© Needpix

Ik probeer hierover zo luid mogelijk aan de bel te trekken. De wereldwijde voedselcrisis blijft maar toenemen, en in 2023 gaat het echt slecht worden. Zoals u hieronder zult zien, is twee derde van de Europese kunstmestproductie al stilgelegd, veroorzaken valutaproblemen enorme hoofdbrekens voor arme landen die voedsel moeten importeren, blijven de mondiale weerpatronen compleet krankzinnig, en doodt de vogelgriep miljoenen en miljoenen kippen en kalkoenen over de hele planeet. Bovendien zal de oorlog in Oekraïne de export van landbouwproducten en meststoffen uit dat deel van de wereld nog lange tijd beperken, omdat het einde van de oorlog nog niet in zicht is. In wezen hebben we te maken met een “perfecte storm” voor de wereldwijde voedselproductie, en die “perfecte storm” zal de komende maanden alleen maar erger worden, schrijft Michael Snyder.

De wereldwijde honger neemt al jaren toe, en het Wereldvoedselprogramma van de VN waarschuwt dat we afstevenen op “alweer een jaar van recordhonger“…

De wereld dreigt opnieuw een jaar van recordhonger tegemoet te gaan nu de wereldwijde voedselcrisis nog meer mensen in steeds ernstiger vormen van honger drijft, waarschuwt het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in een oproep tot dringende actie om de fundamentele oorzaken van de huidige crisis aan te pakken in de aanloop naar Wereldvoedseldag op 16 oktober.

De wereldwijde voedselcrisis is een samenloop van concurrerende crises – veroorzaakt door klimaatschokken, conflicten en economische druk – die het aantal mensen over de hele wereld dat ernstige honger lijdt in de eerste maanden van 2022 van 282 miljoen tot 345 miljoen heeft opgestuwd. Het Wereldvoedselprogramma van de VN heeft de doelstellingen voor voedselhulp opgeschroefd om in 2022 een recordaantal van 153 miljoen mensen te bereiken, en halverwege het jaar had het al hulp verleend aan 111,2 miljoen mensen.

Maar zoals ik steeds heb gewaarschuwd, is dit nog maar het begin.

Uiteindelijk zullen er miljarden mensen zijn die niet regelmatig genoeg te eten hebben.

In al mijn jaren heb ik de honger zich nog nooit zo snel zien verspreiden. Er zijn zelfs grote aantallen mensen die nu in de achtertuin van de Verenigde Staten met de hongerdood worden bedreigd…

De Verenigde Naties waarschuwen dat de honger in een van de grootste sloppenwijken van Haïti een catastrofaal niveau heeft bereikt, nu het bendegeweld en de economische crisis het land naar een “breekpunt” duwen.

Bijna 20.000 mensen in de verpauperde wijk Cité Soleil in de hoofdstad hebben gevaarlijk weinig toegang tot voedsel en dreigen te verhongeren, aldus de VN,

In heel Haïti kampen bijna vijf miljoen mensen met ondervoeding.

“Haïti wordt geconfronteerd met een humanitaire ramp”, aldus een topambtenaar van de VN.

Maar de meeste mensen in de westerse wereld geven er pas om als ze zelf honger lijden.

Helaas kan die dag veel dichterbij komen dan veel mensen zich ooit hadden kunnen voorstellen.

Op dit moment is al twee derde van alle kunstmestproductiecapaciteit in Europa stilgelegd vanwege de torenhoge aardgasprijzen…

De meststoffenkrapte in Europa wordt steeds groter: meer dan twee derde van de productiecapaciteit is stilgelegd door de stijgende gaskosten, waardoor boeren en consumenten tot ver buiten de regio worden bedreigd.

De Russische druk op gastransporten in de nasleep van de invasie van Moskou in Oekraïne doet pijn bij industrieën in heel Europa. Maar kunstmestbedrijven worden in het bijzonder getroffen omdat gas zowel een belangrijke grondstof als een energiebron voor de sector is.

In 2023 zal er gewoonweg niet genoeg kunstmest zijn voor de Europese boeren.

  In video: Goedaardige Wagner stuurt lijken van gesneuvelde AFU-soldaten naar Oekraïne

En er zal niet genoeg zijn voor iedereen die afhankelijk is van de kunstmestproductie in Europa.

Dit is echt een groot probleem, want zonder kunstmest zouden we slechts ongeveer de helft van de planeet kunnen voeden.

Wilt u zich vrijwillig aanmelden om bij diegenen te horen die niet genoeg voedsel krijgen?

Ondertussen veroorzaakt de stijgende Amerikaanse dollar enorme problemen voor voedselimporteurs over de hele wereld…

In Ghana waarschuwen importeurs voor tekorten in de aanloop naar Kerstmis. Duizenden containers met voedsel stapelden zich onlangs op in havens in Pakistan, terwijl particuliere bakkers in Egypte de broodprijzen verhoogden nadat sommige meelfabrieken zonder tarwe kwamen te zitten omdat het bij de douane was gestrand.

Over de hele wereld worstelen landen die afhankelijk zijn van voedselimporten met een destructieve combinatie van hoge rente, een stijgende dollar en hoge grondstofprijzen. De slinkende deviezenreserves hebben in veel gevallen de toegang tot dollars verminderd, en banken zijn traag in het vrijgeven van betalingen.

De waarde van de Amerikaanse dollar stijgt omdat de Federal Reserve de rente verhoogt.

Wanneer de waarde van de dollar stijgt, moeten arme landen in hun eigen valuta veel meer betalen voor voedsel.

De Federal Reserve maakt de wereldwijde voedselcrisis dus erger door de rente te verhogen.

Maar ze blijven het toch doen.

Tegelijkertijd blijven de mondiale weerpatronen volledig ontsporen.

Deze zomer waren we getuige van de ergste droogte in de Chinese geschiedenis, Europa onderging de ergste droogte in 500 jaar, en het westen van de VS bleef lijden onder de ergste meerjarige megadroogte in minstens 1200 jaar.

