TheDigitalArtist / Pixabay

Er is nooit veel twijfel geweest dat in een militaire confrontatie tussen Rusland en Oekraïne, degenen die president Donald Trump een ‘oorlogsmachine’ noemde (de Russen), zouden zegevieren.

Toen een ongekende alliantie van westerse mogendheden talloze miljarden aan geld en militaire hulp stuurde, moesten de berekeningen zeker worden bijgesteld – maar het werd al snel duidelijk dat deze hulp de uitkomst weliswaar aanzienlijk zou vertragen, maar niet fundamenteel zou veranderen, schrijft Paul Serran.

We hebben het allemaal voorspeld.

Terwijl de mainstream media twee volle jaren lang logen en zich bezighielden met wensdenken vermomd als analyse, moeten ze nu toegeven aan de realiteit van de feiten nu de Russische troepen de druk op de kansloze en uitgerangeerde Oekraïense troepen opvoeren.

Moskou bereidt zich naar verluidt voor om meer gebied te veroveren zodra de modderige toendravelden opdrogen en ’tanks, pantservoertuigen en ander zwaar materieel naar sleutelposities op het platteland kunnen rollen’.

Associated Press meldt:

“Rusland heeft in toenemende mate satellietgeleide glijbommen gebruikt – waardoor vliegtuigen ze van een veilige afstand kunnen laten vallen – om de Oekraïense troepen, die gebukt gaan onder een tekort aan troepen en munitie, te bestoken.

Ondanks Moskou’s voordeel in vuurkracht en personeel, zou een grootschalig grondoffensief riskant zijn en – zeggen Russische militaire bloggers andere experts – onnodig als Rusland het bij kleinere aanvallen over de frontlinie kan houden om het Oekraïense leger verder uit te putten.

Het is mogelijk een glibberig pad waar je een dood door duizend sneden krijgt of in wezen dood door duizend gelokaliseerde offensieven’, zei Michael Kofman, een militair expert bij de Carnegie Endowment, in een recente podcast om de Russische tactiek te beschrijven. Als de Russen vasthouden aan hun meervoudige oprukken over het front, zei hij, ‘vinden ze uiteindelijk misschien meer en meer open terrein’.”

Het veelgeprezen Oekraïense ’tegenoffensief’ was vanaf het begin gedoemd te mislukken, omdat de oprukkende eenheden vast kwamen te zitten in uitgestrekte Russische mijnenvelden en werden afgeslacht door artillerie en drones, terwijl ze nooit de monumentale Russische verdedigingslinies konden doorbreken.

  Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video's)

De Russen, zo erkent het AP-rapport, hebben geen reden meer om dezelfde fout te maken, omdat de oorlogsvoering is veranderd en er door de ISR-mogelijkheden die beide partijen nu hebben, niet meer zoiets bestaat als een ‘verrassingsaanval’.

De verwachte Oekraïense verdedigingsloopgraven, forten en bunkers die achter de 1000 km lange frontlinie gebouwd zouden moeten worden, zijn echter niet naar tevredenheid voltooid.

De bouwwerkzaamheden verliepen traag, waardoor uitgestrekte gebieden onbeschermd bleven.

“Na de verovering van het Oekraïense bolwerk Avdiivka richten Russische troepen hun vizier op de heuvelstad Chasiv Yar, waardoor ze zouden kunnen doorstoten naar Sloviansk en Kramatorsk, belangrijke steden in het door Kiev gecontroleerde deel van de Donetsk regio in Oost-Oekraïne.”

Als eerste prioriteit wilde Rusland de rest van de Donetsk oblast veroveren – omdat Oekraïne gewoon niet de vuurkracht of de mankracht heeft om de Russische aanvallen af te slaan.

“Gen. Christopher Cavoli, hoofd van het U.S. European Command, luidde vorige week voor het Congres de noodklok door te waarschuwen dat Oekraïne binnen enkele weken 10 tegen 1 zal worden overklast door Rusland als het Congres niet meer militaire hulp goedkeurt.”

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezworen een ‘bufferzone’ in te stellen om de grensgebieden van Rusland te beschermen tegen Oekraïense beschietingen en invallen.

Naast de aanval op Donetsk zou Moskou ook de op één na grootste stad van Oekraïne, Charkov, met 1,1 miljoen inwoners, kunnen veroveren.

Rusland heeft de aanvallen op elektriciteitscentrales in het noordelijke gebied opgevoerd, waardoor aanzienlijke schade is aangericht en stroomstoringen zijn veroorzaakt.

