Hongarije heeft een duidelijke strategie voor Afrika die gebaseerd is op het creëren van leefbare omstandigheden in herkomstlanden van immigratie, het onderhouden van nauw contact met lokale organisaties in Afrika en het helpen ontwikkelen van een geloofwaardig en consistent Europees hulpprogramma, schrijft Europarlementslid György Hölvényi op zijn blog.

MEP György Hölvényi via FB

Hölvényi wijst erop dat het Hongaarse hulpprogramma sinds 2015 als voorbeeld dient om Afrikaanse landen met succes bij de bron te helpen. Door middel van het programma heeft Hongarije effectieve hulp geboden door actief te overleggen met de lokale bevolking, door samen te werken met christelijke hulpgroepen en door langdurige partnerschappen op te bouwen om het leven op de lange termijn te verbeteren.

Hölvényi is van mening dat migratie geen vanzelfsprekendheid is en dat veel Afrikanen, met de juiste steun, ervoor zullen kiezen om in hun thuisland te blijven.

“De kwestie van op zijn plaats blijven versus het nastreven van migratie is een bijzonder complexe kwestie, maar we zijn erin geslaagd vooruitgang te boeken. Dit is gedeeltelijk te danken aan onze constante aanwezigheid en inspanningen, terwijl we ook consistent zijn in de boodschap die we overbrengen”, schrijft hij.

Veel NGO’s, politici en journalisten pleiten ervoor om migranten rechtstreeks naar Europa te laten vliegen. De Europese Raad Buitenlandse Zaken schrijft bijvoorbeeld dat “vluchtelingen in de buurt van hun land van herkomst kunnen worden geïdentificeerd en rechtstreeks naar Europa kunnen worden gevlogen met een tijdelijk visum”, en beweert ook dat “Als Europa wil dat mensen niet meer verdrinken, ze naar Europa moeten laten vliegen”, aldus Rmx.news.

  Orban in strijd met Soros: "Het Soros-netwerk wil van Europa een immigratiecontinent maken"

Landen als Duitsland hebben dat advies opgevolgd en hebben duizenden migranten via het vliegtuig naar het land getransporteerd, waaronder velen tijdens de Coronavirus-crisis.

Een dergelijke houding biedt slechts een tijdelijke oplossing op kleine schaal en doet weinig aan de redenen waarom mensen migreren.

En terwijl sommigen migratie naar rijkere landen in Europa als onvermijdelijk beschouwen, hebben Hongarije en andere landen in Midden-Europa voor een andere aanpak gekozen. In plaats daarvan stellen zij dat solidariteit en hulp aan de bron beter zijn dan massamigratie.

“De boodschap – en de essentie – van het [Hungary Helps] programma is dat echte solidariteit met ‘ontwikkelingslanden’, een term die ik niet graag gebruik, betekent dat de levensomstandigheden ter plaatse moeten worden verbeterd in plaats van het uitdelen van vliegtuigtickets voor een enkele reis,” schrijft Hölvényi.

“Eerst moeten we veiligheid en stabiliteit creëren, zonder welke duurzame ontwikkeling onmogelijk is. Om oplossingen op lange termijn te kunnen bieden, moeten we ook investeren in onderwijs en schoolgeld om een van de belangrijkste problemen van de Afrikaanse economieën te helpen verlichten: het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten. Een goed opgeleide beroepsbevolking in de gezondheidszorg en andere sectoren van de economie is van groot belang voor de versterking van de lokale gemeenschappen en draagt bij aan de opbouw van een stabielere en duurzamere samenleving en economie.”

Hölvényi is van mening dat de Europese Unie haar ontwikkelingsplannen moet herzien, met een gericht ontwikkelingsbeleid dat zich concentreert op nauwe samenwerking met lokale instellingen, met bijzondere aandacht voor de kerken die de Afrikaanse samenleving het best vertegenwoordigen.

“De rol van deze kerken wordt zelfs door internationale organisaties zoals de Wereldbank erkend, dus de EU moet toestemming krijgen om haar relatie met deze kerken te veranderen”, schrijft hij.

Tot slot is Hölvényi van mening dat het fundamentele probleem van het bestuur in Afrika moet worden opgelost, voordat de omstandigheden echt leefbaar zijn in de landen die als bron dienen voor migratie naar Europa.

  Viktor Orban: Soros en Zelensky zijn er niet in geslaagd ons te breken

Met de Visegrád-landen als succesverhalen na de val van het communisme, gelooft Hölvényi dat ze inzicht hebben om de overgang naar stabiele markteconomieën op basis van democratische principes te overwinnen.

“De overgang van dictaturen naar democratie is een moeilijk proces. Nu ik ter plaatse ben geweest, ben ik ervan overtuigd dat de Visegrád-landen en andere Midden-Europese landen veel ervaring hebben met het verlenen van hulp aan de jonge Afrikaanse staten die te maken hebben met een veelheid aan postkoloniale trauma’s”.

Hongarije’s Corona-plan: Stop het virus EN de immigratie

Vorig artikelTsjechische politie arresteert Afghaanse asielzoeker die 20 keer met een mes op zijn vriendin heeft ingestoken
Volgend artikelAsielzoeker verdacht van verkrachting Italiaanse Coronavirus-verpleegster op klaarlichte dag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. De migratiegolf uit Afrika is eenvoudig te stoppen door de verantwoordelijken , maar die willen dat kennelijk niet. Sluit álle landsgrenzen én sleep de veerboten met migranten naar zee terug.

 2. Inderdaad heel simpel.
  Grenzen sluiten. Geen documenten? Terug. Geen legale bron van inkomsten? Terug. Geen speciale vaardigheden die van nut zijn? Terug. Geen opleiding van betekenis? Terug.
  Asiel aanvragen? Bewijs dat je vervolgd wordt, het is niet aan ons te bewijzen dat het niet zo is.
  Leugens bij asielaanvraag? Tatouage aanbrengen, bloed afnemen, irisscan en vingerafdrukken en dan terugsturen.
  Voor iedere persoon die wordt teruggestuurd een bepaald bedrag aftrekken van de ontwikkelingshulp die zou worden gegeven.
  Crimineel gedrag hier tijdens de procedure? Ophangen.
  Moet je zien hoe snel de stroom opdroogt.

 3. Inderdaad Johan P. !!!!!
  Zo zou het moeten gaan in Europa!! Echter, wij worden geregeerd door een waardeloze kliek volksverraders en landverraders, nl. de idiote mainstream politici. Het enige wat hen interesseert is hun portemonnee!!!

  Weg ermee, met die verrotte kliek profiteurs en uitzuigers!!! Ophangen die politici!!
  Behalve die van het Vlaams Blok en aanverwante partijen!!
  STEM VLAAMS BLOK!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in