De Oekraïners hebben opnieuw een dag lang aanvallen uitgevoerd in de regio Zaporizhzhia, één in Staromayorskoye en de andere in Robotyne, die echter (opnieuw) door de Russen werden afgeslagen.

Plaatsvervangend gouverneur van de regio Zaporizja Jevgeni Balitski kondigde aan dat Russische troepen een aanval van twee Oekraïense aanvalsbrigades in het gebied hebben afgeslagen, bericht Pronews.

“De vijand stuurde twee aanvalsbrigades om onze posities bij de nederzetting Staromayorskoye in de regio Vremevka aan te vallen. Onze troepen sloegen de vijand af. De vijand leed aanzienlijke troepenverliezen,” schreef hij op Telegram.

#ukraine #robotyne #orikhiv UkraLeger probeert zijn posities ten oosten van het verwoeste dorp Robotyne (Greyskull) uit te breiden. Nogmaals, meter voor meter. Blijkbaar wil Kiev nu verdere zware verliezen vermijden. Robotyne zelf wordt niet aangevallen.

Volgens Balitsky hebben de Oekraïners niet genoeg kracht om in de regio op te rukken. “Onze verdediging is sterk; onze troepen zijn goed getraind en hebben een hoog moreel,” voegde hij eraan toe.

Het is vermeldenswaard dat de Oekraïners beweren dat ze dicht bij het “doorbreken” van de Russische eerste verdedigingslinie zijn.

Frontnieuws filmpscoop – Oekraïens ochtendoffensief ging niet al te best & Ukrop filmt zijn eigen ondergang in loopgraaf

Als Oekraïne die doorbreekt, zijn ze minder dan 9 kilometer verwijderd van de 2e en laatste lijn van de belangrijkste Russische versterkingen naar de Zee van Azov en de stad Melitopol.

De voorzitter van de beweging We Stand With Russia, Vladimir Rogov vertelde TASS op 28 juli dat Oekraïne sinds begin juni meer dan 3.000 troepen heeft verloren bij pogingen om de nederzetting Staromayorskoe in te nemen.

Het Ministerie van Defensie zei dat het 7 tanks vernietigd had, 19 tanks en 4 artilleriestukken vernietigd had, en dat alle 290 Oekraïense soldaten gestorven waren in de gevechten die de laatste uren in Zaporizhzhya plaatsvonden. De aanvallen in het gebied begonnen op woensdagochtend.

Het Russische Ministerie van Defensie zei eerder dat de Oekraïense strijdkrachten sinds 4 juni vergeefse pogingen hadden gedaan om een tegenaanval in te zetten. De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei op 11 juli dat Oekraïne meer dan 26.000 troepen had verloren sinds het tegenoffensief begon.

Tegelijkertijd probeerden de Oekraïners ’s ochtends ook de noordelijke buitenwijken van Rabotino aan te vallen, waar Russische troepen de aanvallen afsloegen met de hulp van de Russische luchtmacht.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Eén enkele Russische tank blaast colonne van 8 AFU-pantsers weg met artilleriehulp & Russische FPV Drone betrapt Ukrops die telefoonspelletjes spelen op hun APCVolg Frontnieuws op Telegram

Washington is bereid een sanctieoorlog te voeren, tot de laatste Europeaan

Lees meer over:

Vorig artikelToxiciteit van mRNA-vaccins: Een boek voor het leven, geef het door
Volgend artikelVideo: 18-jarige WK-ster grijpt naar haar borst, zakt in elkaar op het veld
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

13 REACTIES

 1. Als ik de eerste video goed begrijp krijgen daar de Russen een pak slaag van jewelste van de oekies.
  Of is dat gemanipuleer met de vlaggetjes?

 2. Russisch – Oekraïense verliezen staan 1 : 10 en trouwens de eerste video is afkomstig van een Griekse site, Griekenland heeft net zo’n devoot, slaafs regime als de rest van Europa n.m.m.