Het behoeft geen betoog dat al deze droogte de landbouwproductie absoluut verwoest.

Volgens de Washington Post wordt “meer dan 80 procent van de VS momenteel geconfronteerd met verontrustende droge omstandigheden.” In het midden van het land heeft dit een verschrikkelijke crisis veroorzaakt voor het binnenvaartverkeer langs de Mississippi rivier…

De binnenvaartindustrie is heel belangrijk. Het is cruciaal voor het vervoer van aluminium, petroleum, kunstmest en kolen, vooral op de Mississippi en zijn zijrivieren. Ongeveer 60% van het graan en 54% van de sojabonen voor de Amerikaanse export worden vervoerd via de nobele binnenvaart. Schuiten vervoeren ook meer dan een derde van onze geëxporteerde kolen.

Op dit moment verkeert de binnenvaartsector – en wij allen die afhankelijk zijn van zijn goederen – in een crisis. Het waterpeil in het stroomgebied van de Mississippi staat op het laagste punt in meer dan tien jaar.

Vorige week werden op één punt ongeveer 2.000 binnenschepen getroffen.

Helaas worden “de komende weken” zeer droge omstandigheden verwacht, zodat de situatie waarschijnlijk niet snel zal verbeteren…

Lage waterstanden en baggerwerkzaamheden hebben het binnenvaartverkeer op de Mississippi naar het noorden en zuiden vorige week belemmerd. Op een bepaald moment zaten meer dan 100 sleepboten en 2.000 binnenvaartschepen vast. Het geblokkeerde deel van de rivier, tussen Louisiana en Mississippi, ging maandag weer open. Volgens officier Jose Hernandez van de Amerikaanse kustwacht is het verkeer beperkt tot één richting.

Dat is zeker beter dan geen verkeer, maar naar verwachting zal de Mississippi nog meer uitgedroogd raken. Lisa Parker, een vertegenwoordiger van het U.S. Army Corps of Engineers, vertelde FreightWaves dat de komende weken drogere omstandigheden worden verwacht. De rivier slurpt momenteel waterreserves op, voegde Parker eraan toe, maar die reserves zullen uiteindelijk opraken.

Als gevolg van deze crisis zijn de tarieven om goederen per binnenschip te vervoeren door het dak gegaan, en we zouden uiteindelijk enorme hoeveelheden landbouwproducten kunnen zien rotten voordat ze bij de consumenten aankomen

  Rothschilds sturen Franse president Macron naar China in poging Europa te redden terwijl Amerikaans Rockefeller-imperium in paniek raakt

Aangezien veel binnenschepen vastzitten en niet kunnen varen, zijn de prijzen voor ladingscheepvaart naar verluidt aan het hyperinflateren. Op dit moment is de hoogste prijs in USD per ton 90,44 dollar. Vóór de enorme piek lag de prijs van een ton goederen onder de 10 dollar.

De overgrote meerderheid van de nu gestrande bonenhopen en andere landbouwgoederen waren bestemd voor grote exportterminals in de Golf van Mexico. Hoewel ten minste enkele ervan bedekt en geventileerd lijken te zijn, hoe lang zullen ze het echt uithouden voordat ze bederven?

Een andere opmerking: we blijven krabben zien afsterven in een duizelingwekkend tempo.

Er wordt nu zelfs gemeld dat de winteroogst van sneeuwkrabben in Alaska is opgeschort omdat de krabbenpopulatie catastrofaal is afgenomen…

Ambtenaren van Alaska hebben verschillende krabbenoogsten geannuleerd in een poging tot instandhouding die schokgolven door de krabbenindustrie in de regio heeft gestuurd.

Ambtenaren hebben de herfstoogst van de Bristol Bay rode koningskrab geannuleerd en, voor het eerst in de geschiedenis, houden ze ook de winteroogst van sneeuwkrab tegen, volgens verschillende berichten.

Het besluit komt na de recente sterke daling van de populatie van de dieren. Uit gegevens van een NOAA-onderzoek in de oostelijke Beringzee blijkt een afname van 92% van de totale overvloed aan sneeuwkrabben van 2018 tot 2021, bevestigde het Alaska Department of Fish and Game aan USA TODAY. Een afname van 83% vond plaats van 2018 tot 2022, omdat in 2022 enkele kleine krabben de populatie binnenkwamen, volgens de Division of Commercial Fisheries van het departement.

En dankzij de wereldwijde vogelgrieppandemie blijven ook vogels in duizelingwekkende aantallen sterven.

Als u het kunt geloven, zijn er tijdens deze pandemie alleen al in de Verenigde Staten en Europa bijna 100 miljoen kippen en kalkoenen uitgeroeid, en deskundigen waarschuwen dat deze pandemie alleen maar erger zal worden nu er koud weer op komst is.

Degenen onder u die onlangs naar de supermarkt zijn geweest, weten al dat de prijzen van eieren, kippen en kalkoenen tot ongekende hoogten zijn gestegen. Op dit moment zijn de prijzen zo hoog dat uit een recent onderzoek is gebleken dat een op de vier Amerikanen van plan is Thanksgiving dit jaar over te slaan om geld te besparen

  De 16 grootste leugens die uw regering vertelt over de oorlog in Oekraïne

Een op de vijf Amerikanen weet niet zeker of ze de kosten van Thanksgiving dit jaar zullen kunnen dekken, en een op de vier is van plan het over te slaan om geld te besparen, zo blijkt uit een recente enquête van Personal Capital.

De economische situatie in het Amerika van president Joe Biden is van invloed op de vakantieplannen van de Amerikanen. Volgens het onderzoek is een kwart van de Amerikanen van plan om Thanksgiving dit jaar over te slaan om geld te besparen, en één op de vijf “twijfelt of ze genoeg geld zullen hebben om de kosten van Thanksgiving dit jaar te dekken”.

