The White House, Washington, D.C., on Nov. 4, 2023. / Diane Krauthamer / Flickr / (CC BY-NC-SA 2.0)

De geschiedenis heeft een manier om zich te herhalen, wordt ons vaak verteld, en een academicus trekt parallellen tussen de huidige genocide van Israël in Gaza en wat er in het verleden gebeurde toen koloniale machten hun toevlucht namen tot barbaarse methoden om opstanden van de inheemse bevolking te onderdrukken, schrijft Cassie B.

Joseph Massad, professor in moderne Arabische politiek aan Columbia University, legt in een artikel voor Middle East Eye uit waarom “de wreedheid van Israël een teken is van zijn naderende nederlaag.”

Hij haalt talloze voorbeelden aan van hoe dit soort scenario’s zich in het verleden hebben afgespeeld, van de 100.000 Kenianen die door de Britten werden gedood tijdens hun nationale bevrijdingsoorlog die een einde maakte aan de blanke supremacistische koloniale overheersing daar in de jaren 1960 tot het doden van 1,5 miljoen mensen in Angola en Mozambique toen ze vochten tegen de Portugese kolonisten. In deze gevallen ging de wreedheid tegen de inheemse bevolking vooraf aan de nederlaag van de kolonisten.

Maar wat er in Algerije gebeurde met de Franse kolonisten is volgens Massad misschien wel de parallel die het dichtst in de buurt komt van wat we nu in Gaza zien. Tegen de tijd dat de Algerijnen uiteindelijk hun onafhankelijkheid kregen in 1962, waren er meer dan een miljoen Algerijnen vermoord door de Fransen sinds ze Algerije voor het eerst koloniseerden in 1830. Hij vergeleek ook de propagandacampagne waarin het Franse leger zichzelf voordeed als redder van het Algerijnse volk van het communisme en Arabisch nationalisme met Israëlische en Amerikaanse pogingen om de huidige inspanningen in Gaza te positioneren als “redder” van de Palestijnen van het terrorisme.

  De morele complexiteit van het bombarderen van een concentratiekamp vol kinderen

Israël heeft sinds oktober al meer dan 33.000 Palestijnen gedood, volgens cijfers van het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid van Gaza, en er zijn nog duizenden anderen vermist en mogelijk begraven onder het puin in de door oorlog verwoeste enclave.

De Israëli’s, zo stelt Massad, hebben laten zien dat ze maar al te graag zoveel Palestijnen willen doden als nodig is om “hun joodse supremacistische kolonistenkolonie te behouden.” Hij voegde eraan toe: “Net als bij de voormalige blanke kolonisten-koloniën, zijn de blanke supremacistische wereld van Europa en haar overlevende blanke kolonisten-koloniën net zo solidair met Israëls genocide als ze waren met haar voorgangers in Afrika sinds de Tweede Wereldoorlog …”

Zal de geschiedenis zich herhalen?

Het debat over de vraag of Israël een kolonistenkolonialisme staat is, is vaak ter sprake gekomen nu ze doorgaan met het vermoorden van duizenden Palestijnen in Gaza in wat alleen maar beschreven kan worden als genocide. Kolonistenkolonialisme gaat een stap verder dan het traditionele kolonialisme, waarbij een groep mensen een andere groep domineert en hun hulpbronnen gebruikt om er zelf beter van te worden; het houdt ook in dat de kolonisten de inheemse bevolking en hun cultuur volledig willen vernietigen en vervangen door hun eigen cultuur om zo de rechtmatige bewoners van het land te worden. Israël wordt steeds meer gezien als een poging om de inheemse bevolking in Gaza uit te roeien door middel van genocide en verdrijving, zodat ze Gaza kunnen annexeren.

Velen vinden dat de oprichting van Israël aan dit criterium voldoet, met de massale migratie van Joden naar het land die de Arabische bevolking verdreef en het conflict aanwakkerde dat sindsdien in verschillende mate voortduurt. Bij de nakba, Arabisch voor “catastrofe”, werden ongeveer 750.000 Palestijnen uit hun huizen verdreven in wat nu Israël is, terwijl de Joodse staat werd opgericht. Sommigen beweren echter dat deze situatie anders is omdat het Jodendom sterke historische banden heeft met het land in kwestie en het Joodse volk gelooft dat het daarnaar terugkeert in plaats van het over te nemen.

  Psychopaten in parade... Westerse leiders medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en genocide

Aangezien Israël Palestijnse gebieden blijft bezetten, met honderdduizenden Israëli’s die in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem wonen en de IDF die de in- en uitvoer van mensen en goederen uit Gaza controleert, staat het buiten kijf dat Palestijnen bezette mensen zijn. En als de geschiedenis zich inderdaad herhaalt, zou deze laatste grote poging van Israël om de inheemse bevolking daar te weerhouden van een opstand wel eens een teken kunnen zijn dat ze op het punt staan hun macht in het gebied te verliezen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De ondergang van het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGROOTS: De WHO krabbelt terug op het pandemieverdrag
Volgend artikelDr. Michael Yeadon: Alles wat mRNA bevat, is voorbestemd om schade te veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Dat mag ik hopen. Heb je het OT wel eens goed gelezen? Heb je de talmud wel eens gelezen?
   De god van Israel is een bloeddorstige, perverse, wraakzuchtige oorlogsgod die in niets onderdoet aan bv de inheemse Zuid-Amerikaanse incagoden.