 3. wie het nog niet begrijpt, zal het nooit begrijpen..Oekraïne /Navo vergeet het…dit is het Russiche leger dit is Rusland…

 4. “Natuurlijk weten we dat vandaag. In feite was de oorlog tegen Rusland nog niet voorbij. De oorlog tegen Rusland is nooit geëindigd. En wordt momenteel heftig voortgezet. Vladimir Poetin, de zegen van Rusland, je moet het zo zeggen, Vladimir Poetin doorzag op het laatste moment de Amerikaanse machinaties. Voordat Amerika Rusland overnam. En toen nam Poetin een historisch besluit: hij verklaarde de oorlog aan de Verenigde Staten van Amerika. Niet publiek. Hij bazuinde dat niet de wereld in. En hij bleef proberen in het reine te komen met het Westen, een hand in vriendschap aanbiedend. Maar hij was en is realist genoeg om de mechanismen van macht en hebzucht in het kapitalisme te doorzien. En hij weet dat deze komieken in het Westen, die we politici noemen, allemaal maar marionetten zijn.”

  https://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-20232/wann-wird-deutschland-endlich-amerika-den-krieg-erklaren/

  • Adriaan,
   Toen Putin bij de KGB zat en zag hoe Jeltsin vaak in beschonken toestand het land naar de g.dverdomme liet gaan en handen liet vallen van oligarchen en buitenlande handen, ik bekeek pas die documentaires van Oliver Stone 4 uur lang met Putin, Putin geeft daarin toe dat hij uit principe weg wilde uit de geheime dienst omdat hij zag hoe het daarin toe ging, zijn eigen woorden die hij toegaf door slimme vragen van Stone, Karel van Wolferen de oud NRC journalist noemt Putin de beste leider van de aardkloot nu, steeds stappen vooruit en tactisch zeer slim, het zou zo maar kunnen dat van Wolferen gelijk heeft, Rusland is zoveel te boven gekomen sinds hij met anderen het beleid bepaalt, ik heb nooit zoveel over Putin nagedacht hoor maar door die gesprekken met Stone krijg je een zeer goed idee van de man Putin, ik zag pas ook hem met enkele Afrikaanse leiders en eentje ging al aan tafel zitten en Putin begint te lachen en haalt hem uit de stoel want dit was nog niet mogelijk volgens het protocol, ik weet trouwens door een Servische collega dat er een dag in het jaar in Rusland is waarin mensen kunnen reageren en soms direct spreken met Putin in een programma, sommigen schelden hem uit en dan grijpen ze in bij dat programma maar soms word iemand echt geholpen door dit programma en gaat Putin iets proberen op te lossen en gaan ze na het programma verder praten, zie jij je dat Rutte doen, programma heet Hello Putin here, nu door de oorlog is dat denk ik even niet mogelijk, bijzondere man en verre van een dictator als ik het zo zie.

   • flardinga juli 30, 2023 at 15:52

    Top beste Flardinga, prima verwoord en ik sta 100% achter je reactie, ik zie nog het YouTube filmpje waar Rutte beteuterd stond te kijken zijn hoofd naar beneden gebogen toen Poetin sarcastisch over het feit had dat in Nederland een pedofiele vereniging bestond, Poetin wist als oud KGB’er de doopceel van Rutte.

  • Adriaan.W,
   Putin wist het al na het gesprek met Jeltzin eind jaren negentig en nog voor zijn presidentschap, dat hij zich voor moest bereiden op een oorlog met de NAVO in de nabije toekomst. Na beëdiging van zijn presidentschap is hij de wapenindustrie gaan hervormen. Vandaar dat hij op de dag van vandaag het beste leger en materiaal heeft. 30 September 2015 kwam hij Syrië te hulp, en liet hij het Westen zien wat voor wapens Rusland ontwikkeld had. Toen is de oorlog tegen de NAVO begonnen. Sindsdien is Amerika geen land meer binnen gevallen. De rest is geschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in