Meer bepaald verwacht een derde dat hun Thanksgiving-diner van 2022 “kleiner” zal zijn, en 45 procent zegt “financieel gestrest” te zijn voor Thanksgiving.

Ja, het gaat al zo slecht.

Maar volgens Joe Biden is alles in orde. Hij zegt zelfs dat onze economie zo sterk is als de hel

De opmerking kwam tijdens een gesprek met een verslaggever bij een Baskin Robbins in Portland, Oregon, die de president vroeg of hij zich zorgen maakte over de sterkte van de Amerikaanse dollar te midden van de stijgende inflatie.

Met een chocolate chip ijshoorntje in zijn hand antwoordde Biden: “Ik maak me geen zorgen over de sterkte van de dollar. Ik maak me zorgen over de rest van de wereld. Onze economie is sterk als de hel.”

U gelooft hem toch wel?

Onze leiders willen ons doen geloven dat alle problemen waar we nu mee kampen slechts tijdelijk zijn en dat een gouden nieuw tijdperk van vrede en welvaart voor de deur staat.

Maar als dat waar is, waarom willen ze ons dan zo graag insecten laten eten?

Er wordt een enorme hoeveelheid tijd, energie en middelen gestoken in een campagne om insecten te promoten als een van de oplossingen voor de snel groeiende wereldwijde voedselcrisis.

Maar ik ben niet van plan insecten te eten, en ik weet zeker dat u dat ook niet doet.

Helaas zal er in 2023 lang niet genoeg voedsel zijn voor iedereen op aarde, en miljoenen en miljoenen zwaar lijdende mensen zullen binnenkort wanhopig honger lijden.

Ze kunnen insecten eten pushen wat ze willen, maar dat lost onze problemen niet op. Op dit moment hebben ze absoluut geen oplossingen die zullen voorkomen dat grote aantallen mensen omkomen van de honger in de moeilijke jaren die voor ons liggen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

VN-voedselchef waarschuwt voor “chaos”, “hel”, “verwoesting” door HONGERSNOOD… verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers… VERBERG UW VOEDSELVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVon der Leyen stelt 18 miljard euro voor Oekraïne in het vooruitzicht
Volgend artikelOversterfte in heel Europa steeds extremer sinds Covid-vaccinatiecampagne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

52 REACTIES

 1. Wat ik niet begrijp is waarom wij zo afhankelijk zijn van kunstmest……… volgens de klimaatprofeten/drammers/idioten produceren de boeren veel teveel mest, eh.. CO2 en moeten ze verdwijnen. Vroeger hadden we niet anders dan natuurlijke meststoffen. De grond verarmt, vooral door overbemesting met kunstmest. In kunstmest zit lang niet alles in dat de grond nodig heeft om gezond voedsel te produceren.

  En waarom gebruiken wij kunstmatig geproduceerde mest ipv echte mest? Omdat het (ws) goedkoper is, makkelijker, beter past binnen de regels die door onze fijne (r)overheden worden opgesteld etc. Daar zit het echte probleem. Er is voldoende voedsel te kweken zonder kunstmest, gewoon op biologische en natuurlijke manier. Kunstmest is absoluut overbodig, onnodig en zelfs schadelijk. Maak composthopen gebruik dat om de grond weer gezond te krijgen (en te houden)

  In de natuur vind je geen kunstmest en toch floreert deze als een malle……………dus andermaal, waarom al die kunststoffen? Totaal imbeciel! Gewoon mijn, overigens geheel onbevooroordeelde, mening.

  Bij mij in de tuin gebruik ik absoluut geen kunstmest, maar het is een en al leven in de grond. Deze week een kas neergezet, ik ga zelf wel op natuurlijke manier kweken, heb geen kunstmest nodig om voldoende en vooral gezond voedsel te kweken (is een kas natuurlijk vraag je dan…………… pfff)

   • Moet je eens opletten hoe ze in de toekomst gaan verdienen aan de ” stikstof uitstoot “.

    De elite verzinnen constant nieuwe onzin om ons uit te knijpen….. alleen dom volk trapt daarin.

    Ik weiger om ook maar ergens aan mee te doen. Het enige wat de elite van mij krijgt is een hele lange middelvinger.

  • Zóóó mee eens!!!
   Net weer 40 kilo biologische koemestkorrels besteld.. Boven op de aanhanger met paardemest die ik al had. Heb ook in heel mijn leven nog geen kunstmest gebruikt.
   Heel toevallig gister op TV ( we waren heel vroeg klaar met eten) zag ik Yvon huppeldepup van Boerzoektvrouw.. Zij heeft nu zelf een moestuin en Geert, een deelnemer uit een eerdere serie van BZV, kwam poolshoogte nemen. Yvon wil biologisch dus zei hij bij elke plant die niet goed was: direct koemestkorrels er op!
   Ik heb er toch wel weer van geleerd, zoals ik élk jaar dingen bijleer.. Ga toch maar naar dit programma kijken in het vervolg….elke zaterdagavond vroeg dus.
   Alleen die witte kolen he?…als iemand dáár nog eens tips over heeft…

   • @mikkie

    Aangaande de paardenmest hoop ik dat deze geen pharma troep bevat want dat is desastreus voor je planten! V.w.b. de witte kolen… wanneer je het hebt over vraatzucht van slakken en/of de rupsen van Koolwitje is mijn advies deze te overdekken met landbouwfleece en deze vast te zetten m.b.v. wat stenen. De fleece is te verkrijgen in verscheidene uitvoeringen naar gelang de koude in de winter. Deze kun je er overheen draperen en/of m.b.v. tunneltjes met bijvoorbeeld pvc pijpjes. Kool kan overigens goed tegen koude en vorst, maar dat zul je w.s. wel weten.

 2. “Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in een oproep tot dringende actie om de fundamentele oorzaken van de huidige crisis aan te pakken.”

