Twee massale terroristische aanslagen zijn spectaculair misgelopen en er is een verschrikkelijke schoonheid geboren in de oorlog in Oekraïne. Deze twee zorgvuldig geplande aanslagen kort na elkaar – op de Nord Stream-gaspijpleidingen en de Krimbrug – waren bedoeld als een knock-out klap voor Rusland. Volgens president Vladimir Poetin zitten mensen “die de banden tussen Rusland en de EU definitief willen verbreken, Europa willen verzwakken” achter de aanslagen op Nord Stream. Hij noemde de VS, Oekraïne en Polen als “begunstigden”, schrijft MK Bhadrakumar.

Afgelopen woensdag wees de Russische binnenlandse inlichtingendienst FSB het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyrylo Budanov, aan als het brein achter de aanslag op de Krim. Ook de New York Times en de Washington Post wezen Kiev met de vinger en citeerden “bronnen”. Terwijl Nord Stream-1 is lamgelegd, blijft een van de leidingen van Nord Stream-2 intact. Poetin zei vorige week dat de pijpleiding kan worden hersteld en dat Rusland ongeveer 27 miljard kubieke meter gas kan leveren. “De bal ligt aan de kant van de Europese Unie, als ze willen – laten we de kraan openzetten,” zei hij.

Maar het is stil vanuit Brussel. Het is een diep gênant moment voor de EU. Het triomfalisme is verdwenen nu Europa wordt bedreigd door een jarenlange recessie als gevolg van de sancties tegen Rusland, waarbij de VS aandrong op het verbreken van de energiebanden met Moskou. De EU is nu een slaafse markt voor Big Oil geworden en moet LNG uit de VS kopen tegen de vraagprijs, die vier tot zes keer hoger ligt dan de binnenlandse prijs in de VS. (De contractprijs voor Russische langetermijnleveringen aan Duitsland bedroeg vroeger ongeveer 280 dollar per 1.000 kubieke meter, terwijl de huidige marktprijs rond de 2.000 dollar schommelt).

  Rusland geeft eindelijk toe NAVO's diepe ondergrondse commandobunker in Kiev te hebben vernietigd

Kortom, de Europeanen zijn mooi bespeeld door de Amerikanen. India zou nota moeten nemen van het gevoel van rechteloosheid van de VS. In feite heeft de regering Biden een verzonnen energiecrisis gecreëerd waarvan het werkelijke doel oorlogswinst is.

De aanval op de Krimbrug van 8 oktober is veel ernstiger. Zelenskyy heeft een rode lijn overschreden waarvoor Moskou hem herhaaldelijk had gewaarschuwd. Poetin heeft bekendgemaakt dat er ook drie terroristische aanvallen zijn geweest op de kerncentrale van Koersk. De Russen zullen met niets minder genoegen nemen dan de afzetting van het regime van Zelenski.

De vergelding van Rusland tegen de “kritieke infrastructuur” van Oekraïne, iets waar Moskou zich tot nu toe van onthield, heeft ernstige gevolgen. Sinds 9 oktober is Rusland begonnen met het systematisch aanvallen van het Oekraïense elektriciteitsnet en de spoorwegen. De bekende Russische militaire expert Vladislav Shurygin vertelde aan Izvestia dat als dit tempo een week of zo wordt aangehouden, het “de hele logistiek van het Oekraïense leger – systeem voor het vervoer van personeel, militaire uitrusting, munitie, aanverwante vracht, evenals het functioneren van militaire en reparatie-installaties – zal ontwrichten.”

De Amerikanen zitten gevangen in een surrealistische wereld van hun zelfingenomen narratief dat Rusland de oorlog heeft “verloren”. Maar in de echte wereld, zei Ivan Tertel, KGB-chef in Wit-Rusland, die Moskou van binnenuit kent, afgelopen dinsdag dat met de versterking van de Russische troepenmacht in het oorlogsgebied – 300.000 manschappen die zijn gemobiliseerd plus 70.000 vrijwilligers – en de inzet van geavanceerd wapentuig, “de militaire operatie een cruciale fase zal ingaan. Volgens onze schattingen zal een keerpunt komen in de periode van november dit jaar tot februari volgend jaar.”

Beleidsmakers en strategen in Delhi moeten zorgvuldig nota nemen van de tijdlijn. Het komt erop neer dat Rusland uit is op een totale overwinning en geen genoegen neemt met minder dan een bevriende regering in Kiev. Westerse politici, waaronder Biden, begrijpen dat niets de Russen nu nog kan tegenhouden. De wapenvoorraad van de VS raakt op omdat Kiev om meer blijft vragen.

  De Oekraïne rotzooi is Animal Farm in omgekeerde volgorde: Met Blackrock en andere varkens in de hoofdrol

Op de vraag of hij Biden zou ontmoeten tijdens de G20 in Bali, merkte Poetin vrijdag spottend op: “Hij (Biden) zou moeten worden gevraagd of hij bereid is dergelijke onderhandelingen met mij te voeren of niet. Om eerlijk te zijn zie ik geen enkele noodzaak. Er is voorlopig geen platform voor onderhandelingen.”

Washington heeft de handdoek echter nog niet in de ring geworpen en de regering Biden blijft geobsedeerd om de Russische strijdkrachten uit te putten – zelfs ten koste van de vernietiging van Oekraïne. En ook voor de Russen is er nog veel uit te werken op het slagveld: de onderdrukte Russische bevolking in Odessa (waar de neonazi’s onuitsprekelijke wreedheden hebben begaan), Mykolaiv, Zaporizhya, Dnipropetrovsk en Charkov verwacht een ‘bevrijding’. Het is een zeer emotionele kwestie voor Rusland. Ook hier moet de overkoepelende agenda van “demilitarisatie” en “denazificatie” van Oekraïne tot een logisch einde worden gebracht.

