De strijdende partijen in Oekraïne hanteren nog steeds dezelfde tactiek op het slagveld. De strijdkrachten van Oekraïne voeren gelijktijdig aanvallen uit langs de frontlinie in verschillende regio’s. De door Rusland geleide troepen blijven in defensieve opstelling en slaan de Oekraïense aanvallen af in een poging de aanvallende troepen zoveel mogelijk schade toe te brengen vóór de komende Russische wintercampagne, bericht Southfront.org.

De frontlinies blijven ongewijzigd in de regio’s Kharkiv, LPR en Kherson, waar het Oekraïense leger de meerderheid heeft; terwijl de door Rusland geleide troepen de Oekraïense verdediging aan het front in de Donbass blijven vernietigen en in de regio Zaporozhye in het offensief zijn gegaan.

Op 5 november gaf het Russische ministerie van Defensie een update over de met succes afgeslagen Oekraïense aanvallen in verschillende regio’s.

In de regio Kupyansk blijft de AFU dagelijks aanvallen uitvoeren op Russische militaire posities bij het dorp Kuzemovka ten noorden van Svatovo. Onlangs viel de AFU aan met troepen van een tactische bataljonsgroep. Als gevolg van Russisch artillerievuur en luchtaanvallen werd de aanval afgeslagen en leden de oprukkende troepen zware verliezen in mankracht en militaire uitrusting. Meer dan 140 Oekraïense militairen, drie tanks, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie pantservoertuigen en vijf voertuigen voor verschillende doeleinden werden vernietigd.

Oekraïens bolwerk vernietigd in het gebied van Krasny Liman:

In het gebied van Krasny Liman werden aanvallen van drie compagnietactische groepen van de AFU in de richting van de nederzettingen Stelmakhovka, Ploshchanka en Kremennaya van de Volksrepubliek Luhansk verijdeld. Als gevolg van de mislukte operaties van het Oekraïense leger werden meer dan 60 Oekraïense militairen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-ups en een auto vernietigd.

  Russische troepen gebruiken honderden 'Stealth Suits' in Oekraïne (Video)

De Volksmilitie van de LPR meldde op haar beurt dat de Oekraïense strijdkrachten de afgelopen dag tijdens de actieve offensieve acties van de LPR-eenheden verliezen hebben geleden in mankracht en militaire uitrusting. Deze omvatten:

 • tot 40 militairen;
 • 4 gepantserde personeelsdragers;
 • 2 UAV’s;
 • 10 militaire voertuigen.

Russische Lancet UVA’s vernietigde de Amerikaanse Paladin gemotoriseerde houwitsers in de richting Mykolaiv-Krivoy Rog. De video toont ook de vernietiging van de Oekraïense radarsystemen:

In de regio Kherson viel de AFU Russische militaire posities aan bij de nederzettingen Sablukovka en Sukhanovo, maar slaagden er niet in hun doel te bereiken. Meer dan 80 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en vier auto’s werden vernietigd.

UAV’s van de 3e Gardebrigade van de Volksmilitie van de DPR voerden een grootscheepse aanval uit op de AFU-posities in de buurt van Gorlovka:

Op hun beurt zetten de door Rusland geleide troepen de offensieve operaties aan de frontlinies van de DPR voort. Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben artillerievuur en actieve acties van aanvalsgroepen Oekraïense eenheden verslagen in de buurt van Novomikhailovka, Pavlovka en Vremevka van de Volksrepubliek Donetsk. Meer dan 120 Oekraïense militairen, twee gepantserde personeelsdragers, twee gepantserde voertuigen, een pick-up truck en twee auto’s werden vernietigd.

De Volksmilitie van de DPR meldde dat de gezamenlijke acties van de militairen van de Volksrepubliek Donetsk en de strijdkrachten van de Russische Federatie de afgelopen dag hebben geleid tot de vernietiging van de volgende Oekraïense wapens en militaire uitrusting:

 • 2 zelfrijdende artillerie-installaties (2S1 “Gvozdika” en “M109”)
 • 1 houwitser AHS “Crab”
 • 1 MLRS “Grad”.
 • 4 tanks (TWEE T-64BV en TWEE T-72B)
 • 10 eenheden gepantserde en automobiele uitrusting
 • 3 vijandelijke UAV’s werden in de lucht neergeschoten
  Britse pers: Het huidige tempo van de verliezen van het Oekraïense leger doen vragen rijzen of Oekraïne nog tot de herfst volhoudt

Tijdens de voortdurende gevechten tussen de AFU en de DPR strijdkrachten hebben Oekraïense eenheden ongeveer 60 militairen verloren.

De vuurkracht van de schutters van de tactische operationele gevechtsformatie “Cascade” van de NM DNR op de Oekraïense colonne in Ugledar.

