Пресс-служба Президента Российской Федерации / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Macron zei deze week dat zijn voorstel in overeenstemming is met het aloude concept van een Olympische wapenstilstand, waarbij in het verleden vijandelijkheden aan de kant werden geschoven om hogere idealen van menselijke broederschap en vredelievendheid te presenteren. Kortom, een demonstratie van het stichtelijke idee dat sport boven politiek staat, schrijft Strategic Culture Foundation.

Rusland antwoordde dat het in principe niet tegen het idee was. Moskou wees er echter op dat Macrons Olympische vredesidee praktische details ontbeert om een echt initiatief te garanderen.

Om het bot te zeggen: de Franse leider is niet geloofwaardig genoeg om zo’n potentieel belangrijk akkoord aan te bieden. Zijn vage voorstel zit vol tegenstrijdigheden.

Nog maar een paar weken geleden opperde Macron het idee om NAVO-troepen te sturen om in Oekraïne tegen Rusland te vechten. Hij heeft die roekeloze provocatie, die het conflict zou kunnen laten escaleren tot een wereldoorlog tussen kernmachten, niet ingetrokken.

Nu moeten we geloven dat meneer de president een tribuun voor de wereldvrede is.

Parijs en andere NAVO-hoofdsteden dringen er wanhopig op aan dat er meer wapens naar het neonazi-regime in Kiev worden gestuurd. De NAVO-proxyoorlog tegen Rusland is bezig aan zijn derde jaar en lijkt steeds meer op een verloren zaak voor Washington en zijn westerse bondgenoten. Geen enkele westerse leider is bereid om de geest van dit bloedige debacle op te geven om Rusland strategisch te verslaan door een diplomatieke oplossing voor de oorlog te onderzoeken.

Hoe kan Macrons vermeende bezorgdheid over een Olympische wapenstilstand dan serieus worden genomen?

Wat Gaza betreft, zijn Frankrijk en zijn NAVO-partners de afgelopen zes en een halve maand medeplichtig geweest aan het sponsoren van een genocide. De slachting van meer dan 34.000 Palestijnen door het Israëlische regime – een dodental dat elke week stijgt – en de voortdurende hongersnood in de Gazastrook worden cruciaal mogelijk gemaakt door de militaire en politieke steun van de Verenigde Staten en de Europese Unie.

  De drang naar oorlog

Alsof dat nog niet erg genoeg is, steunen Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de facto Israëls agressie tegen Iran, Syrië, Libanon, Irak en Jemen. Het westerse trio helpt de Israëlische luchtafweer en veroordeelt tegelijkertijd Iran en legt economische sancties op. Hun stilzwijgende betrokkenheid geeft groen licht voor nog meer Israëlische oorlogszucht en schending van internationale wetten die het hele weefsel van mondiale veiligheid aantasten.

Gezien de ontstellende schuld van de Westerse mogendheden bij het aanwakkeren van deze explosieve conflicten, is het het toppunt van dubbelhartigheid dat Macron zich omdraait en zijn hoogdravende voorstel voor een wapenstilstand doet tijdens de Zomerspelen die van 26 juli tot 11 augustus in Parijs worden gehouden.

De echte zorg van Macron is om Frankrijk in al zijn vermeende grootsheid te presenteren in een wereldwijd spektakel.

De narcistische Macron wordt gedreven door zelfverheerlijkende ambitie en grootheidswaanzin als wereldstaatsman en de president die het internationale prestige van Frankrijk heeft hersteld. Het is diezelfde grootheidswaanzin die zijn recente oproepen tot grotere betrokkenheid van de NAVO bij de proxy-oorlog in Oekraïne drijft. De voormalige Rothschild bankier en nu Napoleon wannabe is een charlatan die volledig verstoken is van enige principes.

Veelzeggend is dat de openingsceremonie van de Zomerspelen gepland staat langs de rivier de Seine in de vorm van een extravagante zeilwedstrijd. Deze regeling breekt met de moderne traditie dat alle Olympische Spelen worden geopend in het belangrijkste stadion waar de sportevenementen plaatsvinden. Het Stade de France ligt buiten de Franse hoofdstad. Je krijgt sterk de indruk dat Macron wil dat de grote opening in het centrum van Parijs wordt uitgezonden, alleen maar om te pronken met de hoofdstad en haar beroemde culturele bezienswaardigheden.

  Situatierapport 13/05/23: Paniek! Oekraïne lanceert tegenaanval

Voor Macron zijn de vierjaarlijkse Spelen in de eerste plaats bedoeld om Frankrijk zo goed mogelijk aan de wereld te tonen voor politieke en commerciële doeleinden. De Spelen zelf zijn een vehikel voor zijn ijdele ambities.