  Weg met WFP, ze hebben hun werk niet gedaan. Zijn onbekwaam, meer zelfs mede verantwoordelijk voor de ellende.

  Werken samen met corrupte regeringen, warlords en the big six. Voeding is een chantagemiddel.
  Honger is ideaal om de massa onder controle te houden.

 3. Mocht je gelijk krijgen dan is dat voor de Nederlandse overheid natuurlijk erg mooi, een natuurlijk verloop van de boeren.

  Maar als die boeren proactief zijn gaan ze naar Rusland, gratis grond voor de komende 50 jaar. Hoe ironisch:-)

 4. @ Whire Lion u hebt volkomen gelijk. Kunstmest is niet nodig. Kunstmest is wel nodig omdat de EU de hoeveelheid mest die uitgevaren wordt beperkt. Mais heeft ontzettend veel mest nodig en is de oorzaak van de grondwaterverontreiniging. (drinkwater)
  Ik gebruik al 60 jaar geen kunstmest. Vroeger, de mest uit mijn beerput en later rundermest en kompost gebruikt. Werkt uitstekend.
  We moeten alleen nog een regering krijgen die al die onzin over stikstof, CO2, opwarming door de mens, natuur beschermen (woestijnen) en de EU afschaft

  • De bouwstenen, die de planten nodig hebben om te groeien zijn water, stikstof en co². Zonder deze elementen is er geen groei van gewassen, en krijgen we een woestijn.

  • Ik heb dit jaar de mais strak tegen de pronkbonen aan gezet. En hebben het allemaal nog nooit zo goed gedaan… courgettes of komkommers er nog bij en het gaat geweldig. De indianen deden dat vroeger al..

 5. Beste Mensen

  Men hoort zichzelf niet dik te maken
  Wat gebeuren moet
  Dat gebeurt toch
  De kinderen Satans
  Genaamd God & Duivel
  Ookwel geheten Zoete tong & Zure Tong
  Die zijn aan Set
  Wat er straks gaat gebeuren is tegelijkertijd
  Om te Lachen en te Huilen
  Dit is het Spel
  De landen die Arme landen heten
  Die gedwongen ingeblikte voedsel importeren
  Daar in die landen groeien die produkten
  Het word eerst daar vandaan gestolen vervolgens vermengt met chemicaliën vergift in blikvorm terug getransporteerd naar die landen door listige Europees Amerikaanse Crimineelen
  Kapitalisme is daarop gebasseerd
  Wat is Kapitaal , Kapitalisme
  Kapitaal is RijkDom met de nadruk op Dom Rijk aan Dom Zijn
  Kapitalisme is Zijn de Wezens die dat euvel proberen in stand te houden
  Wie doen dat ?
  Europa , Amerika ookwel de Gemeene Stoute Aliëns in menselijke belichamings landen te noemen

  Dank U

  • Het zal mss zo zijn zoals je zegt. Ik denk daar ook over..tenslotte staan er genoeg voorspellingen in de bijbel..
   Maar ik vind het een uitdaging om in de,e consumptie maatschappij te ervaren hoe ik mij zou kunnen redden ala 100 jaar geleden…

   • Alles gebeurt
    Hier & Nu
    Er bestaat geen Gisteren nog Morgen
    Dus ….
    Men hoort te leven en te laten leven
    In Harmonie ….
    De Natuur brengt de eetbare voedzame voedsel tot stand

    Dank U

 6. Nog een keertje Cruyff: Je gaat het pas zien als je het door hebt.
  Natuurlijke mest uit de beerput werd over het land uitgereden, ik zie het nog voor me hoe de beerput met een lange stok met soort emmer eraan werd geleegd. Op de beerput lag een hele zware steen met een ring eraan waaraan “de deksel” werd opgetild. Als hij werd gelegd mocht je als kind niet in de buurt komen.
  Toilet zonder waterspoeling, kannetje water ernaast.

  Kunstmest als verdienmodel, ja, maar OOK onderdeel van het plan wat steeds duidelijker wordt. Boeren zijn afhankelijk gemaakt van kunstmest. Volgende stap: boeren weg, dan is er ook geen natuurlijke mest meer om graan en groente te voorzien van de broodnodige stoffen om ze goed te kunnen telen.
  Soort van Pipo de Clown: dag bloemen, dag dieren, dag lieve mensen….
  Het is (bijna) niet te vatten hoe vunzig en schofterig bepaalde mensen zijn. Hoe waar zijn de woorden van Cruyff.

  Twee artikelen van Vaccinvrij:
  https://stichtingvaccinvrij.nl/woede-op-regering-wordt-geheel-volgens-plan-gegenereerd/
  en
  https://stichtingvaccinvrij.nl/jeroen-pols-broodopstand/

  En ondanks alles wat speelt toch een fijn weekend gewenst met ieder die je dierbaar is.

    • Haha, tja, kvond het tijd om een kleine metamorfose te ondergaan… but it´s still me. 😉 Je kunt ´m ook copie-pasta doen of zoals anderen al deden afkorten.

  • DE ZOEKTOCHT NAAR KRINGLOOPLANDBOUW.
   Het boek ‘De zoektocht naar kringlooplandbouw’ is in 1861 geschreven door Justus von Liebig, de uitvinder van de kunstmest. Minder bekend is dat hij later fel bestrijder werd van het gebruik kunstmest en kringlooplandbouw propageerde! Het boek is een must voor iedereen die bewust met de bodem van zijn tuin of akker om wil gaan.

   WAARSCHUWING TEGEN KUNSTMEST.
   Justus von Liebig (ook uitvinder van het bouillonblokje), ontdekte door onderzoek dat kunstmest helemaal niet het doel bereikte. En dat het veel meer kwaad dan goed veroorzaakt in de bodem. 150 jaar na zijn kritisch artikel over de keerzijde van het gebruik van kunstmest is de tekst nog steeds actueel. Justus von Liebig waarschuwde in zijn tijd tevergeefs tegen het grootschalig gebruik van kunstmest in de landbouw. Het leidt tot verarming van de bodem en ongebreideld strooien is een groot gevaar voor een gezond bodemleven.

