Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

Maandag hield Hezbollah secretaris-generaal Sayyed Hasan Nasrallah een toespraak die voor een groot deel de Al-Aqsa Flood Operation verklaarde en waarom het als een succes kan worden gezien. (Nasrallah is momenteel de publieke woordvoerder van de verschillende verzetsgroepen die betrokken zijn bij de huidige strijd):

Sayyed Nasrallah herhaalde dat het Palestijnse verzet wilde dat de Al-Aqsa Flood Operation een kans was om de Palestijnse zaak nieuw leven in te blazen en de hele wereld te herinneren aan het Palestina en de Palestijnse rechten die in de vergetelheid waren geraakt.

Aan de andere kant promootten sommige Arabische regimes in het verleden ‘Israël’ als een normale entiteit die de democratie in stand houdt, volgens de Hezbollah-leider, die eraan toevoegde dat de standvastigheid van vrouwen, kinderen en verzetsstrijders in Gaza deze situatie heeft veranderd.

Tegenwoordig worden de Palestijnen en de Palestijnse rechten over de hele wereld benadrukt, zei Sayyed Nasrallah, eraan toevoegend dat meer dan 140 staten hebben gestemd voor het verlenen van een volwaardig lidmaatschap van de VN aan Palestina.

Sayyed Nasrallah bevestigde dat de daad van de Israëlische afgezant om een kopie van het VN-Handvest te verscheuren naar aanleiding van een stemming ten gunste van de Palestijnse rechten, de Zionistische arrogantie en achteloosheid over de internationale resoluties laat zien.

De belangrijkste politieke mediascène die de overwinning van het Palestijnse verzet weerspiegelt, is het moment waarop de Israëlische VN-gezant de foto van de militaire commandant van Hamas, Yahya Al-Sinwar, ophief.

Een andere uiting van het succes is het feit dat Israël zelfs niet één van zijn oorlogsdoelen heeft bereikt:

Sayyed Nasrallah zei dat de Israëliërs de zionistische functionarissen vertellen dat drie hoofddoelen van de oorlog – het uitroeien van Hamas, het bevrijden van de gevangenen en het beschermen van de nederzettingen tegen Gaza-raketten – nog niet zijn bereikt.

De Hezbollah-leider zei dat Hamas blijft vechten tegen de zionistische bezettingstroepen in Gaza, de meeste Israëlische gevangenen vasthoudt en raketten afvuurt op de zionistische nederzettingen in het zuiden van bezet Palestina.

Sayyed Nasrallah voegde eraan toe dat de Israëli’s er ook niet in slaagden om de impliciete doelen te bereiken, waaronder het verdrijven van de inwoners van Gaza, waarbij hij opmerkte dat de Gazanen een grote standvastigheid toonden tegen dit plan.

Alaistair Crooke beschreef de verzetsstrategie als bedoeld om Israël uit te putten:

  Meer door de VS gedreven escalaties richting oorlog in het Midden-Oosten

Seyed Hassan Nasrallah (als woordvoerder van de eenheid van Verzetsfronten) heeft duidelijk gemaakt dat het doel van het Verzet is om “Israël” uit te putten – en het tot een staat van nederlaag en wanhoop te drijven – zodanig dat Israëli’s beginnen terug te komen op hun claim van speciale rechten en exceptionalisme, en tevreden worden om “tussen de Rivier en de Zee” te leven met anderen (Palestijnen), delend in een gelijkwaardigheid van rechten. Dat wil zeggen, met Joden, moslims en christenen die op een gemeenschappelijk grondgebied leven. Er zou dan geen zionisme zijn.

Seyed Nasrallah voorzag expliciet de mogelijkheid van een dergelijke uitkomst – zonder grote oorlog.

Ik zie een dergelijke situatie nog niet ontstaan. Israël is in plaats daarvan afgezakt naar barbarij, schrijft Bernhard.

Maar de huidige koppen van de Times of Israel weerspiegelen wel de zware druk waaronder Israël staat:

Minister van Defensie Gallant is net zo rechts als de Israëlische premier Natanyahoo, maar een beetje realistischer. De regering Biden probeert hem momenteel te installeren als premier van een minder radicale Israëlische regering.

De marketingcampagne die hiervoor nodig is, loopt via de column van David Ignatius in zijn Washington Post artikel (gearchiveerd):

  Door de IDF geplaatste mijnen in gebouwen in Gaza exploderen en doden 21 Israëlische soldaten

Het is tijd voor Israël om te beginnen met de opbouw van een Palestijnse veiligheidsmacht in Gaza die daar voor stabiliteit kan zorgen nadat de politieke macht van Hamas is gebroken, zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant deze week in een botte briefing.

