De hedendaagse oorlogszucht van de VS jaagt Henry Kissinger angst aan. In een nieuw interview met The Wall Street Journal zegt de onsterfelijke Haagse voortvluchtige Henry Kissinger dat de VS op een krankzinnige en irrationele manier te werk gaan, die hen op de rand van oorlog met Rusland en China heeft gebracht:

De heer Kissinger ziet de wereld van vandaag afglijden naar een gevaarlijke onevenwichtigheid. “Wij staan aan de rand van een oorlog met Rusland en China over kwesties die wij gedeeltelijk zelf gecreëerd hebben, zonder enig idee van hoe dit gaat aflopen of waartoe het moet leiden,” zegt hij. Zouden de V.S. de twee vijanden kunnen beheersen door tussen hen in te schipperen, zoals tijdens de Nixon-jaren? Hij geeft geen eenvoudig recept. “Je kunt nu niet zomaar zeggen dat we ze gaan afsplitsen en ze tegen elkaar opzetten. Het enige wat je kunt doen is de spanningen niet op te voeren en opties te scheppen, en daarvoor moet je een doel hebben.”

Wat Taiwan betreft, vreest de heer Kissinger dat de V.S. en China naar een crisis toe manoeuvreren, en hij raadt Washington aan zich standvastig op te stellen. “Het beleid dat door beide partijen is gevoerd, heeft de ontwikkeling van Taiwan tot een autonome democratische entiteit voortgebracht en mogelijk gemaakt, en heeft de vrede tussen China en de V.S. gedurende 50 jaar bewaard,” zegt hij. “Men moet dus zeer voorzichtig zijn met maatregelen die de basisstructuur lijken te veranderen.”

De heer Kissinger veroorzaakte eerder dit jaar controverse door te suggereren dat het onvoorzichtige beleid van de V.S. en de NAVO de crisis in Oekraïne kan hebben veroorzaakt. Hij ziet geen andere keuze dan de verklaarde veiligheidszorgen van Vladimir Poetin ernstig te nemen en meent dat het een vergissing van de NAVO was om aan Oekraïne het signaal te geven dat het zich uiteindelijk bij het bondgenootschap zou kunnen aansluiten: “Ik vond dat Polen – al de traditionele westerse landen die deel hebben uitgemaakt van de westerse geschiedenis – logische leden van de NAVO waren,” zegt hij. Maar Oekraïne is volgens hem een verzameling gebieden die ooit aan Rusland zijn toegevoegd en die door de Russen als hun eigen grondgebied worden beschouwd, hoewel “sommige Oekraïners” dat niet doen. De stabiliteit zou er beter mee gediend zijn als het zou fungeren als een buffer tussen Rusland en het Westen: “Ik was voor de volledige onafhankelijkheid van Oekraïne, maar ik dacht dat zijn beste rol zoiets was als die van Finland.”

Ik weet niet hoe het met u zit, maar voor mij is deze waarschuwing veel, veel onheilspellender afkomstig van een bloeddoorlopen moerasmonster, dan van een of andere anti-imperialistische vredesactivist die van buiten de buik van de imperiale machine zou spreken. Deze man is letterlijk een oorlogsmisdadiger, die als vooraanstaand imperialist over de hele wereld onpeilbare gruwelen heeft helpen ontketenen, waarvan de gevolgen nu nog merkbaar zijn, schrijft Caitlin Johnstone.

  Laatste krantenkoppen - De toon van het Westen verschuift drastisch

En voor zover u uit zijn eigen commentaar kunt opmaken, blijft hij volkomen hervormingsloos.

“Terugkijkend op zijn lange en vaak controversiële carrière, is hij echter niet aan zelfkritiek toegekomen,” schrijft Laura Secor van The Wall Street Journal.

“Ik kwel mezelf niet met dingen die we anders hadden kunnen doen,” zegt Kissinger tegen haar.

Kissinger blijft dus een onvervalste oorlogszuchtige psychopaat. Maar als hij als persoon niet veranderd is, wat dan wel? Waarom waarschuwt hij nu tegen de agressie van de VS en waarschuwt hij dat het imperium te ver is gegaan?