   JUSTUS VON LIEBIG PLEIT VOOR DUURZAME LANDBOUW.
   ‘De zoektocht naar kringlooplandbouw’ beschrijft hoe Von Liebig terugkomt op zijn visie: dat het veelvuldige gebruik van kunstmest nooit kan zorgen voor een oplossing van het voedselprobleem. Ook noemt hij de intensivering van de landbouw een dwaalweg. Het bodemleven wordt door het grootschalige gebruik van kunstmest volgens de wetenschapper ernstig verstoord. Door massale toevoeging van kunstmest kan er op korte termijn wel meer gewas van een veld worden gehaald. Maar uiteindelijk wordt het bodemleven buitenspel gezet. De grond zal zodanig verarmen dat er binnen enkele eeuwen hongersnoden dreigen, stelt hij.

   Von Liebig pleitte ervoor om weer meer duurzaam te produceren, zoals er in het verleden ook werd gewerkt. Voedingsstoffen die worden geoogst, moeten ook weer aan de bodem worden toegevoegd. Dat kan in de vorm van mest, compost of as. Duurzaamheid is dus niet een modewoord, maar werd al door Von Liebig gepropageerd.´

   https://www.kopersporen.nl/winkel/boeken/de-zoektocht-naar-kringlooplandbouw-justus-von-liebig/

   Van harte aanbevolen aan een ieder die de werkelijke geschiedenis wil kennen aangaande de ontwikkeling van kunstmest en het uiteindelijk ontraden ervan door degene die het uitvond. Hetgeen willens en wetens niet werd opgepakt door de multinationals die slechts voor geld/macht/controle gaan en hun standaard opdrongen aan de agrarische sector op straffe van sancties wanneer zij weiger(d)en. In het boekje staat ook beschreven hoe het wel zou moeten met allerhande voorbeelden.

  • Mee eens.
   En waarom moet oekraine de hele wereld voorzien van graan…waarom moet heel argentinie de wereld voorzien van rundvlees..waarom moet nederland de hele wereld voorzien van varkensvlees en kip????
   Waarom doet niet elk land gewoon alles zelf voor zijn eigen inwoners..
   Graan en groente verbouwd op mest van eigen vee? Hoe moeilijk kan het zijn???
   Nederland verbouwd 6x de hoeveelheid van wat we nodig hebben…Allemaal export dus…
   Dit kan anders en biologisch!

   • Absoluut een feit. Het zijn zoals altijd de multinationals die alles kapot maken en de honger in de wereld in stand houden en/of creëren.

 7. WEL EENS AAN GEDACHT DAT ER HELEMAAL GEEN VOGELGRIEP IS, MAAR OM DE PLUIMVEEHOUDERIJEN OP EEN MAKKELIJKE MANIER DE NEK OM TE DRAAIEN DOOR CONTROLEURS VAN OVERHEIDSWEGE DIE VIA EEN OMWEG EEN AARDIG BANKSALDO ERGENS WER WEG TEGEMOET KUNNEN ZIEN. INTUSSEN KOMEN DE KAKELAARS UIT UKRAINE OF ZO EN ER KOMT RUIMTE VRIJ VOOR BOUWGROND. SNAPPU??????

  • Vogelgriep is imo inderdaad een hoax en mochten er naast mensen ook dieren vreemd gaan doen en/of vergroeiingen hebben dan kan dit alles te maken hebben met EMF door 4G/5G. Daar zijn opnames van. Ik heb het niet over de vergroeiingen van dieren in megastallen die ook horrific zijn. Vervolgens worden dieren op grote schaal ´geruimd´, d.w.z. afgemaakt op basis van soms slechts één vondst onder de noemer van preventief zonder goed onderzoek te verrichten. Alles om angst en hongersnood te exploreren en te moorden omwille van het moorden.

  • @renato.
   Helemaal gelijk heb je m.i.
   Vele decennia geleden, in mijn jonge jaren, was er regelmatig uitbraak van vogelziekte. In onze omgeving lagen dan veel zieke of dode meeuwen, ganzen, eenden, alken, Jan van Genten en ander niet meer vliegend spul. Onze buurman werkte voor het Waterschap en die moest die beesten dan verzamelen in plastic zakken en hij mocht de beesten niet aanraken.
   In al die jaren vol met dode vogels werden er nooit vogelfokkerijen geruimd!

  • Klopt!! Ik zie hier NOOIT een dode vogel! Mijn kippen lopen buiten…
   Hier in de regio een kippenfarm geruimd..eigenaar: ik snap niet hoe het kan..de schuren zijn hermetisch afgesloten…Nou,ik denk dat ik het wel weet.

  • Nou dan mogen we eerst wel eens afkicken van alle pillen die we vreten alsof het snoepies zijn. Tot dan is onse eige mest chemisch afval.

 8. In de 20-ste eeuw en tot nu heeft de mensheid kunnen genieten van een ‘schat’ die we in onze kelder gevonden hebben, namelijk de schat van ‘kant en klare energie’ onder de vorm van steenkool, olie en gas.

  Dank zij deze ‘gratis’ energie zijn we in staat geweest om tractors te laten rijden, kunstmeststoffen te produceren, serres te verwarmen, voedsel te transporteren, enz. Omdat hierdoor miljarden mensen konden gevoed worden, is de wereldbevolking pijlsnel gestegen tot bijna 8 miljard mensen.

  Eens deze ‘kant en klare’ energiebronnen op zijn (het is dan ook zonde om ze te ‘verspillen’ aan goedkope vliegtuigreizen), is het hiermee definitief afgelopen voor de volgende honderden miljoenen jaren.

