Dit artikel is meer dan 6 jaar geleden geschreven, en documenteert het bestaan van een Neo-Nazi agenda in Oekraïne, die zowel door onze regeringen als door de media categorisch ontkend wordt.

Ironisch genoeg was het de MSM van Oekraïne, namelijk de Kiev Post, die een zorgvuldig gedocumenteerde studie publiceerde over het Neo-Nazi zomertrainingskamp voor jonge kinderen, schrijft Prof Michel Chossudovsky.

In recente ontwikkelingen wordt het onderstaande artikel, dat omvangrijke misdaden tegen Oekraïense kinderen onthult, gecategoriseerd als pro-Kremlin propaganda.

De meeste Amerikanen weten niet dat de regering van de VS financiële steun, wapens en training verstrekt aan een neonazistische eenheid – die deel uitmaakt van de Nationale Garde van Oekraïne – Het Azov Bataljon (Батальйон Азов). Canada en Groot-Brittannië hebben bevestigd dat zij ook steun verlenen aan de Nationale Garde.

Het Azov Bataljon -dat “officieel” het embleem van de Nazi SS draagt- (links onder) wordt door het Kievse regime omschreven als “een vrijwilligersbataljon voor de territoriale verdediging”. Het is een bataljon van de Nationale Garde dat onder de jurisdictie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken valt, het equivalent van Amerika’s Homeland Security.

Officieel is het Azovbataljon gestationeerd in Berdyank aan de Zee van Azov, en het is door het regime opgericht om de opstand van de oppositie in de regio Donbass te bestrijden. (Oost- en Zuid-Oekraïne).

Militaire opleiding van jonge kinderen om tegen de Russen te vechten

Het door zijn westerse partners gesteunde Azov-bataljon is niet alleen betrokken bij para-militaire operaties in Oost-Oekraïne. Volgens berichten in o.a. de Kyiv Post (mainstream media van Oekraïne) houdt het zich bezig met een zomerkamp militaire training voor jonge kinderen, als onderdeel van zijn bredere trainings- en indoctrinatieprogramma.

Volgens RT:

“Het kamp is opgericht om de kinderen te laten zien dat er ook andere dingen in het leven zijn dan school en mobiele apparaten en om hen “onze liefde te geven,” vertelde Oleksii, een pelotonscommandant in het Azov-bataljon en instructeur in het kamp, aan de Oekraïense zender ICTV. “Men moet sterk zijn; moet moedig zijn om de territoriale integriteit van ons moederland te verdedigen,” voegde hij eraan toe.” (RT verslag)

Bronnen in de westerse media (geciteerd door de Kiev Post) bevestigen dat er kinderen van nog geen zes jaar oud (zie onderstaande beelden) deelnemen aan het Azov Zomerkamp dat in het district Vodytsya buiten Kiev ligt.

De tekst op het spandoek luidt: Iдея B Нації, сила В тобі: grofweg vertaald: Het Idee van de Natie, De Kracht in Jou.

Bovenstaande foto’s bevestigen dat veel van de kinderen in feite jonge kinderen zijn en geen adolescenten.

De Kiev Post – die de westerse media verwijt dat zij een bevooroordeelde berichtgeving hebben – erkent niettemin het duivelse karakter van het militaire trainingsproject:

… dit kamp wordt geleid door het Azov Bataljon, dat opgericht is door de wetgever Andriy Biletsky, de vroegere commandant ervan. Gelegen in de bosrijke omgeving van het district Pushcha Vodytsya in Kiev, spelen de kinderen op dit zomerkamp niet alleen soldaatje – zij krijgen een echte militaire opleiding van soldaten die aan het front gevochten hebben in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

Het kamp, dat de naam Azovets draagt, is het onderwerp geweest van negatieve berichtgeving in de Russische media, op pro-Russische websites en zelfs in het Britse tabloid The Daily Mail.

“Neo-nazi zomerkamp: Oekraïense kinderen leren met AK’s te schieten door leden van het Azov bataljon (FOTO’S),” luidt de kop van het door het Kremlin gecontroleerde RT voor zijn verhaal over het kamp.

