Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zou een einde kunnen maken aan de dominantie van het Westen en het machtsevenwicht in de wereld kunnen verschuiven, heeft de Hongaarse premier Viktor Orban gezegd. Rusland is eind februari een militaire campagne tegen het buurland begonnen, bericht RT.

Orban stelde dat het besluit om Moskou sancties op te leggen en Kiev van zware wapens te voorzien de facto de lidstaten van de EU en de NAVO tot deelnemers aan het conflict maakte, maar uiteindelijk geen resultaten heeft opgeleverd.

“In plaats daarvan zitten we vandaag in een auto met lekke banden op alle vier de wielen,” zei Orban zaterdag in een toespraak in de Roemeense stad Baile Tusnad.

“De wereld is niet alleen niet met ons, maar zij is demonstratief niet met ons,” voegde de premier eraan toe, en betoogde dat het Westen, in plaats van te denken aan het verkrijgen van de overhand op het slagveld in Oekraïne, zich nu zou moeten concentreren op het bereiken van vrede door middel van onderhandelingen.

Orban waarschuwde ook dat het conflict gemakkelijk een einde zou kunnen maken aan de westerse suprematie en “een multipolaire wereldorde zou kunnen creëren.”

“Wij moeten proberen het Westen ervan te overtuigen dat het een nieuwe strategie moet ontwikkelen,” zei de premier. Hij voegde er later aan toe dat het conflict “zal eindigen wanneer de Amerikanen en de Russen tot een akkoord komen.”

Hongarije heeft geweigerd wapens naar Oekraïne te sturen, terwijl Orban deze maand zei dat de EU “zichzelf in de longen heeft geschoten” met haar ondoordachte sancties. Hongaarse functionarissen bekritiseerden ook het voorstel van Brussel om het gas te rantsoeneren in een poging om de leveringen uit Moskou geleidelijk af te bouwen.

  Wat kan Rusland eisen om te onderhandelen over een einde in Oekraine?

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto reisde donderdag naar Moskou om te onderhandelen over de aankoop van extra hoeveelheden gas om ervoor te zorgen dat het land voldoende reserves heeft voor de winter. “Het is momenteel gewoon onmogelijk om zoveel extra aardgas in Europa te kopen zonder Russische bronnen,” vertelde Szijjarto aan verslaggevers.

Overwinning van Oekraïne op Rusland is in principe onmogelijk

De wereldpers citeerde gisteren Viktor Orban, die sprak tijdens zijn bezoek aan Roemenië. Dit interview, zoals reeds gemeld door Military Review, gaat over het gewapende conflict in Oekraïne, en ook over de anti-Russische sancties die met dit conflict gepaard gaan.

Volgens de premier van Hongarije zal Oekraïne de oorlog nooit kunnen winnen. Tegelijkertijd merkt Orban op dat hij ronduit verbijsterd is wanneer iemand zegt dat “de oorlog uitgevochten zal worden tot de overwinning van Oekraïne”, de woorden van degenen die de overwinning van Oekraïne op de Russische Federatie verwachten. Orban: “Wat zou in dit geval de overwinning van Oekraïne in het algemeen kunnen zijn?…”

Minister-president van Hongarije:

“Deze overwinning is in principe onmogelijk, omdat het Russische leger een asymmetrische superioriteit heeft over het Oekraïense leger.”

De Hongaarse leider benadrukte dus eigenlijk het feit dat het regime van Kiev niet onafhankelijk was. En als dat openlijk wordt benadrukt door de leider van een van de EU-landen, dan wordt dat in andere EU-landen nauwelijks begrepen.

Victor Orban:

“Rusland wil garanties voor zijn veiligheid. En deze oorlog kan maar met één ding worden beëindigd – vredesbesprekingen tussen de Verenigde Staten en Rusland.”