Wel, als Kissinger niet veranderd is, dan kunnen we alleen maar veronderstellen dat het het Amerikaanse Imperium zelf is dat veranderd is. Zijn gedrag is nu zo krankzinnig en onlogisch dat het een 99 jaar oude Henry Kissinger nerveus maakt.

Wat, als u er echt over nadenkt, een van de engste dingen is die u zich maar kunt voorstellen.

De overgang van het imperium van de Henry Kissinger iteratie van moorddadige waanzin naar zijn nieuwe vorm van krankzinnigheid schijnt begonnen te zijn rond de eeuwwisseling, toen de instroom van neo-conservatieven in het Witte Huis in combinatie met het jingoïsme dat volgde op 9/11 een tijdperk inluidde van interventionisme en militaire expansiedrift van zo’n brutaliteit en roekeloosheid dat velen van de oude garde er moeite mee hadden.

Kissinger was voorstander van de invasie van Irak in 2003, maar al lang voordat die begon zei hij dat hij ernstige bedenkingen had over het gebrek aan helder denken en vooruit plannen dat hij op dat front zag. Het neo-conservatieve doel van de Amerikaanse wereldhegemonie tegen elke prijs, dat tot die invasie (en de planning van nog vele andere) leidde, is sindsdien het algemene Beltway consensusperspectief op het buitenlands beleid van de VS geworden, en het is verantwoordelijk voor de escalaties waar Kissinger nu voor waarschuwt.

  De oorlog in Oekraine verschuift beslissend in het voordeel van Rusland

“Het PNAC-plan voorziet in een strategische confrontatie met China, en een nog grotere permanente militaire aanwezigheid in elke uithoek van de wereld,” schreef Michael Parenti in zijn boek Superpatriotism uit 2004. “Het doel is niet alleen macht omwille van zichzelf, maar macht om de natuurlijke hulpbronnen en markten van de wereld te controleren, macht om de economieën van elke natie in de wereld te privatiseren en te dereguleren, en macht om overal – ook in Noord-Amerika – de zegeningen van een ongebreidelde wereldwijde “vrije markt” over de ruggen van de volkeren te hijsen. Het einddoel is niet alleen de suprematie van het wereldkapitalisme als zodanig te verzekeren, maar ook de suprematie van het Amerikaanse wereldkapitalisme door de opkomst van elke andere potentieel concurrerende supermacht te voorkomen.”

Met het “PNAC-plan” bedoelt Parenti de plannen van de neoconservatieven achter de beruchte denktank Project for the New American Century, waarvan zij de unipolaristische militaristische agenda’s expliciet voorstonden.

Henry Kissinger waarschuwt voor de gevaren van de oorlogszucht van de VS, niet omdat hij verstandiger is geworden, maar omdat de oorlogsmachine van de VS waanzinniger is geworden. Dat wij nu afstevenen op confrontaties die niet rationeel lijken voor iemand die het grootste deel van zijn leven het mechanisme van het Imperium van binnenuit heeft gadegeslagen, zou ons allen moeten verontrusten. Wanneer het gaat om oorlog tussen grote wereldmachten, en vooral om nucleaire oorlog, is het laatste wat je nodig hebt dat een van de betrokken partijen zich grillig en onzinnig gedraagt.

Wij hebben de-escalatie en detente nodig, en wel gisteren. Als je te krijgszuchtig bent voor Henry Kissinger, dan ben je verdomme te oorlogszuchtig.

  Guardian: een van de Amerikaanse kernbommen in Nederland is beschadigd

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor op WO III: Het Westen HEEFT OORLOG NODIG, want het hele financiële systeem stort in elkaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrijsexplosies: Duitse supermarkten bevestigen antidiefstal-apparatuur aan basisvoedingsmiddelen
Volgend artikelWereldregeringen bereiden zich voor op een Extinction Level Event (ELE); CDC krabbelt terug op elke pijler van het COVID theater
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Jammer dat deze man zo oud mag worden. Hij is met zijn woorden en ophitsende taal al jaren verantwoordelijk voor onmenselijk leed in de wereld. Wordt hij nu seniel, deze oude gek? Nee, ik denk dat hij inziet dat Amerika zijn hand overspeeld heeft en de macht en controle gaat verliezen. Hij is gewoon bang. Dat is normaal voor een pestkop. Jarenlang pesten ze mensen zonder weerstand te krijgen maar het kleinste beetje weerbarheid van de onderdrukten maakt ze al bang en laat hun ware aard zien. LAF !

