European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Het hoofd van de uitvoerende macht van de Europese Unie heeft vrijdag gezegd dat het besluit van Finland om zijn grensovergangen met Rusland te sluiten vanwege een grote toestroom van migranten een veiligheidskwestie is waar het hele 27 leden tellende blok rekening mee moet houden.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, maakte de opmerkingen tijdens een bezoek aan de grens, waarbij ze een deel van de grens in het zuidoosten van Finland bezocht, bericht Breitbart.

“We weten allemaal hoe (de Russische president Vladimir) Poetin en zijn bondgenoten migranten gebruiken om onze verdediging te testen en ons proberen te destabiliseren,” zei von der Leyen. “Nu richt Poetin zich op Finland, en dit is ongetwijfeld een reactie op uw krachtige steun aan Oekraïne en uw toetreding tot de NAVO.”

Op 4 april besloot Finland om de sluiting van zijn grensovergangen met Rusland “tot nader order” te verlengen vanwege wat volgens de regering een hoog risico is van georganiseerde migratie die door Moskou wordt georkestreerd. De Finse regering heeft acht van de negen grensovergangen met Rusland gesloten. De enige die nog open is, is alleen bestemd voor treinverkeer en er rijden voornamelijk goederentreinen doorheen.

Finland deelt een landgrens van 1.340 kilometer met Rusland, die voornamelijk door dichte bossen in het zuiden loopt en door het ruige landschap in het Arctische noorden.

“Dit gaat niet alleen om de veiligheid van Finland, maar ook om die van de Europese Unie. We zitten hier samen in,” zei von der Leyen na een bezoek aan de grens in Lappeenranta met de Finse premier Petteri Orpo. “We zouden Finser moeten zijn als het om veiligheid gaat.”

  Oekraïne - Wat zijn militaire leiders zeggen

Von der Leyen en Orpo vlogen in een Finse helikopter over het landschap van bossen en steden aan de grens.

In een verklaring na het bezoek zei Orpo dat “het warmere weer in het voorjaar het risico vergroot dat Rusland mensen helpt die illegaal naar Finland proberen te komen via de landgrens … buiten de grensovergangen om.”

De meeste migranten komen uit het Midden-Oosten en Afrika. De overgrote meerderheid van hen heeft asiel aangevraagd in Finland, een lid van de EU en de NAVO met 5,6 miljoen inwoners.

Finland trad in april 2023 toe tot de NAVO, waarmee een einde kwam aan tientallen jaren neutraliteit na de nederlaag van het land door de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog. In maart werd ook Zweden lid van de trans-Atlantische alliantie. De stap betekende een tegenslag voor Poetin, met een historische herschikking van het Europese veiligheidslandschap na de Koude Oorlog als gevolg van de grootschalige invasie van Oekraïne door Moskou.

“Ach ja! Een nieuwe dag en een nieuwe hoop stront. Waarom zouden de Russen de Vervangers moeten “instrumentaliseren” als de EU nu al jaren lang iedereen uitnodigt? Finland wordt al overspoeld met hen, net als overal elders, en dat allemaal zonder enige inbreng van de heer Poetin,” schrijft een reaguurder in de commentarensectie op Breitbart.

“‘proberen ons te destabiliseren,’ zei von der Leyen. De EU gebruikt ongecontroleerde immigratie al tientallen jaren om het nationale karakter en de identiteit van de Europese bevolking te destabiliseren. Nu ze de controle kwijt zijn, moeten ze iemand de schuld geven van hun suïcidale acties, dus wie anders dan Rusland?” schrijft nog iemand.

  Aan de vooravond van de NAVO-top publiceert het Russisch Ruimte Agentschap coördinaten van Westerse "besluitvormingscentra"

“LOL, dus diezelfde migranten, als ze Europa binnenkomen vanuit een andere richting zijn prima, maar alleen degenen die via Rusland gaan ‘destabiliseren’ de EU. Natuurlijk Jane,” schrijft een ander.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is waarom Israël een vuurgevecht met Iran zal verliezen
Volgend artikelHier komt de Wereldwijde Koolstofbelasting van het WEF
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. “EU-baas: Rusland ‘instrumentaliseert’ migranten om Europa te destabiliseren”

  Nee het is het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan waarmee de ongekozen Europese politici full speed implementeren, kijk alleen maar aar de migranten stroom die Eric ten Burg naadloos uitvoert als een heilige opdracht. Migranten worden overnacht géén asielzoekers genoemd om het maar onder de pet van onwetendheid te houden, het mooiste vind ik het Zendtijd Voor Politieke Partijen spotje van FvD: Welkom vluchtelingen, hoofdzakelijk vrouwen die dit zongen, nou die zijn werkelijk van het padje gezongen.

 2. Zoals met alles… waar ze anderen van beschuldigen is exact wat ze zelf doen.

  De EU is bezig om alle inwoners de hel in te slepen en alle landen totaal te ontregelen om ze te strippen van menselijkheid en soevereiniteit. Alles wat de satanisten uitkramen over anderen, gaat over henzelf… elke keer weer. Narcisten geven anderen de schuld van hetgeen ze zelf doen, zodat ze kunnen doorgaan met hun misdaden.

