Brusselse opperheren en diverse EU-leiders, die om beurten op het podium van de Algemene Vergadering van de VN op de westerse oorlogstrom slaan tegen Rusland – allemaal in het belang van de “vrede” – verzuimen na te gaan wat de gemiddelde Europeaan eigenlijk wil, schrijft Rachel Marsden.

In tegenstelling tot wat hun leiders willen, is de gemiddelde Europeaan slechts bereid om persoonlijk tot op zekere hoogte “voor Oekraïne” op te offeren – wat dat ook moge betekenen, aangezien het vrij duidelijk is dat de bevolking van Oekraïne evenmin baat heeft bij de huidige toestand van eeuwigdurend conflict die de EU en de VS mogelijk maken.

Het is één ding voor de gemiddelde EU-burger om zich te scharen achter verheven waarden, uitgesproken van hoog boven de dagelijkse worstelingen, als het hem niets kost. Of tenminste als het water zo troebel is dat de burgers niet gemakkelijk de link kunnen leggen tussen hun portemonnee en de niet-aflatende uitgaven van hun leiders. Dit schijnbaar eindeloze conflict in Oekraïne, een notoir corrupt land, verkopen als een verdediging van “democratie” werkt alleen totdat het betekent dat u moet kiezen tussen het betalen van uw eigen rekeningen en het betalen van alle blanco cheques die u naar Kiev schrijft.

In zijn VN-toespraak deze week zei de Franse president Emmanuel Macron met betrekking tot landen die het Oekraïne-conflict uitzitten, dat “zij die vandaag zwijgen – tegen hun wil of heimelijk met een zekere medeplichtigheid – de zaak van een nieuw imperialisme dienen.” Macron bewees vervolgens lippendienst aan het “gevoel van onrechtvaardigheid” bij degenen die de prijs betalen in de vorm van stijgende voedsel-, energie- en inflatiekosten. De boodschap is duidelijk: de gemiddelde burger moet deze eisen van de westerse elites tolereren omdat het een morele verplichting is. Die burgers hebben dat allemaal al eerder gehoord, met Covid-beperkingen en klimaatveranderingsvoorschriften. Nu is de cirkel rond en worden beperkingen gesteld aan de verwarming en koeling van woningen, maar deze keer “voor Oekraïne”.

  Er is niets vreemds aan dat Rusland Biden veiligheidsgaranties geeft tijdens zijn reis naar Kiev

Het is geen wonder dat Macron het mondiale Zuiden probeert te kastijden, dat zich grotendeels aan het huidige fiasco heeft onttrokken en heeft geweigerd deel te nemen aan de westerse sancties tegen Rusland. In tegenstelling tot de EU doen de zuidelijke landen wat zij het beste achten voor hun eigen burgers. Hun aanpak zal hun eigen landen en bevolking waarschijnlijk welvarender maken, wat de Europeanen dreigt op te vallen nu hun rekeningen zich opstapelen en het dagelijks leven steeds zwaarder wordt. Het is dus volkomen logisch dat Macron en zijn mede-EU-heersers willen dat iedereen in hetzelfde zinkende bootje zit. Al was het maar omdat het moeilijk is om te beweren dat Oekraïne een wereldprobleem is dat meer imperialisme vereist, vermomd als westers geleid mondiaal bestuur, wanneer een groot deel van de wereld daar niet in trapt.

Tijdens een bezoek aan Mexico-Stad deze week probeerde de Duitse president Frank-Walter Steinmeier ook de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador ertoe te bewegen zijn neutrale standpunt en zijn weigering om Rusland sancties op te leggen, op te geven. Het moet er voor Duitsland slecht uitzien dat Mexico, dat zich buiten de strijd heeft gehouden, nu in een positie verkeert om Duitsland samenwerking op het gebied van gas aan te bieden (ook al zal het pas over een paar jaar stromen), en dat terwijl Duitsland wordt geconfronteerd met deïndustrialisatie en rantsoenering, en onlangs is gedwongen zijn eigen gasbedrijf, Uniper, te nationaliseren.

