Lancering van een Kinzhal-raket, YouTube

Ons wordt verteld (nu Azovstal is ontruimd of geëvacueerd, of hoe het Westen overgave tegenwoordig ook spelt) dat Rusland zo’n tekort aan slimme bommen heeft dat het Azovstal met domme bommen bestookt, schrijft Helmholtz Schmith.

Wel, het korte en het eenvoudige is dit – Rusland heeft geen domme bommen – ze zijn allemaal naar school gegaan.

Ik zal het uitleggen.

Het is de 2e Wereldoorlog, u zit in een bommenwerper die van een basis in Engeland naar een doel 800 kilometer verderop in Duitsland vliegt. U hebt een gesofisticeerd bommenvizier dat “een bom in een augurken vat kan leggen”, maar alleen als het echt nauwkeurige inputs heeft. Wat is uw hoogte? Die wordt berekend door een barometer; u hebt die ingesteld toen u uw basis verliet, maar u bent nu inmiddels 800 kilometer verder en de luchtdruk is anders. Dus de hoogte die uw meter u vertelt, heeft nu een grote plus of min. Wat is uw snelheid over de grond? U hebt een redelijk goede schatting van uw luchtsnelheid (plus of min), maar dat is niet – gezien de winden – wat uw snelheid over de grond is. Dat is dus weer een schatting. En waar bent u eigenlijk? U hebt een navigator en een heleboel kaarten, maar het is eigenlijk alleen maar gegist bestek en er zijn genoeg manieren waarop dat fout kan gaan; dus een enorme plus of min op die input. Later in de oorlog hebt u Oboe en dat maakt de plus of min een stuk kleiner, maar nog steeds niet nul. En de Duitsers hebben alle lichten uitgedaan en alles gedaan wat ze maar kunnen bedenken om uw doelwit op een bos te laten lijken en een bos op uw doelwit. En waar is het doel eigenlijk? Het bommenvizier werkt alleen als u het ook echt kunt zien. Dus wolken, rookpotten, camouflage voegen nog een niveau aan de schatting toe. In werkelijkheid is uw bommenvizier 16 keer minder nauwkeurig dan u gezegd was.

  Scott Ritter: Het besluit van de president van de Russische Federatie om een speciale operatie uit te voeren in Oekraïne was een onvoorspelbare gebeurtenis voor het Westen

Kortom, in de Tweede Wereldoorlog was de veiligste plaats om te vertoeven die op het eigenlijke richtpunt – u kon er vrij zeker van zijn dat geen enkele bom u werkelijk zou raken, maar overal om u heen veel willekeurige vernietiging.

En zo ging het lange tijd. Japanse kamikaze vliegtuigen waren een soort geleide raketten, de Duitsers hadden een paar vroege radargeleide raketten, de Sovjets werkten aan prototypes, maar de Amerikanen waren er het eerst bij.

De beroemde Thanh Hóa brug in Vietnam. Een perfecte illustratie dat de veiligste plaats om te zijn op het richtpunt is. Vele, vele aanvallen in WO2-stijl zonder effect. Dus bedachten de Amerikanen de eerste slimme bom die echt werkte. Verlicht het doel met een laser; zet een doohickey op een domme bom die 1) de weerkaatste laserstraal kan detecteren en 2) beweeg de vallende bom net genoeg om hem in de straal te houden; naar beneden gaat ze en sloopt de brug.

Sindsdien hebben de Amerikanen drie families van slimme bommen ontwikkeld. De lasergestuurde; de tv-camera in de neus van raketten, de GPS-gestuurde. Maar – let op, want het is belangrijk – ze hebben allemaal de doohickey in de bom zelf. Hier zijn de doohickeys op de 1) lasergeleide 2) tv-geleide 3) GPS-geleide. De doohickeys detecteren het signaal en hebben genoeg beweging om de bom in het spoor te houden. Maar, wanneer ze inslaan, worden de doohickeys ook opgeblazen. Goed voor het militair-industrieel complex, natuurlijk, want ze moeten vervangen worden en dat is niet goedkoop.

Er is een verhaal – misschien is het niet waar, maar het is wel illustratief – dat de Amerikanen enorme sommen geld hebben uitgegeven aan de ontwikkeling van een balpen die in de ruimte zou werken; de Sovjets gebruikten een potlood. Maar het punt hiervan is duidelijk: de Amerikaanse aanpak is altijd high-tech; de Russische is KISS (keep it simple, stupid).

  Rusland verandert nucleair beleid om "preventieve" eerste aanval mogelijk te maken - noemt VS-bases in Europa en "continentale Verenigde Staten"

Dus, laten we teruggaan naar uw bommenwerper uit WO2. Stel dat u – met een werkelijk grote precisie – wist wat uw hoogte was, wat uw grondsnelheid was, precies waar u was en waar het doelwit was. Stel u voor dat u daarboven een stel satellieten had die u al die dingen konden vertellen. En u wist ook een heleboel andere esoterische dingen (zoals de glij-eigenschappen van uw bommen) en u had de best mogelijke weersinformatie over uw doelwit. Dit alles en elk ander stukje informatie dat u nodig had. Als u dat allemaal wist, en een computer had om dat uit te rekenen, dan kon u uw domme bom gewoon laten vallen wanneer de computer u dat zei, en dan zou hij passief naar het doel glijden.

En dat is wat de Russen gedaan hebben. Hier met meer details uitgelegd, maar inmiddels hebt u het idee. Het Russische globale plaatsbepalingssysteem – GLONASS – geeft hun de nodige gegevens, het computerdoehickey in het vliegtuig berekent het en laat de domme bom op precies het juiste moment vallen. Alle gegevens die ingevoerd worden zijn tot op zeer grote hoogte bekend. De bom is net zo dom als hij ooit geweest is, maar de doohickey in het vliegtuig laat hem precies op het moment vallen zonder dat zijn domheid er iets toe doet. Voor de Amerikaanse oplossing moet de communicatie continu zijn – verbreek de verbinding en het IQ van de slimme bom daalt tot in de enkele cijfers. Voor de Russen maakt het niet uit – de zwaartekracht en de traagheid zullen Dumbo naar het doel brengen – vlieg in de goede richting, laat de computer het werk doen, druk op de knop, en vergeet het.

  Macrons poging om de NAVO en de EU te ondermijnen, treft een schot in de roos

Daarom heeft Rusland geen domme bommen meer, want het heeft een manier gevonden om ze allemaal slim te maken; en één ding heeft Rusland geleerd van de Tweede Wereldoorlog-ervaring, en dat is dat je niet te veel munitie kunt hebben – er zijn veel bommen.

Maar, misschien is dit te ingewikkeld voor onze generaals – computerspel, of wat dan ook dan ook.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApenpokken – Waarheid tegenover angstporno (Nuttige info van Dr. Malone)
Volgend artikelOnthuld: Apenpokken blijkt “laboratoriumstam met onbekende kenmerken” te zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  1. Wanneer gaat men hier snappen dat ook Rusland onderdeel is van het grotere plaatje, onderdeel is van het “verdeel en heers – programma” dat al eeuwenlang loopt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in