Nu de burgers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk steeds meer moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door de recordinflatie en de winter dichterbij komt, dreigt een ernstige crisis in de kosten van levensonderhoud uit de hand te lopen. De torenhoge energiekosten, in combinatie met de stijgende prijzen voor voedsel en andere essentiële goederen en diensten, zullen de restanten van de “middenklasse” doen verdwijnen, schrijft Claudio Grass.

Huishoudens die ooit comfortabel waren en zelfs wat spaargeld opzij hadden staan, zijn deze zomer al onder zware financiële druk gezet, en helaas moet het ergste nog komen. In wat de “eten of verwarmen”-crisis is genoemd, kunnen we verwachten dat de situatie de komende maanden nog verder zal verslechteren, een ontwikkeling die kritieke en verstrekkende gevolgen kan hebben die verder gaan dan alleen de economie.

Voor degenen met een feilloos geheugen en een aandachtsspanne die past bij een volwassene, zal het niet moeilijk zijn zich de verzekering van politici en centrale bankfunctionarissen van eind vorig jaar te herinneren dat de inflatie “van voorbijgaande aard” was en dat iedereen die het tegendeel beweerde een politiek gemotiveerde paniekzaaier was. Zoals vandaag overduidelijk is, en al maandenlang, waren al deze verklaringen volkomen onjuist; een “fout” die ofwel door pure onwetendheid en professionele incompetentie, ofwel door kwade opzet en professionele leugenachtigheid werd gemaakt.

Hoe dan ook, het resultaat was hetzelfde. Het publiek werd misleid en geloofde alle zelfvoldane berichten over hoe de acties van allerlei centrale planners “de covid versloegen”, “een recessie vermeden” en ons allemaal “weer op weg naar economische groei en welvaart” brachten. Dus vertrouwden ze hun machthebbers en slechts weinigen voorzagen wat er om de hoek lag; nog minder bereidden zich er met succes op voor. In feite beseffen de meeste burgers vandaag nog steeds niet dat het deze acties waren die hen in de onhoudbare financiële positie brachten waarin ze zich nu bevinden.

  Oekraïne en Rusland bereiden zich voor op de "moeder aller veldslagen"

En dus, toen de consumentenprijzen serieus en consequent begonnen te stijgen, wisten de meeste huishoudens niet hoe ze moesten reageren en wie ze de schuld moesten geven. De meeste regeringen reageerden op dezelfde manier. Ze richtten de woede van het publiek elders, wezen met de vinger naar Rusland en gaven Vladimir Poetin de schuld van de uit de hand gelopen stijgingen van de voedselprijzen en de stijgende elektriciteitskosten.

En wat betreft “praktische” oplossingen voor het probleem, nu de Europese gasprijs de afgelopen twaalf maanden met meer dan 550 procent is geëxplodeerd, kwamen de centrale planners met een reeks absurde beleidsmaatregelen, variërend van krankzinnig tot komisch. Van het opleggen van temperatuurlimieten aan openbare gebouwen en zwembaden tot het aanmoedigen van mannelijke werknemers om in de zomermaanden zonder stropdas naar het werk te komen. De meest contraproductieve van alle benaderingen was natuurlijk die welke de meeste Europese staten kozen: burgers contant geld geven om hun rekeningen te betalen. Met andere woorden, politici hebben geprobeerd hun gunstige ratings hoog te houden door een probleem erger te maken, wat niet verwonderlijk is.

Toch bleef het probleem hardnekkig bestaan en werd het uiteindelijk erger. In augustus bereikte de inflatie in de eurozone met 9,1% opnieuw een recordhoogte, zonder dat er enig teken van afname is en de prognoses worden steeds zekerder dat de inflatie de komende maanden de 10% zal overschrijden. In het Verenigd Koninkrijk is de situatie nog nijpender: Goldman Sachs waarschuwt dat de inflatie in januari de 22% kan overschrijden. En het meest verontrustende van dit alles is dat deze recordprijssprongen slechts het topje van de ijsberg zijn. Ze worden berekend aan de hand van uiterst bevooroordeelde en onnauwkeurige formules, waardoor de werkelijke inflatie, de financiële pijn die mensen in hun dagelijks leven daadwerkelijk voelen, zwaar wordt onderschat. De werkelijkheid is nog veel erger.

  Realiteit versus nepnieuws-nonsens

In Duitsland, waar de inflatie in augustus tot het hoogste punt in veertig jaar is gestegen, leven bijna drie miljoen kinderen in armoede. Zoals de oprichter, Bernd Siggelkow, aangaf, komen in de economische grootmacht van Europa “steeds meer mensen naar ons toe om steun te vragen. Het lijkt erop dat niemand iets wil doen totdat er in Duitsland een kind van de honger sterft.”

