associatieverdrag met Oekraïne.”

In 2016 had tweederde van de Nederlandse kiezers zich tegen elk politiek, handels- en defensieverdrag uitgesproken, waaruit blijkt hoe diep de antipathie in Nederland is tegen de uitbreiding van de EU en vooral tegen Oekraïne. GeenPeil, een samenwerking tussen de website GeenStijl en de organisaties Burgercomité EU en Forum voor Democratie, organiseerde de campagne om de vereiste handtekeningen te verzamelen. Zij hebben met succes een webapplicatie ingezet om de vereiste handtekeningen te verzamelen, af te drukken en bij de Nederlandse Kiesraad af te leveren.

“Dat de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne een eerste stap zou zijn naar een EU-lidmaatschap werd een dwaze complottheorie genoemd. Het zou slechts een handelsverdrag zijn. Uitbreiding van de EU is niet te stoppen, ook daarom dus Nexit!” zei FvD-Kamerlid Martin Bos.

Freelance journalist Arno Wellens reageerde: “Wat is dat toch met die Duitsers? Lokale democratie negeren en een Europese superstaat bouwen, onder Duitse leiding, tegen de Russen. De vorige drie keer eindigde het ook in ellende, deze keer zal het niet anders zijn.”

Oekraïne kan nu eerder dan later lid worden van de Europese Unie. De voorzitter van de Europese Commissie heeft de Oekraïense president Zelensky vrijdag een spoedige toelating beloofd. Bij een bezoek aan de president zei zij dat het vormen van een oordeel over de toetreding van Oekraïne slechts enkele weken zou duren, iets wat normaal jaren zou kunnen duren.

Mariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn

Von der Leyen overhandigde Zelensky een vragenlijst als uitgangspunt voor de EU om over het lidmaatschap te beslissen. Uiteindelijk is het aan de 27 lidstaten om te beslissen of zij Oekraïne al dan niet toelaten. Alle landen moeten het daarover eens zijn.

Zelensky zei dat hij over een week met de antwoorden zou komen. Hij riep ook op tot meer sancties tegen Rusland, om Moskou ertoe te brengen zijn operaties in Oekraïne te staken.

Von der Leyen onderstreepte het belang van de sancties. “Rusland zal in economisch, financieel en technologisch verval raken, terwijl Oekraïne zich in de richting van de Europese toekomst beweegt, dit is wat ik zie.”

Eind februari had Ursula von der Leyen zich al uitgesproken voor de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Haar opmerkingen waren merkwaardig, want Oekraïne had zich nog niet gekwalificeerd als kandidaat-lidstaat – het was ook nog vóór de Russische operatie. Het Oekraïense parlement had zijn wens om tot de EU toe te treden begin 2019 in de grondwet laten opnemen. Het doel van het land was om tegen 2024 een formele lidmaatschapsaanvraag in te dienen, met het oog op toetreding tegen 2030.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen is de vrouw van de directeur van het Covid-vaccinVolg Frontnieuws op Telegram

33 REACTIES

  • Een windstille dag, 500kg hout, een paal een stuk touw en een lucifer.
   Probleem opgelost.

   het lukte de moffen niet in 40-45; zal ook nu niet lukken.

   Politiek een leuke move: als NL een handelsovereenkomst met Rusland zou sluiten…..
   Wat zou die nazi bitch pissig zijn…

   • Hoi Pierre,
    Goed idee, maar wel zonde van dat hout. Russisch gas daarvoor gebruiken zou de mooiste oplossing zijn, en dat terwijl haar voeten al heet worden haar uitleggen dat het met medewerking van Gazprom gebeurd. 🙂

 1. Laten we niet haatdragend zijn, schelden en roepen dat mensen vermoord moeten worden, dan verlies je je waardigheid in mijn beleving.
  Hey komt heus goed allemaal, Willem Engel en Ghandi zijn goeie voorbeelden voor mij.
  Ik vind het ook lastig, maar liefde kan je trainen 🌱🌸💞🥰💋

 2. Frontnieuws: Eerste alinea verwijderd. Geen juridisch strafbare oproepen tot geweld.

  “Ursula von der Leyen, geboren Albrecht, is de dochter van Ernst Albrecht, die in de jaren vijftig en zestig directeur-generaal van de Europese Commissie (feitelijk: Chef de Cabinet in de Hallstein Comissie) was en vervolgens premier werd in Nedersaksen. De nazi Walter Hallstein is, zoals wellicht bekend, één van de oprichters geweest van wat de Europese Unie werd. Ursula von der Leyen als Charles Michel komen uit families van eurocraten die erop gebrand zijn een Europese superstaat te creëren. Beiden zijn geboren en opgegroeid in België.”

