Number 10 / Wikimadia / (CC BY 2.0 DEED)

Als Oekraïne verliest in de NAVO-proxyoorlog met Rusland, “zal dat het einde betekenen van de Westerse hegemonie,” klaagde de voormalige Britse premier Boris Johnson, terwijl het Mondiale Zuiden neutraal blijft.

De voormalige premier van het Verenigd Koninkrijk, Boris Johnson, heeft geklaagd dat als NAVO-bondgenoot Oekraïne de oorlog met Rusland verliest, dit het einde zou betekenen van de westerse dominantie over de wereld, schrijft Ben Norton.

“Als Oekraïne valt, zal dat een catastrofe zijn voor het Westen; het zal het einde betekenen van de Westerse hegemonie,” klaagde Johnson.

De voormalige leider van de Conservatieve Partij maakte deze opmerkingen in een video en artikel die op 12 april werden gepubliceerd door de rechtse Britse tabloid de Daily Mail.

Johnson riep de NAVO-leden op om Oekraïne van meer wapens te voorzien en voerde aan dat als Kiev van Moskou zou verliezen, “het een totale vernedering voor het Westen zal zijn – de eerste keer in de 75 jaar van het bestaan van de NAVO dat dit tot nu toe succesvolle bondgenootschap volkomen is weggevaagd – en op Europese bodem.”

“Het zal een keerpunt in de geschiedenis zijn, het moment waarop het Westen eindelijk zijn naoorlogse hegemonie verliest”, klaagde hij.

De overgrote meerderheid van de wereld heeft zich niet aangesloten bij het Westen in zijn nieuwe koude oorlog tegen Rusland.

Twee voormalige Amerikaanse diplomaten publiceerden in 2022 een artikel in Newsweek waarin ze klaagden dat, “terwijl de Verenigde Staten en zijn naaste bondgenoten in Europa en Azië zware economische sancties hebben opgelegd aan Moskou, 87 procent van de wereldbevolking heeft geweigerd om ons te volgen.”

  Het voortbestaan van Oekraïne staat op het spel

Alleen het mondiale Noorden, of het collectieve Westen, heeft Rusland sancties opgelegd: Noord-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en de Amerikaanse bondgenoten in Japan, Zuid-Korea en de Chinese provincie Taiwan (die wordt geregeerd door pro-westerse politieke krachten).

Johnsons opmerkingen over “het einde van de Westerse hegemonie” deden denken aan een artikel van EU-buitenlandchef Josep Borrell, die in februari toegaf dat “het tijdperk van Westerse dominantie inderdaad definitief voorbij is.

Borrell onthulde dat Brussel zich zorgen maakte over het verdelen van de wereld in “het Westen tegen de rest” en het vervreemden van het Mondiale Zuiden.

“Velen in het ‘Mondiale Zuiden’ beschuldigen ons van ‘meten met twee maten’”, schreef Borrell.

Toen hij premier van Groot-Brittannië was en sinds hij zijn ambt heeft neergelegd, heeft Boris Johnson agressief gelobbyd tegen de mogelijkheid van vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland.

De grote Oekraïense krant Ukrainska Pravda, die fel anti-Russisch is, publiceerde in mei 2022 een artikel waaruit bleek dat Johnson had geholpen bij het saboteren van diplomatieke onderhandelingen die eerder dat jaar waren gehouden tussen Kiev en Moskou.

Rusland wilde vredesbesprekingen en was bereid om een ontmoeting te houden tussen Vladimir Poetin en Volodymyr Zelensky, meldde het mediakanaal, maar Boris Johnson “verscheen bijna zonder waarschuwing in de hoofdstad” en “bracht twee eenvoudige boodschappen”: één, Poetin “moet onder druk worden gezet, er moet niet mee worden onderhandeld”; en twee, “zelfs als Oekraïne bereid is om enkele overeenkomsten over garanties met Poetin te ondertekenen”, wilde het Westen geen onderhandelingen.

“Johnsons standpunt was dat het collectieve Westen… nu het gevoel had dat Poetin niet echt zo machtig was als ze zich eerder hadden voorgesteld, en dat dit een kans was om ‘druk op hem uit te oefenen’”, schreef Ukrainska Pravda.

  Het Zelensky-narratief verschuift

De poging van het Westen om het prille vredesproces te saboteren was succesvol. De Oekraïense krant merkte op dat, slechts drie dagen nadat Johnson uit Kiev was vertrokken, “Poetin in het openbaar zei dat de gesprekken met Oekraïne ‘op een dood spoor waren beland’.”

In november 2023 publiceerde Ukrainska Pravda nog een rapport met meer bewijs over de sabotage door de NAVO van de vredesbesprekingen tussen Moskou en Kiev.

Tijdens onderhandelingen in Turkije en Wit-Rusland begin 2022 “beloofde de Russische delegatie vrede aan Kiev in ruil voor een weigering om lid te worden van de NAVO,” schreef de krant.

De krant haalde een interview aan dat een Oekraïens mediakanaal had gehouden met Davyd Arakhamiia, een naaste bondgenoot van Zelensky en leider van de politieke partij van de Oekraïense president, Dienaar van het Volk.

