Image by wirestock on Freepik

Wat is er aan de hand, gebeurt dit echt?

Zweden doet opeens het ene goede na het andere. Onlangs hebben ze de doelstellingen van Agenda 2030 uit de overheidsrichtlijnen geschrapt en ze hebben ook de klimaatbelastingen op brandstof geschrapt, schrijft Peter Sweden.

Nu wil de nieuwe rechtse regering het gebruik van fysiek contant geld versterken, iets wat tegen de cashloze agenda ingaat.

De regering benoemt een onderzoeker om met ideeën te komen ter ondersteuning van het recht van mensen om met fysiek geld te betalen. Dit kan zijn omdat sommige mensen gewoon geen cashloze maatschappij willen, maar ook om ervoor te zorgen dat er in nood- en crisissituaties betaald kan worden.

“Eigenlijk gaat het erom dat je niet wordt uitgesloten van de mogelijkheid om te betalen”, zei Niklas Wykman, minister voor Financiële Markten.

Met andere woorden, de Zweedse overheid wil winkels dwingen om contant geld te accepteren. Dit gaat in tegen de hele cashloze agenda die we de laatste tijd zien.

Deze nieuwe zet van Zweden is heel goed nieuws.

Want in een cashloze maatschappij zou het voor de overheid heel makkelijk worden om te controleren wat je wel en niet kunt kopen. In combinatie met een digitale ID en een digitale portemonnee, kijken we naar een dystopische toekomst waarin dissidenten kunnen worden uitgesloten van deelname aan de samenleving.

Verrassend genoeg is Zweden plotseling begonnen met een heleboel dingen goed te doen.

Steun jij deze stap van Zweden?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GROOTS – Zweden schrapt doelstellingen Agenda 2030Volg Frontnieuws op Telegram

  Rusland is nu de hoop van de mensheid op vrijheid

Lees meer over:

Vorig artikelMichael Hudson over Rusland, Iran en de Rode Zee: NAVO’s oorlogseconomie stort in
Volgend artikelVoorbeelden van hoe Amerika ten onder gaat en Rusland omhoog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Heel erg mooi.
  Maar ik weet niet wat ik hiervan moet denken.
  Denkt deze overheid, plotseling, weer aan de kleine man?
  Ze roepen ook heel graag dat de bevolking zich moet voorbereiden op de totale oorlog met Rusland…
  Maar als deze beslissingen in dit walgelijk land zouden worden genomen, zou ik werkelijk stom verbaasd zijn.

  • Zweden grootste probleem is momenteel de miljoenen gelukszoekers die ze hebben binnen gelaten , die massaal problemen veroorzaken .

   Zweden moet heel wat lijken maar dit land is totaal verkracht , en Nederland is hard op weg ook die kant op te gaan

 2. Ik vermoed dat de Zweedse regering nu liever eieren voor hun geld kiest willen ze overleven want met het hele immigratie gedoe hebben ze de plank volledig misgeslagen want die gelukzoekers accepteren de Zweedse maatschappij niet, zoals in verschillende filmpjes wordt uitgelegd, door die ‘kansarmen’. Dit kunnen ze ook niet zomaar terugdraaien dus kunnen ze nu beter voorzichtig zijn met wat de EU hun allemaal wil opdringen.
  Ook het feit dat ze nu bij de NAVO gaan aansluiten gaat hun nog veel spijt kosten als er ineens een heleboel raketten op hun gericht staan, iets waar vroeger totaal geen sprake van kon zijn.

 3. Wat was, wèrd, is, wordt, en zal ‘r IMMER AANBEVOLEN, beste mensen :

  * ZOVEEL ALS MOGELIJK BOODSCHAPPEN, AANKOPEN,
  GELDOVERDRACHTEN B L I J V E N D O É N , ZONIET NOG
  CONTANT * LIQUIDE * CASH G€LDG€BRUIK NOG MÉÉR
  INTENSIVEREN !! *

  Gisteren in België op de b€€ldbuis – tv :

  LOKALE AFHAALAUTOMATEN ZIJN ER TEKORT en ZULLEN
  EERLANG TERUG MÉÉR IN AANTALLEN GEÏNSTALEERD,
  GEOGRAFISCH DENSER, DICHTER GEPLAATST & GEÏNTENSIFEERD
  WORDEN !

  ER IS M.A.W :
  NOG STEEDS ‘N ENORM CONSTANT GEBRUIK VAN CONTANT GELD !!
  TÉGEN ALLE ZEVER EN BLABLA ÌN VAN WAT DE MSMedia CONSTANT
  ZIT TE SPUIEN EN NARRATIEVEN BLAZEN !
  VERSPREID WORDEN !

  ” Vorsen naar de AGentijnse AU°LL CH€M=STEN ” !