Het Russische offensief in de regio Ugledar heeft het tempo van de eerste dagen verloren. De strijd om de controle over het dorp Pavlovka aan de zuidelijke rand van Ugledar duurt voort. De Russische opmars werd vertraagd door vuur van Oekraïense artillerie vanuit Ugledar. Het dorp is van strategisch belang omdat zich daar een knooppunt van wegen bevindt dat wordt gebruikt voor Oekraïense militaire bevoorrading. Russische aanvalsgroepen moeten ook nog de controle over het dorp Novomikhailovka opeisen, dat ten noorden van de stad in de buurt van de weg tussen Ugledar en Mariinka ligt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Onweerlegbaar bewijs dat Covid-19 injecties een gevaarlijke, roekeloze fraude zijn en gevaarlijker dan de ziekte
Volgend artikelBiologische oorlog op komst? Rusland identificeert onbemande luchtvaartuigen boven de Oekraïense havenstad Kherson die zijn uitgerust met containers die bioagentia kunnen sproeien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Vroeger was een verdedigings positie kwetsbaar; nu de aanval positie.
  verdedigers hebben zich goed ingegraven, en hoeven hun aanvallers niet fysiek te zien; dat doen de satelieten en de drones wel.
  Artillerie maakt ze af.
  De nacht helpt ook niet; bijna alles wordt gezien; alleen als iemand thermisch isolerende kleding draagt: ongezien.

  Tanks waren vroeger een middel, nu een doel voor drones en artillerie. Zijn uit de tijd in oorlog; hooguit tegen lag bewapende groepen, zoals in Afghanistan.
  Slechtebeslissing die voor aanval in te zetten.

 2. Wat mij opvalt in het hele gebeuren, is dat de linksen en de nazi’s (voor zover daar verschillen in zijn) wel constant en stabiel zijn; ze hebben het altijd bij het verkeerde eind.
  Wat in de huidige tijd speelt;
  –Klimaat: natuurlijk zijn er klimaat veranderingen; zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven.Maar de aanname dat mensen iets kunnen doen of laten wat invloed er op heeft is achterlijk.
  –millieu. Fijn stof; zou van motoren komen, met name van diesels en scooters. Nee dus, komt van rem matereaal en abnden; NIETS met motoren te doen.
  –bio ethanol. Er zou te weinig aardolie zijn; en bio ethanol zou de vraag verminderen en een “redding”zijn. Nee hoor, bio ethanol is de vloek van tweetakt motoren en oudere auto’s (met carburator) En er is genoeg aardolie voor 2 tot 4 duizend jaar.
  –ontwikkelingshulp. Ontwikkelt alleen luiheid en corruptie. Dat stoppen zou de achterlijke landen dwingen tot ontwikkeling
  –wereldhonger. Zou door Rusland komen die export uit Oekieland blokkeert. Nee hoor, komt door de negers zelf, die de blanken uit Zimbabwe en Zuid Afrika verjoegen, vermoordden en dood martelden waardoor de productie terug liep tot nul. Eigen schuld dikke bult
  –stikstof e.d. Zogenaamd in EU verband. Onzin. de max waarden die NL toestaat zijn vele malen lager dan die in Mofrikana. Bovendien legt de DE geen boetes of zo op aan hun boeren.
  De achterliggende reden dat dat WEL gebeurt in NL: de linksen willen land afpikken van boeren om daar woningen op te zetten voor “vluchtelingen”.En zij willen een economische crisis genereren.
  –RU sancties. Hebben een tegengesteld effect. Brengt armoede in europa, niet in RU.Maar dat is ook precies wat de WEF slaafjes willen
  –Martelen in Oekieland. Dat gebeurt, maar door de Oekies. Net zoals de andere oorlog misdaden zoals opzettelijk de burgers vermoorden, wat ze al 8 jaar deden.
  –Hulp aan oekraine. Humanitaire hulp: waarom? Gaven we in WO2 ook humanitaire hulp aan de moffen? Zij kozen dat nazi regiem; zijn zelf verantwoordelijk.
  –Militaire hulp: zou oorlog verkorten; in werkelijkheid verlengt het de oorlog, en verhoogt het het
  dodental.
  Daarnaast brengt het WO3 heel heel dichtbij; ook al is dat precies wat de WEF slaafjes willen.

  Al met al: als ze NIETS zouden doen, zou de wereld een betere plaats zijn en zou veel misere bespaard worden

 3. Wasvergeten: de pandemie fraude–die pandemie was er nooit; en de vele “vaccinatie “moorden.
  Alles gemanipuleerd door WEF en linkse consorten.
  Een massamoord in progress.

  De verantwoordelijken –ook in NL–zouden moeten worden vervolgd en veroordeeld worden tot een langszame dood, door een paar extra “vaccinaties”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in