  De massa in het westen slaapt vrolijk verder… het enige waar westerse mensen voor leven is consumeren. Terwijl de planeet en al het leven dreigen te sterven, zijn westerse mensen bezig met vakanties, spullen kopen, eten en drinken. Ze hebben ons nutteloos gemaakt en nu noemen ze ons nutteloze eters… en de massa nutteloze eters ziet zichzelf als superieure wezens die heel heel heel erg deugen. Schapen die elkaar volgen en elkaar in alles nadoen zonder na te denken.

  • dit heb ik al jaren voorspelt sinds corona een feit werd het schapenvolk consumeerd er leefd er maar op los gaan naar alle mogelijkheden van vermaak en denkt nergens aan dat zij de laatste generatie zullen en gaan gewoon door waarmee ze ooit begonnen zijn Maar aan alles komt vroeg of laat een einde het einde zal dit jaar nog net niet gehaald worden De beslissing in Parijs van de G7 heeft dat allang besloten en daar was toen Rusland ook bij Alle oorlogen van nu zijn daar reeds gepland ook de ontvolking gaat van oost naar west en van zuid naar…………?????

 3. Ursula von der Leyen staat niet alleen ervoor, alle natiestaten van het moloch EU leveren de satanistische kandidaten die hun land verkopen.

  Kijk en huiver: ‘De minachting die Rutte hier uitspreekt naar de Nederlandse bevolking is een totale gotspe’

  https://youtu.be/jMDy_8iLjKI

  • Het interesseert Rukke geen Fuck.. en daar Ursula de grootste hoer van Europa is.. is Mark de grootste hoerenloper..
   Ja een beetje grof in de mond vandaag.. maar het is dan ook kut weer..

 4. Grootste leugen van de EU. In 1992 hadden ze al alle EU lelders{Balkenende} een document laten tekenen om hun eigen bevolking te minimaliseren. Migratie van voornamelijk Afrikaanse landen krijgen de voorkeur om Europa te Afrikaniseren. Die denken dan dat ze hun “macht” vergroten. Dus niet, want die migranten hebben lak aan de EU maatregelen, wetten en godsdienst( ChristenDOM}etc..

  • Jan Peter Balkenende gaf Rutte een kop van een ram (Moloch) cadeau gaf toen Rutte MP werd. Dezelfde Rutte die tijdens speeches een panda beer achter zich op een kast had staan, zoek maar op Panda bear eyes en zorg dat je zit en een emmer hebt om in te kotsen.

   Dat verdrag uit 1992 is het klimaatakkoord van Rio toch? Dat was de aftrap van de endgame waar we nu al 30jr in leven.

  • Bij het op 07.02.1992 ondertekende verdrag van Maastricht mocht van ons toenmalige ongekozen staatshoofd bilderbergbitchbeatrix haar plaats van de munt wel verdwijnen als opmaat naar een verenigd Europa.
   Niet voor niets ontving ze in 1996 de Karelsprijs van de stad Aken (Aachen) als waardering voor haar bijdrage aan de sloop van de natiestaat Nederland.

  • Je vergeet een ding en dat is dat de westerse wereld honderden jaren geleden zijn begonnen dat Afrika Amerika zijn verblankaliseerd door miljoenen immigranten van uit Europa Ook Australie enNieuw zeeland ontkwam er niet aan Behalve Rusland en China behielden hun eigen staat waar de indringers werden vernietigd omdat zij dezelfde wapens hadden als de blanken van destijds Helaas denken Afrikanen nu dat ze maar komen terughalen van wat hen ontnomen is De westerse regingen zijn bezig met spijt betuigingen voor wat hun voorouders die landen hebben aangedaan ja zelfs mensen hebben uitgeroeid Maar god straft altijd vroeg of laat Vandaar dat de rgeringen van hun geloof willen af gaan om wreedheden te begaan

 5. De grensoverschrijding is een minimaal probleem in vergelijking met de enorme verwennerij die Europese landen en m.n. Nederland geeft aan al het zwarte of Mislimtuig dat binnen komt.

  Dààr zou heel gemakkelijk iets aan gedaan kunnen worden, maar den Haag doet precies het omgekeerde: nog meer verwennen van het tuig.

  Dat dit gedrag er voor zorgt dat ze hier komen mag duidelijk zijn. Als ze niets zouden krijgen, behalve een boete voor illegale grensoverschrijding, te betalen in natura, dus mobiele telefoon en/of al hun geld inleveren, dan zou de invasie zo afgelopen zijn.

  • Nederland is een lokdoos die de eigen inwoners vernietigd door de nieuwkomers voor te trekken tot de oorspronkelijke bewoners ophouden te bestaan. Ze doen in Europa met blanken wat ze in de USA hebben gedaan met de indianen… uitroeien.

