Het bewijs van de Oekraïense wanhoop wordt steeds duidelijker. In een poging om nieuwe energiebronnen te verkrijgen, wordt in het Oekraïense parlement de mogelijkheid besproken om gevangenen te gebruiken om elektriciteit op te wekken. In de praktijk zou dit een extreme menselijke inspanning zijn om een kleine hoeveelheid energie te maken, wat laat zien hoe wanhopig Kiev is om de gevolgen van zijn energiecrisis te verminderen, schrijft Lucas Leiroz.

Het voorstel werd ingediend door de Oekraïense wetgever Sergej Grivko en zal binnenkort door andere parlementsleden worden geëvalueerd. Wat hij van plan is, is om letterlijk “50.000 gevangenen te motiveren om elektriciteit op te wekken met behulp van fietsgeneratoren”. Op die manier hopen Grivko en zijn politieke partners op zijn minst de rampzalige gevolgen van de ernstige energiecrisis die Oekraïne momenteel treft, te verlichten.

De maatregel, die door zijn eigen voorstanders “onconventioneel” wordt genoemd, komt in een situatie van ware wanhoop van de kant van het regime in Kiev, dat zo snel mogelijk veilige energiebronnen probeert te vinden, aangezien de energie-infrastructuur van het land ernstig is aangetast door het conflict. Onlangs had het hoofd van Oekraïens nationale energiebedrijf Ukrenergo, Vladimir Kudritsky, al duidelijk gemaakt dat het onmogelijk zal zijn om de verwoeste faciliteiten voor de winter te repareren.

In theorie wordt verwacht dat het project zal worden uitgevoerd via een “win-win” relatie tussen de staat en de gevangenen. Zij zullen kunnen “werken” aan het opwekken van energie op elektrische fietsen in ruil voor kortere straffen. Hoe meer ze werken, hoe korter hun tijd in de gevangenis zal zijn. In de praktijk zou het echter heel anders en moeilijker kunnen zijn.

  We moeten de satanische ideologie van het Westen verwerpen - Alexander Dugin

Het is vrijwel onmogelijk dat het gebruik van elektrische fietsen voldoende is om de energiestabiliteit van een land te herstellen. De capaciteit van deze fietsen is laag in vergelijking met conventionele energiebronnen. Het fietsmodel werd ontworpen als een ecologisch en duurzaam alternatief voor huishoudelijk gebruik en om de energiekosten in kleine installaties te verlagen, maar het lijkt geen haalbaar alternatief om een nationale energiecrisis te overwinnen.

Om een significante hoeveelheid energie op te wekken, zullen gevangenen vele uren op de fietsen moeten zwoegen. En dit kan een probleem zijn, aangezien zeker niet alle gevangenen de gezondheidstoestand en fysieke capaciteit hebben die nodig is voor dit soort lichamelijke inspanning. In die zin is het, gezien de dictatoriale, terroristische en anti-humanitaire aard van het neonazi-regime, zeer waarschijnlijk dat gevangenen in de praktijk gedwongen zullen worden om tot uitputting te werken om zoveel mogelijk energie te genereren, waardoor een systeem ontstaat dat vergelijkbaar is met slavernij en lijfstraffen.

Dit soort onconventionele en irrationele plannen laten alleen maar zien hoe ernstig de energiecrisis van het land is en hoe de lokale autoriteiten op alle mogelijke manieren naar “oplossingen” zoeken. Deze crisis is te wijten aan de massale aanvallen die de Russische strijdkrachten sinds vorig jaar uitvoeren, vooral na het begin van het opperbevel van generaal Sergej Surovikin. In die tijd werd een golf van precisieaanvallen uitgevoerd op de kritieke infrastructuur van Oekraïne, waardoor verschillende regio’s van het land zonder energie kwamen te zitten en de militaire logistiek van Kiev ernstig werd getroffen.

In tegenstelling tot de Oekraïense aanvallen op Russische civiele regio’s, was het nooit de bedoeling van Moskou om met dit soort operaties de Oekraïense bevolking en de energievoorziening in civiele gebieden te schaden. Integendeel, de strategische waarde van de aanvallen was juist het neutraliseren van de energietoevoerlijnen die zowel het behoud van de besluitvormingscentra als de operabiliteit van de Oekraïense strijdkrachten garandeerden. De stabiliteit van de Oekraïense energievoorziening maakte terroristische invallen tegen Russische burgers namelijk levensvatbaar, dus Moskou moest die schade toebrengen.

  Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die "schokgolven door het hele land" zullen veroorzaken

Helaas wordt in veel gevallen de burgerbevolking getroffen door de gevolgen van de vernietiging van de infrastructuur, maar dit was het enige alternatief dat Moskou nog had, gezien de vele terroristische aanvallen die door de Oekraïense strijdkrachten werden uitgevoerd. Met andere woorden, Rusland reageerde gewoon om zijn eigen burgers te beschermen.

In feite zal Oekraïne met de komst van de winter zeker zeer moeilijke tijden tegemoet gaan, die nog erger zullen zijn dan die van 2022. En dit zal gebeuren te midden van de toch al rampzalige situatie van de strijdkrachten van het land, die niet in staat waren om een “tegenoffensief” te lanceren in het lente-zomerseizoen. De schade in de winter zal naar verwachting aanzienlijk zijn, zowel vanuit militair oogpunt als op sociaal gebied, waardoor het onvermijdelijke proces van nederlaag in het conflict en ineenstorting van de Oekraïense samenleving versneld zal worden.

De juiste manier om het ergste te voorkomen is niet door gevangenen te dwingen om met inefficiënte energiebronnen te werken, maar door strategische beslissingen te nemen die een einde maken aan het conflict. Kiev zou moeten breken met het Westen, ophouden een proxystaat te zijn en de Russische vredesvoorwaarden accepteren. En dan zou Moskou Oekraïne zeker helpen om de sociale problemen te overwinnen die tijdens de vijandelijkheden zijn ontstaan. Maar helaas lijkt de Kievse junta niet geïnteresseerd in dit soort oplossingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: 2023 zal ons laatste jaar op de planeet zijnVolg Frontnieuws op Telegram

  In ommezwaai stuurt Biden raketsysteem naar Oekraïne - en geeft nucleaire waarschuwing aan Rusland

Lees meer over:</h4

Vorig artikelStudie: Vaccinatie biedt “geen zinvolle bescherming” tegen langdurige COVID
Volgend artikel“Stel je voor dat het oorlog is en je kind moet gaan …”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. zo een slecht idee van ik dit niet.
  dat zouden ze hier ook moeten met gevangenen.
  Dan doen ze tenminste nog wat voor hun luxe onderkomen en vreten.

  • “Even rekenen: een uur fietsen levert ongeveer 0,11 kWh op (min of meer, afhankelijk van hoe snel je fietst, maar waarschijnlijk niet veel meer), en het gemiddelde Noord-Amerikaanse huis verbruikt 30 kWh per dag. Een uur fietsen levert dus slechts 0,37% van de energie die nodig is voor 24 uur, of ongeveer genoeg voor vijf minuten. Oeps!” (ecohome.net)

   Het gemiddeld verbruik in een Oekraïens huis zal natuurlijk wel een pak minder zijn dan dat van een Noord-Amerikaans huis, maar veel meer dan 1% van de energie die nodig is voor 24 uur zal het op die manier toch niet bekomen, hooguit genoeg stroom voor een kwartiertje dus.

   • NB: In zijn boek ‘The End Of Oil’ schrijft dr. Vernon Coleman dat de mensheid het groot geluk gehad heeft om, bij wijze van spreken, haast gratis energiebronnen (olie, gas en steenkool) te vinden in haar ‘kelder’. Eens deze energiebronnen op zijn, zal dat het einde betekenen van deze goedkope energiebronnen.

    Als energie lichamelijk zou moeten opgewekt worden, zou er bijvoorbeeld al 10 uur moeten gefietst worden om 1kWh op te wekken.

    Aan een loon van bijvoorbeeld 10 euro per uur zou een 1 kWh dus al snel 100 Euro kosten.

    Als een gezin gemiddeld 10 kWh per dag zou verbruiken, zou de kostprijs dus al op 1000 Euro per dag komen en in het totaal dus op zo’n 360.000 Euro per jaar…

 2. Natuurlijk is de junta niet geïnteresserd in vrede, die zijn daar neergezet om dood en verderf te zaaien, de specialiteit van de amerinazi’s wereldwijd.
  De demente satanist heeft inmiddels besloten toch atacm’s aan hoerkraïene te leveren, een paar maar, niet te veel (…) Ze gaan net zo lang door met provoceren, treiteren en zieken dat de Russen er helemaal klaar mee zijn, en dan begint het gelazer pas echt.

  • Eindelijk iemand die de terechte term “junta” gebruikt voor het regime. Veel te weinig en, volgens de politieke toestand aldaar is er ondubbelzinnig sprake van “een dictator” in Kiev.

 3. I’m an open source low tech designer. Essentially I design and tutorials things that people can make themselves from recycled materials which allow them to generate their own energy, purify water, cook, communicate, etc.
  hhttps://www.youtube.com/@OpenSourceLowTech/videos

  • Goed gezien. Fietsen zat. Nazi’s zijn heel goed in fietsen confiskeren, maar de generator… Die vind je niet zomaar in een geschikt formaat.

