Wojciech Pędzich / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Israëlische functionarissen hebben de 5e plaats van hun land op de Eurovisie gehypet als bewijs van de stille wereldwijde steun voor hun aanval op Gaza. Nu geven ze toe dat ze de resultaten hebben gemanipuleerd door middel van een internationale propaganda blitz, schrijft Wyatt Reed.

Op 11 mei behaalde de Israëlische kandidaat Eden Golan de 5e plaats op de Eurovisiewedstrijd in Malmo, Zweden. De beslissing om de Israëlische zangeres toe te laten leidde tot verhitte protesten en oproepen om het evenement te boycotten. Tegen de rancuneuze achtergrond waren velen verrast door het ogenschijnlijke succes van Golan, dat bijna volledig te danken was aan stemmen van individuele toeschouwers. Israëlische media en regeringsfunctionarissen grepen het nieuws snel aan als bewijs dat Europeanen in het diepst van hun hart Israëls militaire ravage in Gaza steunen.

Terwijl de slechts 52 punten die de juryleden aan Golan toekenden haar op de 12e plaats zouden hebben gezet, slaagden de kijkers erin om de Israëlische zangeres naar de 5e plaats te stuwen door haar een verbazingwekkende 323 punten toe te kennen via televoting. Uiteindelijk kreeg Golan de maximaal mogelijke 12 punten van het publiek in Australië, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, San Marino, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, en kreeg ze de op één na hoogst mogelijke 10 punten van Albanië, Oostenrijk, Cyprus, Tsjechië, Moldavië, Slovenië en Ierland.

Israëlische media en overheidsfunctionarissen verspilden weinig tijd met het afschilderen van de vijfde plaats als bewijs van een ontluikende pro-Israël consensus die stilletjes ontstaat over de hele wereld.

“De wereld heeft haar stem gevonden, terwijl Eden Golan de hare vond,” gutste een commentator in de Times of Israel. In de Jerusalem Post verklaarde een andere schrijver dat het resultaat “aangeeft dat ondanks het voortdurende publieke lawaai in de pro-Palestijnse arena, ondanks de constante aanvallen tegen de Joodse Staat, er een stille meerderheid is” ten gunste van Israël. Dat gespreksonderwerp werd al snel overgebracht naar Europa zelf, waarbij een auteur in de Britse Daily Mail twee dagen later volhield dat de resultaten het “duidelijk maken dat de demonstranten die in Londen en onze universiteiten tekeergaan, niet de zwijgende meerderheid vertegenwoordigen.”

  Hamas onthult lokaal gemaakt 'Al-Ghoul' sluipschuttersgeweer, deelt gevechtsbeelden

David Saranga, waarnemend adjunct-directeur van publieke diplomatie op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, leek ook blij te zijn met het nieuws. “We wisten dat de situatie minder ernstig was dan ze weerspiegeld wordt in de demonstraties in de straten van Europa, maar we hadden niet zo’n overweldigende steun verwacht,” vertelde Saranga aan het Israëlische Ynet, bewerend dat “het feit dat zelfs landen waar de publieke opinie kritisch staat tegenover Israël, zoals Zweden of Ierland, Israël een hoge score gaven” aangeeft dat er “ondergrondse stromingen” zijn van pro-zionistisch sentiment doorheen het continent.

De realiteit is echter dat het succes van Israël in de Eurovisie volksstemming eigenlijk het resultaat was van manipulatie door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat pro-Israëlische toeschouwers over de hele wereld aanmoedigde om elk van hun maximaal 20 toegewezen stemmen uit te brengen voor de Israëlische kandidaat.

“Het is waar dat wij, als het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder bevriend publiek hebben geïntervenieerd om het aantal stemmen te verhogen,” gaf Saranga toe. Elders erkende de Times of Israel: “De waarheid is dat er duidelijk een georganiseerde, toegewijde inspanning was van Israël-supporters om hun stem aan Golan te geven… en het trok duidelijk stemmen van velen die anders niet elk jaar naar Eurovisie kijken.”

