© European People's Party (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orban zei zojuist op de Internationale Conferentie van Conservatieve Politieke Actie in Boedapest: “De wereldorde die gebaseerd is op de liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd.”

Premier Orban zei verder: “Het moet worden vervangen door een systeem van internationale betrekkingen gebaseerd op staatssoevereiniteit en nationale belangen.”

Dit valt niet goed bij de liberalen, vooral niet in Londen en Washington, die geschokt zijn dat de leider van een Europees land niet alleen het stille deel hardop heeft gezegd (dat het liberalisme een mislukking is) maar ook dat het “vernietigd moet worden”.

Velen vragen zich af wat dat inhoudt, gezien het feit dat liberalen eenvoudigweg nooit zullen toegeven dat hun ideeën mislukkingen zijn en ook niet uit zichzelf zullen stoppen.

Toen Orban duidelijk maakte dat de liberale ideologie “vernietigd moet worden”, vragen velen zich nu af of dit misschien feitelijke dood en vernietiging betekent?

Dit kan interessant worden!

***

In zijn toespraak tot de Conservative Political Action Conference (CPAC Hongarije) in Boedapest bekritiseerde Orban de bestaande “wereldorde gebaseerd op progressieve liberale hegemonie”. Hij zei dat deze talrijke boegbeelden heeft voortgebracht die “niet geschikt zijn om leiders te zijn” en dat zelfs “schoonheidswedstrijden” meer weten over vrede dan zijzelf.

Hij beschuldigde liberale politici van het opbouwen van “hegemoniale ideologische controle waaraan iedereen zich moet onderwerpen” in plaats van daadwerkelijk te regeren, terwijl ze “staatsorganen veranderen in werktuigen voor onderdrukking.” Dergelijke krachten zijn een gevaarlijke vijand wiens tijd ten einde loopt, beweerde Orban.

“De progressieve liberalen voelen het gevaar, het einde van dit tijdperk betekent ook hun einde,” betoogde de premier. Hun dominantie zou dit jaar al overwonnen kunnen worden, voorspelde Orban, verwijzend naar de komende verkiezingen voor het Europees Parlement en de Amerikaanse president.

  Boris Johnson: "Elites in Davos beven van angst bij vooruitzicht van presidentschap Trump"

“De voorstanders van de oude wereld zitten in Brussel, en hoewel het niet mijn zaak is om me met de Amerikaanse politiek te bemoeien, vrees ik dat ze ook in Washington zitten. Dat is wat we dit jaar doen. Dit jaar zullen we proberen ze te verdrijven,” zei de Hongaarse premier.

“Als God het wil, kunnen we dit jaar een einde maken aan het roemloze tijdperk van de westerse beschaving. We kunnen een einde maken aan de wereldorde die gebouwd is op progressieve liberale hegemonie. De progressieve liberale wereldgeest heeft gefaald. Het gaf de wereld oorlog, chaos, onrust en vernietigde economieën.”

De opkomende wereldorde zal gebaseerd zijn op echte soevereiniteit, waarbij landen worden gedreven door hun werkelijke nationale belangen in plaats van een wereldwijde ideologie, aldus Orban.

“Laat het tijdperk van soevereiniteit aanbreken, laten we teruggaan naar vrede en veiligheid. Laten we Amerika weer groot maken, laten we Europa weer groot maken,” besloot hij.

Via Hal Turner & RT.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Hongaarse premier Viktor Orban maakt het leven van de EU tot een nachtmerrieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHonderden doodskisten met lichamen van NAVO-soldaten keren terug op vluchten uit Oekraïne
Volgend artikelEen wit paard tot aan de teugels bedekt met rood bloed raasde door de straten van Londen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Mensen denken dat rampen alleen in gewelddadige vorm voorkomen, maar er zijn grotere rampen dan oorlog. Het ergst is de corruptie van een natie. Herhaaldelijk hebben wij bepaalde landen gewaarschuwd en hebben ze goed advies verworpen. Ze kozen voor vernietiging door verval. Bezie het karakter van een land vóór en na onze waarschuwing.

  • De dagjesmensen zijn soms kritisch op de EU, maar er wordt genoeg gezeurd en ze waren er deel van tot in de kern, en ze denken dat we daar niets van gemerkt hebben. Het is bekend van iedereen afzonderlijk, en de graad van medeplichtigheid is aan de hand van karma met groot gemak te meten. Ze denken dat hun geniep niet doordringt tot die regionen van bewustzijn die zo ver boven hen bestaan dat we ze kunnen vergeten. Niets is minder waar. Als het karma begint, zullen ze alles doen om het roddelend op de ander af te wentelen, en dat geldt niet alleen tussen individuen die zich gaan conglomereren maar landen als geheel.

  • Ze kunnen heel lang doorgaan karma op de ander af te wentelen, en zo door ontkenning hun eigen psyche te desintegreren, maar dan wordt het, vaak in groepsverband, steeds zwaarder bepalend voor het lagere niveau van het fysieke lichaam. Als we geluk hebben blijft het bij een pandemie. Of een oorlog. Maar je kunt het altijd zien. De normen van ethiek en esthetiek passen zich aan elkaar aan. En terwijl ze prat gaan op hun uiterlijke schoonheid, worden ze steeds lelijker.

  • Er zijn verschillende rassen of typen mensen, de Chinezen zijn klein en flexibel, flegmatisch. De negers zijn groot.
   We dachten toen om aangepast aan de vereisten van de tijd een nieuw type tot stand te brengen, een tussenvariant.
   Maar ze hebben het niet begrepen.