  Dr. Vernon Coleman schrijft in zijn boek ‘A Bigger Problem than Climate Change, the End of Oil’ dat we zonder deze ‘gratis’ natuurlijke energiebronnen nog hooguit in staat zullen zijn om voedsel te produceren voor ongeveer 1 miljard mensen.

  Omdat de politiekers de bevolking liever niet vertellen dat de natuurlijke energiebronnen over hun ‘peak production’ zijn, maken ze de bevolking wijs dat we energie moeten besparen om CO2 uitstoot te verminderen om zo de opwarming van de Aarde tegen te gaan, terwijl dit CO2 gas nauwelijks 0,04% van de samenstelling van de atmosfeer uitmaakt en er in de geologische geschiedenis van de Aarde zelfs ijstijden geweest zijn waarin het CO2 gehalte maar liefst 7 keer groter was dan nu het geval is.

  Ook coronamaatregelen werden bedacht om onze consumptie, economische bedrijvigheid, welvaart en dus ons energieverbruik terug te dringen.

  De ‘inconvenient truth’ is dat de olie en gas in de landen die erover beschikken over hun ‘peak production’ zijn. Deze landen zien hun reserves stilaan ‘opdrogen’ en ze zullen daarom de uitvoer ervan gaan beperken en voor zichzelf houden…

  • @ Doordenker-2 oktober 22, 2022 at 14:45,
   Olie en gas raakt nooit op, het is geen fossiele brandstof. Dit fabeltje is bedacht om zo een hoger prijs er voor te kunnen berekenen. De aarde maakt het sneller aan, dan wij het kunnen oppompen. Maar het wordt bewust schaars gehouden, om zo macht over de bevolkingen te kunnen houden. Net als de natuur, deze levert zo enorm veel capaciteit. Elke plant kan zich met factor 1000 tot een miljard zich vermeerderen. Maar door genetische manipulatie techniek, dragen vele planten geen zaden meer, om zo het voedsel schaars te houden en zo macht over de bevolkingen te kunnen krijgen. Met het zogenaamde vaccin en chemtrails zorgt dat de mens en het dieren en plantenrijk onvruchtbaar worden, zodat de mens afhankelijk wordt gemaakt van synthetische chemische voedsel wat schaars wordt gehouden. Alles draait om macht over alles uit te kunnen oefenen. Het zogenaamde klimaatverhaal is een hoax, om zo macht te kunnen vergaren. Zo is alles in de wereld om de burgers afhankelijk te maken van de staat.

   • Als oliebronnen oneindig zijn, nooit op geraken, en de Aarde sneller olie aanmaakt dan wij kunnen oppompen, waarom zoekt men dan steeds verder naar nieuwe oliebronnen waarvan de exploitatie steeds moeilijker en duurder wordt?

    De VS is ondertussen ook al decennia van een olie exporteur veranderd in een olie importeur, wat erop wijst dat hun oliebronnen alleszins niet oneindig zijn.

    Het feit dat de VS als gevolg hiervan olie moet importeren is dan ook de reden waarom de VS – voor een enorm prijskaartje – overal ter wereld militaire basissen en marineschepen in stand houdt in de buurt van pijpleidingen, olievelden en de zeevaartroutes langs waar deze olie verscheept wordt.

  • Leuk verhaal…óns gas is geen reservebron voor óns….áls er weer geproduceerd gaat worden gaat 90 procent naar die Heimat…Duitsland dus. Wegens contracten…..
   Dus mede nederlanders…maak je maar geen illusies…

 9. Wat in het verhaal wordt opgenoemd zijn enkel de gevolgen van bewust beleid tegen de mensheid door het Angelo Zionisten Rijk. Door illegale weersmanipulaties wereldwijd, door o.a. HF stralingen in de ionensfeer te richten, wordt de natuurlijke straalstroom verstoord. Dat combinatie met chemtrails die door NAVO vliegtuigen over de bevolkingen en hun land uit gesproeid worden. Wat tevens alle aanwezige waterdamp in de lucht laat binden met de chemische samenstelling van het sproeivloeistof. Waaronder aluminiumoxide, barium, grafeenoxide e.d. Zo wordt de mens en het land en zee vernietigd. Tevens zorgt dit een zonsverduistering omdat er sluierbewolking ontstaat.

  De windmolens op het land dienen enkel om de verdroging van het land te versnellen en als bijvangst maaien ze insecten en en vogels uit de lucht. Daar de mast het gevaarlijke Chroom 6 dampen verspreiden. Voor elektriciteit op te wekken zijn ze niet geschikt voor. Veel windmolens zijn helemaal niet aangesloten op het net. Het is puur fake die zogenaamde energie transitie. Om zo bewust de stabiele en betrouwbare energie voorzieningen te kunnen afbreken. Door speelt de zelf opgezegde energie leveringen uit Rusland mee. Je moet wel een randdebiel zijn om je goedkope bijna gratis energie leveringen op te zeggen. Om zo bewust de economie om zeep te helpen.

  Met deze bewuste vergiftiging van het grond en oppervlakte water, dat in combinatie met de uitrol van het 5G netwerken en het zogenaamde vaccin. Zodat alles op de aarde besmet is met grafeenoxide en als daar bepaalde frequenties in de hogere GHz. uitgezonden wordt versterkt dit signaal door het grafeen met meer dan 1000x. Zodat alles geïoniseerd kan worden wat leeft, op deze manier kan de wereld met 1 druk op de knop vernietigd worden.

  Dit maakt de weg vrij om iedereen te dwingen om te gehoorzamen wat het Angelo Zionisten Rijk wil. Zij willen 94% van de mensheid uitroeien en de overige zullen als omgebouwde cyborgs zonder eigen wil en bewustzijn hun heersers dienen. Dat wordt er met Bouw het beter terug bedoeld. Dat geldt alleen voor de parasieten club die aan grootheidswaanzin lijden.