“Schokkende foto’s van het neonazistische militaire kamp onthullen dat rekruten van nog maar ZES jaar leren hoe ze met wapens moeten schieten (ook al is er een wapenstilstand),” luidt de kop van het sensatiebeluste en onjuiste artikel van de Daily Mail. (Kiev Post, 29 augustus 2015)

Hoewel het regime in Kiev ontkent dat  Azov een Neo-Nazi eenheid is, dragen de logo’s van zowel het Azov bataljon als het Avovets zomerkamp (afgebeeld op de zomerkamp T-shirts) het symbool van de Nazi SS Wolfsangel met schaduwen van “de Nazi Zwarte Zon” op de achtergrond.

  Prigozjins ongekende meltdown (Video)

Wolfsangel logo op de T-shirts met het divisiesymbool van de SS Reich

Rekrutering van kindsoldaten

Het trainingsprogramma van het zomerkamp vormt de eerste fase van de werving van kindsoldaten dat in strijd is met het internationale recht.

Onveranderlijk impliceert de rekrutering van kindsoldaten een opleidingsprogramma dat jonge kinderen vertrouwd maakt met het gebruik van lichte automatische wapens.

De militaire trainers maken deel uit van de paramilitairen van Azov die naar het Zomerkamp gezonden zijn (zie het nazi-SS insigne op zijn uniform hieronder):

Nazi tatoeage insigne op de arm van Azov trainer
© vk.com/tabir.azovec
© vk.com/tabir.azovec
© vk.com/tabir.azovec
© vk.com/tabir.azovec

Het artikel in de Kiev Post beschrijft in detail de aard van het “Neo-Nazi Zomerkamp”. Wat de berichten bevestigen is dat een entiteit onder de jurisdictie van de Nationale Garde van Oekraïne (gefinancierd door het Oekraïense Ministerie van Binnenlandse Zaken) kleine kinderen opleidt en indoctrineert in de kunst van het oorlogvoeren:

Het Azovets zomerkamp ontvangt kinderen van leden van het Azov Bataljon, maar ook kinderen uit het nabijgelegen district Obolon van Kiev en van verder weg. Het is geopend op 22 juni en biedt een week lang activiteitenprogramma’s voor groepen van 30 tot 40 kinderen. Officieel is het voor kinderen van negen tot 18 jaar, maar er zijn al kinderen vanaf zeven jaar. Een paar van de kinderen hadden er al verscheidene weken achter elkaar aan deelgenomen.

Wat het kamp het meest controversieel maakt, is dat het geleid wordt door Azov-strijders, van wie sommigen bestempeld zijn als extreem-rechtse aanhangers en neonazi’s. Critici zeggen dat het symbool van het bataljon een omgekeerde Wolfsangel is, die schuine maar ongemakkelijke associaties met het nazisme heeft.

In eerdere interviews met Oekraïense media heeft Biletsky gezegd dat de symboliek verkeerd begrepen wordt. De letters “N” en “I” vormen het insigne van Azov, die volgens hem staan voor “nationale idee.”

Biletsky richtte in Oekraïne een neonazi-groep op, de Sociaal-Nationale Assemblee, en er zijn zeker neonazi’s in de gelederen van het bataljon, sommigen met nazi-tatoeages. Sommige media hebben gemeld dat tot 20 procent van de strijders van Azov neonazi’s zijn, hoewel de persvoorlichters van het bataljon altijd proberen te benadrukken dat Azov, als militaire formatie, de ideologie van zijn stichter Biletsky niet deelt, en evenmin een andere ideologie heeft dan vurig patriottisme.

Toen de Kiev Post op 19 augustus het Azovets kamp bezocht, waren de kinderen druk bezig met allerlei activiteiten, waaronder het strippen en in elkaar zetten van AK-47 aanvalsgeweren, schietoefeningen (met luchtdrukpistolen), het afleggen van stormbanen, en het oefenen van gevechtshoudingen en patrouilleren. Zij doen ook mee aan verschillende sporten en spelletjes, doen aan abseilen en klimmen, en oefenen andere meer traditionele scouts- en houtbewerkingsvaardigheden, zoals knopen leggen.

