Een analyse van het gerespecteerde economische tijdschrift The Economist biedt nog meer munitie voor degenen die vraagtekens zetten bij de sanctieoorlog van de EU tegen Rusland. Volgens het tijdschrift blijkt dat de Russische economie zich nu snel herstelt, terwijl de crisis in Europa verergert, bericht Samnytt.se.

“Een gematigde maar herstellende economie.” Zo beschrijft The Economist de situatie in Rusland. Voor Europa geldt het omgekeerde. De economische oorlog tussen de EU en Rusland is er een waaruit de laatste als winnaar lijkt te komen.

De gasprijzen in Moskou zijn een fractie van die in Berlijn. De inkomsten van Rusland uit de olie en het gas die de economische ruggengraat van de export van het land vormen, zijn slechts met drie procent gedaald.

Het blokkeren van de toegang tot geavanceerde westerse technologie is harder aangekomen. Maar alles wijst erop dat dit een tijdelijk probleem is dat Rusland aan het oplossen is door elders te kopen wat het nodig heeft.

Naar schatting zijn tussen een kwart en een half miljoen Russen geëmigreerd als gevolg van de gebeurtenissen van de afgelopen zes maanden. Velen van hen zijn hoog opgeleid en vormen een braindrain voor Rusland die een negatieve invloed heeft op de economie. Dit cijfer moet ook worden gezien in het licht van de ongeveer 150 miljoen inwoners van Rusland.

Door de onrust in Rusland hebben velen hun geld van de banken gehaald. Sommige banken hebben zelfs de Russische markt verlaten en Russische tegoeden in het buitenland zijn bevroren. Dit kan het financiële systeem op grote schaal door elkaar schudden, maar het ergste lijkt voorbij. Uit de cijfers blijkt dat de Russen in september slechts een derde van het geld uit het banksysteem hebben gehaald als in februari.

  De dwaze sancties van het Westen hebben alleen het Westen schade berokkend

De inflatie, die de laatste tijd hoog was in Rusland als gevolg van oorlogssancties en economische onrust, daalt nu ook. Dit is op hetzelfde moment dat het in het Westen toeneemt.

De Russische recessie voorbij

Het algemene oordeel van The Economist is dat de recessie in Rusland nu voorbij is en dat de Russische economie zich juist herstelt en sterker wordt. Deze analyse is niet alleen gebaseerd op officiële BBP-cijfers, die in het geval van Rusland niet geheel betrouwbaar zijn.

In plaats daarvan zijn gegevens uit verschillende bronnen verzameld die een indicatie geven van de economische activiteit en productie in Rusland. In vergelijking met de overeenkomstige gegevens van de Europese landen ziet de economische situatie in Rusland er rooskleuriger uit dan in veel EU-landen. De Russische import is nu terug op het niveau van vóór de EU-sancties en zal naar verwachting verder toenemen.

In april werd verwacht dat het BBP in Rusland dit jaar met 8,5% zou dalen. Dat cijfer is nu naar beneden bijgesteld tot slechts 3,4%. Het is merkbaar maar perfect beheersbaar, volgens de analisten van The Economist. Volgens het tijdschrift zijn er ook geen aanwijzingen dat de daling van het BBP invloed heeft gehad op de vraag hoeveel Rusland kan investeren in zijn verdere militaire opbouw. Integendeel, op basis van de gepresenteerde ontwerpbegroting voor 2023-2025 ziet het ernaar uit dat de Russische regering de militaire uitgaven de komende jaren verder zal verhogen.

Door het vermijden van de economische ineenstorting waarvan het Westen had gehoopt dat die het einde van Poetins bewind zou betekenen, zit de Russische president volgens The Economist vandaag even veilig als voorheen.