“Het idee is eenvoudig,” vertelde Gallant. “We zullen niet toestaan dat Hamas Gaza controleert. We willen ook niet dat Israël het controleert. Wat is de oplossing? Lokale Palestijnse actoren gesteund door internationale actoren.” De openhartige opmerkingen van Gallant markeren een wending in het debat van de Israëlische regering over bestuur en veiligheid in Gaza, dat bekend staat onder de stenografische uitdrukking “the day after”. Zijn opvattingen worden breed gedeeld door het defensie- en veiligheidsapparaat, maar worden tegengewerkt door premier Benjamin Netanyahu en zijn rechtse coalitie.

Ambtenaren van de regering Biden zeggen dat Gallant de laatste maanden een grotere rol is gaan spelen in de dialoog tussen de VS en Israël, nu de relatie tussen Netanyahu en president Biden verzuurd is. Een Amerikaanse functionaris beschreef Gallant als een “onmisbare” probleemoplosser in het steeds meer gespannen debat over hoe de oorlog in Gaza moet worden beëindigd.

In januari gaf Gallant een openbaar plan vrij waarin zijn centrale punt stond: “De inwoners van Gaza zijn Palestijns, daarom zullen Palestijnse organen de leiding krijgen, op voorwaarde dat er geen vijandige acties of bedreigingen tegen Israël zullen zijn.” Hij stelde een multinationale taskforce voor om Gaza te helpen stabiliseren met Amerikaanse, Europese en Arabische partners, waarbij Egypte een speciale rol zou spelen als “belangrijke speler”.

Het idee is dom.

Een paar zwaar omgekochte onderofficieren van de Palestijnse Autoriteit, geselecteerd door Israël en bewaakt door buitenlandse bezettingstroepen, zullen Gaza nooit kunnen regeren.

  ICJ in Den Haag eist stopzetting van Israëlische militaire acties in Rafah

Zoals Amal Saad, een Brits-Libanese geleerde in alles wat met het verzet te maken heeft, concludeert:

Hamas heeft niet alleen de storm van Israëls beleid van verschroeide aarde doorstaan, maar is ook veerkrachtiger geworden en heeft zich beter aangepast aan deze aanpak. In plaats van zijn vastberadenheid te breken, heeft de overkill-strategie van Israël onbewust een robuustere en vastberadener tegenstander gekweekt en hem in staat gesteld steun te verwerven in Palestina en daarbuiten.

Gezien deze realiteiten ter plaatse, grenst het misplaatste geloof van Israël dat het zelf de toekomstige regering van Gaza kan kiezen, aan een waanidee. In plaats van de greep van Hamas op de macht te verzwakken, heeft de oorlog paradoxaal genoeg gediend om de status van de beweging als de enige legitieme en effectieve regeringsmacht in Gaza te verstevigen.

Dit voorspelt niet veel goeds voor de zionistische kolonistenstaat:

Dit zeldzame fenomeen, waarbij een van ’s werelds best uitgeruste legers zijn zwakheden blootlegt aan zijn vijanden om die uit te buiten, heeft niet alleen Israëls lot bezegeld in het huidige conflict, maar is ook voorbestemd voor zijn falen in toekomstige oorlogen. De bevestiging van zijn militaire tekortkomingen, het verminderde moreel onder zijn troepen en het groeiende vertrouwen van zijn aangemoedigde vijanden wijzen allemaal op een onvermijdelijke uitkomst: een reeks toekomstige nederlagen die Israëls eens zo geduchte militaire reputatie, strategische positie in de regio en zelfs zijn voortbestaan verder zal uithollen.

Ik weet niet genoeg van de interne dynamiek van het verzet om hierover te oordelen, maar dat deskundigen een kans zien op zo’n uitkomst geeft me enige hoop.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De doodsstrijd van het Amerikaanse imperiumVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland staat op het punt de Oekraïense defensie onder de voet te lopen – waarom zijn er geen vredesonderhandelingen?
Volgend artikelDEATHVAX™ BLOWBACK: Predikanten, verpleegkundigen & andere “vaccin”-pushers ontvangen DOODSBEDREIGINGEN
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Niet te geloven.
  Wat een afgang voor het westen.
  Ukraine gaat niet naar wens.
  Israhel gaat niet naar wens.
  En vele vele dode en gewonde mensen.
  Voor welk een gewin?
  Geld.Altijd weer.Ze brengen een heel ander verhaal,om het te verbloemen.
  Vanguard en State street & Blackrock hebben belang bij de Donbass.
  Nethanyahu (de Zionist),wil een 2de suez-kanaal en de gasvelden voor de kust van Gaza.
  Oke ik woon in het westen,maar ben er absoluut niet trots op,dat Nederland op deze manier de zionisten steunt.
  Wat ik ook niet begrijp:Zoveel geld naar Ukistan,terwijl het voor de oorlog al de reputatie had,het meest corrupte land op het noordelijk halfrond.
  Maar:mocht Ukistan vallen,zullen er nog veel meer smerige details boven water komen.
  Biolabs,human farms(!)Burisma(Hunter Biden!!) en dat kan het decadente westen niet hebben.
  Ze hebben allemaal waarschijnlijk liever de wereld kapot,dan toegeven dat ze dit al jaren voorbereid hadden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in