ISIS-strijder neemt een selfie met een brandende M1A1M Abrams in Ramadi, juni 2014.

Het Pentagon kondigt de training aan van ongeveer 11.500 leden van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in Duitsland. Daarnaast worden binnenkort Abrams-tanks naar Duitsland gestuurd om de AFU-troepen te trainen.

Het Pentagon zegt dat ongeveer 11.500 leden van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in Duitsland zullen worden getraind. Daarnaast zal Washington in de nabije toekomst Abrams-tanks naar Duitsland sturen, maar niet voor levering aan Oekraïne, maar voor de training van AFU-troepen op Duits grondgebied, schrijft RT.

Dit is een “belangrijke vooruitgang” en een aspect dat de Oekraïense strijdkrachten in staat moet stellen “te slagen op het slagveld”, aldus het Pentagon. Analisten zeggen echter dat deze training de gevechtscapaciteiten van het Oekraïense leger niet serieus kan verbeteren, omdat het grootste deel van deze training “grotendeels pure show” is.

De stafchef van het Pentagon, Mark Milley, zei tijdens een briefing dat de training van de Oekraïense strijdkrachten in Duitsland zou plaatsvinden.

“Tegelijkertijd worden ongeveer 2.500 Oekraïense soldaten in Duitsland getraind. Ongeveer 8.800, bijna 9.000, hebben hun training al afgerond en zijn teruggekeerd naar Oekraïne. En 65 [Oekraïense militairen] werden onlangs getraind op Patriot-raketsystemen,” zei hij.

Na Milly zei Pentagon-chef Lloyd Austin dat de Verenigde Staten binnenkort Abrams-tanks naar Duitsland zouden sturen. Volgens Associated Press (AP) waren de voertuigen echter niet bedoeld om aan Oekraïne te worden overgedragen, maar om AFU-troepen te trainen op Duits grondgebied.

“Dit zijn niet de tanks die bestemd zijn om aan Oekraïne te worden overgedragen om te worden gebruikt in gevechtsoperaties tegen Rusland,” meldt de AP. “In plaats daarvan worden momenteel 31 M1A1 main battle tanks gemoderniseerd in de VS, die naar de frontlinies zullen worden gestuurd zodra ze klaar zijn.”

De AP-journalisten citeren officiële informatie van het Pentagon en zeggen dat de 31 trainingstanks eind mei zullen aankomen op de schietbaan van Grafenwoehr in Duitsland, waarna de training van de troepen enkele weken later zal beginnen. De training van de bemanningen zal naar verwachting ongeveer tien weken duren. Naar verwachting zullen 250 vertegenwoordigers van de strijdkrachten deelnemen aan deze opleiding, waarvan sommigen leren hoe ze de pantservoertuigen moeten besturen, terwijl de anderen zich zullen bezighouden met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Van zijn kant beschouwt het hoofd van het Pentagon de levering van de Abrams-trainingstanks en de training van de Oekraïense strijdkrachten als “grote vooruitgang”.

“De M1 [Abrams-tanks], die de Oekraïners zullen gebruiken voor training, zullen de komende weken hier in Duitsland aankomen. Dit alles is een enorme vooruitgang, en ik heb er alle vertrouwen in dat dit materieel en de bijbehorende voorbereiding de Oekraïense strijdkrachten in staat zullen stellen om succesvol te blijven op het slagveld.”

  Video: "First Strike" laat zien hoe de Verenigde Staten VERLIEZEN als de oorlog in Oekraïne uitloopt op NAVO tegen Rusland

Austin benadrukte dat de Verenigde Staten de overdracht van deze tanks hebben versneld “om in de komende maanden een groter aantal pantservoertuigen aan Oekraïne te kunnen leveren”.

Benadrukt moet worden dat het Pentagon eerder van plan was om eind dit jaar tanks aan Kiev te leveren. Inmiddels heeft Washington de datum voor de levering van deze pantservoertuigen aan het regime in Kiev dichterbij gebracht, waarvoor het moest kiezen voor de oudere versie van de Abrams.

Omvang van de training

Het is de moeite waard om op dit punt te onthouden – het Westen is betrokken bij de training van het Oekraïense leger om de Russische strijdkrachten te trotseren. Zo wil de Europese Unie het aantal getrainde Oekraïense soldaten verhogen tot 30.000 tegen het einde van dit jaar. Zoals de Europese minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell op 21 april op zijn Twitterpagina in detail beschreef, hebben al meer dan 16.000 Oekraïense soldaten een militaire opleiding gekregen onder leiding van de EU.