De waarheid is dat de Olympische Spelen en andere internationale sportevenementen al lange tijd door de westerse politiek zijn gekaapt voor hun imperialistische agenda.

Toen de VS en hun NAVO-bondgenoten illegale oorlogen voerden in talloze landen in Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, werd er nooit geroepen om een Olympisch bestand. Er waren nooit oproepen om de VS en hun bondgenoten te verbieden deel te nemen aan de Spelen, ook al waren er gegronde redenen voor dergelijke oproepen.

Russische atleten worden nu al een aantal jaren verbannen van sportevenementen op basis van valse beweringen over drugsmisbruik en andere vermeende overtredingen. Zoals onze columnist Declan Hayes in verschillende artikelen heeft aangegeven, zijn Ruslands kunstschaatskampioene Kamila Valieva en haar andere atleten van wereldklasse het slachtoffer geworden van meedogenloze westerse pogingen om hun reputatie en deelname aan “NAVO-sportcircussen” kapot te maken.

Schandalig genoeg hebben de Westerse mogendheden en hun giftige massamedia er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat politiek boven sport staat. Sportevenementen zijn gewoon een nieuw hulpmiddel geworden voor Westerse propaganda.

Als Macron een oprecht motief had voor internationale vrede, zou hij oproepen tot het stoppen van de bewapening van het neonaziregime in Oekraïne en pleiten voor een geloofwaardige diplomatieke verbintenis met Rusland.

Als Macron oprecht wilde dat de Olympische Spelen zouden dienen als ouverture voor vrede en menselijkheid, dan zou hij oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en volledige eerbiediging van de Palestijnse nationale en mensenrechten.

  Zelensky's nieuwjaarstoespraak onthulde veel meer dan hij van plan was

Het door het Westen gecontroleerde Internationaal Olympisch Comité heeft Russische atleten verboden om onder hun nationale vlag deel te nemen aan de Spelen in Parijs. Hun “concessie” is dat 40 Russische sporters mogen deelnemen zolang ze dat doen onder een “neutrale vlag” en geen tekenen vertonen van steun aan de militaire campagne van Rusland in Oekraïne. Waarom werden dergelijke strenge maatregelen niet opgelegd aan Amerikanen of Britten tijdens hun misdadige oorlogen in Irak en Afghanistan?

Rusland is verboden en toch mag Israël een volledig team in de nationale kleuren sturen terwijl het de ergste genocide uitvoert in de moderne tijd. De westerse hypocrisie is hier absoluut weerzinwekkend en zelfondermijnend.

Net als een Griekse tragedie vernietigen het ongebreidelde cynisme en misbruik door Westerse machten de Olympische Spelen, het evenement dat ze juist proberen te monopoliseren voor hun misselijkmakende deugdsignalering.

In een overvol Westers veld dat strijdt om de dubieuze titel, pakt Macron goud voor cynisme.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Macron onvermurwbaar in oorlogsdreiging tegen Poetin: Rusland mag geen ‘existentiële’ oorlog in Oekraïne winnen, “we mogen niet zwak zijn”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe turbokanker-doofpot gaat door – NY Post: 72-jarige patiënt had een record van 613 dagen COVID, verzamelde meer dan 50 mutaties van het virus voordat het hem doodde
Volgend artikelVN-rapport verklaart dat ‘kinderen kunnen instemmen met seks met volwassenen’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

  • Helemaal mee eens. Daarnaast zijn false flags de werkwijze van het westen en er is geen betere plek voor een false flag dan rondom de spelen. Speel hun spel niet, werk niet voor ze, koop hun spullen niet, huldig hun sporters niet, vier hun feestje niet… boycot en staak tot de satanisten ALLES kwijt zijn en bedelen voor een hap eten en een slok water.

   Delete the elite.

   • Dat zei ik al 3 jaar geleden om diverse redenen..die U juist opgesomd heeft… alsook in het artikel van hier boven, Boycot die spelen..er zijn zoveel redenen voor deze Joodse/Oostenrijkse Du-Coubertaine alliantie te verbieden..maat de Beat go’s on hé…

  • Precies zal er geen minuut naar kijken, het is wel sneu dat de burgers van stervende dictatuur imperium helemaal de Sjaak zullen zijn.
   Want ook al zijn we het er niet mee eens, we mogen het niet eens uiten, racist, anti Semitisch, Poetin vriend en af in je hoek. (De 2 jaar was een perfecte générale repetitie om de duim erop te houden)

   • @Anton…

    Ze willen terug naar de tijden dat ze ons in, door ons zelf gebouwde arena’s voor de leeuwen konden gooien. Een wereld als in de hunger games is hun absolute natte droom.

    Maar dat wordt hun wereld, als ze straks in werkkampen wonen.