“Ik ben hier nog maar drie dagen, maar ik heb me gerealiseerd dat het geen kamp is waar je alleen maar spelletjes speelt. Wij krijgen hier een militaire training,” vertelde een van de kinderen in het kamp aan de Kiev Post.

Buiten in het bos naast het kamp kreeg een groepje kinderen wat veiligheidsadviezen over wapens van een Azov-trainer.

“Weten jullie wat er zou gebeuren als je je vingers aan de trekker zou houden? Als het een echt pistool was, zou je je kameraden kunnen doden. Dus, doe het niet!” blaft de trainer.

“Ja meneer!” antwoorden de kinderen.

Daarna oefenen de kinderen het medisch evacueren van gewonde soldaten van het slagveld.

De militaristische sfeer in het kamp, met inbegrip van de strenge discipline, heeft sommige van de kinderen duidelijk beïnvloed.

“Ik heb gisteren mijn haar heel kort laten knippen,” zegt een jongen. “Gewoon omdat ik het wil. Ik lijk nu meer op een soldaat.”

Twee oudere kinderen, die zoals veel van de kinderen in het kamp noms de guerre hebben aangenomen (Medic en Physicist) in navolging van de echte soldaten van Oekraïne, zeggen dat ze nu bij het Azov Bataljon willen.

“Ik wil mijn vaderland verdedigen. Er zijn kameraden die mijn idee steunen. Ik denk dat als het nodig is, ik zal vechten,” zei de 17-jarige student natuurkunde tegen de Kyiv Post.

De kinderen in het kamp zijn ingedeeld in vier groepen, afhankelijk van hun leeftijd, waarbij elke groep onder toezicht staat van een trainer en verzorger. De dag van het kamp begint vroeg, om 7 uur stipt, en eindigt om 23 uur. De kinderen slapen in tenten.

De toegang tot de eigen website en ondersteunende websites van Azov werd in september jongstleden voor het publiek afgesloten toen het bataljon in de Nationale Garde van Oekraïne werd opgenomen, maar het kamp heeft een pagina op het Russische sociale netwerk Vkontakte (https://vk.com/tabir.azovec) waar het gepromoot wordt, en waar mensen zich kunnen aanmelden om vrijwilliger te worden, of contact met het kamp kunnen opnemen om hun kinderen erheen te sturen.

“De missie van het kamp: Het vormen van de Oekraïner van een nieuw tijdperk – een patriot, die bereid is actief deel te nemen aan het opbouwen en verdedigen van Oekraïne,” zo luidt de beschrijving van de pagina.

  Europese defensie-industrie niet in staat om Oekraïne wapens te leveren: "Onhaalbaar", zegt Duitse minister

De militair-patriottische liedjes die de kinderen elke dag zingen als onderdeel van het programma van het kamp, schijnen een van de populairdere activiteiten voor de kinderen te zijn. s Avonds laat, zittend rond een laaiend kampvuur, zingen zij hun favorieten – patriottische liederen die teruggaan tot de vroegere onafhankelijkheidsstrijd van Oekraïne in het begin en het midden van de 20e eeuw.

De Kiev Post luisterde naar de woorden van één van de liederen. De tekst ging over Oekraïense soldaten die hun vijanden versloegen.

Vandaag is die vijand Rusland. Een jongen die op een boomstam zit fluistert zachtjes: “Ik wil dat deze oorlog ophoudt en dat wij alle Russen doden.” (Kiev Post, 29 augustus 2015, onderstreping toegevoegd)

( Om het volledige artikel van Kyiv Post staff writer Faina Nakonechnaya te lezen, klik hier )

Militaire hulp van de VS

Dit duivelse streven, dat onschuldige kinderen aanzet tot haat tegen zowel etnische Russen als tegenstanders van het Kievse regime, wordt breed gesteund door Amerikaanse militaire hulp die via het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar de Nationale Garde van Oekraïne gesluisd wordt. Het MIA coördineert de “anti-terrorisme operatie” (ATO) in Donbass.