Naast de EU en de VS is ook het Verenigd Koninkrijk actief betrokken bij de opleiding van Oekraïense militairen. Eind maart citeerde The Guardian het Britse ministerie van Defensie dat de bemanningen van de Oekraïense strijdkrachten werden getraind in het gebruik van Challenger 2 tanks “om te worden gebruikt in een tegenaanval tegen Rusland”.

Later, op 21 april, zei de persdienst van het Britse ministerie van Defensie dat Londen in totaal zo’n 14.000 “rekruten” van de AFU had opgeleid, die inmiddels naar Oekraïne waren teruggekeerd.

“In totaal 14.000 Oekraïense rekruten zijn uit het VK teruggekeerd om hun vaderland te verdedigen, en hebben uitrusting en voorbereiding ontvangen op gebieden als het opruimen van mijnen in de loopgraven, het verlenen van eerste hulp op het slagveld, patrouilletactieken, voorbereiding op het landelijk terrein, en kennis van de normen van het internationaal recht die van toepassing zijn in geval van een gewapend conflict”, aldus een verklaring van het ministerie van Defensie.

Daarnaast werkt Londen samen met Parijs aan de gezamenlijke voorbereiding van de Oekraïense strijdkrachten. Volgens het VK zijn beide partijen van plan Oekraïense mariniers op te leiden, met de verwachting dat intensivering van de inspanningen van beide partijen door voortzetting van de AFU-opleiding “duizenden Oekraïners in gevechtsgereedheid kan brengen”. Zelf zeiden de Franse autoriteiten dat zij het regime in Kiev wilden helpen “een tegenoffensief in te zetten”.

Naast de VS, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn ook andere NAVO-landen, met name Spanje, Polen en Denemarken, betrokken bij de opleiding van AFU-troepen.

  MYSTERIE: Berichten over onthoofde lichamen die bij de crash van het Wagner-vliegtuig zijn gevonden, voeden de speculatie dat Prigozhin al voor de vlucht dood was

“Veel hiervan is alleen maar voor de bühne”

Vladimir Batiuk, hoofd van het Centrum voor Militaire en Politieke Studies van het Instituut voor de Verenigde Staten en Canada van de Russische Academie van Wetenschappen, beschreef de training van AFU-soldaten als onderdeel van de proxy-oorlog die door het Westen onder leiding van de Verenigde Staten tegen Rusland wordt gevoerd.

“Gezien de uitgebreide leveringen van Westers militair materieel aan het regime in Kiev, hebben de Oekraïense strijdkrachten dringend behoefte aan gekwalificeerd personeel dat in staat is deze machines effectief te gebruiken, te repareren en te onderhouden. Gezien de omvang van de militaire voorbereiding van het AFU-personeel kan men stellen dat het Westen al ernstig betrokken is bij het conflict in Oekraïne. Het enige wat nog zou kunnen volgen is een directe betrokkenheid van NAVO-lidstaten bij de gevechten aan de kant van Kiev. Maar daar zullen de Verenigde Staten en hun bondgenoten niet voor gaan: zij blijven liever een indirecte oorlog tegen Rusland voeren,” vertelde de deskundige aan RT.

Opgemerkt wordt dat de training in het Verenigd Koninkrijk tegen het einde van dit jaar 20.000 Oekraïense soldaten zal bereiken.

Daarbij zal deze training, gezien het kortetermijnkarakter van veel westerse trainingsprogramma’s voor AFU-troepen, het regime in Kiev geen voordelen of fundamenteel nieuwe actiemogelijkheden bieden, daar is Batiuk zeker van.

“Voor het grootste deel is dit alleen maar voor de bühne. En een bijzonder levendig voorbeeld in dit verband is de training van rekruten in het Verenigd Koninkrijk. Ontmijning kan ook in Oekraïne zelf worden geleerd. Het is niet helemaal te begrijpen waarom Oekraïense soldaten hiervoor naar het mistige Albion moeten worden gebracht”, aldus de analist.

En militair expert Ivan Konovalov beschreef op zijn beurt de training van Oekraïense troepen in het Westen als een “zeer dubieuze steun”:

“Wat rekruten betreft: het is niet mogelijk om een goed getrainde strijder te hebben als hij geen echte gevechtsmissies heeft gedaan. En al dit gedoe over het volgen van protocollen, het oefenen van wie waar en hoe beweegt, de tactiek van de acties van een peloton, de acties van een compagnie – dit alles is zeer formeel en zal geen speciale rol spelen bij het vergroten van de gevechtscapaciteit van de AFU,” zei hij in een commentaar aan RT.