Tijdens zijn toespraak merkte Viktor Orban ook op dat hoe langer het conflict in Oekraïne duurt, hoe slechter het voor Europa is. Volgens de Hongaarse premier verkeert Europa vandaag de dag in groot gevaar, voornamelijk economisch. Hij wees erop dat de EU nog nooit in haar geschiedenis niet te maken heeft gehad met de economische problemen waarmee zij nu te maken heeft, en wel door zijn eigen politiek.

  Orbán: De EU heeft het bij het verkeerde eind - "immigratie moet worden gestopt, niet gecontroleerd"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel76.253 Doden 6.033.218 Gewonden in Europa en de VS na COVID-vaccins, met 4.358 Foetale Sterfgevallen in de VS
Volgend artikelHet is nog maar een nano-seconde tot de Armageddon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. ‘De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehad…..’.

  AMEN.

  • Idd.Poetin is een echte leider. Hij verdedigt zich ook niet tegen alle fake beschuldigingen; heeft ie niet nodig.
   Maar pas op; dat betekent niet dat het een doetje is, zoals sommige non-valeurs in EP en bij de Nato denken…..

 2. Sinds de oprichting van de verenigde staten hebben ze niets anders gedaan als overal dood en verderf gezaaid en nog nooit een oorlog gewonnen. Ze zijn begonnen met het op beestachtige wijze uitroeien van de oorspronkelijke bewoners en daarna de rest van de wereld. Verdragen met de verenigde staten sluiten is weggegooide tijd. ze breken te pas en onpas alle verdragen. Afscheid van nemen en nooit meer naar omkijken. we moeten ons omringen met echte vriendschappelijke landen en op respectvolle wijze met elkaar omgaan. Dan worden we er allemaal beter van.

  • Ze hebben ook miljoenen “Buffalos’s” uitgemoord (ja, die mooie runderen op de prairy en tevens het levensonderhoud van de (toen) inheemse bevolking die ze de “native’s” noemen). Moorden, ja gewoon omdat het kon.

  • Vrijmetselaars zijn de baas in Amerika. De hoofdstad Washington is één groot vrijmetselaarssymbool. In 1735 was vrijmetselarij verboden in de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden. Vrijmetselarij is een joodse antichristelijke organisatie opgericht door struikrovers. De USA is niets anders dan een verzameling struikrovers. Er moet een wereldwijd verbod op de vrijmetselarij worden ingesteld met levenslange gevangenisstraffen. Het boek 1984 beschrijft de maatschappij waar de vrijmetselarij een dictatuur heeft ingesteld. George Orwell was zelf een vrijmetselaar en wist precies hoe de dictatuur door vrijmetselaars vormgegeven zou worden. Met het WEF van Claus Schwab zijn we hard op weg naar deze fascistische wereldorde als we geen verbod op de vrijmetselarij kunnen realiseren.

 3. als meneer Orban zo overtuigd is van de Russische goodwill waarom dan in de E.U blijven?????
  Een opportunist pur sang die Orban!
  En die Eerlijke oprechte Poetin vertelde in februari toch dat zijn tanks terug gingen naar Rusland liet ook leuk een foto zien dat die tanks per trein retour waren gegaan na oefening!
  de inkt was nog niet droog of diezelfde tanks stonden voor Kiev!
  Noemt het geen Oorlog maar een interventie.
  Nu tekent contract met VN over levering van graan, vrije uittocht via de Zwarte zee,binnen 24 uur bombardeert hij Odessa,lekker oprecht is dat.Dat de VS zich niet aan verdragen houdt zal zo zijn. Maar ook die war hungering meute uit het Oosten kan hier wat van.
  De waarheid sneuvelt als eerste in een gewapend conflict.
  de uitweg is simpel ,eerst wapenstilstand. Vervolgens Poetin en Zelensky in dialoog .
  Hier voor nodig goodwill en daar ontbreekt het aan!!
  Leve de E.U.
  Together we stand devided we fall.

