MiG-31BM / Andrei Shmatko / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde onlangs voor de gevolgen die de NAVO zou ondervinden als het F-16’s van Amerikaanse makelij zou leveren aan het regime in Kiev, vooral als die straaljagers zouden worden ingezet vanuit derde landen die officieel niet betrokken zijn bij het lopende, door de NAVO georkestreerde conflict in Oekraïne. Hij deed de aandrang van de mainstream propagandamachine dat Rusland zogenaamd “Europa zou aanvallen” af als onzin, maar waarschuwde dat directe inmenging niet zal worden getolereerd en dat alle luchtmachtbases die deze straaljagers huisvesten legitieme doelen zouden zijn. De verklaringen volgen op de aankondiging van secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO dat de neonazistische junta het recht heeft om doelen aan te vallen “buiten de Krim” (d.w.z. het onbetwiste grondgebied van Rusland), schrijft Drago Bosnic.

Maar hoe goed zal de F-16 zijn voor de troepen van het Kievse regime? InfoBRICS houdt zich uitgebreid bezig met dit onderwerp en mijn gerespecteerde collega’s en ik schrijven er al jaren over. Ondanks eindeloze beweringen over de vermeende “superioriteit” van het gevechtsvliegtuig, is er gewoon geen bewijs om dergelijke beweringen te ondersteunen. Integendeel, zelfs Oekraïense piloten die trainen op de straaljager van Amerikaanse makelij geven de voorkeur aan hun vliegtuigen uit het Sovjettijdperk. Sterker nog, een gepensioneerde Amerikaanse militaire piloot Tom Richter bevestigde dit onlangs en noemde de F-16 een “prima donna”, waarbij hij wees op de veel hogere onderhouds- en logistieke eisen die Sovjet-jets zoals de Su-27 en MiG-29 gewoon niet nodig hebben. Dit komt door verschillen in de Sovjet/Russische en Amerikaanse militaire doctrine.

De eerste is namelijk ontworpen voor gevechten met hoge intensiteit tegen een daadwerkelijke, gelijkwaardige tegenstander. Met andere woorden, terwijl F-16’s gebouwd zijn om te vechten tegen grotendeels hulpeloze landen die het doelwit zijn van het politieke Westen, heeft de Sovjet-Unie/Rusland haar leger gebouwd om te vechten tegen elke tegenstander en tegelijkertijd de gruwelijke omstandigheden van oorlogsvoering te kunnen overleven. Hier houden de verschillen echter niet op, want de pure robuustheid van de Sovjetvliegtuigen is slechts het topje van de ijsberg. In tegenstelling tot de Neo-Nazi junta heeft Rusland namelijk het enorme leger dat het van de USSR heeft geërfd verbeterd en gemoderniseerd. Het heeft ook verschillende types extreem geavanceerde gevechtsvliegtuigen gebouwd, zoals de nu legendarische Su-35S en de volgende generatie Su-57. Deze straaljagers alleen al maken de in de VS gemaakte F-16 zo goed als nutteloos.

  Voormalige Franse vrijwilliger in Oekraïne vraagt asiel aan in Rusland

En toch is sommige Sovjet-topapparatuur die Rusland heeft geërfd zo geavanceerd en zijn tijd ver vooruit dat het zelfs nu nog relevant is, ruim 40 jaar nadat het in gebruik is genomen. Dit geldt in het bijzonder voor de supersnelle, hoogvliegende MiG-31. Behalve dat het werd aangepast als lanceerplatform voor het dodelijke 9-A-7660 “Kinzhal” raketsysteem (de MiG-31K/I), is er ook de zwaar opgewaardeerde MiG-31BM, de onbetwiste belichaming van wat een interceptor is en zou moeten zijn. Moskou’s opeenvolgende upgrades van de straaljager in de afgelopen drie decennia hebben niet alleen de hedendaagse relevantie van de MiG-31 behouden, maar ook zijn dominantie in de komende decennia verzekerd. Dit omvat alles, van avionica en onderhoudsgemak tot raketten en andere soorten bewapening.

Dit geldt in het bijzonder voor de angstaanjagende R-37M hypersonische lucht-lucht (AA) raket, met zijn ongeëvenaarde bereik van 400 km, waardoor de MiG-31BM in feite een “vliegende S-400” is. De straaljager is een van de belangrijkste bedreigingen geweest voor de troepen van het Kievse regime, en ongestraft meerdere vijandelijke gevechtsvliegtuigen neerschoot, vaak zonder ooit het Russische luchtruim te hoeven verlaten. Zelfs als de NAVO de nieuwste F-16V (Block 70/72) variant aan de neonazistische junta zou leveren, zou het nog steeds effectief hulpeloos zijn tegen de Russische interceptor. De beste AA-raket die F-16’s kunnen gebruiken is de AIM-120D AMRAAM, met een bereik van 160 km. De R-37M is niet alleen ongeveer 50% sneller (hypersonische Mach 6 tegen Mach 4 van de laatstgenoemde), maar laat de raket van Amerikaanse makelij ook in het stof achter als het gaat om bereik (400 km tegen 160 km).