Ondertussen heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn ergernis uitgesproken over de plannen van NAVO-lid Turkije om zich uit het westerse keurslijf te wringen en toe te treden tot de door Rusland en China geleide Sjanghai Samenwerkingsorganisatie. “Ik ben erg geïrriteerd over deze ontwikkeling,” zei Scholz. “Maar uiteindelijk is het belangrijk om het eens te worden over wat ons drijft om duidelijk te maken dat de Russische oorlog tegen Oekraïne niet succesvol mag zijn.” Met andere woorden: “Ik vind het niet leuk. Maar wat dan ook – zolang je het zinkende schip van onze westerse ideologie maar niet in de steek laat.”

  Westerse haat tegen Rusland geworteld in steun voor nazi's en bureaucratische slercose

Scholz zou zich meer zorgen moeten maken over de gemiddelde Duitser, die geïrriteerd is dat Scholz er niet zo op gebrand is om de eigen energiezekerheid van zijn land veilig te stellen als dat hij absurde maatregelen neemt om hun eigen energievoorziening af te snijden.

De Spaanse premier Pedro Sánchez werkte deze week ook aan de schuldomkering-retoriek van de EU in de marge van de VN-bijeenkomst door de pers te vertellen dat de Russische president Vladimir Poetin energie gebruikt als oorlogsinstrument tegen Europa. In werkelijkheid zijn het de Europese elites, wier beleid ten aanzien van Rusland hun eigen burgers met de rekening heeft opgezadeld, en zij willen nu wanhopig dat de Europeanen geloven dat het de schuld van Poetin is. Maar als de populistische opkomst bij recente verkiezingen in het hele blok een indicatie is, groeit de wrok jegens het EU establishment. Als ze de wil van het volk blijven negeren, moeten ze niet verbaasd zijn als dat op eigen politiek gevaar uitdraait.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Details van de ondergang van de Europese economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnalyse: Europa wordt ECONOMISCHE WOESTENIJ nu industrie sterft, banken failliet gaan en voedselproductie instort 
Volgend artikelEten of verwarmen: Europeanen staan nu al voor voorheen ondenkbare dilemma’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Kerstmis wordt ook donker. In Duitsland gaan stemmen op om privé kerstverlichting te verbieden. Per stad een verlichte kerstboom is genoeg volgens de Duitsers. En Rutte vergelijkt Poetin met Adolf Hitler, terwijl Rutte zelf een Adolf Hitler kapsel heeft. He is alive.

  • Ik heb toch 100x liever een Hitler aan de macht dan die psychopaten die er nu zitten. Deze lui laten stiekem mensen verrekken en vermoorden. Er gaan meer mensen dood aan die geninjecties dan heel WOI en WOII bij elkaar.

 2. Omdat Rutte en Schwab en andere achter Oekraine staan en hier alles verprutsen krijgen steeds meer mensen een aversie tegen Oekraine en Oekrainers met hun dure auto’s hier in Europa. Niemand mag en durft het echter openlijk te zeggen.

  • Geloof is ook een soort communistisch controle systeem gebaseerd op vele leugens…
   Maken ons wijs dat we een vrije wil hebben maar als je niet luistert dan vlieg je wel naar de hel om daar eeuwig te moeten branden. Logisch dat de noordpool & zuidpool smelten.