  • Wij hadden een politionele actie in Indonesie; de Nato (wij dus ook) bombardeerden Servie zonder mandaat-1999.– wij steunen met geld en wapens en opvang met alweer “nep vluchtelingen” het nazi regime van de grote Snuiver, door USA daar neer gezet; wij hebben een regering en overheid die de vernietiging van eigen bevolking nastreeft…… U had kritiek op Rusland??????

   de EU is voor nazi’s en dwazen

 4. is dat dezelfde clown die Poetin een fascist noemt?
  Een Joodse man ,die zijn groot vader samen met de Russen het Duitse nazi regime heeft verdreven.
  Ja daar mee praten inderdaad!
  wordt tijd na half jaar Oorlog!!!

 5. Ach we kunnen van alles roepen, maar uiteindelijk gaat het om het recht der sterkste. We vechten nu nog met handen in het cafe en zo meteen gaan we met flessen en messen erbij vechten. Oekraine kan de Krim niet veroveren, omdat daar nauwelijks tot geen Oekrainers wonen. Ze zullen net als Taliban blijven strijden…uiteindelijk gesteund door China…dat Rusland steunt

 6. Orban spreekt belangrijke woorden, nooit gedacht dat ik dit eens zou schrijven ergens, hij zegt en denkt vooral zoals Erdogan van Turkije, in de Navo zitten of Europa, goed met de Russen zijn en de VS maar vooral wat is het beste voor Hongarije, denk trouwens dat Servië ook wel soms verstandige dingen zeggen, echter doet iemand er verder wat mee, sterker gaat iemand er naar luisteren en of is het allen maar voor de buhne ?

  • Erdogan is een raging idioot en moslim en een massamoordenaar.

   Orban denkt in het belang van zijn bevolking en zijn cultuur.
   De mongoolse stammen stonden bekendom hun betrouwbaarheid; daarom werd er een uitgenodigd om in Roemenie een grensgebied te bevolken; was een succes.

   Als wij Orban als president hadden en Fagarage als pm, was NL nog een leuk land geweest…..zoals ooit.

   De Serven hadden altijd een sterke band met Rusland. De mentaliteit is zwart-wit met een olifantengeheugen.
   Goede militaire training; daarom hadden de moffen een pest aan ze in WO1, en moordden ze hele dorpen uit.
   In WO2 werd door fascisten, de Paus, en de moffen besloten om 2/3 van de serven te vermoorden.
   De moslim legers zorgen voor de terreur.

   Srebrenica was een veel te kleine en bescheiden wraak; stilgezwegen door NL overheid.

   • beste Pierre,
    ff wie is Fagarage???
    of bedoel je Nigel Farage?
    wiens politieke loopbaan ophield na in het Europese Parlement zijn zakken te hebben gevuld,direct na de zijn beoogde brexit de VK in de steek liet!!!
    en denk je dat Nl de moslims in Srebrenica bewust hebben laten vermoorden vanuit wrok??
    Waar komt jou boosheid vandaan Pierre???

    • Farage had een bedrijf; en hij was al langer van plan uit de politiek te stappen.
     Ben je te lang uit een bedrijf weg, zijn al je contacten weg.
     Daarnaast: het kleuterschool niveau van politiek…

     De Nato werd geleid door een Franse commandant. Er waren 2 franse piloten in krijgsgevangen schap; daarmee werd de commandant gechanteerd. Vandaar dat luchtsteun er niet kwam

     De NL soldaten (schooljongens) hadden een Uzi; leuk hoor, als je een bank wil overvallen, maar als oorlogs wapen waardeloos.

     Karremans had conform NL krijgswet ter plekke moeten worden doodgeschoten; wegens lafheid in het aangezicht van de vijabnd,
     Hij had meerdere ongebruikte opties.
     –F16 steun direct it NL vragen
     –zwaar matereaal laten droppen
     –zwaar matereaal over de weg laten komen; was ruim tijd.