  Misselijk teringwijf!

  Bron: https://www.stopdebankiers.com/eu-in-de-voetsporen-van-adolf/

  • Druif april 10, 2022 at 19:40

   “Frontnieuws: Eerste alinea verwijderd. Geen juridisch strafbare oproepen tot geweld.”

   Greet april 10, 2022 at 18:53

   “Jammer dat de russen haar niet hebben neergeschoten, waren we daar goedkoop vanaf geweest.

   Ben blij dat Greet’s alinea niet is verwijderd, alhoewel deze alinea (van Greet) ook oproept tot “opgeruimd staat netjes”, uh, ik bedoel geweld in zekere zin.

 3. Haar man werkt voor een bedrijf dat coronavaccins ´onderzoekt’…
  Zal wel zwijggeld aanpakken…en de vaccins het stempel ´veilig’ geven.

  • Ze was ook al ‘de EU markt aan het onderzoeken voor het maken van chips’. Ja ja, de schaapjes krijgen straks hun chippie van moeke! Let op! Die gaan ze vast en zeker in Oekrieland maken, zodra die bij de EU komt. In al die mooie bio-labs die er nog zitten. Mooi geregeld. En kost niks extra.

   • Net als die gifspuit, hetzelfde met het chippie, ik sla ff over als moeke het niet erg vind, ik doneer hem alvast met alle liefde aan een ‘liefhebber’ 😂

 4. gisteren een oekrainier tegengekomen en die zei vlakaf dat de EU stokers zijn in opdracht van de US dit om een oorlog te maken tussen Rusland en de EU zo zijn de EU al hun economische kracht kwijt en ook de Russen en de US weer de machtigen verwijder die gekke tante voor er oorlog komt ze is hier zeker niet verkozen maar een pion van de nieuwe wereldorde met hun reset die ze met hun covid verhaal niet haalden.

 5. Ik dacht dat ik een psychose had toen ik dit gister via de MSM vernam. Rusland is de invasie begonnen juist om inmenging van het westen en nu worden ze sneller lid van de EU? Ik voel mij ook echt heel dom nu, zouden ze al weten dat Ukraine binnen de westerse invloedsfeer blijft/komt? En opeens zijn er vele miljarden beschikbaar…ohja de miljarden die verzonnen zijn terwijl Rusland overschakelt op een goud-standaard.

 6. Maar wat heeft het mens voor mandaat om dit te regelen? En wie teugelt haar in? Verder moeten er een aantal landen het over eens worden dat Oekr er bij komt. Is EU echt al touw aan het kopen om zichzelf aan op te hangen??? Het voelt inderdaad als een soort van psychose. Zit Rusland nu blij in zijn handjes te wrijven? Was dit het plan? En dan mag Rusland schieten, en Ursula kirt van genoegen? En alle Ziopaten doen een rondedansje als de grote steden platgeveegd worden? Ik snap er geen zak meer van – die Ursula is volslagen gek, maar wat ik al schreef, ze volgt gewoon instructies op. Ze kan niet anders, en ze kan niet strategisch denken. Ze is niet meer dan ook gewoon een dom stuk gereedschap voor de kerels die aan de touwtjes trekken, net zoals die teef Ardern en het NLse Kaagdier. Geen wonder dat er 7 kinderen uit kwamen. Moet je Bill Gates er over horen. Of zegt hij daar niks van? Nutteloze eters. En moeke bepaalt of de Oekries bij de EU mogen komen?? Ik word niet goed van het gelieg en hoe de schapen er van staan te grazen.