  Maar daar zit nu net een groot probleem, want de hoofdspelers zijn al geëlimineerd. Maar hun loopjongetjes blijven geprogrammeerd dit project uitvoeren. Ja zelfs Klaus Schwab is een loopjongen in dit project. Nu ook de geldstroom is gestokt voor deze club, met als gevolg dat daarmee hun macht zichtbaar wereldwijd aan het verdampen is. Het beloofde gouden Miljard waar de WEF dienaren over hebben, is al geslonken tot amper 10 miljoen.

  • @Qvic: Hoofdrolspelers geëlimineerd? Heb ik meer gehoord. Vandaar dat een oude hoofdspeler er telkens jonger uit begint te zien? En vergeet dat hij vergeetachtig is en niet goed uit zijn woorden kan komen…? En ogen die ineens er jonger uitzien?
   Je kan ook zoiets bijna niet geloven, maar met wat “wetenschap” in de pocket bekijk je de wereld toch met een andere blik en zie je wat je vroeger niet zag.
   Goed om het ook eens via een ander te horen. Dank daarvoor Qvic.
   Enfin, vanavond maar weer eens voor wat ontspanning kijken naar een “echte” detective 🙂 🙂 🙂

   • Hetgeen ik dan niet begrijp, is waarom die ´geëlimineerde´ dan in andere gedaante opnieuw hun rol vervullen.

    • The show must go on? Ik heb er ook geen verklaring voor. Of de schoothondjes doen toch niet zo wat van hen wordt verlangd? Tijd zal leren. Waarheid komt ooit wel boven tafel.

 10. Hoi Witte Lion, echte m’est is hard werken.
  Daar hadden de boeren eerder aan moeten denken, zelfstandig functioneren,
  De huidige machines zijn er niet op ingesteld.
  De massale ruimingen van dieren zorgen ervoor dat de m’est er ook niet zal komen.
  Spreek uit eigen ervaring, mensen hebben zich helemaal laten aanpassen op een makkelijk, pijnloos, lux leven. Dat geldt voor ons allemaal, inclus mijzelf.
  Verdeling reageert en zolang het volk slaapt gaan ze gewoon door. Mijn advies: zaai overal, elke stukje aarde, elk klein tuintje, dakterras, overal..

  • Klopt, we zijn allemaal slaven geworden van de moderne luxe gemaks- en wegwerpmaatschappij. Vervreemd van de natuur, verslaafd aan farmacie. Heb je pijn, hier neem een pil……. de pijn verdwijnt de oorzaak niet.

   Zelf heb ik een kas (voor het eerst dit jaar, ben hem aan het opzetten) en ik kweek wat groenten in mijn tuin. Ik heb de luxe van een redelijke tuin, dat heeft niet iedereen helaas. Maar wat jij zegt, overal waar je komt kun je zaden achterlaten. Heb vaak gesprekken over dingen planten in het bos, bijvoorbeeld aardappelen. Die zijn heel gemakkelijk te poten, groeien gemakkelijk en niet iedereen herkent ze, dus is de kans dat ze blijven staan best aanwezig. Zevenblad is een onkruid, groeit als een malle maar is ook rete gezond. Als dat eenmaal in de grond zit, blijft er daar ook lekker woekeren. Zo kun je overal iets van voedsel achterlaten.

   Even een link naar een de site van Mike Adams, deze wetenschapper laat zien hoe je zelf medicijnen kunt maken in je eigen keuken: https://prepwithmike.com/Index.html doe er je voordeel mee.

 11. Je kunt niet vanalles in een bos planten. Planten hebben licht nodig. Een vriendin doet ook aan wildplanten. Zij heeft, bij wijze van proef, ( wij oefenen al vanalles..) bijv aardappels langs een spoorlijn gezet. Een superidee! Daar wordt nier gespoten. Meestal niet gemaaid. Het kan ver van de bewoning…

  • Dank voor je bijdrage.

   Het bos was ook slechts een voorbeeld……. overal in de natuur kun je van alles planten/zaaien. Wat er opkomt komt op en wat niet opkomt is geen ramp, gewoon van alles op verschillende plekken planten. Door het te spreiden heb je ook de meeste kans dat er iets van blijft staan waar je ook werkelijk wat aan hebt. Aardappelen zijn zeer gemakkelijk, maar pompoenen kun je ook prima zaaien (hebben ook licht nodig) Maar ook verschillende kruiden kun je zaaien…… gewoon uitproberen.

   Dit zouden mensen massaal moeten doen.

