Guillaume Faye stelt dat de wereldgeschiedenis een strijd om overleving en dominantie is tussen volkeren en beschavingen, waarbij klassenstrijd een ondergeschikte rol speelt aan de scheppende kracht van bepalende krachten.

De kracht van een volk op lange termijn ligt in zijn kiemen, dat wil zeggen in het behoud van zijn biologische identiteit en zijn demografische vernieuwing, maar ook in de gezondheid van zijn zeden en in zijn culturele creativiteit en persoonlijkheid. Op deze twee fundamenten rust een beschaving, schrijft Guillaume Faye.

In tegenstelling tot de heersende opvatting is het niet de economische of militaire macht, noch de sociale constitutie of politieke onafhankelijkheid die in laatste instantie de levensduur van een volk of beschaving bepaalt. Deze elementen zijn uiterst belangrijk, maar maken deel uit van de bovenbouw. De basis van alles is de bioculturele identiteit en de demografische vernieuwing.

Daarom is de huidige situatie in Europa zo tragisch: voor het eerst in tweeduizend jaar dreigt zij letterlijk te verdwijnen. En dat juist op het moment dat zij zich onhandig probeert te verenigen, alsof zij het voorgevoel heeft zich te hergroeperen tegen datgene wat haar bedreigt.

Gecorrumpeerd door het westerse systeem dat zij zelf heeft gecreëerd, wordt Europa van binnenuit aangevreten en van buitenaf aangevreten. Binnenlands: door bourgeois individualisme, de cultus van kortetermijnconsumptie, onvruchtbaarheid, devirilisatie, xenofilie, etnomasochisme en deculturatie. Internationaal: door een bevolkingsvervangende kolonisatie, door de islamitische invasie en door haar strategische en culturele onderwerping aan de handlanger van de islam, de Amerikaanse opponent.

Vandaag, terwijl de nacht op hen neerdaalt, moeten de Europese volkeren zichzelf bewust zien als een volk, want zij hebben minder dan een eeuw om hun kiemen en hun beschaving te redden. De eenentwintigste eeuw zal de beslissende eeuw zijn, met name de eerste decennia ervan. Meer dan ooit krijgt het oude militaire adagium – “overwinnen of sterven!” – zijn relevantie. Als de generatie autochtone Europeanen die tussen 2000 en 2010 20 jaar wordt, niet in actie komt, zal alles verloren zijn – voor altijd – omdat de geest van hen die de grote kathedralen bouwden, definitief zal uitdoven. Oost-Europeanen zullen niet eens in staat zijn hun broeders in het Westen te helpen, want ook zij zijn ziek.

Weerstand op alle niveaus vereist tegen vestigingsprogramma voor miljoenen Afrikanen van de EU

De komende eeuw zal een eeuw van ijzer zijn. Zij zal een archeofuturistische terugkeer brengen van oude vragen, van eeuwige geschillen, na de korte parenthese van de “moderniteit”, die nauwelijks drie eeuwen duurde – een moment in de loop van de geschiedenis. Het komende tijdperk kondigt het titanische en het tragische aan – als een overvolle mensheid, opeengepakt op een zieke planeet, haar beslissende strijd om te overleven aangaat. Einde van een regime en interregnum.

De belangrijkste kwesties voor de toekomst zullen niet gaan over de financiering van start-ups, het vinden van een plaats in het politieke systeem voor vrouwen, of de zorg voor het welzijn van de “homogemeenschap”, maar over het bepalen van de uitkomst van de komende botsing tussen Europa en de islamitische wereld die haar koloniseert: zullen de Europeanen de meerderheid van de Europese bevolking blijven vormen; zullen zij de dramatische achteruitgang van het milieu op aarde kunnen tegenhouden, enz.

In de loop van de komende eeuw zal de hele mensheid, eerst in Europa, daarna wereldwijd, geconfronteerd worden met een samenloop van rampen. Niets zal waarschijnlijk worden opgelost zonder een grote crisis waarin we gedwongen worden te handelen, zodra we met onze rug tegen de muur staan. Het huidige systeem – dit moderne westerse systeem – kan niet worden gered, in tegenstelling tot de illusies van rechts of het optimisme van links. We moeten ons voorbereiden op de naderende chaos en beginnen te denken in termen van post-chaos. Rationaliserende “realisten” hebben mij een revolutionaire, tragische visie verweten. Maar mijn visie is positief. De geschiedenis bewijst dat intellectuele “realisten”, meestal bijziende deskundigen, de wereld door de verkeerde kant van de lens bekijken. Ze hebben me er zelfs van beschuldigd een “apocalyptische romanticus” te zijn. Maar nee, ik ben een realist: ik geloof in het concrete. Nog paradoxaler is dat deze verwijten worden gemaakt door zelfbenoemde “filosofen” die zich voordoen als anti-progressieven, maar zelf zijn gezwicht voor de ergste liberaal-marxistische illusies – door te weigeren zich de mogelijkheid van een catastrofe voor te stellen. Zij zijn als struisvogels die hun overontwikkelde hersenen in het zand begraven – of als de oogloze zeedieren in de riolen van Marianne …. De geschiedenis is geen lange, rustige rivier, maar eerder een reeks watervallen, stroomversnellingen en, geloof het of niet, uitmondingen.

