Zweedse zusters namen na kroegbezoek zwarte taxi met “zeer aardige” mannen – ontvoerd en verkracht door Roma-bedelaars

2
Een van de verkrachters. Slipjes en verschillende andere kledingstukken bleven op de plaats delict achter, foto via Fria Tider © Politie

De zwarte taxirit van de twee zusters vanaf het restaurant Grand Garbo in Sundbyberg eindigde met een wrede verkrachting op een verlaten ommekeer in Barkarby. Beide mannen zijn nu voor de zware verkrachtingen veroordeeld tot gevangenisstraf en vijftien jaar uitzetting.

“Het was zo verdomd stom”, zegt een van de vrouwen over de beslissing om een zwarte taxi te nemen.

“SOS 112, wat is er gebeurd?”

“Hoi, ik heb net twee meisjes ontmoet die verkracht zijn. En ze bloedt uit haar voeten en zo.”

Het is de avond van 24 februari 2017 dat twee zusters en een wederzijdse vriendin in Stockholm aan het feesten zijn. Het trio viert dat één van hen 30 jaar wordt, meldt Fria Tider.

Tot in de kleine uurtjes hebben de vrouwen plezier in Grand Garbo in Sundbyberg buiten Stockholm. Maar wanneer twee in het gezelschap naar de stad willen gaan en de viering voortzetten, besluiten de twee zusters dat het genoeg is geweest en naar huis te gaan.

“Ik wilde hun feeststemming niet bederven”, zegt een van de zusters tijdens het politieverhoor.

“Zeer aardige” buitenlandse mannen

Als de twee overgebleven vrouwen midden in de nacht het restaurant verlaten, krijgen ze een ritje aangeboden door twee “heel aardige” buitenlandse mannen die beweren Portugees te zijn. De vrouwen nemen het aanbod aan en stappen in een blauwe stationwagon met getinte ramen.

“Ik weet niet waarom we in die auto zijn gestapt. We reden eerder ook al in een gewone taxi waarmee we onderweg waren, dus het was zo verdomd dom”, zegt een van de vrouwen in het politieverhoor.

De rit met de zwarte taxi gaat niet naar het centrum van Stockholm, waar de zusters vragen om naartoe gereden te worden, maar weg van de stad. Op een ommekeer buiten een verlaten faciliteit van de Zweedse strijdkrachten, stopt eindelijk de auto.

Een van de mannen sleurt een van de vrouwen uit de auto en verkracht haar buiten in de sneeuw. De andere vrouw wordt in de auto verkracht. De mannen schoppen onder andere de vrouwen tegen het hoofd en wurgen ze en verkrachten ze om beurten.

Vlucht op blote voeten door de sneeuw

Het hek en de ingeslagen ruit © Politie

In verband met het feit dat de verkrachters met elkaar van plaats wisselen, grijpen de vrouwen de kans om te ontsnappen. Ze rennen naar het hek van de van de Zweedse strijdkrachten en weten daar overheen te klimmen. Tijdens de verkrachting en de daaropvolgende ontsnapping verliest een van de vrouwen beide haar schoenen.

“Ik denk dat ze al vertrokken waren voordat we over het hek klommen”, zegt ze tijdens het politieverhoor.

Eenmaal in het gebied van het Zweedse leger proberen de vrouwen hulp te krijgen door de deuren te openen, maar ze zitten op slot. Ze breken een raam en gaan een gebouw binnen waar ze zichzelf opsluiten in een toilet in de hoop dat er een alarm is afgegaan en dat iemand hen komt helpen. Maar er gebeurt niets.

Na het drinken van wat water gaat de vlucht verder in de richting van de woonwijk van Barkarby. Daar ontmoeten ze een vrouw die voor hen de politie en ambulance alarmeert.

Roma-bedelaars gegrepen

Op basis van onder andere de getuigenissen van de verkrachte vrouwen vermoeden de politierechercheurs al snel dat de gezochte verkrachters behoren tot een groep zogeheten Roma-bedelaars die in een bedelkamp in Bromma huizen.

“Ze woonden onder een half afgebouwde brug bij de ingang van het vliegveld bij de rotonde. Dit gebied is nu afgesloten. Vroeger stonden er caravans en auto’s”, vertelt een medewerker van het “EU-team” van de sociale dienst aan de politie.

Vingerafdrukken en DNA die op de plaats delict zijn beveiligd, kunnen in verband worden gebracht met een 27-jarige bedelaar uit Roemenië. Hij is er echter in geslaagd Zweden te verlaten na de verkrachting en is teruggekeerd naar zijn thuisland. In april 2017 werd hij gearresteerd door de politie in Roemenië.

Na zijn uitlevering aan Zweden werd de 27-jarige bedelaar in april van dit jaar veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf en vijftien jaar deportatie voor de zware verkrachting van de twee vrouwen in 2017. Hij werd ook veroordeeld voor poging tot verkrachting van een andere vrouw in een trappenhuis in Sundbyberg in hetzelfde jaar.

Daarnaast is de tweede verkrachter van de dubbele verkrachting in 2017 nu veroordeeld. Vorige week werd de man, een 22-jarige, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor twee gevallen van zware verkrachting. Ook deze man zal na het uitzitten van zijn straf vijftien jaar lang uit Zweden worden gedeporteerd.

Werkte elke tweede dag als taxichauffeur – verkrachte vrouwelijke klant in auto

Vorig artikelPoolse patriotten en voetbalfans verdedigen de St. Alexanderskerk in Warschau tegen linkse aanvallen
Volgend artikelAhmed’s beestachtige verkrachting van 9-jarig Zweeds meisje was een moordpoging
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Zijn die Zweedse wijven nou echt zo achterlijk om ’s avonds laat of ’s nachts in een totaal vreemde auto te stappen omdat er toevallig vriendelijk ogende mannen in zitten die vriendelijk lachen?
  Lezen ze daar geen kranten of internet?
  Bij nogal veel verhalen die ik hier lees komt het bij mij over dat ze daar bijna kinderlijk naïef zijn wanneer het om vreemde allochtonen gaat, waar je dan je hele vertrouwen aan geeft.
  De leeftijd van de dames staat er niet bij.
  Maar het ging tot in de late uurtjes, dus die zullen vast niet 14 of 16 meer geweest zijn.

 2. Stomme Zweden. Ze hadden met Roemenie moeten oveleggen; daar hun straf laten uitzitten.
  In Zweden is de bajes een vakantie oord, in Roemenie is dat iets anders; en daar kennen zezigeuners. Zigeuners zijn vuilnis.

  Note: in NL: van de mannelijke zigeuners boven 18: 75% heeft strafblad.
  Je kan dus aannemen dat 98% crimineel is.

  begin van deze eeuw werden Roemenen uit Italie getrapt;Roma’s hadden toen een NL stel–man en vrouw- verkracht en vermoord.
  Zigeuners waren voor meer dan 90% verantwoordelijk voor straatcriminaliteit in Rome.
  Doodgewoon tuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in