  • Hier kunnen de Nederlandse Atleten hun ballen aan Macron laten zien.!
   Zij kunnen met hun boycot protesteren tegen de Genocide in Gaza door de joden.
   Ook protesten tegen de oorlog in Oekraïne.!
   EEN PROTEST TEGEN OORLOG,
   ZIJ KUNNEN ROEPEN, WIJ GAAN VOOR JULLIE SPORTEN, NADAT ER OVERAL VREDE IS.
   Nou dat lijkt me geen moeilijke actie.

 1. rutte lijkt op hem het enigste verschil is rutte zeg niets lacht alleen maar.

  de kenmerken van hen zijn meedogenloos , krankzinnig etc.

  hadden nooit geboren moeten worden.

  • Inderdaad, als dat de voorwaarde is zou ik ook niet komen opdagen.
   Btw ik sport al sinds het uitbreken van de oorlog in het nationale 🇷🇺 voetbal shirt 😎 je ziet mensen echt kijken maar durven er mooi niks van te zeggen

 2. De narcistische Macron wordt gedreven door zelfverheerlijkende ambitie en grootheidswaanzin als wereldstaatsman en de president …
  die het internationale prestige van Frankrijk heeft hersteld. Dankzij de EU, het enige motief van begin af aan.

  • Hoofdstralen 1 wil-macht, 2 liefde-wijsheid, 3 intelligentie.
   Attribuut stralen. 4 harmonie door conflict, 5 concrete wetenschap, 6 abstract idealisme, 7 ceremoniële orde,organisatie.
   Er zijn twee argumenten voor de nieuwe tijd, astrologisch, 1. Van Leeuw (ik) naar Waterman (geheel), en van Vissen naar Waterman. Frankrijk is Vissen-Leeuw. En 5-3. Landen en mensen worden op 2 niveaus beïnvloed door de stralen, ziel en persoonlijkheid, met hun glamours, en ook spelen de sterrenbeelden een rol.
   Net als bij Nederland (5-7) is materialisme een glamour (begoocheling) van de 5e straal.
   De attribuut stralen zijn meer op de vorm gericht, en vooral de 5e straal het detail. Vandaar hebben de Nederlanders die deze eigenschap psychologiserend op allerlei uiterlijkheden toepassen soms een wat vervelend karakter.
   Een glamour van de 3e straal is manipulatie. Het manipuleren van politieke stricturen.

  • Objectiveren, analyseren wordt discrimineren. De Nederlanders zijn daar met hun rationele aanleg sterk in. Vanzelf hebben die (bruine) mensen die het minst rationeel zijn daar de meeste problemen mee, want ze maken geen onderscheid, alles is bij hen massa. Vandaar ook massa-immigratie. Want de rationele inslag heeft een keerzijde, namelijk in de sentimentaliteit die geen andere uitweg kan vinden. Rationaliteit is nog steeds verbonden aan de emotionele aard en is geen enkele garantie van ontwikkeling.

   5e straal.

  • Op onontwikkeld niveau is de 5e straal de energie van onwetendheid.
   Wat discriminatie betreft, het is een hoofdonderdeel van politieke manipulatie.

  • Noot.
   Nederlanders zijn een beetje apart. Dat wordt ook als een soort compliment genoemd. Apartheid was een rationele uitdrukking van de 5e straal.

 3. “Doorbraak over wapens voor Oekraïne dankzij uitzonderlijke gelegenheidscoalitie. …
  …vrijdag gaf een zeer ruime meerderheid in het Huis groen licht om zaterdag te stemmen over vier wetten die samen neerkomen op 95 miljard aan vooral militaire maar ook een stuk humanitaire steun.
  De eerste wet trekt 60 miljard dollar aan militaire steun uit voor Oekraïne, dat hoogdringend nieuwe Amerikaanse wapens nodig heeft om aan de Russische druk te weerstaan. …
  Om de stemmen te counteren die niet langer een fortuin willen spenderen aan een verre oorlog in Europa, onderlijnden Biden en zijn buitenlandminister Antony Blinken dat die 60 miljard nieuwe productie in de VS opleveren, en extra banen.
  Op een gelijkaardige manier kwam een meerderheid tot stand voor een pakket van 17 miljard nieuwe wapens voor Israël. …
  Een derde pakket van 8,1 miljard dient voor Taiwan en andere bondgenoten in die regio om zich beter te kunnen verdedigen tegen China. …
  En in een vierde zitten vooral Republikeinse wensen, zoals de inbeslagname van fortuinen van Russische oligarchen, en een verbod op Tiktok”. …
  Voilà, WOIII is een feit. Oorlog, oorlog en nog eens oorlog. De Engel des Doods heeft zijn slag binnengehaald. Haat zaaien overal ter wereld !
  95 miljard (!) om de wereld plat te gooien en te veranderen in puin en as !!!
  https://www.standaard.be/cnt/dmf20240419_97258847

  • Hier is het duidelijk te zien dat de USA geen democratie noch een replubiek meer is .Het is een uni party state ‘ idiocraty) met enkele uitzonderingen in het congres en the senaat. France is the same elektion fraude a volonté . Macron is a fraude en hys gouvernement to , time for a new revolution think y.