 6. Als Poetin dan de reden moet zijn om de grenzen te sluiten, laat het zo zijn. Misschien zal zo toch iemand Europa kunnen redden.

 7. Rusland heeft inmiddels veel invloed en vrienden in Afrika. Als ik Rusland was zou ik iedere Afrikaan helpen om de EU te bereiken. Die mensen zullen daardoor heel erg pro Rusland zijn. Iets wat het voortzetten van het huidige EU beleid vs Rusland steeds moeilijker maakt. Teven destabiliseerd het de EU verder. Ook kost het de EU vrachtladingen geld wat per definitie uiteindelijk ten koste zal gaan van geld beschikbaar om Rusland te bevechten. Ook zou ik die mensen proberen te recruteren om te spioneren en natuurlijk ook proberen te motiveren om aanslagen te plegen.

  Wat ik ook niet snap is dat Rusland het westen nog steeds grondstoffen levert. Laat die EU economie maar crashen en branden.

  Zal ik er zelf heel veel last van hebben? Ja. Echter, ik zie geen andere optie om de EU op zijn minst 180 graden van koers te laten veranderen.

  Groeten,
  Hugo

 8. Een corrupte ongekozen illegale Nazi,s Wijf von der Lijken Hoezo een baas pleur op met een Terroriste wef hoer van een Hoerenkeet Davos Brussel waar miljoenen mens nooit voor gekozen hebben zij die geen grondwetten kunnen hanteren dan alleen maar met illegale onethische stinkende zwendelzaken en corruptie doen die niet opgevolgd worden door de mensheid En waar de miljoenen mensen nooit aan mee zullen werken met Terroristen en criminele illegale Maffia Bedrijven zwendel in dat Rioolratten hol en hoerenkeet NAZI,s Von der Lijken die GEEN EU baasje IS of zijn Maar de doodstraf staat voor deze criminelen te wachten Klaus Schwab Bill Gates Tedros Von der Lijken, (Japanners komen massaal in opstand tegen tiranniek TERRORISTEN WHO pandemieverdrag verdragen’)

 9. Het is allemaal boter aan de galg…ze lijken echt in wanhoop om steeds meer onzin uit te kramen, en om nog belangrijk te blijven, elk EU lid probeert hopeloos om zijn/haar kwartiertje in de zon..om daarna een welverdiend etentje te verechtvaardigen..zielig inderdaad, meer dan ooit tevoren NUTTELOZE ETERS..

  • Dit zelfs ook al zo in het provinciaal bestuur dat die afgevaardigden alleen maar leuke dingen doen zodat het volk bedonderd wordt in alle besluiten die waar het volk om gevraagd heeft Dus ze zijn wel up to date bij eten en drinken bij bijeenkomsten over onbenullige dingen Dus over groot gesproken

 10. We komen nooit van al die idioten, en het lijken er steeds meer te worden, af. Maar ze sturen aan op een wereldoorlog die allesvernietigend zal zijn. En misschien is dat dan nog het beste ook. Er is geen houden aan en er is niemand die ze kan tegenhouden. Poetin zal niet meegaan in de idiotie, maar wel zijn portie atoombommen op z’n dak krijgen, net als wij en hopelijk wordt de US weggevaagd, want alle ellende is daar vandaan gekomen.

 11. It is the EU that since 1992 started to destabilise the EU it self. And every member signed the document. They want to eradicate the EU population themself. Better a not civilized BUNCH migrants than critical educated population with their own opinion and understand what is going on.

 12. Als er iemand is die Europa destabiliseert is het Ursula von der Leyen.
  Geef vrouwen nooit te veel macht in de politiek, het is maar zeldzaam dat het dan goed gaat.

 13. EUSàR – ’tYraniCa’ ZenSurSula LAMBRECHT von der Hyena en consorten helpen grif méé
  Europa te dé-stabiliseren, dé-graderen, en de Europese landen te “r uï n e r e n”
  terwijl ze de ‘zwarte piet’aan VLady Putin p r o b éé r t door te schuiven !

  Mimicrie, camouflage, duvelse narratieven …..

  * Vero Nihil Verius *” ~ “* Nemo Me Impune Lacessit *” 21 IV 2O24 12:41

 14. En dan zeggen dat Poetin een idioot is!
  De grenzen staan wagenwijd open voor elke crimineel uit o.a. het Oostblok en het Oosten, maar Russen die willen vluchten moeten worden tegengehouden.

  Ik hoop dat iedereen met zijn/haar gezonde verstand gaat stemmen, al weet het gros helemaal niet op wie ze moeten stemmen. Triest…

 15. 1 miljoen per jaar immigreren al sinds 2015 over de Europese grenzen ,En dit is vastgelegd dat dit het minimum per jaar is (1 miljoen min ),Viktor Orban ’s openbaring hierover was kraakhelder . Ze liegen en bedriegen steeds harder het corrupteren gaat steeds meer zijn.Zij die liegen kunnen helaas niet meer terug .Fieten mevrouw v/d leyen feiten die wijzen op een totaal corrupt regime wat dringend moet en zal vallen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in