Op 9, 10 en 11 januari deelden Russische bronnen verschillende video’s over recente aanvallen met Lancet kamikaze-drones op Oekraïens materieel in de speciale militaire operatiezone, bericht Southfront.org.

De aanvallen waren gericht op het volgende materieel:

 • Een gemotoriseerde 155 mm houwitser van Poolse makelij Krab;
 • Een Amerikaanse M777 getrokken 155 mm houwitser;
 • Een 2S1 Gvozdika gemotoriseerde 122 mm houwitser van sovjetmakelij;
 • Een 2S3 Akatsiya gemotoriseerde 152 mm houwitser van sovjetmakelij;
 • Een BM-21 Grad meervoudige raketlanceerder van sovjetmakelij;
 • Een Tsjechoslowaakse RM-70 meervoudige raketlanceerder;
 • Een Sovjet T-64 zware gevechtstank.

Met de nieuwe aanvallen meegerekend, zijn er sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne minstens 36 gedocumenteerde aanvallen geweest met Lancet-drones op houwitsers en raketlanceerders van Kievse troepen.

De Lancet is ontwikkeld door de ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiegigant Kalashnikov. Het bedrijf produceert twee versies van de dronemunitie, de Izdeliye-52 met een uithoudingsvermogen van 40 minuten en een granaatkop van drie kilogram en de grotere Izdeliye-51 die een uithoudingsvermogen heeft van een uur en gewapend is met een granaatkop van vijf kilogram.

Beide versies zijn uitgerust met een elektro-optisch systeem en een tweewegs dataverbinding. Hierdoor kunnen ze statische en bewegende doelen opsporen, volgen en vergrendelen.

De Kievse strijdkrachten hebben moeite met de Lancet en andere soorten Russische drone-munitie, die moeilijk te onderscheppen zijn door hun kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een oorlog die Rusland gaat winnenVolg Frontnieuws op Telegram

  Poetin: Maak nog geen plannen voor de wederopbouw van Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelDe EU-staten zijn “schatplichtige vazallen van de VS”
Volgend artikelOekraïense verdedigingslinies en wat er gebeurt als ze worden doorbroken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. In WOII waren er nog charges waar met de bajonet de buik van de tegenstander werd open gereten. Bij de Slag om Koersk in juli ’43 verloren de Duitsers de eerste dag 10.000 man alleen op de noordelijke saillant. Dat was nog eens anders. Nu wordt er oorlogje gespeeld met een afstandsbediening en een schermpje en komen drie doden in het nieuws. Zo kan het natuurlijk nog lang duren. Vergis u niet: ik huiver van oorlog, maar de vergelijking moet toch eens gemaakt worden.

  • De vergelijking slaat op de beelden die we tot dusver als “belangwekkend” kregen, dat was van een achttal soldaten die door struikjes of puin sluipen. Dat is dan de “aanval” op Bachmoet of Solendar? Vroeger was dat met een compagnie (150 man) of zelf een bataljon (3 compagnies) voor een heuvel. De oorlog lijkt nu op het spelen met drones en computergames. Waar is John Wayne?

   • Er zijn ook video’s van (bijna) man-tegen-man gevechten, maar idd op kleinere schaal.
    Ik heb voornamelijk medelijden met de Ukrainse geronselde recruten; na een minimale opleiding naar een front gestuurd, slechte bevoorrading, slechte bevelhebbers, slechts getuurd om te sterven voor de grootheidswaanzin van Zelenski en het westen.

    En een enorm respect voor de Russiche soldaten, die er toch vaak van alles aan doen om de Ukrainers een kans te geven zich over te geven en daarbij onvoorstelbare risico’s lopen.

    Of de oorlog nou wordt gevoerd via het niveau van compagnies of hele regimenten doet daar verder niks aan af.

 2. Het is en blijft vernietiging.
  Van mensen.
  Van materieel.
  Van infrastructuur.
  Van cultuur.
  Van ideologie.
  En in het geval van Oekranazïe vooral van satan.
  En mij maakt het niet zo veel uit hoe, maar vooral dat het gebeurd.

 3. Hele structuur is anders.ook de functies van wapens. Neem nou tanks.
  In de Iran-Irak oorlog sliepen de soldaten in de tanks voor veiligheid.
  Inde Koeweit- Irak oorlog; tenminste 500 weg van de tanks.
  Nu ben je suicidaal als je in een tank bent.

  Het grote verschil is zichtbaarheid. Sateliet, drones.
  Verkennings drones zien iets geven gelijk de GPS positie naar artillerie; die stuurt een granaatje.
  Dat geld ook voor manschappen in loopgraven.
  Ook ’s nachts is alles zichtbaar.

  Alleen zoals in Soledar in een mijn, of als een rat in een hol ben je veilig.
  Goed passend voor een Oekie.

  De Russen spelen veilig; zo min mogelijk manschappen verliezen.
  Maar het publiek wil natuurlijk vooruitgang…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in