     Het lijkt erop dat NL wist wat er ging gebeuren.
     De SERVEN namen wraak op de tienduizenden Serven die door de moslims
     in WO2 beestachtig vermoord werden; het waren er maar 8000.

     Fagarage: typo.

 7. Beste
  eerlijk gezegd zie ik niet dat wat Orban zegt bijdraagt aan een vreedzame oplossing.
  Alleen dat hij mee loopt met diegene waar hij financieel gewin mee kan halen.
  wel in de E.U zitten met subsidie en zodra het lastig wordt onder de paraplu van Rusland schuilen.
  Komt op mij over als opportunistisch en laf.

  • @ ap juli 24, 2022 at 12:51,
   Dat is niet laf, maar gewiekst en wat het je eraan om bij je principe te blijven, als je voor het zelfde geld een prachtige deal kan afsluiten voor je land. Waardoor je land en bevolking jouw eigen macht daarbij alle welvaart brengt. Dan ben je een oen en star, als jij je daardoor laat leiden. Een land besturen is constant bijsturen wat de markt doet en het hoogst mogelijke te kunnen behalen voor je land en bevolking. In de EU om samen te werken en elkaars markten te gebruiken, wil nog niet zeggen dat je dan andere opties van samenwerken dan niet meer mag. Omdat de EU dat niet wil, bullshit. Het domste van een regering is als het maar op 1 paard wed i.p.v. zoveel mogelijke opties open houden. Zodat je telkens de beste opties kunt benutten, dus ook buiten het kader durven te denken en handelen. Het in het westen zijn ze zo arrogant geworden met een grootheidswaanzin, omdat de afgelopen 100 jaar het westen de regels bepaalde op de wereld. Dan wordt je uiteindelijk star en krijg je last van tunnelvisie, omdat ze niet meer gewend zijn om te kunnen schakelen, als de markt verandert. Dan druk jij je zelf uit de markt zoals nu, door je eigen toe doen.

  • @Ap,
   Ik zie Orban en Erdogan steeds hetzelfde doen inderdaad, zij doen dat om vrienden te zijn van zowel het Westen als met Rusland, de een noemt het slim,gewiektst en een ander laf of verraders, zij denken alleen in het belang van of Hongarije of Turkije, zelf zou ik dit soort leiders voorzichtig benaderen want zij gaan soms ineens weer een andere kant op, onbetrouwbaar noem ik dat netjes geformuleerd !

   • niks tegen in te brengen.
    op stukje hier naast staat Poetin verzekert vernietiging westerse Globalistische elite.
    denk dat hij jou en mij bedoelt.Dus we staan aan een kant of we dat nou leuk vinden of niet.

   • Kijk, dat heet diplomatie.
    Ondertussen: de min BUZ van Hongarije en van Rusland: zijn hoog ontwikkelde integere mensen.
    Vergelijk dat met wat wij en Brussel hebben…

 8. en ik maar denken dat we nu juist druk bezig zijn met schakelen in deze nieuwe werkelijkheid!
  Denk je echt dat als we achter Poetin aan lopen dat wij er op voor uitgaan in welk opzicht dan ook???
  of lijkt het je slim om net te doen alsof er niets aan de hand is, morgen gezond weer op !
  Rode roos in pochet vredes dansje met Poetin op het rode plein met Navalny op de brandstapel.
  vrijheid o.a die van meningsuiting is wat waard , dat principe mag je star vinden maar ik zou er trots op zijn dat we dat niet verkopen voor een voordeeltje op gas prijs.
  De Oekraïne vecht momenteel voor onze westerse waardes en betalen daar een hoge prijs voor,dat verdient steun en geen laffe dolksteek in de rug!
  Op het maidan plein stonden twee van onze politici te schreeuwen dat wij ze zouden steunen!
  Ze hebben afstand gedaan van kernwapens op verzoek van Rusland en Amerika.
  Beide accepteerde Oekraïne als onafhankelijk zelfstandig land.
  1 van bovenstaande heeft deze belofte gebroken.
  Had Oekraïne kernwapens gehouden dan zou de wereld er nu anders uitzien!
  niet beter denk ik !
  En ff voor de duidelijkheid welk land dreigt nu met het gebruik van kernwapens??

