De vrouw was naar een feestje geweest en bestelde een taxi. Tijdens de rit werd ze verkracht door de chauffeur uit Syrië die net was begonnen met taxiwerk. De vrouw had na de verkrachting psychische problemen. De straf was twee jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding.

Foto: Fahed Albukaai © Politie

Op 9 november 2019 had de vrouw verschillende beurzen bezocht voordat ze uitging en naar een feestje ging bij het Stadsplein in het centrum van Stockholm. Om half zes ’s ochtends bestelde ze een taxi, schrijft het Zweedse nieuwsorgaan Samhällsnytt.

De chauffeur reed de vrouw echter niet naar het door haar opgegeven adres, maar stopte op een parkeerplaats. Als reden voor de stop verklaarde de chauffeur dat hij een sigaret wilde roken.

Maar in plaats daarvan stelde de chauffeur de vrouw bloot aan geweld. Ze werd gedwongen om van de bijrijdersstoel naar de achterbank te gaan.

Penetreerde haar met zijn vingers

Ze herinnert zich dat ze eerst op haar buik op de achterbank werd geduwd, voordat ze door de chauffeur met geweld werd omgedraaid en op haar rug terecht kwam. Hij lag toen over de vrouw heen, knoopte haar broek los, trok haar slipje naar beneden en begon haar mond te kussen.

De vrouw voelde de chauffeur zijn vingers in haar vagina duwen. Het maakte haar aan het huilen en paniekerig.

Kwam de vrouw te hulp

Toen werd de autoportier ineens geopend. Een vriend van de vrouw die ze tijdens de reis aan de telefoon had, had vermoed dat alles niet in orde was.

De vrouw en de vriend hadden het delen van locaties geactiveerd via Messenger. Zo kon de vriend zien dat de auto op een parkeerplaats was gestopt in plaats van op het adres waar de vrouw woont.

  Hoe Zweden multicultureel werd

De vriendin vond dit vreemd en besloot daarheen te rennen en de zaak te controleren. Ter plekke zag hij een witte auto met alle deuren dicht en scheen met de mobiele telefoon in de auto om te zien wat er aan de hand was.

Toen hij de deur opendeed, stapte een man naar buiten en trok zijn broek op. De vriend zag de vrouw op de achterbank, op haar rug met haar broek en slipje naar beneden en de trui en bh omhoog getrokken.

Ze had haar handen over haar gezicht en was stil. De vriend zag ook tranen over de wangen van de vrouw lopen.

Hij werd boos en schreeuwde naar de man. Toen hielp hij de vrouw van de plek. Ze was in shock, huilde en trilde en had moeite met praten.

De taxi verliet de plaats. De vriend waarschuwde de politie en gaf het kentekenplaat signalement van achter op het voertuig.

Gearresteerd door de politie

Een politiepatrouille zou de auto snel kunnen vinden en stoppen. Een van de politieagenten vroeg de chauffeur of hij een klant had gehad, iets wat hij in eerste instantie beweerde niet te kunnen bevestigen. Na een tijdje zei hij dat hij zich kon herinneren dat hij een klant had gehad, maar niet wist of het een man of vrouw was die hij had vervoerd.

Terwijl een politieagent met de chauffeur praatte, luisterde zijn collega naar de radio toen de vrouw werd ondervraagd. De informatie die zij ontvingen was dat er sprake was van een volledige verkrachting, waardoor zij besloten de chauffeur te arresteren.

  Nu 55 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden

Een andere politieagent getuigde dat de vrouw een paniekaanval had en huilde toen hij ter plaatse kwam. In de ambulancewagen werd het eerste verhoor afgenomen. Ondanks haar toestand kon de vrouw een gedetailleerd verslag van het incident in de taxi geven. Ze werd naar het Söderziekenhuis gebracht, waar ze werd opgevangen en de gelegenheid kreeg om te praten over wat er was gebeurd.

De verkrachting heeft de vrouw zo erg getroffen dat ze niet meer met het openbaar vervoer wil gaan of onder de mensen in de stad wil verblijven. Haar moeder heeft enkele dagen buiten haar slaapkamer geslapen en is van haar werk thuis gebleven om haar te ondersteunen.

Ontkent de misdaad

De chauffeur ontkende tijdens het verhoor de misdaad en beweerde dat het in plaats daarvan de vrouw was die hem probeerde tot seks te dwingen. Uittreksel uit het arrest:

“Fahed heeft in principe het volgende verteld. Hij werkte elke tweede dag als taxichauffeur. Ze lag op de achterbank en begon haar broek los te knopen. Hij was erg verbaasd en stapte uit de auto naar haar toe op de achterbank. Hij vertelde haar dat ze zich moest aankleden en de auto moest verlaten.

Toen trok ze haar broek tot aan haar knieën naar beneden. Hij nam een hand onder haar hoofd en tilde haar op om haar wakker te maken. Hij had het gevoel dat ze hem zou kussen omdat ze glimlachte.”

Veroordeeld door de arrondissementsrechtbank

Op 13 februari 2020 heeft de districtsrechtbank van Solna een uitspraak gedaan in deze zaak. Fahed Albukaai, geboren 1996-09-12 en burger van Zweden (voormalig staatsburger van Syrië) werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor verkrachting. Hij werd ook veroordeeld tot het betalen van 11.500 euro aan schadevergoeding aan de vrouw.

  Vervolging: Groepsverkrachting Zweeds 13-jarig meisje tot haar vagina begon te bloeden

In hoger beroep gegaan bij het Hooggerechtshof

Fahed koos ervoor om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de districtsrechtbank en eiste dat het Hooggerechtshof hem volledig van zijn verantwoordelijkheid zou vrijspreken en de schadeclaim van de vrouw zou seponeren. Subsidiair eiste Fahed dat het Hooggerechtshof de strafrechtelijke indeling van de misdaad zou moeten wijzigen in een poging tot verkrachting en een kortere straf en lagere schadevergoeding zou moeten opleggen.

Op 20 april 2020 heeft het Hooggerechtshof zijn vonnis bekendgemaakt. De uitspraak van de districtsrechtbank is bevestigd en wordt niet gewijzigd.

Migrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta fles

Staatsburgerschap ondanks strafregister

Fahed vroeg op 18 september 2013 een verblijfsvergunning aan en kreeg deze op 19 november van dat jaar. In oktober 2017 diende hij een aanvraag in voor Zweeds staatsburgerschap. Ondanks het feit dat hij in het strafregister staat voor verschillende gevallen van verkeersovertredingen, kreeg hij op 9 januari 2019 het Zweedse staatsburgerschap.

De uitspraak van het Hooggerechtshof kan worden gelezen op de volgende link: Svea HR B 2192-20 Arrest 2020-04-20

Vorig artikelEuropees Parlement wil een einde maken aan “desinformatie en haatpropaganda over het Coronavirus”
Volgend artikelSchietpartij in Grieks migrantenkamp Moria – twee migranten gewond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De smeerlap zei dat hij een sigaret wilde gaan roken op de parkeerplaats.
    Maar het Zweedse meisje is nu de sigaar !
    Fraai volk, die aanhangers van de meest wrede ideologie die bestaat !
    Niks meer of minder als beesten ! (vandaar mogelijk hun voorkeur voor geiten en ezels ?!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in