   • Nee hoor Jossie.Ik weet dat god er is.De bijbel doe ik niet aan,men written.Ik ga niet naar EEN kerk.Ze krijgen geen rooie cent van me.Ik PROBEER een goed mens te zijn.Wat me soms,meestal,vaak niet lukt.lol.En nee,ik ga niet naar de hell ook al ben ik wel eens stout,heel erg stout of verrot geweest.En buigen of ontzag voor god hebben is ook niet nodig.Das niet wat hij eist of wilt.En ja die grote G is ook niet nodig.Onzin.Die bijbel maakt het stuk.Iedereen interpreteerd er maar op los.Als ik boos ben is god de lul.Als ik iets heel erg leuk is of ik ergens heel blij mee ben ,dan is het JEZUS BEDANKT.Mensen blijven er bij mij op hameren dat jezus god is en vice versa.Ik ben niet gevoelig voor al die zooi.Ik blijf vast houden aan hoe IK het voel en zie.Mensen maken het veel te zwaar.God en jezus zijn all about love.Geen onderdrukking.Moet vaak grinnikken als ik in mezelf aant lullen ben met die 2.Ik weet wat ze denken……..OMG,HEB JE HAAR WEER.

    • Beste Trutju,
     Als ik je reactie lees moet ook ik grinniken maar je punt deel ik helemaal. Het is niet zo dat ik het zoals jij kan verwoorden maar komt wel helemaal overeen met hoe ik het voel. HEB JE HAAR WEER, ja graag.
     Het ga je goed,
     Ralph

    • Ook ik moet grinniken. Ik ben het wel/niet met je eens.
     Elke avond voor mijn avondgebed zegt Christus ook: “Daar heb je hem weer” en toch kom ik weer. De aanhouder wint

     • Als ik ,savonds in mijn neglige”naast mijn Palestijnse minnaar kruip en hij al in een opgewonden staat verkeerd en me langzaam tracht te beminnen,roep ik ook wel eens OH mijn GOD

  • Beste Druif,

   Voor jou een verhaal over onze minister president Ruttekutte:

   Meneer Rutte. Daar ging ie dan. Was 2010. Net premier van HollandiStan, op weg naar het grootte Rusland. Met een missie. Vernietiging van de boze kwade Putin en daarna “heel Rusland”. Want dat is het enige waarvoor die premier is geworden. Hij zou het wel effe doen.

   Aangekomen in St. Petersburg en door President Putin naar een duister vies binnenpleintje te zijn geleid, mocht ie daar zijn verhaal doen. En dat was als volgt (uit mijn hoofd):

   “meneer Putin, wij maken onze grootte zorgen om de homo’s, lesbies, transseksuele, en nog wat meer van die uitzonderlijke vogels, in Uw land. Vervolgens begon meneer Rutte President Putin uit te leggen hoe het staatsrecht (met betrekking tot deze bijzondere vogels) van Rusland in elkaar zat, en dat President Putin hiervoor persoonlijk voor aansprakelijk was en dat hij (Rutte) het allemaal niet begreep………. Lang verhaal kort, dat moest veranderen volgens Rutte, zodat hij het wel kon begrijpen.

   President Putin’s reactie hierop was de volgende: Na premier Rutte uitgelegd te hebben dat het staatsrecht van Rusland, met betrekking tot de deze bijzondere vogels, echt anders in elkaar zit dan Rutte deed geloven. Onderbouwd zodat je er geen speld tussen kan krijgen.

   Na dat President Putin dit keurig had uitgelegd had President Putin echter ook een punt die hij niet begreep over HollandiStan: Meneer Rutte, zegt President Putin, wat wij niet kunnen begrijpen over Nederland is dat Uw land het enige land in de wereld is die een officiële PEDOFIELE POLITIEKE PARTIJ heeft. Kunt U dat eens uitleggen.

   Dat kon ie natuurlijk niet. Het koffertje van meneer Rutte, gevuld met allemaal boze en duistere plannen (Gay-parade, etc), heeft meneer Rutte maar dicht gelaten. Wist niet hoe snel hij het land moest verlaten.

   Wat zijn we toch een geluksvogels in Nederland met zo een premier. Die nu bezig is en vernietigingsoorlog te ontketenen. Hierbij zeer goed geholpen door zijn vrienden Verbalen, Verhofstadt en mevrouw Nuland (onder Hillary Secretary of State, de mevrouw van de koekjes in Kiev 2013-2014)

   Einde verhaal

   Vriendelijke groet,
   Ralph

    • Het Jan,

     Goed filmpje. Lang geleden dat ik dat heb gezien. En weer lig in een rol stuip. Zelf kan me een soort documentaire herinneren, die was een een stuk uitgebreider. Maar deze is ook erg goed.