  Westerling vast in Oekraïne: Geloof de propaganda niet, Rusland wint de oorlog

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Derde van wereldbevolking wordt gedood in volgende oorlogscyclusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDonderpreken en spanningen over de EU-vaccinatieschandalen en de pers zwijgt: We moeten Pfizer vervolgen en de contracten onmiddellijk opzeggen!
Volgend artikelHet Westerse Imperium valt Rusland aan: De wereld slaat terug
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. HET WESTEN IS FAILLIET!!
  HET KAPITALISME IS FAILLIET!!
  JAREN en JAREN is door het WESTEN, alleen maar GELD GEPRINT, elke MAAND ca. 40 MILJARD DOLLAR en ca. 35 MILJARD EURO’S …..
  Door de INFLATIE, VERDWIJNT DEZE MILJARDEN ALS SNEEUW VOOR DE ZON. GELD ONTWAARDING !!!
  Het westen was blij met de ROEBELS, de tegoeden in het westen van de Russische overheid, en de Russische burgers, een VALUTA dat nog waarde heeft.
  Het WESTEN heeft geen inkomsten MEER van COLONIES, EN SLAVEN die voor een APPEL EN EEN EI, MOESTEN WERKEN.
  Het WESTEN heeft geen GRATIS GRONDSTOFFEN MEER, ZOALS GAS, OLIE, LITHIUM voor auto accu’s, en ZWARTZAND voor het maken van CHIP’S ect.
  Het WESTEN leeft nu van OLIE en GAS van IRAK en LIBIE, GESTOLEN NA DAT DE VS EN DE NAVO DAAR OORLOG HEBBEN GEVOERD, Daar zijn trouwens nooit geen ECONOMISCHE BOYCOTTEN voor geweest tegen de oorlog voerende landen!!
  Het westen zit aan de grond, kan geen grondstoffen betalen, geen arbeid meer betalen (geen loonsverhogingen of uitkeringen) en mensen geen eten meer geven.
  Wat het WESTEN nodig heeft, is een LAND ALS RUSLAND VOOR DE GRONDSTOFFEN, en een LAND ALS CHINA Voor hun FABRIEKEN.
  Deze landen zijn niet te koop, dus eerst kapot maken en dan voor een zacht prijsje overnemen.
  Als dit niet lukt, dan net als IRAK en LIBIE oorlog voeren, hopen dat ze winnen, en dan alles JATTEN, net als vroeger in de KOLONIËN.
  Het zit nu alleen een beetje tegen voor het WESTEN, want de economie groeit in RUSLAND en CHINA.
  EN IN HET WESTEN STORT ALS LANGZAAM MAAR ZEKER IN.
  Verwacht wordt dat door de enorme armoede in het WESTEN, de mensen in opstand komen, en er ontstaat een BURGEROORLOG, zoals ontstaan in 2014 in Oekraïne.
  Advies, verhuizen naar RUSLAND en CHINA, of AZIË, Ik zit hier al.

   • CHINA / AZIË, licht in het Oosten, in het Oosten staat de wereld fabriek, en dat wordt alleen maar groter.
    In AZIË licht ook RUSLAND, het grootste land van de wereld, dit land levert nu, en in de toekomst alle benodigde grondstoffen wat de wereld fabriek maar nodig heeft, en ook nog in alle hoeveelheden die de wereld fabriek maar nodig heeft.
    Het is voor het westen om er jaloers van te worden.
    Misschien maken ze daarom wel van die rare kattensprongen, (kat in het nauw).

     • De wereld!
      En dat blijven ze doen, het wordt een luilekkerland.
      Dit is toch niet ongezond.
      Had het weste dat maar gedaan, dan hadden ze nu niet die rare (katte)sprongen hoeven te maken.

       • Beste Truth,
        U leeft in angst, U bouwt een muurtje om U heen.
        Hierdoor weet U niet wat er buiten het muurtje gebeurd.
        Uw vragen zijn gebaseerd op angst, angst hoort bij domme mensen, en ik weet dat U dat niet bent.
        Uw fout is, dat U niet buiten het muurtje stapt, en zich dan gaat interesseren wat daar buiten gebeurd.
        (Out of the box) Er is veel meer in de wereld dan de westerse MSM, en U wordt minder angstig.
        We leven in een zeer interessante tijd.
        De wereld is aan het veranderen, oude machten vallen om, en nieuwe machten staan op, dit is al duizenden jaren zo, wees daar niet bang voor, maar probeer het te begrijpen, dan gaat er een wereld voor je open.
        Ik heb geen angst, en daardoor kan ik alles volgen.
        Wat ik zeer interessant vindt, is de nieuwe wereld Bank, De BRICS, en het westen die zich daar zo boos over maakt, volg dit maar, dan gaat U het schaak spelletje tussen het weste en het oosten beter begrijpen.
        Succes.

 2. Russia heeft in vergelijking met andere landen heel weinig buitenlandse schuld ten op zichtte van Het nationaal inkomen. Het westen leeft op de pof, leent veel geld. Vergelijk de schuld van de USA me zijn ongelofelijk schuld.

  Natuurlijk is ook in Russia niet alles goed. Nergens ter wereld. Ook niet in het westen,
  Alleen de WEF club, de kafiaanskd maffia , zit er goed bij.

  Opruimen die Amerikaanse imperialisme. De metro stations in New York zijn verschrikkelijk. Vies, smerig, gevaarlijk, ongemakkelijk en ga zo maar door in tegenstelling tot de metro in Moskou.
  Het ziekenzorg plan , de Obama care stelt niks voor met al zijn opgesmukte elan, terwijl in Russia iedere Russische staatsburger aanspraak kan maken op medische hulp.
  Alleen de alcohol is een sociaal probleem.
  De economie is daar met name in Moskou niet slecht, des temeer daar de gewone Rus geen dure ziekenfondspremie , geen dure energie kosten heeft