 12. 2012 the media was able to push legislation through the senate that allowed them to lie to the American people, something they were not able to completely do on such a widescale basis because of a prior law. They use distraction techniques. Movie releases, sports figures, television or movie icons, political issues to distract the people away from what the left hand is really doing then censor the media, eliminating information from getting into or out of the country. The American people have been psychologically terrorized to believe partial truths, and lies that I do not know if you presented the facts that they would be able to recognize them as being the truth. Mossad with the help of the CIA, brought down three buildings in New York city on September 11, 2001 and skillfully made it appear as though two airplanes, along with a third struck the pentagon. Transmitted recordings of people calling their families to leave messages or to say goodbye. Good people died, including many people in the countries that we invaded and occupied who were innocent of the crimes that we accused them of committing. Instead, we wanted oil, gold, and precious minerals those countries had available. The Bush family, has a history that goes back to the Nazi regime in Germany. President Bush was actually the son of a German war criminal and Nazi spy as was his Father, and son. They should be tried for the espionage act, only our government knows they were brought here under the paperclip military operation and put them to work creating the CIA. The CIA is not a government organization, it is in fact a subsidiary organization, of the primary organization the busines called, The United States of America Incorporated which was created in conjunction with Great Britain in order for us to obtain independence, one of the primary stipulations is that we do not have a King or Queen ruler. Because we already have a patriarchal ruler through Great Britain. All of our lawyers have to take the British Barr exam, not the American Barr exam. The land that the White House, and all of DC is not part of the Americas, it is in fact considered foreign territory. Why would the government of the United States, where Congress and the President, The Federal Reserve, The IRS, Social Security Administration, and The Justice Department, all be situation on property that is considered foreign territory and not on American owned property? Philadelphia is the actual Capital of the Republic of The United States, a Free Country of The People and For the People. It’s only had a few Presidents who have served that free government before it was taken over by foreign powers. Today, it is run by a foreign power, The Biden President is simply the head of a business and the people had no say in whether he would be named President or not. He has no authority, it belongs to those who have the money and are sitting at some round table making decisions. These decisions are costing people their lives but until the American people are told the truth, censorship is completely stopped, there will not be an uprising.
  There are plenty of fields to grow food here in the United States, we should not have food shortages. Bill Gates purchased huge numbers of acres of land and then did not plant the farm land. The food shortages are intentional. The weather changes are intentional as well, to cause fear and destruction across the world. The countries, schools and military have a number of different weather changing capabilities that they deploy as desired for optimal benefit.
  The Covid pandemic was created so that people would be eliminated, especially older adults. They are to costly. That happened in the millions and it’s still happening in nursing homes across America and world. Bill Gates has already been displaying his next big pandemic, as he displayed Covid. This is a microsoft and CIA operation to get people to accept vaccination protocols. The protocols have nano proteins that can be manipulated to reduce your religious beliefs, and affect your frontal lobe which determines behavior. Imagine sending electrical signals to a person, instructing them to obtain a weapon and to walk into a school to shoot children because you have a political agenda, to eliminate the second amendment of the constitution. Information is coming out about these gene therapy drugs MRNA drugs and their devastating affect on humanity, just in time for technology we have known about but is releasing to the consumer to give them options for a perfect child birth with Mom having to conceive and carry the baby herself. This leaves the door open to serious ethical concerns.
  I just want to say, I am very blessed to live in the States. I know that many countries are upended. There is war, people are running for their lives, women being raped and children tortured and assaulted needlessly. There are so many loving, hopeful Americans who want to see improvement, who want to stand up for a better tomorrow, who have a gut instinct that something isn’t right and begin to search out truth as well as have integrity. I’m here. I searched the truth and I promise to do all that I can to make each day a better one for someone who is less off than I am moving forward because the only way we are going to stop the rise of transhumanism, maintain our independent and religious ideology is by self reflection daily and to help another person.

 13. Insecten worden steeds vaker aangeprezen als duurzame bron van eiwitten en andere gezonde voedingsstoffen. Echter, er zitten ook nadelen en mogelijke grote gezondheidsrisico’s aan het consumeren van insecten, insectenmeel of insectenpoeder dat nu wordt verwerkt in een grote verscheidenheid aan bewerkte voedingsproducten. Enkele van de nadelen en risico’s zijn:

  * In insecten zit de stof chitine, die een beetje giftig is en niet door onze darmen kan worden verwerkt. Chitine is een harde polysacharide (polymeer) in het skelet en de schilden van insecten. Van Chitine is bewezen dat het onder andere kanker kan veroorzaken en verergeren!
  * Mensen die een schaal- of schelpdierenallergie hebben of allergisch zijn voor huismijt, zijn soms ook allergisch voor insecten. Mensen die hier last van hebben en niet van dit risico op de hoogte zijn, kunnen vervelende symptomen of zelfs een allergische shock of -aanval krijgen.
  * De meeste gekweekte insecten zijn genetisch gemanipuleerd en worden gevoed met inferieur voedsel (hoe goedkoper hoe beter) waar hormoonverstoorders en gifstoffen in kunnen zitten.
  * Door intensieve kweek kunnen dezelfde problemen ontstaan als bij intensieve veehouderij: zoals ziekten en mestoverschot. Mogelijk kunnen ze nieuwe onbekende ziekten met zich mee brengen.
  * Er zit in sommige soorten insecten meer cholesterol dan in vlees, omdat het grotendeels orgaanvlees is.
  * Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste insecten parasieten met zich meedragen en na het verwerken tot humane voeding deze parasieten op mensen en dieren kunnen overbrengen. Deze parasieten vormen een serieuze bedreiging voor zowel mensen. De gastheer wordt geïnfecteerd door de opname van oöcyten, en de infectie uit zich voornamelijk in gastro-intestinale symptomen (waterige diarree). Daarnaast kunnen de parasieten diverse ziekten en chronische gezondheidsklachten veroorzaken.
  * In verwerkte insecten zitten tannines, die onoplosbare complexen vormen met eiwitten en hun biologische beschikbaarheid verminderen.
  * In insecten zitten ook fytaten en oxalaten, die de opname van mineralen als calcium, zink, mangaan, ijzer en magnesium verminderen. Daarnaast verstoren saponinen de vertering van eiwitten, verminderen zij de absorptie van vitaminen en mineralen en worden zij in verband gebracht met hypoglykemie (een te laag bloedglucosegehalte).
  * Alkaloïden, aanwezig in talrijke geleedpotigen, zijn boven een bepaalde dosis giftig voor de consument, en ook cryptotoxische insecten zijn riskant. Hun consumptie moet worden vermeden omdat zij steroïde hormonen bevatten zoals testosteron, dat in sommige kevers aanwezig is. Regelmatige consumptie van deze insecten kan leiden tot groeiachterstand, hypofertiliteit, vermannelijking bij vrouwen, oedeem, geelzucht en leverkanker, zo blijkt uit een studie.
  * Krekelmeel zet mogelijk aan tot overconsumptie en overgewicht. Want 100 gram krekeleiwit is namelijk meer dan 500 Kcal.

  Meer informatie over de nadelen en gezondheidsrisico’s van insecten eten, staat in dit artikel: https://she.health/wat-zijn-de-risicos-van-insecten-in-je-eten/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in