De Russische regering “hoopte bijna tot het laatste moment dat ze ons zouden dwingen om zo’n overeenkomst te ondertekenen, zodat we neutraal zouden blijven”, herinnerde Arakhamiia zich.

“Het was het belangrijkste voor hen (de Russen). Ze waren bereid om de oorlog te beëindigen als wij instemden met neutraliteit – zoals Finland ooit deed – en beloofden dat we geen lid zouden worden van de NAVO,” voegde de Oekraïense topambtenaar eraan toe.

Boris Johnson, die optrad namens de NAVO, zorgde er echter voor dat Kiev niet tot diplomatieke afspraken kwam.

“Toen we terugkwamen uit Istanboel, kwam Boris Johnson naar Kiev en zei dat we helemaal niets met hen zouden ondertekenen en dat we gewoon zouden vechten,” onthulde Arakhamiia.

  Oorlog was altijd al nodig om 'The Great Reset' af te dwingen

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NAVO gaat nederlaag lijden in proxy-oorlog met Rusland, zegt analistVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Dit gebeurt er als een kind verhongert
Volgend artikelWeinig mensen willen zonnepanelen op daken – maar binnenkort is het een EU-verplichting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Die “hegemonie” waar die leugenaar het over heeft, is allang door het putje gespoeld. Door hun eigen incompetentie en impotentie van die vuile flikkers.

 2. Beste redactie, het is denk ik van belang om de geldstromen te analyseren van dit budget van de US “voor de Ukraine “.
  Kan niet volledig beoordelen of deze info
  geheel juist is maar ik doe er even een link bij ter informatie:
  https://ejbron.wordpress.com/2024/04/22/de-achtergronden-van-de-amerikaanse-beslissing-om-weer-wapens-aan-kiev-te-leveren/#more-386008
  Washington doet een lening aan
  zichzelf voor de opbouw van een productie apparaat voor oorlogstuig, wat aan de Ukraine geleverd kan worden, Europa staat garant voor de lening en mag na de vergadering in Juni het geld van de Russische Centrale bank confisqueren voor het “doel” – wat ze er ook daadwerkelijk van hebben onder beslag is niemand duidelijk ‼️ Europa wordt dus verder leeg gezogen en de afhankelijkheid van de US neemt toe. Ik zou hier graag documentatie van zien redactie. Deze top criminelen moeten we erg snel kwijt ‼️

 3. Smeerlappen. Geld verdienen voor de ‘kut elite’ middels oorlog voeren, en zogenaamd allemaal uit naam van allerlei mooie verzinsels. Het hele zooitje tegen de muur is het beste.

 4. “Als Oekraïne valt, zal dat een catastrofe zijn voor het Westen; het zal het einde betekenen van de Westerse hegemonie,” klaagde Johnson.
  het is om te huilen he johnson het is toch wat dat je geen oorlog meer kan voeren echt echt verschrikkelijk idiote gek.

  • Net wat ik dacht. We zullen Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië niet meer plat kunnen bombarderen; wat een ramp!

 5. Ten eerste is Oekraïne geen Navo bondgenoot.
  Ten tweede heeft Oekraïne lang bij de Sovjet Unie gehoord en had het westen daar totaal geen last van.
  Het wordt tijd dat nieuwszenders stoppen met onzin uit te kramen

 6. Ik begrijp niet waarom we dat minderwaardig volk ‘de Elite’ blijven noemen? Het waren, zijn en blijven ordinaire dieven…niks elitair aan!

  • daarom, gewoon elite blijven noemen, dan weten we over welk vies vuil volk we het hebben, de naam elite is allang geen status woord meer maar meer een scheldwoord, dus gewoon elite of (D)elite blijven gebruiken.

  • Engelse invloed. In het Engels is er geen woord voor “machthebbers”, wel de rare uitdrukking TBTB, wat uit de mode nu “elites” in is. Maar in het NL hebben we daar geen “elite” voor nodig, nog minder in het meervoud.

 7. Voor een deel heeft hij gelijk. JA, het zal het einde van de westerse hegemonie betekenen. En JA, het zal het keerpunt in de geschiedenis zijn. Maar NEE, het is geen bedreiging voor het Westen. Het is een kans!…
  De multipolaire wereld – de wereld zonder de westerse dominantie – is een natuurlijk, historisch en economisch onontkoombaar gevolg van de huidige ontwikkelingen. De vraag is dus niet hoe we dat kunnen voorkomen, maar hoe we dat zo geleidelijk en vreedzaam mogelijk kunnen laten gebeuren. Zonder de al verwoestende wereldoorlog dus. Het meewerken aan de multipolaire wereld door het stapsgewijs afstaan van de leiderschap aan het globale Zuiden en Oosten is dus een overlevingskans voor het Westen.

 8. >Als Oekraïne oorlog verliest, zal dat ‘einde van de westerse hegemonie’ betekenen, waarschuwt Boris Johnson uit het VK<

  ah, goed nieuws dat dan een groot deel van het SSysteem zal klappen, go Russia gooooo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in