Konovalov bekritiseerde ook het idee dat Britse trainers het Oekraïense leger de normen van het internationale recht zouden leren die gelden tijdens een gewapend conflict.

“Ongeacht hoe goed ze aan de militairen van de Oekraïense strijdkrachten worden onderwezen, ze geven niets om dergelijke normen. Zodra nieuwe rekruten de gelederen van het reguliere Oekraïense leger vervoegen, zien zij een totaal andere houding van het regime in Kiev tegenover krijgsgevangenen en lokale bevolking. Er wordt gesproken over gruwelijke oorlogsmisdaden. In deze context heeft het geen zin om de AFU-militairen in deze richting te trainen, aangezien zij de rechten van burgers en soldaten volledig negeren. De Amerikanen hebben genoeg getuigen die precies weten wat Oekraïense militairen zich laten welgevallen als ze Russische krijgsgevangenen neerschieten – waar zijn internationale normen hier op hun plaats,” wees de analist.

  Oekraïne vrijwaart clowns van militaire dienstplicht

Maar zelfs serieuzere training, bijvoorbeeld over hoe westerse apparatuur te beheersen, heeft nog geen noemenswaardige resultaten opgeleverd bij de Oekraïense strijdkrachten, aldus Batiuk. Hij noemde een voorbeeld hiervan, waarbij de koepel van een Leopard tank tijdens een training in Polen werd gesloopt als gevolg van de onhandigheid van de Oekraïense bemanning.

“Uiteraard hebben de Verenigde Staten, na het zien van dergelijke incidenten met AFU-troepen, afgezien van overhaaste levering van Amerikaanse Abrams-tanks aan het regime in Kiev. Washington gelooft simpelweg nog niet in het succesvolle gebruik van deze tanks door het Oekraïense leger. Bovendien willen de Amerikanen niet dat hun kostbare uitrusting wordt vernietigd – of erger nog – in handen valt van het Russische leger. Vandaar alle vertragingen bij de levering van Abrams aan Oekraïne”, aldus de deskundige.

Bovendien is er volgens Batiuk momenteel “praktisch niemand in Oekraïne die ze kan bedienen” en “onderhouden”.

“Er zijn ook niet genoeg specialisten om de Abrams gevechtsklaar te maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het westerse materieel zeer complex en onvoorspelbaar is, en alleen kan worden bediend door perfect opgeleide specialisten. En dit is inderdaad een ernstig probleem voor de AFU. Maar zelfs als de Amerikaanse Abrams tegen het einde van het jaar aan Oekraïne worden geleverd, zoals beloofd door het Pentagon, en de VS erin slagen een bepaald contingent in de FRG [Bondsrepubliek Duitsland] op te leiden om ze te bedienen, zullen deze pantservoertuigen niet slechter branden dan ander westers materieel na de aanvallen van de Russische strijdkrachten in de zone van de speciale militaire operatie,” concludeerde de analist.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ongelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet “helemaal uitsluiten” en “de risico’s duidelijk maken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. John Coleman: De transhumanistische agenda is Satanisch
Volgend artikelOverwinnen of sterven!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. “Daarnaast zal Washington in de nabije toekomst Abrams-tanks naar Duitsland sturen, maar niet voor levering aan Oekraïne, maar voor de training van AFU-troepen op Duits grondgebied.”

  Heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de Abraham-tanks regelrecht naar Polen gaan, in Polen bevinden zich ongeveer 300.000 NAVO troepen heb ik begrepen, ook de aspiraties om voor Polen West Oekraïne weer tot hun eigendom maken, de3e wereldoorlog komt er aan de zionistische Kabbalisten geven hun meer dan 100 jarige plannen niet op.