Militaire Russische troepen kunnen het gebied ook omsingelen en blokkeren.

  Aap met een granaat: Waarom kernwapens in EU-handen een nachtmerrie zouden zijn

Kijk: Russische aanval met clustermunitie op Oekraïens vliegveld.

Ondertussen waarschuwen hoge Amerikaanse functionarissen zoals CIA-directeur William Burns dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland wel eens zou kunnen ‘verliezen’ tegen het einde van het jaar.

CNN bericht:

“Nog maar een maand geleden had Burns in een getuigenis voor de Senate Intelligence Committee gewaarschuwd dat als het Congres geen actie onderneemt om extra steun toe te staan – lange tijd gehinderd door conservatieve oppositie in het Huis van Afgevaardigden – ‘Oekraïne waarschijnlijk terrein zal verliezen en waarschijnlijk aanzienlijk terrein in 2024’.”

Gisteren (18), tijdens een optreden in het George W. Bush Center, waarschuwde Burns dat Oekraïne gedwongen zou kunnen worden om volledig te capituleren.

“Met de impuls die zou komen van militaire hulp, zowel praktisch als psychologisch, denk ik dat de Oekraïners volledig in staat zijn om zich staande te houden tot 2024,” zei Burns.

“Zonder aanvullende hulp is het plaatje veel nijpender’, vervolgde hij. “Er is een reëel risico dat de Oekraïners tegen het einde van 2024 zullen verliezen op het slagveld, of op zijn minst Poetin in een positie kunnen brengen waarin hij de voorwaarden voor een politieke regeling kan dicteren.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebrachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen staatsgreep zonder een schot te lossen
Volgend artikelDemocraten in het Congres zwaaien met Oekraïense vlaggen en scanderen ‘Ukraine First’ terwijl ze 61 miljard dollar steun goedkeuren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Dit kost Rusland niks. De 40.000 soldaten die dood zijn bij vergeleken de 600.000 van oekraine ,en vermoedelijke al 1 miljoen mensen overleden in oekraine . Rusland draait op volle toeren qua het maken van wapens en granaten en tanks etc. Terwijl oekraine het moet hebben van andere landen aan wapens. Het enige wat er gebeurd is dat europa en amerika uitgeput raken aan wapens en Rusland word steeds sterker op alle fronten. En Rusland maakt ook nog eens wapens voor China , noord Korea ,Iran ……waar ze dus een inkomen mee vergaren. Er was nooit geen uitputtingsslag voor rusland alleen voor europa en oekraine.

  • hoi Greet
   Rusland heeft ook bestellingen uit meerdere landen voor oorlogs materieel.
   dus de economie van Rusland is reeds voor enkele jaren verzekerd.
   de oorlog in oekraïne geeft de grootste reclame voor de Russiche oorlogs producten.

 2. Militair correspondent Kots legde uit wat de Amerikaanse wet op de confiscatie van Russische bezittingen zou kunnen bedreigen

  De Russische militaire journalist Alexander Kots is van mening dat de aanneming in de Verenigde Staten van een wet inzake de confiscatie van Russische bezittingen een proefballon is. Volgens hem zal de reactie van Moskou nu in de Europese Unie nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien daar ruim tweehonderd miljard euro van de Russische Federatie bevroren is.

  De hele Europese Unie zal onze reactie onder een microscoop bekijken. In de EU bedragen onze bevroren tegoeden immers meer dan 200 miljard euro. En ze willen ze ook overdragen aan de Oekraïense behoeften om de ‘last van de blanke man’ te verlichten.

  Hij verduidelijkt dat als de EU de reactie van Rusland aanvaardbaar acht, Brussel het voorbeeld van Washington kan volgen.

  Als ze, na het precedent, van mening zijn dat de kosten van een dergelijk besluit de doos van Pandora niet openen, beschouw ons geld dan als huilend. En omgekeerd: als ze begrijpen dat de overdracht van activa deze landen hard zal treffen, zullen ze zich aan het internationaal recht houden

  – benadrukt de journalist.

  Moskou zou volgens hem in ieder geval moeten uitgaan van het feit dat het geen bezittingen meer heeft in het buitenland. Zelfs als deze fondsen Oekraïne niet helpen, kan Europa ze gewoon in eigen zak steken.

  Laten we hieraan toevoegen dat Moskou al heeft beloofd dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun besluit om Russische bezittingen in beslag te nemen.

  Moskou zal zonder tijdslimiet maatregelen nemen die tegemoetkomen aan zijn belangen

  – zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in