Massamigratie is veel destructiever dan de Tweede Wereldoorlog

Waarom vechten we? Wij vechten niet voor “de zaak van de volkeren”, omdat de identiteit van elk volk zijn eigen zorg is, niet de onze, en omdat de geschiedenis een begraafplaats is van volkeren en beschavingen. Wij strijden alleen voor de zaak van het lot van ons eigen volk. Onze politieke activiteiten – de meest alledaagse culturele of metapolitieke, de meest down-to-earth, de meest nederige activiteiten, zelfs in de formulering van onze praktische programma’s – worden geleid door het gebod van alle Grote Politiek: dat wil zeggen, door de strijd voor het erfgoed van onze voorouders en de toekomst van onze kinderen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

En dan nog steeds jezelf voor de gek houden dat de omvolking een samenzweringstheorie isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische deskundigen over Abrams-tanks voor Kiev en training Oekraïense soldaten
Volgend artikelGroot-Brittannië’s gloednieuwe vliegdekschip wordt gestript nadat defecten het buiten dienst stellen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Dit is een geplande neergang, georkestreerd door een zeer kwaadaardige elite. Het vergt een revolutie om dit tuig voor altijd uit te roeien. Maar ja, wie gaat dat doen?

 2. “Als de generatie autochtone Europeanen die tussen 2000 en 2010 20 jaar wordt, niet in actie komt, zal alles verloren zijn – voor altijd – omdat de geest van hen die de grote kathedralen bouwden, definitief zal uitdoven. Oost-Europeanen zullen niet eens in staat zijn hun broeders in het Westen te helpen, want ook zij zijn ziek”

  Pakkend citaat berust 100% op voorziene realisme, chaos zal ons deel zijn, jongelui van de hierboven aangehaalde stuk tekst, het kon niet treffender verwoord worden in mijn visie, je ziet ze overal met hun glazen heilige GSM-koetjes rommen, meisjes meer dan jongens, bleke gastjes met dunne armpjes, hoge voorhoofden en kleine teruggetrokken kinnenbakken en gezichten vol acne, daar moet men de oorlog mee winnen.

  Het is kut om te zeggen dat Marokkaanse jongens meer lef hebben dan de Nederlandse tegenhangers, je kan natuurlijk wel nagaan wie van de komende chaos gebruik gaan maken, iedereen wordt bestolen, neergeknuppeld of een zwaarstuk vuurwerk de huiskamer ingetieft om als waarschuwing te dienen om bescherminngsgeld op te hoesten, het leger en corrupte politieagenten pakken ook hun deel in de toatale aanstaande chaos.

  https://youtu.be/O4irXQhgMqg

 3. Guillaume Faye,
  Je schetst hier alsof er nog hoop is.
  Helaas.
  De blanke mens kan maar vooral MAG niet meer opstaan.
  Het is ons blanken reeds generaties lang ingegeven, om jezelf waardeloos te vinden.
  Helaas vechten blanken christenen tegen mekaar in Oekranazïe.
  Samen tegen de echte vijand zou een stuk logischer maar vooral te winnen zijn.

 4. Timbre… de hoofdletters MAG in jouw betoog…schitterend…als je de klassieke infanterie-opleiding en vervolg hebt meegemaakt….

  • Geen idee, zou kunnen maar het blijft voor u vooralsnog een veronderstelling.

   Ik zeg heel eerlijk:
   Be careful what you tolorate, you are teaching them how to treat you.

 5. U schrijft :”De geschiedenis bewijst dat intellectuele “realisten”, meestal bijziende deskundigen, de wereld door de verkeerde kant van de lens bekijken.”

  In vergelijking met de woorden ‘desinteresse’, ‘desillusie’ en bijvoorbeeld ‘desinformatie’ ben ik het woord (overheids-)deskundige (n) toch zeker in de afgelopen 3 jaar geheel anders gaan interpreteren dat begrijpt u waarschijnlijk wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in