 4. Niks aan toe te voegen, geweldig artikel, de waarheid is dit, het is toch allemaal zo duidelijk inmiddels, FN dank daarvoor, we zien steeds een zelfde patroon in alles!

 5. Sinds professionals meedoen is de olympische gedachte een lachertje geworden.
  En nu zijn de olympische spelen zijn naar het niveau eurosongfestival gedegradeerd.

  Geen seconde kijken meer waard.

 6. “Om het bot te zeggen: de Franse leider is niet geloofwaardig genoeg om zo’n potentieel belangrijk akkoord aan te bieden. Zijn vage voorstel zit vol tegenstrijdigheden”

  Juist het geduld en verstand prevaleert boven het satanische muizen brein van deze ex bankster.

  • Dat “ex-” valt nog te bezien. Volgens mij voltooit hij zijn bankiers werk (buiten zicht beloond), terwijl hij op kosten van het Franse volk de god Jupiter en l’empereur de l’UE (EU) speelt. Het is een ziek sociopaatje.

 7. Sergej Lavrov heeft al laten weten geen wapenstilstand, Rusland trapt niet in de westerse bedrieglijke pedo elites, afspraken die zoals het verdrag van Minsk zijn door deze onbetrouwbare sujetten met de voeten getreden er wordt gewoon verder gedenazifiseerd tot de laatste Nazie is kaltgestellt hiep hiep hoeraa,

 8. “Verandering van strategie”: Duitse militaire expert roept de NAVO op om Rusland rechtstreeks te confronteren

  20 april 2024 14:02 uur

  Oekraïne is steeds minder in staat Russische raketaanvallen tegen te gaan. Volgens de Duitse minister van Buitenlandse Zaken is het daarom belangrijk om luchtverdedigingssystemen wereldwijd ‘samen te schrapen’. Militair expert Nico Lange heeft er nu voor gepleit dat de NAVO Russische raketten vanaf zijn grondgebied afvuurt.

  • “Militair expert Nico Lange heeft er nu voor gepleit dat de NAVO Russische raketten vanaf zijn grondgebied afvuurt.”

   Dat zinnetje moet nog even over. M.i. schiet de NAVO niet met Russische raketten. 😉

 9. Pleur toch op met je Olympische spelen man,ik kijk liever naar The Real Thing en dat geldt ook voor al die Oekkie aanhangers met hun geel/blauwe vlaggen.
  Al die mannen die elkaar tikkies op de billen geven en dan boos naar elkaar kijken voor de wedstrijd begint of al die Generaals die we in het voetbal hebben,ik kijk liever naar echte oorlogen waar je echte soldaten heb t die echte tikken uitdelen hersenen uit hoofden schieten.
  Effe zonder dollen,wie gaat er nou naar een B film kijken als je het echte werk kan zien.

 10. Een boodschap voor de Nederlanders. Over de stralen.
  Ik las in de lering over de stralen dat eigenschappen van de 5e straal zijn: kritiek en oordeel zonder genade. Ik herinner me enkel wat ik herken. Wel is het de straal die niet erg geneigd is tot glamour op emotioneel vlak, zoals de 6e straal. (Religie = 6.) Veel Nederlanders die ik sprak hebben of hadden last van een gelovige achtergrond, ik vermoed dat dit meer te maken heeft met gebrek aan liefde in hun jeugd en eigenschappen van de 5e straal, vooral overdreven oordeel op details. Toch speelt deze straal een belangrijke rol in onze evolutie.

  • Zonder geloof bestaan die eigenschappen nog steeds, zo niet erger.
   Geloof is vertrouwen, en zonder dat wordt alles achterdocht en controle.
   Door een hoger niveau te bereiken kunnen de stralen hun correcte uitdrukking krijgen. Dat komt door zelfkennis, tegenstellingen bestaan niet, want goed en slecht gaan samen; je ontdekt beide kanten.
   Zo niet, en doorgaan op het vlak van gelijkheid (eigenwaan), geen hoog of laag, maakt van u een vergeten bladzijde in het levensboek. En het alternatief van jezelf leren in de halsstarrigheid is leren door de ander, zoals vervangen worden door immigratie. Dit heeft verreikender gevolgen dan dit leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in