Als dat allemaal achter de rug is, weet Poetin dat Biden hem niet eens zal willen ontmoeten. De Hongaarse premier Viktor Orban zei vorige week het volgende:

“Iedereen die serieus gelooft dat de oorlog kan worden beëindigd door Russisch-Oekraïense onderhandelingen leeft in een andere wereld. De werkelijkheid ziet er anders uit. In werkelijkheid kunnen dergelijke kwesties alleen worden besproken tussen Washington en Moskou. Oekraïne kan vandaag alleen maar vechten omdat het militaire steun krijgt van de Verenigde Staten…

Tegelijkertijd zie ik president Biden niet als de persoon die echt geschikt zou zijn voor dergelijke serieuze onderhandelingen. President Biden is te ver gegaan. Het volstaat te herinneren aan zijn uitspraken tegenover de Russische president Poetin.”

India mag de nederlaag van de VS en de NAVO verwachten, waarmee de overgang naar een multipolaire wereldorde is voltooid. Helaas moeten de Indiase elites hun “unipolaire predicament” nog zuiveren. Europa, inclusief Groot-Brittannië, is verwoest en er is een voelbare ontevredenheid over het “transatlantisch leiderschap” van de VS. De Indo-Pacifische strategie is hopeloos op drift. Er ontstaan nieuwe machtscentra in India’s uitgebreide omgeving, zoals blijkt uit de afwijzing door de OPEC van Washington. De Indiase strategische calculus moet grondig worden bijgesteld.

  (Video's) Terwijl Oekraïne SAMP-T en Patriot krijgt, slaat Rusland toe met een vloot kamikaze-drones

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van Kasteel Europa en de eerste dag van de vrijheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Stop met zeuren” over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)
Volgend artikelAmerikaanse wapens voor Oekraïne: Europa moet betalen, Amerika verdient er goed aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Er zijn inmiddels beelden van flightradar waar je een amerikaanse poseidon Navy vliegtuig boven de plek van aanslag ziet. Kwam vanuit Scandinavië en bleef boven plek cirkelen. Daarna transponder uit en wisselen met andere code en terug vliegen richting Scandinavië…Daarna ‘boem’ bij de Nordstream…Allemaal op piblieke flightradar te zien door oplettende amerikanen zelf aangebracht.

 2. Sinds gisteren is Kurdiumivka vanuit het Noorden afgesloten en de spoorlijn daar naar toe onder Russische controle. Dat betekent dat bij Horlivka zowel Zaitseve als Kurdiumivka van de buitenwereld afgesloten zijn. Als deze twee plaatsen vallen is het slechts een kwestie van tijd voordat Toretsk en New York vallen. Dat is de laatste verdedigingslijn tot Dnjepropetrovsk. Het zou dan kunnen dat voor de kerst het hele Oekrainse leger zal moeten capituleren, terwijl ze nog rondrennen in de bossen bij Kupiansk en Yampil.. lekker belangrijk

 3. Zodra Oekraïne valt, kwestie van weken, dan zal Turkije Griekse eilanden binnen vallen. daar zit Erdogan op te wachten, en voor Poetin zal dat een zegen zijn want de Nato is dan een verdeelde puinhoop.
  De enige optie voor de VS om nog overwicht te hebben is nucleair gaan slaan….dus ja, het gaat komen.

  Hier zal chaos ontstaan, met plunderende moordende groepen van zowel raciaal kaliber, sekte gemotiveerd tuig als arm vs rijk, links vs rechts en blank tegen bruin, met onderverdelingen. Dan nog de nationalistische groepjes, de kampers en de andere drugs groepen….politie agenten die met hun uitrusting van de staat als ZZP er door zijn gegaan met bonnen schrijven en in beslag nemen…..ik ben er vast nog vergeten…

  Het beste is jezelf klein houden en in stilte preventief bijten waar het zeer doet….bij anderen.

  • Onderschat de sterke culturele band niet tussen de Grieks-Orthodoxen en de Russisch-Orthodoxen.
   Als goed orthodox Christen, denk ik niet dat Poetin dit zal laten gebeuren.
   Eerder dat hij Griekenland zal helpen, Turkijke zal verslaan en Constantinopoulos zal teruggeven aan zijn rechtmatige eigenaars.
   Ook dan was er tweespalt in Nato, maar … dan heeft hij aan de rest van de Europeanen getoond dat zijn hart op de juiste plaats zit, hij heeft de onbetrouwbare kazakkendraaier uitgeschakeld op wie hij toch niet verder zou kunnen rekenen en hij heeft alvast Griekenland en zijn havens gewonnen, alsook controle over de enge zeestraat langs Constantinopoulos.

   In zekere zin zou het Poetin wel goed uitkomen als Erdie zo’n overmoedige poging waagt. Want dan heeft ie tenminste een excuus om dat land aan te vallen (al dan niet op aanvraag, net zoals i.g.v. Syrie) om zijn Orthodox Christelijke broeders te beschermen.

 4. Biden probeert nu via China een wereld oorlog uit te lokken.
  Hij heeft per direct een uitvoer en handels verbod ingesteld op alle half geleiders, die nodig zijn voor de chinesche productie industrie.
  Dit “ schijnt “ ( ik weet onvoldoende van halfgeleiders) een maatregel te zijn waarbij alle handels beperkingen in het verleden door Trump gedaan, peanuts zijn. alle werknemers in de USA die hiermee bezig zijn hebben per direct ontslag gekregen.

  Dus de USA spartelt om een nieuw front te krijgen.
  Ze willen gewoon oorlog.
  Waarbij moet opgemerkt dat hun “ oorlogstuig “wat ze aan Ukraine leveren op begint te raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in