 2. mooi gesproken maar de laatste zin bevalt me niet , zoals Laten we Amerika weer groot maken, laten we Europa weer groot maken,” besloot hij.

  amerika en europa moeten niet groots worden maar nederig.

  de burger moet groots worden want wij zijn de baas al lijkt het nu niet zo.

 3. Gelukkig is er nog 2 iemand in de politiek met fatsoensnormen en morele waarden.
  Zo wat het enige EU waar ik me in kan vinden.

 4. Mooi van Victor Orban, maar kan net zogoed een afleiding zijn met het oog op de Europese verkiezingen van de ongekozen politici, eerst leveren en dan zeer sceptisch de vordering bekijken, voorals nog ruikt het naar verkiezings retoriek.

  • Buiten het feit dat in Hongarije ook gevaccineerd werd tegen de relatief ongevaarlijk griep, Orban kon een voorbeeld nemen aan zijn collega Loekasjenko van Belarus die zionistische afkoopsom van 25 miljoen resoluut afsloeg, het kan verkeren.

   • Precies en daar komt nog bij dat Belarus ondanks de vele sancties het goed doet.
    Belarus kent bijna geen daklozen de steden zijn schoon en de mensen zien er goed uit.
    Je zal zelden een Wit Russische tomatenplukker zien die hier naar toe gekomen is omdat die in zijn land nauwelijks kan rondkomen terwijl de Polen de Oekkies en al die Baltische figuren wel massaal hierheen komen omdat hun landen gewoon shitholes zijn!

   • Lukasjenko , de rechterhand van putin en een man met ruggengraat.
    Word afgedaan als een bullebak terwijl die meer integerheid bezit dan onze regeringsleiders van europa .

   • beste AJ
    reeds kort na dat de eerste bijverschijnselen zich voordeden heeft Orban gezegd stop .
    hij heeft de miljoenen vaccins gratis aan geboden aan de landen die ze wilden hebben.

 5. Orban laat zich nog steeds geregeld omkopen net als Wilders, ze zeggen veel maar daarna doen zij veelal het tegenovergestelde, daar moet je naar kijken, wat zegt iemand en wat doet hij daarna, simpel, ik heb niks met hem, net als met Erdogan, zelfde verhaal!!!

  • Dat krijg je dan als je gechanteerd wordt door de EU. Zij dreigen de geldkraan dicht te draaien en dat is dan meteen voelbaar bij het gewone volk dus ja, Orban zwicht dan voor die chantage omdat hij voor het volk kiest. (dat geval met zijn veto over de toetreding van Zweden bij de NAVO en dat had niet eens rechtstreeks iets met zijn land te maken)

  • Juist, doen als je een wolf bent…stemmen pakken en dan je masker afzetten en mee blaten met het kartel!!!! Het is de echte schande….leven de FVD

   • Djennis,
    Weet je ik bezie die FvD met vele goede dingen bezig, zij durven de dingen nog te zeggen maar juist aan 1 onderwerp doen zij geen aandacht en daarom kan ik o.a. niet op hun stemmen en dat zijn de Palestijnen, zij steunen die niet en dat moeten zij ook zelf uitmaken, maar voor mij is dit onderwerp juist wel wat ik o.a. belangrijk vind!

    • Thierry Baudets rebellenclub FvD heeft zich nog nooit het lot aangetrokken van de sinds 2002 bij de Van Lippes/ Van Amsbergs in ongenade gevallen Edwin de Roy van Zuydewijn.
     Hieruit valt een conclusie te verbinden: ook FvD heeft trouw gezworen aan ons illegale staatshoofd WA van Amsberg.

 6. ik hoop dat ze Orban niet opruimen.
  de VS is tot alles in staat.
  als de EU C. de raad van Orban volgt dan zullen we geen vazal meer zijn van de VS.
  we zien nu dat de VS en EU landen in Afrikaanse landen buitengekotert worden dank zij Poetin vandaar ook de Franse koleire tegenover Poetin.
  maar datzelfde moet ook gebeuren tussen EU en de VS.

 7. Lijkt promotie voor EU verkiezing.
  Daarmee loopt men in de val door te stemmen. 1: 4 die voor meer controle is.

  EU , is een ongekozen dictatoriale organisatie bestaat dmv belasting geld.
  Dit is de eerste stemming , hiermee geef je je inspraak recht ( autonomie) weg.
  Maw bij oorlog heb je ze erkend als wetmatige besluitvormer. 👨‍🏭

 8. De liberale ideologie “ikke en de rest kan stikken”, is de kanker van onze beschaving. Op deze nagel wordt niet genoeg gekopt.

 9. een paar BOMMEN !! op de juiste plaats ? dan is deze narigheid zo voorbij dan kan de mensheid weer verder gaan met het leven drie van die dingen in AMERIKA en een in brussel is genoeg denk ik

 10. Ja dat klopt de liberale wereldorde heeft gefaald. In plaats van competitie te voeren tegen andere economieën heeft de liberale wereldorde besloten om met geweld hun competitie uit te schakelen. Dat kun je waarnemen aan de hand van de petrodollar waarbij iedereen die nog maar voorstelde om competitie te voeren tegen dit systeem genadeloos wordt afgeslacht. De media vertelde dan in hun leugenachtige wijze dat dit was voor het verspreiden van vrijheid en democratie. Dat kun je ook waarnemen als je kijkt naar de relatie tussen Europa en Amerika. Amerika heeft Europa verplicht om geen Russisch gas meer te kopen omdat Amerika niet kan concurreren met goedkoop Russisch gas. Amerika heeft Europa en Rusland de oorlog verklaart toen zij de pijpleiding opgeblazen hebben. Dat was letterlijk een terroristische aanval maar Europese leiders hebben zo een haat tegenover hun bevolking dat ze dat gewoon door de vingers hebben gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in