Hoewel het Amerikaanse Congres amendementen op zijn “Department of Defense Appropriations Act of 2015.” heeft aangenomen om de opleiding van de neonazi’s van het Azov-bataljon tegen te houden, druppelt het geld in de praktijk toch naar beneden.

Bovendien heeft de Californische Nationale Garde, naast de militaire hulp die onder de jurisdictie van het Pentagon valt, een partnerschap gesloten met de Nationale Garde van Oekraïne, waartoe ook het Azov Bataljon behoort:

  Gewapende mannen in gevechtstenue openen vuur op concertzaal in Moskou, zaal in vlammen opgelaaid, doden gemeld

“De missie van het State Partnership Program (SPP) Californië-Oekraïne [onder auspiciën van de Nationale Garde van Californië] is het bevorderen van democratie, vrije markteconomieën en militaire hervormingen, door institutionele banden op lange termijn aan te knopen … Het partnerschap Californië-Oekraïne ondersteunt rechtstreeks zowel de doelstellingen van de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne als die van de commandant, U.S. European Command. … (Office of Defense Cooperation (ODC), hoofd: LTC Tracey D. Rueschhoff)

Scroll naar beneden voor Uitgezochte beelden van de “Vrijheidsstrijders” van het Azov Bataljon

Dit zijn de mensen die Oekraïense kinderen leren omgaan met AK 47’s in het Neo-Nazi zomerkamp. Het is allemaal voor een goed doel: “de bloei van de democratie” in de woorden van de New York Times.

Stelt u zich eens voor wat er zou gebeuren als de Californische Nationale Garde hakenkruis-achtige symbolen op haar uniformen zou dragen.

Nationale Garde van Californië, oktober 2013. Brandbestrijding in Zuid-Californië

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU, NAVO, Al-Qaeda sluiten zich aan bij de oorlog aan de kant van de Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe voorzitster van de Europese Commissie kondigt aan dat de EU zich aansluit bij de oorlog tegen Rusland
Volgend artikelHet Oekraïense regime ontvoert nu vaders voor militaire “dienst”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Het maakt niet veel uit of het nationaal socialisme is of internationaal socialisme (marxisme, leninisme, maoïsme). Het twee zijden van dezelfde munt: socialisme. Sterker nog, kijkend naar het trackrecord van het internationaal socialisme kunnen we met redelijke zekerheid stellen dat die laatste de meeste slachtoffer heeft gemaakt. Maar mensen gaan direct bewegen zodra het woord ‘nazi’ valt of zodra men grof geweld ziet en dat typeert als nazi gedrag. Pavlov gedrag. Wat te denken van BLM en Antifa. Laten we ons dus niet rijk rekenen. Het is allemaal demonisch gebroed.

  • Zouden dit weeskinderen zijn of kinderen van die Azovgroep?
   Geen enkele normale ouder zou zijn kind toch naar zoiets sturen…

 1. Eigenlijk buiten beschouwing gelaten dat te jonge kinderen hier niet thuishoren en de twijfelachtige nazi symboliek lijkt me dit beter dan de mentaliteit waarin onze kinderen in het westen opgroeien dwz. Een mietjes kwekerij, goddeloos, geen eergevoel of vaderlandsliefde kortom geen waarden of normen meer waardoor de depressies en zelfmoorden hier alle records breken.
  Ik verafgood zeker geen oorlog, maar ik roep al 20 jaar dat dit zo niet langer kan en dat we uiteindelijk op een ramp afstevenen.
  Stel u voor dat ons volk, jeugd in deze situatie terechtkomen wat nu niet meer ondenkbaar is, dat zij keihard worden wakker geschud uit hun lethargische leven van egoïsme, de laatste mode, computerspelletjes, restaurantje, jaarlijkse reizen, baby borrels enz….

 2. Ach ja; ieder nazi regime heeft kanonnenvlees nodig.
  Volgende stap: Fok farms; waar staatsgetrouwen een beurt kunnen krijgen van elite afdelingen van het leger….

  Ze zijn daar lekker ome Hitler aan het nadoen; gesteund door figuren als Adolfina Merkel en EU….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in