     Zie je de nieuwslezer, mooie vrouw met knikker grootte ogen, denken wat ben ik nou allemaal voor stront aan het voorlezer. Is dit zereneus. Je hoort haar denken: “hoe haal je het in je hoofd”.

     En wat heeft President Putin toch een poker face. En altijd als Putin opeens naar boven kijkt moet je uitkijken. Dan komt de MOKERSLAG. En hard. 0.58

     “We moeten gewoon beter naar elkaar luisteren, elkaar respecteren, BEGRIJPT U DIT?”

     Ruttekutte begrijpt het nog niet, denkt dat ie een punt heeft gezet. Maar daar komt de Hammer.

     “Immers, stelt u zich een voor, dat bij ons zo een organisatie zou verschijnen, die pedofilie propagandeert?”

     “Nou, hoor eens, ik denk dat in diverse gebieden van de Russische Federatie mensen de wapens zouden oppakken”

     Sta je daar dan als Minister President van Nederland. Wat een lozer ben je dan.

     Rutte begint alvast zin lippen op te eten.

     Gelukkig dat de Russen onze Westerse Satanisten van heel ver weg al zien aankomen. Ze zijn zo voorspelbaar.

     Bedankt, maakt mijn dag helemaal goed.
     Groet, Ralph

 3. Ff wat anders. Geen complot theorie, maar nuchter verstand. Het zijn spannende weken voor ons, maar ook voor de elite. Het valt op dat we opeens veel regen hebben deze week. Met HAARP kunnen ze het weer manipuleren. Als je naar bijvoorbeeld buienradar kijkt zie je als je op 8 uur of op 24 uurs weerkaarten kijkt, precies boven Nederland de regen vanaf het noordoosten komt, en ook van het noordwesten. Mensen blijven massaal thuis nu en gaan nu niet de straat op door het slechte weer. Zomaar een gedachte…..

 4. Het hele bestaan van mondiale weermanipulatie is vooralsnog moeilijk aan te tonen, maar ik denk dat we meer zekerheid hebben als de komende winter streng wordt. Nu de energie onbetaalbaar is, is dit het uitgelezen moment om Europa tot de bedelstaf te brengen, indien ze werkelijk het weer kunnen beïnvloeden.

 5. Het is al zo vaak gezegd en ik herhaal het nogmaals: De verandering zal vanuit het volk moeten komen. Politici zijn onderdeel/oorzaak van alle problemen en gaan de oplossing zeker niet brengen. Zolang we als toetsenbordridders op onze krent blijven zitten of ons druk maken op die pruttelbijeenkomsten in Amsterdam met bloemetje, bijtjes en omgekeerde vlaggen komen we er niet. Het Binnenhof zal (al dan niet hardhandig) leeg geveegd moeten worden of politici thuis opzoeken om te laten zien dat het menens is. Zolang dat niet gebeurd zijn we sitting ducks.

   • Als we het niet zelf doen doet een buitenlandse mogendheid het voor ons. Ik betwijfel ten sterkste of dat een feestje voor ons gaat worden. Voor dat je weet het ben 60 jaar verder.

    En wat betreft die toetsenbordridders: Afgelopen Zondag is voor het eerst sinds 2003 dat ik op het internet reacties plaats, alleen hier, en ik moet zeggen dat ik er nu al moe van ben.

    Dus Jan, Ik doe mee.
    Hartelijke groet, Ralph

 6. De oekrainers hebben er zelf niks aan dat het hier zo duur word. Dat klopt. Volgende week vang ik in mijn huis 6 oekrainse vluchtelingen op maar de verwarming mag niet hoger al 19 graden en niet in heel het grote huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in