 1. De joden hebben ook jesus vermoord die geen tegenstand bood In de wo 2 wilde hitler de joden uitroeien omdat hij ze haatte omdat de joden hem hadden afgewezen toen hij een studie wilde volgen Ook nu weer zijn de joden bezig met hun tegenstanders uit te roeien Echter d etegenstanders bieden nu wel hevige tegenstand en ja zelfs sterker zijn geworden omdat de joden hen hebben onderschat doordat hun bondgenoot USA hen niet meer helpt met inzet van hun troepen in de levensgevaarlijke gazastrook die door hamas wordt ondersteund na jarenlange vernedering door de joden Ook durft de USA niet te vechten in de Oekraine omdat de Russen betere wapens hebben dan zij Ja en dan de EU die hangt er zo maar aanvast omdat Europa een bondgenoot is van de USA en Isreal omdat,,,,,, Europa voor een groot deel Cristen is die geloven in de schepper en jesus die zij vereren net zoals de joden doen/deden Maar beide volkeren zijn moordenaars als ze hun eigenbelang zien verdampen Vrede zal het nooit worden op deze aardkloot, omdat de mens vaak handeld na,,,,,, oog om oog tand om tand!!!!!!!!!!

  • @marcel…
   Zolang we niet beseffen dat vrede in ons begint, zullen we DENKEN dat vrede ontstaat door buiten onszelf de juiste omstandigheden te creëren. Maar zolang we niet beseffen dat vrede in ons begint, zullen we buiten onszelf oorlog maken met iets wat we moeten bevechten om vrede te maken. Terwijl de enige echte vijand in ons zit… het ego. Het ego is de oorlogsmachine in ons, de liefde is onze vredesmachine. We moeten naar binnen om het ego los te laten en buiten ons vrede te maken. Er is een keuze of je oorlog of vrede maakt, de keuze is strijden of weigeren.

 2. Als de”WAARHEID” te hard is om gepubliceerd te worden.!
  Als de waarheid daarom, doormiddel van een reactie niet geplaatst wordt, c.q. verwijderd,
  Wordt de waarde van (hier) Front Nieuws gedegradeerd, (minder geloofwaardig).!
  Ik heb reactie geplaatst, naar eer en geweten, de volledige WAARHEID.!
  De MSM media, plaats al genoeg “ONWAARHEDEN”..!!
  “EERLIJK DUURT HET LANGST”, de WAARHEID is de vijand van de LEUGEN en ANGST..!!
  Ik ben een trouwe lezer, omdat ik “Vertrouwen” heb in de FN, omdat ik er vanuit ga dat ze de WAARHEID hoog in hun vaandel hebben, hou het zo.
  Ik ben een vaste donateur, omdat ik de waarde van waarheid en vrij, wil blijven SUPPORTEN.!
  “VRIJHEID”.

 3. De smerige genocide op het Palastijnse volk. En dan ook nog het vuile, hypocriete zgn democratische Westen dat die moordenaars daar nog ondersteunt. De westerse politici die deze genocide steunen hebben zo ongelofelijk veel bloed aan hun handjes, dat er nooit, echt nooit meer afgewassen kan worden. Het trieste is dat dezelfde politici ook die moordenaar in dat in en in Oekriland steunen en zo Europa in WO3 brengen met hun krankzinnige oorlogophitserij.
  Wat het gewone volk wil is vrede, huisje, enz. Maar die smerige corrupte?? Politici interesseert hetvolk geen barst. Wat hadden die weggegooide miljarden toch veel beter besteed kunnen worden. Wat een waanzin om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen met een dik dividend uit de usa oorlogsindustrie. Walgelijk!!

 4. Het maakt niet uit of Israël wel of niet bestaat, het midden oosten zal altijd een teringzooi blijven, iets met religie. Opium voor het volk. Deden ze hier in de middeleeuwen ook.

 5. Beste Frontnieuws, eergisteren kreeg ik melding van telegram met code om mailadres te verifiëren niet gedaan was iemand uit Brabant die blijkbaar op mn account is gekomen/ gehackt. Dus tweede veiligheid er op gezet, wilde ik telegram vanmorgen openen is mn account weg dus nu nieuwe aangemaakt. Is vreemd toch?

 6. Johan P,
  Kunt U zich de Katholieke Kerk nog herinneren, de vervolgingen aan hele volkeren en aan andersdenkenden, aan onze landgenoten die een afwijkende religie hadden en niet wilden buigen voor hun kruis, wat die kerk vroeger deed was wat ISIS kort geleden allemaal deed, mensen levend verbranden in en tegen de Katharen.
  Ik heb al eerder hier geschreven dat ik ver weg blijf van religie, ik heb respect voor religie maar zelf nee blijf ik er ver vandaan, groet aan U van mij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in