   Met een dynamo maak je hoogstens een paar watt. En hoe drijf je die efficiënt aan met een fiets? Op een bok met een lange ketting. Of ipv achteras.

   Dan krijg je dus een soort hometrainer die de gevangen maar al te graag ‘perongeluk’ kapot laten gaan.

   De gevangen moet je echt meer te eten geven. En met de zweep erover. Anders haal je geen 50W per uur. En dan nog ben je na 8 uur kapot op.

   10 uur fietsen met 100w houd een normaal mens geen 10u per dag vol, dag na dag.

 4. Hieraan kun je de technische kennis van de soort lieden die tegenwoordig de parlementen in pro westerse en westerse landen bezetten, afmeten, het zijn dus volslagen onbenullen, en dan snap je gelijk waarom de Russen gewoon winnen.

  • Wat dacht je nou, “kennis”? Ze moeten enkel kunnen meehuilen met de hyena’s. Dat is de enige vereiste. In België stappen ze mee met de ergste misdaden van de USA, “omdat het een bondgenoot is”. En omdat het “een rechtstaat is”, dat ze alle regels van het Internationaal Recht met de voeten treden doet er niet toe, vraag het maar aan Assange.

 5. ….Inderdaad, volgens onbevestigde bronnen heeft Biden 100.000 fietsen beloofd aan Zlensky , binnenkort , na goedkeuring door de senaat …… LOL

 6. Je kunt maximaal 150 watt of zo opwekken, als je 8 uur fietst per dag zit je op 1,2 kWh. Het extra eten wat de gevangenen nodig hebben voor 8 uur fietsen is veel duurder.
  Met 50000 gevangenen wek je dan zo’n 60 MWh per dag op, net genoeg voor een klein dorp.
  Dit is zo’n verhaal voor de buhne om zielig over te komen.
  Geen normaal denkend mens zou met zoiets komen.

 7. Ik probeer op mijn buitenverblijf te overleven zonder externe elektriciteitsvoorziening. Opwarmen met hout uit het bos vraagt veel inspanning en het is veel inleveren op comfort. Maar het is een fantastische en heilzame ervaring.

 8. Ik heb me laten adviseren. Als voorbeeld 🤪

  Om het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken, is het belangrijk om te begrijpen hoeveel fietsers er nodig zijn om dagelijks de benodigde elektriciteit op te wekken. Voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden wordt jaarlijks ongeveer 3.000 kilowattuur (kWh) elektriciteit verbruikt. Maar hoeveel fietsers zijn er per dag nodig om deze hoeveelheid energie te produceren?

  Allereerst moeten we het dagelijkse elektriciteitsverbruik berekenen. Dit doen we door het jaarlijkse verbruik te delen door het aantal dagen in een jaar, wat 365 dagen is. Voor een eenpersoonshuishouden komt het dagelijks elektriciteitsverbruik dan neer op ongeveer 8,22 kWh per dag.

  Nu komt het interessante deel: hoeveel fietsers heb je nodig om dagelijks 8,22 kWh elektriciteit op te wekken? Eerder hebben we berekend dat 500 fietsers, met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur, ongeveer 2,25 kilowattuur (kWh) elektriciteit per uur kunnen genereren.

  Om de dagelijkse behoefte te dekken, moeten we het dagelijkse verbruik delen door het vermogen dat een groep fietsers per uur kan genereren. Dit geeft ons het aantal fietsers dat nodig is:

  Aantal fietsers per dag = Dagelijks elektriciteitsverbruik / (Vermogen per uur van een groep fietsers)

  Voor ons voorbeeld komt dit neer op:

  Aantal fietsers per dag = 8,22 kWh / 2,25 kWh/uur ≈ 3,65 uur

  Dit betekent dat je ongeveer 3,65 uur per dag fietsers nodig hebt om genoeg elektriciteit op te wekken om het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een eenpersoonshuishouden te dekken. Omdat een dag 24 uur heeft, zou je een grotere groep fietsers moeten organiseren, misschien in ploegendiensten, om een continu aanbod van elektriciteit te garanderen. De exacte hoeveelheid fietsers en de praktische uitvoerbaarheid van een dergelijk systeem zouden afhangen van verschillende factoren, waaronder de efficiëntie van de generatie- en opslagapparatuur.

  • en als je nu naar het toilet moet..één voor één..😁…en eens de oorlog voorbij winnen de ex-gevangen..elke tour die ze gaan rijden…ook weer niet goed zeker..🤣😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in