In Italië tonen steeds meer bars en restaurants hun gas- en elektriciteitsrekeningen in het openbaar, om de klanten te laten zien onder welke druk zij staan en voor welke keuze zij staan: hun eigen prijzen verhogen of failliet gaan. In Griekenland, waar de inflatie nu negenentwintig jaar hoog is, is de huur zo hoog opgelopen dat veel gezinnen al met dakloosheid worden bedreigd. Door de sterke toename van toeristen met veel geld voor langere vakanties zijn appartementen in Athene voor de lokale bevolking onbetaalbaar geworden. De overheidssteun aan Grieken met lage inkomens heeft de situatie alleen maar verergerd, door biedingsoorlogen uit te lokken die de huurstijgingen aanwakkeren.

Wat de toekomst betreft, kan men zich alleen maar voorstellen hoe ernstig deze druk kan worden zodra de winter begint. De energiecrisis zal enorm escaleren, niet alleen door de verwachte toename van de vraag, maar ook door verdere verstoringen van het aanbod. Het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft het probleem weliswaar niet veroorzaakt, maar het heeft het zeker verergerd.

Er heerst ernstige bezorgdheid dat het Russische Gazprom, dat de Nord Stream 1 pijpleiding routinematig afsluit voor onderhoud, deze op een dag misschien gewoon niet meer zal openen. Of dit een geloofwaardig dreigement is of niet, doet er eigenlijk niet toe, want de angst alleen al is meer dan genoeg gebleken om de markten te ontwrichten en de volatiliteit naar recordhoogten te stuwen.

  Oorlog is een zwendel... Amerikaanse en NAVO wapenindustrieën halen recordomzet van $400 miljard uit proxy-oorlog met Rusland

Ook de inspanningen om lang gedemoniseerde kerncentrales weer op te starten zijn grotendeels ontoereikend geweest. Na jaren van bezuinigingen en pogingen om voortijdig over te schakelen op “groene energie”, die niet eens aan de behoeften van de bevolking kon voldoen, zien politici nu langzaam in dat kerncentrales geen aan/uit-schakelaar hebben die je kunt omzetten als je je realiseert dat je een fout hebt gemaakt.

Bedrijven zijn al gewaarschuwd dat ze hun activiteiten in de winter misschien moeten staken vanwege de verwachte tekorten, en huishoudens offeren al dagelijks voedsel en andere benodigdheden op om zich de komende maanden te kunnen verwarmen. Deze druk lijkt zich te kunnen vertalen in politieke en sociale spanningen. Zoals we al kunnen zien aan de Britse leidersrace, is het belangrijkste onderwerp van publieke belangstelling de crisis rond de kosten van levensonderhoud.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Ontvolking door massale verhongering – Eén van de vele massavernietigingswapens van de Elite om menselijke genocide te plegenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe EU-leiders zijn iets belangrijks vergeten
Volgend artikelJAMA: Vaccin Shedding in moedermelk bewezen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Als IEDEREEN nou eens zijn automatische incasso van de energiemaatschappij stopzet (2 minuutjes werk!) is het ook zo over he. Wie gaat dat geld innen dan? Haal je centen van de bank, koop op de markt of bij de boer. Laat die grote ketens stikken, zij hebben óns nodig, wij niet hén!

   • Een deurwaarder is een private ondernemer die de vordering heeft overgenomen om daarna te proberen met allerlei intimidatietechnieken te proberen het schuldpapier bij jouw naam te krijgen. Dat doen ze op ouderwetse manier door jouw naam zo goed of zo kwaad mogelijk te spellen in de hoop dat je reageert door te erkennen dat je dat ook bent. DAN HEBBEN ZE JE BIJ DE BALLEN en hebben een contract met de de gene waar het geld vanddan moet komen. Om kort te gaan, JE BENT JE NAAM NIET.

   • Allemaal wel leuk en aardig maar dit is alleen voor mensen met geen eigen huis en zeer weinig waardevolle bezittingen, “van een kale kikker is het slecht veren plukken”. Dus niet betalen is erg dom met bezittingen. Zo verval je in schuld en uit eindelijk heb je zoveel schuld / belasting schuld, dat er beslag word gelegd op woning, spaartegoeden e/o bezittingen. En dat is nu precies wat de WEF/D66 wil, uw huis, uw bezittingen en uw spaargeld.

  • Best Vrijheid is ver te zoeken,

   Uw ideeën van protest zijn nobel en ook noodzakelijk.

   Uw oplossingen schade echter vele. Allemaal bij de boer is kopen is praktisch gewoon niet uitvoerbaar. Niet voor de boer of markkoopman en ook niet voor vele “consumenten”.

   Hiermee wil ik absoluut niet u spirit, en ook mijn spirit, de grond in boren. En daarom het volgende voorstel van protest:

   “Pannen Slaan”.

   Wij organiseren ons. We kunnen beginnen met dit forum.

   We zorgen dat we in elke gemeente (350) een vertegenwoordiger hebben die daar een team opbouwd. Dit team gaat bewijzen van spreken elke straat van zijn/haar gemeente flyers door de brievenbus stoppen met daarop de aankondiging dat van af nu elke avond, zeg om 8 uur, iedereen is uitgenodigd om op zijn balkon of in de tuin te staan en voor een 1 Minuut met de deksel op zijn pan te slaan.

   En dat blijven we elke avond doen. Tot dat het op houd. Wat ophoud? Daar kunnen we aan werken. Is een vrij lang lijstje.