Veel van deze “georganiseerde, toegewijde inspanning” was het werk van de Israëlische regering zelf. Volgens Ynet werd “de steun die Golan kreeg van het Europese publiek voorafgegaan door een campagne van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het publiciteitsbureau van de regering voor Eurovisiefans, waarin de Israëlische vertegenwoordiger hen toesprak in het Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Tsjechisch, Lets, Ests, Albanees, Georgisch en Engels – en hen vroeg op haar te stemmen.”

Gelikt geproduceerde advertenties op YouTube toonden Golan die kijkers aanspoorde op haar te stemmen, “de golf van haat en moslimdemonstraties in Malmö” hekelde en waarschuwde voor “een tegenreactie van de zwijgende meerderheid.” Volgens Ynet werden ze meer dan 14 miljoen keer bekeken, waarbij de Engelstalige versie alleen al bijna 6 miljoen keer werd bekeken.

  Koning Bibi's landroof

Zoals Ynet uitlegde, “sprak de campagne een publiek aan dat was geselecteerd op basis van een zorgvuldige analyse van de stempatronen van landen in het verleden en de interesse die deze landen toonden in het lied ‘Hurricane’. De Israëlische krant voegde eraan toe: “Het ministerie van Buitenlandse Zaken en het reclamebureau legden de nadruk op een publiek dat van Eurovisie houdt, zoals de LGBT-gemeenschap in Europa, leden van fanclubs, journalisten die de wedstrijd verslaan en opinieleiders in het veld.”

Op 12 mei, toen gebruikers van social media alarm begonnen te slaan over de Israëlische campagne om de stemming te manipuleren, werd het YouTube-kanaal dat gewijd was aan het promoten van “Hurricane” abrupt verwijderd.

Toch blijven video’s van andere Israëlische overheidsbronnen online, waaronder een opname van het officiële YouTube-kanaal van Tel Aviv dat kijkers instrueert om “te stemmen voor Hurricane”, de inzending van Golan voor de Eurovisie-wedstrijd. Die video werd op grote schaal opnieuw gepubliceerd door andere officiële accounts, waarbij zelfs de ambassade van Israël in Nigeria en het consulaat in Bangalore de lokale bevolking aanmoedigden: “vergeet niet om op Hurricane te stemmen!”

Ditzelfde bericht werd overgenomen door tal van Israëlische functionarissen over de hele wereld, waaronder de beruchte flapdrol van de VN-ambassadeur, het plaatsvervangend hoofd van de missie in Letland, de plaatsvervangend ambassadeur in de Filipijnen, meerdere diplomaten in het ministerie van Buitenlandse Zaken en het officiële Twitter-account van Israël.

Het Israëlische consulaat in New York liet zelfs een billboard plaatsen op Times Square om voorbijgangers aan te sporen met wat het noemde “een speciale boodschap: Stem #6 voor Eden Golan en haar lied ‘Hurricane’ deze zaterdag!”

Pro-Israël trollen namen dit aanbod blijkbaar in groten getale aan, waarbij velen trots verklaarden dat het de eerste keer was dat ze stemden in een Eurovisiewedstrijd, en dat ze er €20 voor hadden betaald.

  VN-agentschap: Gaza is nu een "kerkhof" voor kinderen

“20 stemmen voor Israël, eerste keer stemmen in Eurovisie. Ik zou het vergeten zijn, ware het niet voor de ophef veroorzaakt door de extreemlinkse antisemieten,” schreef er één. “Ik heb 20 stemmen gestuurd vanuit de Verenigde Staten. Ik heb nog nooit naar deze Eurovisie gekeken. Ze gaat winnen”, schreef een ander. “Ik heb nog nooit in mijn leven gestemd voor deze Eurovisie-wedstrijd, maar hey! Haar moed is elke van de 20 stemmen waard die ik haar gaf EN het lied is geweldig 😍,” merkte een derde op.

Een kop in The Telegraph verwijst naar de demografische achtergrond van het onevenredig aantal stemmen voor Golan: “ Om de woke te ergeren, stem ik ongegeneerd voor Israël op Eurovisie.” Zoals de auteur van het stuk, Zoe Strimpel, op social media uitlegde: “Eden Golan was zowel prachtig als dapper – ik heb meerdere keren op haar gestemd en zou dat ook gedaan hebben als ze verschrikkelijk was geweest.”