 2. “De hedendaagse oorlogszucht van de VS jaagt Henry Kissinger angst aan”. Logisch. Bloeddoorlopen moerasmonsters zoals hij (en hun aanhangers) zijn hun leven ineens niet meer zeker.

 3. Beste Mensen

  Welke We ?!
  Heelemaaal geen We ?!

  Baiden word zeker bedoeld

  Hij krijgt wel samen met zijn helpers kabinets en Parlemensleden een wapen in de hand gedrukt
  Kunnen die Zelf hun nootjes gaan Doppen
  Stelletje doorgedraaiden
  Ruzie uitlokkers
  Net als Super kleine kinderen

  Wij de heele Wereldse bevolking
  Kunnen en mogen wel met een wapen achter hun gaan staan om erop toe te zien
  Wacht houdende of die Crimineelen daadwerkelijk hun beloftes volbrengen

  Zo nee dan per ongeluk de losse vinger het werk laten verrichten

  Oorlog voeren ….. Hm …

  Dank U

 4. Ik had ook liever Rusland aan onze kant gezien in de komende vernietigingsoorlog tegen China. Dan was het een Aziatische oorlog onder Westerse leiding tegen de PRC geweest.
  Maar het is wat het is, nu krijgen we wereldoorlog drie.

 5. Een nieuw onderzoek toont aan dat de VS sinds de oprichting in 1776 400 MILITAIRE INTERVENTIES (OORLOGEN) heeft uitgevoerd. Volgens de studie vond 50% van die conflicten en ander gebruik van geweld plaats tussen 1950 en 2019 Militair-industrieel complex geldparadijs

 6. Waarom leeft dat oude fossiel nog?! Om in zijn eigen woorden te blijven is er voor ‘nutteloze mee-eters’ geen plaats. Even de covidspuit erin en opgeruimd staat netjes.

  Veeg die oorlogszuchtige yanks van de kaart en neem israël ook meteen mee = 80% wereldvrede. Hoe eerder hoe beter.
  Voor oproerkraaiers is geen plaats in de moderne wereld.

 7. Alle oorlogen zijn bankiers oorlogen.
  Waar denk je dat de kreet–Follow the money-Volg het geldspoor maar– Vandaan komt?
  Ik vond de westerse reactie op het Ukraine drama, maar als een vervelende blaffende hond, die maar bleef door jengelen, maar niets deed.
  En dat voor de machtige N A T O
  Het is een grote show van alle kanten….

 8. Er zullen altijd zware psychopaten zoals Heinz Alfred Kissinger, a Jewish refugee, bestaan. En er zal altijd een enorme kudde eigengerechtigde runderen bestaan. Daar kom je in het mensenbestaan nooit van af. Kissinger kan niet zeggen, gooi maar plat er valt niks meer aan te doen, maar hij kan het wel in zoveel woorden zeggen. Deze narcistische Zio-smeerlap is al jaren onderdeel van de schaduwregering waar Sen. Daniel Inouye al voor waarschuwde. De Ziomafia is al eeuwen bezig met het verkrijgen van wereldmacht. Als deze mentale afwijkingen er niet waren, dan zou het goed te doen zijn op Aarde.

  Deze video was door een andere reaguurder geplaatst op een andere FN. Het gaat over UFO’s door Dr. Steven Greer, maar er staat veel meer in dan aliens en ufo’s. Eye opener!

  https://www.youtube.com/watch?v=n7HXocgnExw at 37:48

 9. Knack schreef gisteren: Vijf leden van het Congres, het Amerikaanse parlement, zijn zondag in Taiwan geland voor een verrassingsbezoek. Eerder deze maand had Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigen, al het land bezocht, met de nodige spanningen met China tot gevolg.
  Volgens het American Institute in Taiwan, de facto de Amerikaanse ambassade in Taipei, gaat het om een tweedaags bezoek in het kader van een rondreis in de grote regio van de Indische en de Stille Oceaan. Op de agenda staan gesprekken over onder meer handel en investeringen.
  WIE ZOEKT ER PROBLEMEN????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in