  • Het Westen kijkt met minachting op bijna de hele wereld neer. Ze denken dat ze alles beter kunnen en weten, terwijl de transgender revolutie welig tiert in het Westen.
   Ministers van Defensie zijn dames en hebben lesbische eigenschappen. (Ollongren).
   Veel premiers hebben lbht trekjes . Macron, Rutte, Trudeau en ga zo maar door.
   De Great Reset is volop bezig. Verderf is dit.
   Straks gelooft men nog dat mannen baby’s kunnen krijgen.
   De idioterie straalt er van. Op scholen worden kinderen geïndoctrineerd.
   Daarom is Rutte op een basisschool in Den Haag een parttime leerkracht. Kleine kinderen kun je van alles wijs maken.
   De hele Westerse wereld is gek.
   Wanneer ik jong was, is het beter te verhuizen uit dit Westerse imperialistische blok.
   Kritiek hebben op ander, maar nooit zich zelf in de spiegel kijken.
   Kosovo met NAVO geweld afgepakt van Servië, terwijl Catalonië niet los kan van Spanje ondanks een normaal keurig gedaan referendum.hoe kun je zo hypocriet zijn.
   Amerika en de VK zijn twee schurken. , terwijl de sabotage van de pijpleidingen nord stream daar een voorbeeld van is.
   Wat een wereld.
   Ongelofelijk maar veel verderf in deze verziekte, kapitalistische omgeving.
   Burgers kunnen de huur, de ziekenfonds, de voedselprijzen, de energie niet meer betalen.
   Vastgoed zijn zo duur geworden, terwijl het eigenlijk krotten zijn.
   Inflatie is in het belang van de USA, zodat de USA verdampt.
   Eerst de COVID 19, nu deze geile USA met zijn proxy oorlog.
   Opa Biden valt van de fiets, wat betekent de USA verliest zijn macht over de wereld.
   Waarom zit het hoofdkantoor van de verenigde naties in New York en niet ergens anders.

 3. China’s krediet systeem, is gebaseerd op BELONEN, als je als mens netjes gedraagt, kan je bijvoorbeeld een hogere hypotheek vragen.
  Het systeem in het westen is gebaseerd op boetes, zoveel mogelijk boetes, dat zijn de hard nodige inkomsten, dat is al jaren zo, en dat heeft niet gewerkt, er komen alleen maar meer overtredingen bij.
  Ik heb helemaal geen problemen met het CHINESE CREDIT SYSTEEM, ik heb er allen maar voordeel van,
  Misschien ben ik voor WESTERSE begrippen een te braven burger.
  Ik voel me gelukkig, en heb niets te verbergen.

   • Ik begrijp Uw reactie, ik leef hier in AZIË, ik kom in China, in Rusland, in Oezbekistan,
    in Azerbaijani,Turkey en ik ken zelfs het Oekraïne.
    Ik ken de mentaliteit, de cultuur en de mensen, ik begrijp hun geloven, (waar ik respect voor heb).
    Maar ik ken ook het westen, Ben veel in Amerika en Canada en Europa rond gereisd.
    Ik ken de verschillen, daarom kan ik het analyseren.
    U mag mij een Idioot vinden, ik begrijp Uw reactie, maar ik probeerde U uitleg te geven wat er op de wereld speelt.
    Ik lees nooit het nieuws, Ik bestudeer het nieuws, soms krijg je dan verrassende uitkomsten.
    Ik wens U het beste.

  • @ Oprecht oktober 15, 2022 at 13:49,
   Vroeger was je schuldig als dat bewezen werd. Met de sleepwet, werd iedereen verdachte en was je al schuldig verklaard en als jij er niet mee eens was, moet jij je onschuld bewijzen. Met deze omkering van de wet, is de toeslagenaffaire ontstaan. Net zo met artikel 120 in de grondwet, die de gehele grondwet ongeldig maakt. Daar het bedrijf Staat der Nederlanden geen constitutiehof heeft, voldoet het niet aan een staatsrechtelijke staat. Daar het ook hierom een bedrijf gaat en niet om een soeverein land. Zijn alle uitgevaardigde wetten niets anders dan bedrijfsvoorschriften. Door iedere geborene te registeren als een natuurlijk persoon met een personeelsnummer, wordt iedere geborene toegeëigend als eigendom/lijfeigenen. Zonder dat het kenbaar gemaakt wordt aan diegene zelf. Deze natuurlijke personen die een creatie is van het bedrijf Staat der Nederlanden, worden verhandeld op de beurzen onder het kopje van een staatsobligatie. De levende mens die eigenlijk soeverein is, wordt na zijn 7e jaar dood en verloren op zee verklaard, omdat er geen lijk is. Hier in het westen hanteren ze het piratenrecht of te wel het zeerecht is het handelsrecht is het contractrecht (UCC). Deze fictieve laag wordt over het gehele land gelegd, om zo het land met alles erop en erin illegaal te kunnen uitbuiten en kunnen plunderen.

 4. Ik ben er niet zeker van, maar ergens staat me bij dat de Economist het blad zou zijn van een groep slechterikken die daarin al aankondigden wat er wereldwijd zou gaan gebeuren?
  Of heb ik het verkeerde blad voor me. Dan excuus.
  Fijne dag verder!

 5. Tegenover die hooguit 3/4 miljoen vertrokken Russen staan weer die miljoenen Russen uit de vier gebieden die zijn toegetreden tot Rusland. Er zit ook meer in het vat, want Odessa zal er ook nog wel bijkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in