Ondanks de inspanningen van toegewijde zionisten en hun internationale propaganda-apparaat, kwam de Israëlische inzending niet eens in de top drie terecht. De astroturf-campagne was blijkbaar niet eens voldoende om de populariteitsprijs in de wacht te slepen, die ging naar de Kroatische kandidaat. Voorlopig lijkt het er in ieder geval op dat de ‘zwijgende meerderheid’ duidelijk in de minderheid is.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zwitsers hotel weigert Joden ski’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBlinken levert een van de sterkste publieke kritiek op Israëls gedrag tijdens de oorlog in Gaza
Volgend artikel“De Russen liepen gewoon binnen”: Oekraïens grensverdedigingsgeld doorgesluisd naar nepbedrijven in massaal “verraad”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik boycot zowel het Eurovisie Songfestival als de Olympische spelen in Parijs.

  Niet kijken mensen zodat het een enorme stop wordt voor NOS en alle WEF adverteerders.

 2. Het Eurovisie songfestival is een Europese aangelegenheid waarbij de beste liedjes uit Europa een poging doen om te winnen.
  Dat men vervolgens gaat stemmen op een persoon die een bepaald land vertegenwoordigd i.p.v. op een liedje is op zich al vreemd.
  Dat er een land meedoet aan dit Eurovisie songfestival wat notabene geen Europees land is, is ver van de oorspronkelijke opzet van het festival.

  Internationale evenementen wijken steeds meer af van hun eigenlijke opzet en worden meer en meer misbruikt voor politieke doeleinden.

  De Olympische spelen worden misbruikt om de politieke agenda te ondersteunen.
  Culturele evenementen krijgen een boycot.
  Landen worden voorgetrokken danwel uitgesloten.

  Het zijn gebeurtenissen die de tijd van het kijken niet meer waard zijn.
  Het is politiek theater onder een sausje van amusement.

 3. joden hebben gelijk, Europa heeft joden gelijk gegeven wat ze aan t doen zijn! De waarheid is pittig, zuur en pijnlijk! Men kan zeggen dat de meerderheid van Europa ZIONIST is!!!

 4. Laten we het hebben over ons gekke idiote Jost Klein…
  Was dit ook met voorbedachte rade gebuurd,zijn gedrag?
  Hij die zijn europapa adoreerde …

 5. Geen manipulatie.
  Als die woke weirdo’s van een liedjeswedstrijd een politiek strijdtoneel willen maken, dan moeten ze niet bleiten dat Israël de publieksprijs wint.
  Wat hadden ze gedacht. We worden ziek van de dagelijkse islamitische horror die we te verduren krijgen en we kotsen van baby-onthoofders.

 6. Heel Nederland heeft het over dit belachelijke gedoe en over Joost. Jeetje wat gebeurt er allemaal, lekker allemaal afgeleid. Ondertussen stemt men in Den Haag in met de WHO treaty tegen de stemming van de 2de kamer in (dictatuur dus) Zoals altijd worden de clowns naar binnen gebracht als ze iets gaan beslissen wat Nederland niet meteen mag weten. Het songfestival was dit keer de clown. En iedereen trapt er weer in.

 7. Als het Nederlands Kabinet en Parlement voor het Euro Songfestival hebben gestemd.
  Dan was de uitslag geweest;
  1 de joden.
  2 Oekraïne.
  Of anders om……!!!!!

 8. Geen eurovisiesongfestival gekeken, wel wat in de wandelgangen gehoord over ene Joost.
  “ken jij die niet, die van het songfestival ?”
  antwoord : “nee, en val me alsjeblieft niet lastig met die flauwekul ”

  De olympische spelen en een of ander aanstaand voetbal toernooi worden hier ook niet meer opgezet:
  jammer voor de sporters maar hey waarom mensen aanmoedigen die ook alleen maar aan geld denken en daarmee de ratrace in stand houden.

  Het heeft een tijdje geduurd maar servator is er klaar mee. En dat is toch al een grote stap naar vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in