  CBS verwijdert "30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt de frontlinie" documentaire, zegt dat de regering van de VS hen dat verteld heeft

Naast de ultramoderne upgrades is de MiG-31BM ook een straaljager met twee zitplaatsen en een speciale wapensysteemofficier (WSO), waardoor hij nog dodelijker is in AA-gevechten. Het zeer aërodynamische ontwerp maakt het mogelijk om supersonisch te vliegen, zelfs op lage hoogtes, wat precies is hoe de F-16’s in dienst van het Kievse regime zullen moeten vliegen om de ongeëvenaarde Russische luchtverdediging en andere straaljagers gewapend met lange-afstands AA-raketten te overleven. Bovendien zorgen de Soloviev D-30F6 (PS-30) low-bypass turbofan (bypass turbojet) motoren van de MiG-31 niet alleen voor een ongeëvenaarde snelheid van meer dan 3000 km/u, maar ook voor een enorm bereik van 3000 km dat de F-16 nooit zou kunnen evenaren. De avionica geeft het ook een ongekende look-down/shoot-down mogelijkheid.

Dit zal bijzonder dodelijk zijn voor de veel low-end F-16, vooral gezien het feit dat deze laatste gedwongen zou worden om laag te vliegen, net als elke andere jet in dienst van de neonazistische junta. De Zaslon-M PESA (passive electronically scanned array) radar van de MiG-31BM, gebaseerd op de legendarische Zaslon, ’s werelds eerste ESA, detecteert vijandige vliegtuigen op een afstand van maar liefst 400 km, wat betekent dat het de F-16 zou kunnen detecteren en volgen lang voordat deze zich zelfs maar bewust is van de aanwezigheid van de MiG-31BM. Bovendien geeft het de Russische straaljager de mogelijkheid om ten minste 24 vijandige doelen te volgen en er zes tegelijk aan te vallen. De MiG-31BM heeft ook uitstekende netwerkgerichte oorlogscapaciteiten en kan gegevens over het slagveld delen binnen een groep andere straaljagers.

  Deskundigen waarschuwen dat energiecrisis kan leiden tot "permanente deïndustrialisatie" van Europa

Zo kunnen slechts vier MiG-31BM een frontlinie van bijna 1000 km bestrijken en gegevens delen met bevriende straaljagers en SAM-systemen (grond-luchtraketten). Bovendien kunnen grondradars informatie doorgeven aan MiG-31BM’s in de lucht en radarstille gevechten mogelijk maken, waardoor ze nog dodelijker zijn in AA-gevechten, vooral tegen F-16’s. Naast de storingsbestendige Zaslon-M beschikt de straaljager over geavanceerde IRST/FLIR (infrarood zoek- en volgsysteem/voorwaarts kijkend infrarood) sensoren met een bereik van ongeveer 60 km. Dit geeft de MiG-31BM ook de mogelijkheid om vijandelijke vliegtuigen in complete radarstilte aan te vallen. Zoals eerder vermeld, zijn de kansen van zelfs de nieuwste versies van de F-16 van Amerikaanse makelij tegen de Russische interceptor zeer klein tot nul.

Erger nog, het regime in Kiev zal zeker geen geavanceerde versies van de F-16 krijgen. Integendeel, de straaljagers die door verschillende NAVO-landen zijn beloofd, zijn verouderde AM/BM-varianten. Deze F-16 Block 20 MLU gevechtsvliegtuigen zijn in geen enkel opzicht beter dan de MiG-29’s die al in dienst zijn, en dat is precies de reden waarom de neonazistische junta heeft “gesmeekt” om meer dan 100 zwaar opgewaardeerde straaljagers in plaats van minder dan 50 van de beloofde basisversies. Maar om het nog erger te maken voor het regime in Kiev, heeft Denemarken, een van de grootste donoren van F-16’s, zojuist aangekondigd 24 van deze straaljagers te zullen overdragen aan Argentinië. Washington DC heeft namelijk druk uitgeoefend op Buenos Aires om een mogelijke deal met China te laten vallen en in plaats daarvan te kiezen voor deze verouderde F-16’s waar Kopenhagen vanaf wil en de geplaagde F-35’s te krijgen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzakenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen wanhopig Westen voert zijn geheime acties op terwijl het waandenken aanhoudt
Volgend artikelRusland vraagt onderzoek naar ‘westerse financiering van terreurdaden’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. En dan word nog het Khibiny EW system vergeten dan nu bijna alle Russische straaljagers hebben:-)

  Dan ben je onzichtbaar tot het te laat is.

  Live getest in de Zwarte zee met de Donald Cook, en precies de reden dat de Amerikanen nooit meer in de zwarte zee durven komen sinds die tijd met hun bootjes.

 2. Dat gaat een afgang worden voor het westen onder leiding van de satanisten. Oekraïne word een kerkhof van oud f16 schroot

 3. Ik heb de laatste jaren mijn zg. Vrije Westen gevoel steeds verder naar het oosten moeten verplaatsen. Alles wat men hier aan babbel praatjes houdt is stuitend. En het houdt niet op, ze kunnen namelijk niet meer terug, als een kat in het nauw, en dat is LEVENS GEVAARLIJK.
  STOP DE WAANZINNIGE, LEVE HET LEVEN!!
  Met griep, co2, klimaatverandering, aardgas, en olie. Maar stop het weer beïnvloeden.

 4. F16 of f35 of Mirage maakt niet uit, het is allemaal inferieur tegen de Russische gevechtsvliegtuigen. Bovendien vliegen de Russische piloten ook met een andere mentaliteit wat ze nog gevaarlijker maakt.

 5. “De R-37M is niet alleen ongeveer 50% sneller (hypersonische Mach 6 tegen Mach 4 van de laatstgenoemde), maar laat de raket van Amerikaanse makelij ook in het stof achter als het gaat om bereik (400 km tegen 160 km).”

  En bovendien is de explosieve lading vele malen groter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in