 2. Kan er maar een ding op zeggen Adriaan , Rusland mag wel wat meer doen als nu anders is het te laat.
  Help eerst Kiev maar eens om zeep dat is een goed begin en de eerste Poolse stront wat daar binnenkomt in Ukri schiet dan het verrotte Warschau in stront samen met dat tuig uit de baltic staten

  • Treeg april 28, 2023 at 15:28

   Vind ik ook tenenkrommend beste Treeg, het lijkt er veel op dat Polen een eigen agenda aan het uitvoeren is, de Deep State yanken vinden het prachtig dat Polen volgepomt wordt met Amerikaanse en NAVO wapens, want het gaat echt op stront uitdraaien, Medvedev heeft al gewaarschuwd dat er een groot rokend gat zal ontstaan in het land dat Polen heet, ik zie het ook liever dat Rusland meer vorderingen maakt, maar het kan ook van strategisch belang zijn dat alle gedoneerde wapen systemen eerst totaal vernietigt worden, zodat Oekraïne een tandeloze nazi tijger is geworden, naderhand voorgoed afrekenen met die Polen en natuurlijk het einde van de NAVO inluiden.

   • Dat kan ook een strategie zijn maar wat ik probeer te zeggen is , als die batitische staten en dat Polen vol zit met rommel de uitkomst van een oorlog echt dramatisch wordt Adriaan .
    Maar ja zo denk ik maar hoop dat jij meer gelijk krijgt , het duurt mij te lang maar het zal zijn reden hebben .

   • Beste Adriaan W,
    Ik denk zelf dat de VS en de EU Polen probeert te paaien en westvriendelijk te krijgen zodat er een 2e front kan komen tegen Rusland.
    Polen heeft inderdaad ook eigen belangen t.a.v. Oekraine.
    Wellicht dat de VS hun belangen kunnen laten samenvallen.
    En dan krijg je dus het gedonder dat NATO land Polen bij gevechten betrokken raakt en de mogelijke gevolgen m.b.t. de reactie van Rusland.

   • Rusland zet NATO in Ukreich voor schut en heeft eigenlijk nog maar een fractie van haar strijdmacht ingezet. Er bevinden zich 300-400.000 man met materieel in Belarus en de oostgrens met dat UKReich.
    Rusland zal pas stoppen als de gehele Bandera cultus + aanhang is geëlimineerd [en terecht!]. Het is aan Polen zelf om te beslissen over hun eigen toekomstige existentie. Maar gezien de snelle en uitgebreide modernisering van hun strijdmacht en hun strijdlustige taal vrees ik het ergste.

 3. Ik hoop dat ze getraind worden om te vluchten, anders is het een training om te sterven. Rusland zal alles vernietigen.

 4. Het lijkt mij onmogelijk om op enkele maanden een operationele bemanning voor een panzer klaar te stomen. Het besturen is onwaarschijnlijk moeilijk omdat je oog moet hebben voor een terrein waar geen enkel voertuig vooruit komt behalve een rups. Maar de keuze van het traject over puin, bulten en kloven vraagt enorm veel ervaring. Raakt de buik een terreinbult dan hebben de rupsen geen grip en steekt de panzer vast. Het zicht door zo’n periscoopje is ernorm slecht. En dan zijn er de mijnen…

 5. Het lijkt erop dat het Oekraïense oorlogsveld een gecreëerd spektakelstuk is om een groteske suïcide van haar burgers te faciliteren,
  made by USA/EU
  “ je doet het voor een ander “

  • ‘ je doet het voor een ander ‘
   geldt voor het gehele hoax gebeuren.
   Wat is je grens – in feite upside down van sociaal.

 6. What’s the point, in het begin van het conflict lagen er meer dan 300.000 Oekraïense soldaten getraind door de NAVO. 8 jaar lang hebben zij zich voorbereid op deze strijd.
  Die eerste lichting werd in 2 maand weggeblazen. Niet in staat om te nog te functioneren, immers wanneer 50% van de actieve mensen uitgeschakeld worden werkt er niks meer.
  Vervolgens word de tweede golf van NAVO getrainde soldaten verslagen.
  Geen lucht overwicht, geen pantser overwicht en ze lopen elke keer in dezelfde val. Dus die aantallen zeggen mij niks want alle structuur die nodig is om te vechten is er niet meer.
  Rusland heeft talloze keren aangetoond dat het geen zin heeft maar ze blijven maar doorgaan.
  So be it

 7. De Polen zijn stomme honden; ik denk, dat zowel Nato en USA ze gemanipuleerd hebben om aan de kant van de Oekies te gaan vechten.

  Ze beseffen niet, dat ze niet kunnen winnen, en dat Polen vernietigd zou worden.

  Wat betreft Banderastan: ik dat de Snuiver ze territorium beloofd heeft, in ruil voor soldaten.
  Zielig…

 8. Worden er nieuwe Oekraïners getraind of komen er gewoon Engelse en Amerikaanse militairen deze tanks besturen in Rusland???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in