Leden van het katholieke geloof die bekend staan als de “Nationale Garde” verdedigden samen met voetbalfans de Sint Alexanderskerk op het Drie Kruisenplein van Warschau tegen pro-abortus en linkse activisten die gisteren de kerk aanvielen, meldt Remix.

In het kielzog van de uitspraak van het Poolse Constitutionele Hof dat eugenetische [rasverbetering, door middel van onder andere het aborteren van kinderen met down, red.] abortus onverenigbaar is met de grondwet, zijn de protesten in veel gebieden van Polen gewelddadig geworden.

De linkse demonstranten hebben in veel Poolse steden verschillende straten geblokkeerd, maar Warschau heeft de meest verhitte veldslagen gekend.

Volgens het Poolse nieuwsportaal Niezalezna werden mensen die in de kerk baden, hevig aangevallen met vuurwerk en flessen, waarvan de video’s van de protesten en de gevechten buiten de kerk zich op social media verspreidden.

“53 Ridders van Gondor beschermen Osgiliath tegen de horde orcs”, schreef een Twittergebruiker en plaatste een luchtfoto van de aangevallen kerk, waarbij hij de situatie vergeleek met die van de Lord of the Rings.

De term “Ridders” verwijst naar de nieuw opgerichte “Nationale Garde” – een organisatie die door de Poolse patriottische beweging is opgericht om christenen en kerken te beschermen tegen linkse agressie. De Nationale Garde kwam ter verdediging van de kerk en verweerde zich tegen de linkse agressie, waarbij beide partijen in de straten van Warschau in vuistgevechten uitbarstten.

Robert Bąkiewicz de leider van de Nationale Garde plaatste een video die de aanval van linkse activisten op de Saint Alexander kerk laat zien.

Pfizer wordt beschuldigd van experimenten op weesbaby's om hun Covid-19 vaccin te testen

“De agressieve linkerzijde heeft de kerk op het Drie Kruisenplein in Warschau aangevallen. Er worden flessen gegooid naar de #NationaleGarde. We hebben gewonde leden. De politie heeft de situatie absoluut niet in de hand. We hebben hulp nodig! Kom alsjeblieft naar de Sint Alexanderskerk!”

Nadat de politie arriveerde, scheidden ze de twee groepen van elkaar, maar in eerste instantie braken er daarna vechtpartijen uit tussen de politie en de linkse demonstranten. De politie verspreidde uiteindelijk de demonstranten bij de kerk na het inzetten van pepperspray.

Nadat de kerk met succes werd verdedigd, vierde Robert Bąkiewicz het initiatief om de kerk te verdedigen.

“De aanval van de linkse barbaren tegen de kerk van de Heilige Alexander in Warschau werd gestopt! De Nationale Garde kreeg op het beslissende moment de steun van de Legia Warschause voetbalfans”, schrijft hij.

De politie van Warschau publiceerde een sterk geformuleerde verklaring waarin zij een mainstream mediajournalist veroordeelde omdat hij de politie ervan beschuldigde “ongepast” te hebben gehandeld door gebruik te maken van pepperspray.

Nationalistische conservatieven behalen overwinning in de Poolse verkiezingen

“We hebben te maken met een volledig gebrek aan reflectie die de politieagenten dwong te reageren. Fysieke aanvallen tegen agenten kunnen niet worden beantwoord met schouderklopjes”, schreef de Twitteraccount van de politie van Warschau.

Polen: “Gezond verstand” om immigratie te weigeren, “hoe dit soort experimenten eindigt, kunnen we al zien in West-Europa”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here