  • England en USA dreigen met gebruik van kernwapens.

   De oekraine vecht voor andere nazi staten; het zijn massa moordenaars, puur sang.
   “vechten voor westerse waarden” Uhh…..welke? moord op eigen burgers? kind verkrachting? Kinderen voor Hunter Biden regelen? Coke snuiven? Op hoge hakken in vrouwen ondergoed dansen? martelen van burgers? Van krijgsgevangen? Granaten op eigen burgers en dan de Russen de schuld geven? Russen vermoorden en dan de Russen de schuld geven? Biolabs voor USA exploiteren? Wat?

   Jij moet duidelijk eens naar een psychiater.
   Misschien brengt een koude winter wat verstand; alhoewel ik dat betwijfel…

 9. Oekraine schoot ook de MH17 neer met 300 NL doden; maar die hadden wel vrijheid van meningsuiting toen ze vanaf 6km vielen…..bedoel je dat met westerse waarden?

 10. Pierre,
  nee dat bedoel ik niet met westerse waarden .Met westerse waarden bedoel ik dat jij dat mag vinden en ook uitspreken!
  en ik daar een heel andere mening over heb. Dat mag gelukkig ook.
  Als het Rusland van Poetin zo geweldig is waarom emigreren er dan zo weinig mensen heen ?
  Inderdaad op het rode plein geen demonstratie, hoe zou dat komen Pierre?
  Klopt ook dat als je in deze heilstaat afwijkt van de norm je zo uit het straat beeld verdwijnt!
  Dit is nou niet iets waar ik met plezier of hoopvol naar uit kijk!
  Klopt ook dat ik en jij het koud krijgen van d e winter als de gaskraan uit het Oosten dicht gaat!
  Maar dat verkies ik ruim boven een regime gelijk die van Poetin of welke autocraat ook.
  Van alles te zeggen tegen Rutte ,maar we hadden hem kunnen weg stemmen,gaat denk ik ook gebeuren volgende ronde Pierre!
  Geen Rus kan Poetin weg stemmen!
  die blijft tot zijn dood,en dan Medvedev, of dat een verbetering wordt???
  Nee ik denk niet dat deze mannen dom zijn of achterlijk zeker niet maar wel gevaarlijk !!
  Veel gevaarlijker dan wat wij aan de macht hebben geholpen.
  Als inwoner van het westen jij en ik dus ook , zijn we verantwoordelijk voor de leiders gekozen door ons volk.
  Het staat je vrij om op Baudet te gaan stemmen ,dan krijgen we gas in overvloed.
  geen gay pride meer maar ook geen meneer Rommel die kritiek uit over wat hem niet zint of meneer Engel die naar de Rechter stapt omdat hij geen inenting wil etc.
  Je analyse van Srebrenica is feitelijk correct!
  maar om te stellen dat Karremans stand rechterlijk zou moeten worden afgeschoten deel ik niet.
  Gefaald zeker!!
  Maar het waren geen VN soldaten die 8000 moslims hebben vermoordt!
  Had Karremans ook maar 1 Moslim het leven benomen ,dan ja.Maar hij heeft naar vermogen zijn best gedaan en is te kort geschoten,dat verdient geen dood straf.
  Je zou de man eens moeten spreken Pierre.
  Zou wel eens kunnen dat je tot de conclusie komt dat hij veel zwaarder gestraft is dan met een snelle dood.
  Haat vreet je op Pierre en spijt verteert je langzaam.

 11. Hahaha, slaap lekker verder knulletje ap, wordt daarna wakker in de dictatuur der Nederlanden,, Putin,mijn held tegen het wereldwijde. Nazisme 💪🥂go for it mr. Putin 🇷🇺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in