 7. Als er maar EEN land veto uitspreekt, komt Nazistan niet in de EU.

  Maar pas op; de bitch zal waarschijnelijk andere titels gebruiken; zoals, handels overeenkomst of culturele overeenkomst–iets waarvoor alleen een meererheid voor nodig is.
  Dan later uitbreiden, totdat er geen verschil is tussen een lidstaat en Nazistaat.

  Wat die moffen al niet doen vanwege de Russenhaat–ze zijn vergeten dat ZIJ rusland invielen…..
  Wir haben das nicht gewusst….zal weer klinken.

 8. Dat zij en Boris deze filmstudio gewoon kunnen bezoeken moet toch je gezond verstand en je intuïtie voldoende triggeren dat het ALLEMAAL NEP is?! Zelensky is het billenmaatje van Putin en samen zetten ze in opdracht van het bankenkartel een media spekrakeltje van good-cop-bad-cop op waardoor zij allebei op beide fronten winnen. Wat beelden van oude Russische tanks (want meer hebben ze niet) die verlaten oefendorpjes mogen platschieten, wat verbrande silliconenpoppen en veel crisisacteurs en voila, de fearporn is weer gecreëerd om de wereld in een nieuwe hypnose te brengen. Dat we er hier al over moeten praten is zoveel verloren tijd.. 🙁
  Na de nep-onthoofdingen van Isis, de spontaan dood-neervallende Chinezen met Covid en Biden die enkel vanuit een filmstudio optreedt zouden mensen toch weleens door deze poppenkast heen prikken, zou je denken. We worden wederom onder hypnose gebracht terwijl achter de schermen nog meer van je rechten, belastinggeld en pensioen wordt gejat..

 9. Een gevaarlijke vrouw die Ursula. En besef dat over een paar jaar (of misschien al eerder) de EU één federale superstaat zal worden. Vanaf dan zijn we helemaal onze beetje vrijheid en soevereiniteit kwijt.

 10. Ach, weet je nou wat het probleem is met vrouwen á lá van der Leyen? In het kader van de politieke correctheid en ander ‘woke flauwekul’, hoeven ze uitsluitend over een vagina te beschikken ( of iets wat daar op lijkt, danwel als V/X bij de burgerlijke stand vermeld te staan). Ze hoeven niks te kunnen of te weten; een kut is voldoende. Ik ga u niet vervelen, met mijn “openbaar vervoer-perikelen in de provincie Utecht, die geeel in handen is van een soort achterlijke GL/D66 dozen Maak de Oekraïne maar gauw lid van de EU. En neem dan Servië, Montenegro, Kosovo, Albanië, Cyprus, Marokko, Turkeye. Libanon, enzovoorts maar meteen mee. P.S, is het niet goedkoper, om gewoon een advertentie te plaatsen , met daarin de tekst: ARMOEDZAAIERS GEVRAAGD? Bij deze plaats ik meteen m;n eigen advertentie. Gevraagd, HAAN. Bij gebleken geschiktheid, zal de voorkeur worden gegeven aan een bruine lesbische kip, goed kunnende kakelen.

 11. Tja… ben benieuwd wat ome Poet gaat doen! Hij is uiteindelijk tot het bot vernederd!

  Let wel! Ik praat de invasie Oekraïne beslist niet goed, want oorlog is; dood en verderf! Had wél verwacht met een uiterst slimme schaker te maken, hebben gehad. Echter dát valt tot vandaag de dag, behoorlijk tegen.

  Volgens mij, draait hij wél de gas en oliekraan dicht richting het Westen, want het geld is geblokkeerd door en met name operette B-ster, Von der Leyen. Overigens dit typetje wordt in de wandelgangen in Brussel beslist niet serieus genomen, heb ik ooit gelezen.

  • Niemand in Rusland is vernederd. De tienduizenden gesneuvelde Oekraïense soldaten die gestorven zijn voor EU en VS waanideën, leugens, beloften en natte dromen, die, en hun familieleden, zijn vernederd.

   Rusland klaart deze klus op een zeer efficiente manier, hun manier, niet die van de NAVO, de onze of de jouwe.

   Het land wat uiteindelijk bij de EU zal komen zal vermoedelijk het huidige Galicië zijn, en de rest zal onder Russische invloedssfeer blijven. Als de EU nog zal bestaan… Dus niets om je druk over te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here