  “* Vero Nihil Verius *” ~ “* NEMO ME IMPUNE LACESSIT *” 22 I 2O24

 4. Welk land is de volgende met leiders die “ballen” hebben om tegen die Schwabber te zeggen F*CK YOU”😜💥💥💥🖕💉😜😂😂😂

 5. Wat was, wèrd, is, wordt, en zal ‘r IMMER AANBEVOLEN, beste mensen :

  * ZOVEEL ALS MOGELIJK BOODSCHAPPEN, AANKOPEN,
  GELDOVERDRACHTEN B L I J V E N D O É N , ZONIET NOG
  CONTANT * LIQUIDE * CASH G€LDG€BRUIK NOG MÉÉR
  INTENSIVEREN !! *

  Gisteren in België op de b😵😵ldbuis – tv gezien 🥽👓😎 :

  LOKALE AFHAALAUTOMATEN ZIJN ER TEKORT en ZULLEN
  EERLANG TERUG MÉÉR IN AANTALLEN GEÏNSTA LL EERD,
  GEOGRAFISCH DENSER, DICHTER GEPLAATST & GEÏNTENSIFEERD
  WORDEN !

  ER IS M.A.W :
  NOG STEEDS ‘N ENORM CONSTANT GEBRUIK VAN CONTANT GELD !!
  TÉGEN ALLE ZEVER EN BLABLA ÌN VAN WAT DE MSMedia CONSTANT
  ZIT TE SPUIEN EN NARRATIEVEN BLAZEN !
  VERSPREID WORDEN !

  ⚱⚱⚱ ” Vorsen naar de AGentijnse AU°LL CH€M=STEN ” ⚱⚱⚱ !

  “* Vero Nihil Verius *” ~ “* NEMO ME IMPUNE LACESSIT *” 22 I 2O24

 6. Ben benieuwd… En inderdaad, maak de euro (of eender welke munteenheid, liever nog de oude vertrouwde GULDEN, maar landsafhankelijk en laat elk land euro’s drukken naar waarde van hun goudvoorraad. Geen (euro-)cent meer. Dan houdt het gauw op met die idiote inflatie.

  • …. en dan mag vervolgens niemand controleren hoeveel goud er ligt. Uit de kluizen met dat spul, maak gouden en zilveren munten, dan heb je wat. Momenteel is het papier en oud ijzer, een goudstandaard gaat daar niets aan veranderen.

   • Zeker niet nee, dan begint het spel weer opnieuw. Wat zou een krugerrand of mapleleafe werkelijk waard zijn als mensen het vertrouwen in de overheid verliezen en echt alleen nog maar voor goud of zilver willen werken in plaats van schuldbriefjes van een overheid.

    Maar ja, ze hebben ook een fictieve schuld in schuldbriefjes, af te betalen met arbeid. Hoe kom je daar uit? Ja, je kunt je vrij kopen maar dat is niet zo makkelijk. Een schuld is als hotel Californië. Je kan never leave. Sommige lukt het, de meeste niet.

   • Er hoeft natuurlijk maar een klein deel van de valuta gekoppeld te worden aan de goudvoorraad om het vertrouwen te herstellen!!! Het zal uiteindelijk de enige oplossing zijn om het systeem overeind te houden, nu heb je ook de reden waarom centrale banken goud “” verzamelen”

    • Ik vertrouw centrale banken niet meer. Dat moeten we nu toch geleerd hebben. Geld is vertrouwen, nou het vertrouwen is weg. Alleen goud en zilver hebben alle crisissen doorstaan.

 7. Sta daar voor 100 procent achter. Dat overheidsschorum……..of liever gezegd……dat WEF schorum heeft zich niet met mijn leven te bemoeien. Oplazeren met dat tuig. Oplazeren met al dat vieze parasitaire tuig wat als een volgevreten teek aan de rug van de samenleving hangt.

 8. Vandaag weer een mega stroomstoring in mijn woonplaats; 68000 huishoudens zonder stroom. Daar sta je dan met je pinpas en/of digitale euro. Gewoon met contant geld betalen = privacy en de zekerheid dat je de boodschappen kunt afrekenen. Ophoepelen met die elektronische troep!

 9. De reden lijkt mij simpel: oorlog.
  Als er in een land of regio ergens een bom valt op de verkeerde plaats dan zit men zonder elektriciteit en kan men dus geen digitale transacties doen. Cash is dus de ultieme backup om uw economie verder te laten draaien. Is er geen cash dan verliest de overheid de totale controle. De bevolking begint dan te zoeken naar een oplossing door onderling te ruilen waarbij de overheid nog meer de controle verliest.

 10. Goed nieuws. Daar wordt een mens blij van. Gaat zo door Zweden misschien volg Nederland en België binnenkort ook jullie voorbeeld.

 11. Bizar dat er een foto van een stapeltje euro’s bovenin het artikel staat afgebeeld.

  In Zweden betalen ze namelijk met “kronen” heheh …

 12. Geachte Rommel,
  Goed artikel over Zweden.
  Maar jammer van de foto met Euro biljetten.
  Zweden heeft nog steeds een eigen munt; De Zweedse Kroon.
  Groet, van een lezer.

 13. Ja top land dat Zweden…… Over alles een referendum ,zoals over het pensioenstelsel, over het EU-lidmaatschap, over kernenergie en over de mogelijke invoering van de euro in Zweden. Maar als het om de belangrijkste defensiekwestie ooit gaat, krijgen ze geen referendum en kunnen ze ook niet beslissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in