Rasmus Paludan verbrandt de koran tijdens een van zijn politieke bijeenkomsten. Foto: Privé / Dan Park

De Deense politicus Rasmus Paludan en de controversiële straatkunstenaar Dan Park kregen op het laatste moment geen demonstratievergunning van de Zweedse politie, die beweert dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Maar de weigering geldt niet alleen voor Malmö, maar voor heel de provincie Skåne. Dit betekent dat men zich buigt voor de dreigementen van moslims en dat het grondwettelijk beschermde recht om te demonstreren wordt ingeperkt. Maar ondanks de afwijzing, de bedreigingen tegen familieleden en de dreiging van terroristische aanslagen – Paludan geeft niet op en is nog steeds van plan de koran te verbranden.

Gisteren liet de politie via een persbericht weten dat ze van plan was de Zweedse kunstenaar Dan Park toestemming te weigeren voor een manifestatie waarbij de Deense politicus Rasmus Paludan van plan was een koran te verbranden, meldt Nyatider.

Dan Park had oorspronkelijk een aanvraag ingediend om de demonstratie voor een van de zes moskeeën in Rosengård [‘kwetsbaar gebied’ c.q. moslimgetto, red.] te houden, het is niet duidelijk welke. De politie weigerde al snel de demonstratie in Rosengård te laten plaatsvinden. In plaats daarvan werd hen aangeboden om een pleinbijeenkomst te houden op de Fridhemstorget, aan de andere kant van de stad in een bijna uitsluitend Zweedse wijk. Bewoners klaagden echter luidkeels over de plannen waarvan gevreesd werd dat ze grote aantallen gewelddadige moslims naar de wijk zouden aantrekken. In plaats daarvan werd toen gezegd dat er toestemming zou worden gegeven om de pleinbijeenkomst op de Stortorget in het centrum van Malmö te houden, maar ook dit werd op het laatste moment geweigerd. Bovendien hebben ze er ook voor gekozen om vergunningaanvragen voor de plaatsen Lund, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Klippan en Höör te weigeren.

  Asielzoeker stak Zweedse Anna dood - ontsnapt volledig aan straf

De politie verschuilt zich achter politiek correcte frasen, maar toont met grote duidelijkheid aan dat ze de veiligheid en het recht om te demonstreren niet willen of kunnen garanderen omdat ze bang zijn voor gewelddadige moslims, niet alleen in Malmö maar in heel de provincie Skåne. Maar iemand die beweert zich hier niets van aan te trekken, is Rasmus Paludan, die duidelijk maakt dat hij nog steeds van plan is naar Zweden te komen.

“De koran brandt in Scania op vrijdag 28.8.2020. Dat wordt gegarandeerd door Rasmus Paludan. Moslims, begrijp: de koran is alleen nuttig als brandstof.”

Paludan’s antwoord op de weigering. Foto: Facebook

Politiek correcte prietpraat – buigen voor moslimbedreigingen

De geplande demonstratie is controversieel en is bijvoorbeeld al eerder door de complete moslimgemeenschap van Malmö bij de politie gemeld. “Het doel is om haat in de samenleving te zaaien, te spotten en te provoceren”, schreven ze in een brief aan de politie-autoriteit in een verslag over een “misdaad” die niet bestaat, aangezien het niet illegaal is om de koran of andere religieuze boeken te verbranden, omdat Zweden geen blasfemiewetgeving heeft.

Maar afgezien van de klachten van moslims waren er sommigen die zich niet ongemoeid lieten zich in de publiciteit te dringen en voor de moslims te buigen. Verschillende lokale politici in Malmö maakten donderdag van de gelegenheid gebruik om een standpunt in te nemen tegen de vrijheid van meningsuiting, allemaal om de moslims te steunen.

“Het ging beter dan we dachten” – moslims, joden en christenen staan op tegen dreiging, haat en geweld

Sociaal-democraten-gemeenteraadslid Katrin Stjernfeldt Jammeh, Liberalen-gemeenteraadslid Roko Kursar, Moderaten-oppositieraadslid Torbjörn Tegnhammar, Links-politicus Emma-Lina Johansson, Centrum-parlementslid Stefana Hoti en Milieupartij Niels Paarup-Petersen maakten van de gelegenheid gebruik om samen met de voorzitter van de Islamitische Vereniging in Malmö, Ramadan Boussadi, een groepsfoto te maken, samen met rabbijn Moshe-David Hacohen, aalmoezenier Marcus Nylander, dominee Karin Pråmel en imam Salahuddin Barakat en Tajeddin Farfour van de Academie van de Islam. Op de achtergrond verscheen ook een geüniformeerde politieagent, de gemeentepolitieagent Göran Holmgren, dat gezien kan worden als problematisch voor de geloofwaardigheid van de autoriteit om neutraal te zijn in de zaak.

Moslims regeren over de Zweedse vrijheid van meningsuiting – islamkritische demonstratie door politie gecanceld

Vorig artikelRittenhouse heeft niets verkeerd gedaan!
Volgend artikelLinks guillotineerde Trump-pop buiten het Witte Huis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in