Hongarije en Oostenrijk versterken hun samenwerking als onderdeel van de strijd tegen de Coronapandemie. Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó, links, Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz, rechts. © Dragan Tatic

Hongarije versterkt nu de samenwerking met buurland Oostenrijk, dat er tot nu toe in geslaagd is om de Corona-besmetting te beheersen en de gemeenschap geleidelijk aan weer openstelt. Tegelijkertijd helpt Hongarije de landen op de Balkan om het virus te hanteren, onder meer om ze weerstandiger te maken tegen verdere massa-immigratie uit het Midden-Oosten en Afrika, schrijft de website van de Hongaarse regering.

Hongarije wil zowel het virus als de immigratie naar Europa een halt toeroepen. De minister-president van het land, Viktor Orbán, heeft er al eerder op gewezen dat elk leven het redden waard is tegen het dodelijk virus dat de wereld teistert.

Buurland Oostenrijk is een van de Europese landen die het snelst en de zwaarste beperkingen hebben ingevoerd om de infectie een halt toe te roepen. Nu begint het land zich weer open te stellen, en de Corona-gevallen zijn tot nu toe niet toegenomen.

Op grond van de Corona-infectie zullen Hongarije en Oostenrijk hun samenwerking verder versterken. Dit om de negatieve gevolgen van de Coronapandemie te verzachten en de economie zo snel mogelijk weer op gang te kunnen brengen.

Dit werd verklaard door de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó na een videovergadering met de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg vandaag.

Er bestaat een bilaterale overeenkomst tussen de twee landen om een onbelemmerde goederenstroom te waarborgen. Volgens Szijjártó is Oostenrijk de “tweede belangrijkste handelspartner” van Hongarije en is het vervoer van goederen tussen landen zeer belangrijk. Tot dusver heeft het spoorvervoer tijdens de infectie goed gewerkt.

  Professor infectieziekten: deze massale inenting is niet nodig

Ondanks het Coronavirus zijn Hongarije en Oostenrijk ook doorgegaan met het bespreken van de grote problemen waarmee de EU op het gebied van immigratie wordt geconfronteerd.

Szijjártó wijst erop dat de twee regeringen samen een “zeer gelijkaardige houding” aannemen. Het Hongaarse standpunt is nog steeds onverzettelijk, dat de immigratie volledig moet worden stopgezet, “niet afgehandeld”, aldus de minister.

“Mede daarom helpt Hongarije de landen van de westelijke Balkan in de strijd tegen de Coronapandemie, zodat ze een toekomstige immigratiegolf beter kunnen voorkomen”, aldus Szijjártó.

Vorig artikelDe dood van gepensioneerde Detlef in Duitsland: een moord met islamitische motieven
Volgend artikelLees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Hongarije was ook razendsnel met het afsluiten van de grenzen die zij ook systematisch bleven controleren. Zij hebben de eerste stroom besmettingen met succes weten te isoleren. Het aantal besmettingen op het moment zijn rond de 2.100 en 231 doden. Alle overleden personen hadden onderliggendege zondheidsproblemen. Behalve een enkele jongere mensen de leeftijden waren tussen de 70 en 85 jaar. Het ziet er ook naar uit dat zij het afvlakken van die beroemde curve tot nu toe met succes onder bedwang hebben kunnen houden.

  2. ik denk dat wij hier in Nederland een voorbeeld kunnen nemen aan de werkwijze die Hongarije gebruikt om het virus te stoppen en het islamgeloof te verbannen naar daar waar het van oorspronkelijk vandaan komt,Europa is te groot geworden voor al dat soort gepeupel,islam verzwakt ons Europa door systematisch te infiltreren en zich als een virus te nestelen in ons christelijk geloof, Hongarije alleen is niet sterk genoeg om dat virus te verslaan,alleen samen kunnen we weer een eenheid worden zonder dat gene waar we absoluut zonder kunnen

  3. daar zeg je zo eens wat,ik heb vaak het idee dat Hongarije een onder geschoven kindje is maar dat het uiteindelijk als een geboren leider uit de strijd zo komen waar wij nog wat van kunnen leren hier in Nederland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in