   Uiteraard gaat dit niet zonder elkaar te leren te kennen. Dus dat is de eerste stap.

   Wat zegt u hiervan?
   Vriendelijke groet,
   Ralph

  • @Vrijheid is ver te zoeken
   Done .
   Ik heb mijn incasso opgezegd.
   Per 1oct gaat het ff 55% omhoog !
   Ze kunnen de pot op .
   Zowiezo gebruiken we nu nauwelijks gas .
   Kook nu op propaan vierpits.
   Doen samen hier een eeuwigheid met een fles.
   Duidelijk goedkoper dan via hun &^%$ gas!
   Kachel zijn ook niet aan nergens voornodig .
   Wel in de dalluren af entoe een ontvochtiger aan en goed ventilleren kom je een heel eind .
   Trouwens begin volgende week polare invloed verwacht .
   Vermaak me uitstekend .
   Groeten .

 2. Waarom negeert iedereen wat er aan zit te komen. Snapt niemand het, en het was 2 jaar terug al duidelijk deze stap. binnenkort de covid scam weer, de r zit weer in de maand. en iedereen blijft weg kijken, ik snap nu hoe wo2 kon gebeuren waarbij amper 25000 mensen in het verzet zaten.

  • Ja, maar na de oorlog waren ze ALLEMAAL ook verzetstrijder!
   Al die heldendaden in onze geschiedenisboeken waren op school grote vette leugens!
   En die scholen promoten nu allemaal dat vaccins zo veilig zijn…

  • Reken je rijk, een kleine tweehonderd duizend met ballen (figuurlijk).
   En er waren er genoeg die best nadenken maar zich niet konden inzetten voor de ‘goede’ zaak.
   Stel je toch voor dat je die mensen in een rare tijdlus middels internet kon inlichten over de huidige toestand en dan enqueteren.

   Volgens L. de Jong zijn er tot september 1944 ongeveer 25.000 illegale werkers geweest die optraden in een vast organisatorisch verband. Niet meegeteld zijn individueel opererende verzetsmensen, onderduikers, huisvesters van onderduikers en overige niet bij een verzetsorganisatie aangesloten helpers van de illegaliteit. Vanaf september 1944 nam het aantal illegale werkers flink toe. Ten tijde van de bevrijding maakten circa 60.000 mensen benoorden de rivieren deel uit van de Binnenlandse Strijdkrachten (BS). Niet al deze 60.000 leden hadden echter ook vóór de bevrijding werkelijk illegaal werk in engere zin verricht. De Jong schat het totaal aantal illegale werkers, zoals door hem gedefinieerd, tijdens de gehele bezettingstijd op circa 45.000. -de Jong

   De NSB kon voordat de oorlog uitbrak op een kleine 4% van het electoraat rekenen. Na mei 1940 nam het ledental toe. In juni 1940 telde de NSB ca. 27.000 leden. Het aantal leden behaalde zijn maximum in het derde kwartaal van 1941: ruim 75.000. Het daalde nadien vrij constant tot ruim 63.000 eind 1943 om nadien weer te stijgen tot ca. 74.000 in juli 1944. Men moet daar nog ruim tienduizend leden bijtellen die in het buitenland woonden, nagenoeg uitsluitend in Duitsland -de Jong

   Naar schatting hebben er in de formaties van de Waffen-SS tussen de 22.000 en 25.000 Nederlanders dienst gedaan, waarvan er tussen de 4.000 en 6.000 zijn gesneuveld, verongelukt of vermist. -in ’t Veld

   • *konden

    De crux van het verhaal is; wat dan ook de verhalen, propaganda en voorkeuren van die tijd, na allerlei ontwikkelingen was er uiteindelijk oorlog en een bezetting; een ingrijpende verandering zammazegge;en onder die omstandigheden en met de dan toegankelijke informatie namen bepaalde mensen beslissingen.

    Na decennia van ingrijpende ontwikkelingen en daarbovenop nog meer ingrijpende recente veranderingen, en met een scala aan vloekende informatie blijkt het beetje verhit nadenken echter een tamme exercitie.

    En niet alleen in Nederland.
    Dat is ook knap.

 3. Dan zal Frankrijk de dans ontspringen, want die hebben een behoorlijk aantal kerncentrales en kernreactors. Die zagen de bui al hangen. NL moet nu ook beginnen mooie groene kerncentrales te bouwen. Onze hypermoderne koolcentrales, die in 2016 gesloten werden, weer opstarten en geen centje pijn. Laat de winter maar komen.

  • Komende tijd wordt in Frankrijk opvallend veel onderhoud gepleegd aan de vele kernreactoren, die het land rijk is. Als dit geen toeval is, want tijdens een opknapbeurt kan zo’n kerncentrale uiteraard geen energie leveren.

   • Hi Ron Swart,

    Frankrijk importeerde het meeste Uranium uit Mali en omstreken. Ze zijn uit Mali getrapt door de regering en de Russen zitten daar nu naar alle tevredenheid van de bevolking. SIndsdien is er veel ”onderhoud” aan de Franse reactoren.

    Groeten.,
    Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in