WEF-leden en bedrijven zijn serieuze discussies begonnen over het invoeren van een wereldwijde koolstofbelasting in afwachting van ‘klimaatnoodsituaties’ en mogelijke ‘groene lockdowns’.

Tijdens een toespraak op het World Economic Forum eerder dit jaar was een panel van wereldleiders en agendabijdragers, samen met zakenmagnaten, het er allemaal over eens dat het tijd is om te beginnen met het plannen van de invoering van een wereldwijde CO2-belasting, ongeacht wat de mensen zeggen of willen, bericht Thecountersignal.

“Er is geen realistische oplossing voor de klimaattransitie zonder een wereldwijd gecoördineerd systeem van koolstofbelastingen,” zei WEF-medewerker en president van Singapore Tharman Shanmugaratnam. “… Ngozi en de [Wereldhandelsorganisatie] coördineren dit met verschillende andere internationale organisaties.”

“Het is nog vroeg. Er is een perceptie dat het onrechtvaardig is, dat het oneerlijk is, dat het zal leiden tot inflatie,” vervolgt Shanmugaratnam. “In feite is het tegendeel waar. Als we dit niet doen, zijn de landen die er uiteindelijk het meest onder zullen lijden de ontwikkelingslanden. Zij zullen het zwaarst getroffen worden door de klimaatverandering.”

Hij concludeerde dat een wereldwijde koolstofbelasting dus de enige “realistische oplossing” is.

En hoewel sommige ministers van Financiën over de hele wereld commentaar leverden op deze verklaring en zeiden dat het politiek niet populair zou zijn om nog een belasting op te leggen aan mensen, waren er maar weinig die het idee ronduit afwezen.

  Hoe koningin Maxima in Davos alle lastige vragen ontwijkt

Bedrijven doen mee met de wereldwijde CO2-heffing

Bedrijven doen ook mee. Bij de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), een door CEO’s geleide organisatie die bestaat uit de grootste bedrijven ter wereld (bijv. P&G, Apple, 3M, BP, Dupont, Google, etc.), plannen bedrijfsleiders al lang klimaatnoodsituaties en voorspellen ze hoe de zogenaamd noodzakelijke groene lockdowns eruit zullen zien.

Volgens een WBCSD-artikel uit 2020: “Bij een ‘klimaatlockdown’ zouden regeringen het gebruik van privévoertuigen beperken, de consumptie van rood vlees verbieden en extreme energiebesparende maatregelen opleggen, terwijl bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken zouden moeten stoppen met boren.”

Hoe lang de mensheid gedwongen zou worden om geen rood vlees te eten en hoe dit onmiddellijk het weer zodanig zou veranderen dat de klimaatlockdown opgeheven zou kunnen worden, is voor iedereen een raadsel.

Ze stellen verder: “Om een dergelijk scenario te voorkomen, moeten we onze economische structuren herzien en het kapitalisme anders aanpakken.” En dat is waar de Wereldwijde Koolstofbelasting om de hoek komt kijken.

Het WEF gaat aan de slag

Het WEF heeft zijn Young Global Leaders ook aan het werk gezet om een Nieuwe Wereldwijde Belastingagenda te implementeren met als doel het dicteren van binnenlands belastingbeleid over de hele wereld.

Als onderdeel van de eerste fase van hun agenda heeft het WEF meer dan 140 landen laten instemmen met de ondertekening van een multilateraal internationaal verdrag met als gemeenschappelijk doel een wereldwijde minimum vennootschapsbelasting op te leggen aan multinationals.

Volgens de overeenkomst zouden multinationals onderworpen worden aan een belastingtarief van 15%, ongeacht het land waarin ze actief zijn. Het verklaarde doel van deze belasting is om te voorkomen dat multinationals profiteren van zogenaamde belastingparadijzen zoals Zwitserland en Ierland – een praktijk waarbij een bedrijf zijn hoofdkantoor heeft in een land met lage belastingen, terwijl het grootste deel van de winst wordt gemaakt in landen zoals de VS.

  WHO beveelt wereldregeringen om "vleesproducten" te verbieden om "de volgende pandemie te voorkomen"

Dat klinkt niet zo slecht, toch? Het zijn tenslotte maar multinationals. Dat wil zeggen, voorlopig zijn het de multinationals.

Tijdens een discussie tussen WEF-leden over de wereldwijde vennootschapsbelasting, op de vraag of dit zou kunnen leiden tot andere internationale belastingen, waren de leden het erover eens dat de volgende stap zou zijn om te werken aan de oprichting van een Wereldwijde Koolstofbelasting.

Werken koolstofbelastingen eigenlijk wel?

Natuurlijk hebben sommige landen al koolstofbelastingen, dus we moeten ergens kijken om te zien hoe succesvol ze zijn.

Canada in het bijzonder is een geweldige casestudy, omdat het een land is met een koolstofbelasting waar mensen echt de druk beginnen te voelen die voortkomt uit de onbetaalbaarheid die de koolstofbelasting heeft veroorzaakt.

De laatste tijd is het een heet hangijzer geworden, dat steeds meer kritiek van het publiek en protesten uitlokt, waarbij sommige ambtenaren worden gevraagd om cijfers te geven over welk netto positief effect de koolstofbelasting precies heeft op het milieu dat het rechtvaardigt om Canadezen nog meer te belasten.

Misschien is het geen verrassing dat geen van hen in staat is geweest om zo’n cijfer te geven.

Toen de minister van Milieu, Guilbeault, werd gevraagd of de koolstofbelasting het weer heeft veranderd of zelfs kan veranderen, gaf hij toe dat er tot minstens 2060 geen veranderingen meetbaar zouden zijn. Met andere woorden, laten we hopen dat het werkt en over 36 jaar terugkomen nadat we de maatschappij volledig hebben geherstructureerd.

En hoewel het het weer niet verandert op een manier die meetbaar is, zorgt het wel voor een crisis in de kosten van levensonderhoud, omdat de gestegen brandstofkosten een sneeuwbaleffect hebben op de prijs van alles dat afhankelijk is van transport (dat wil zeggen, bijna alles). En het is nog maar het begin.

  God behoede ons voor de utopisten

Desalniettemin staan leiders over de hele wereld in de rij om dit mislukte beleid te spiegelen en te intensiveren, in een poging om hun eigen beleid eendrachtig te implementeren, met de dreiging van ‘groene lockdowns’ boven het hoofd.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU verklaart dat burgers die het digitale ID van Bill Gates weigeren, worden uitgesloten van de samenlevingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-baas: Rusland ‘instrumentaliseert’ migranten om Europa te destabiliseren
Volgend artikelNAVO ‘één stap verwijderd’ van het sturen van troepen naar Oekraïne – Orban
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Co2 belasting, maakt ALLES belastbaar… echt ALLES.

  Nul co2 = nul leven.

  Mensen gaan ergens op een punt komen dat ze ineens beseffen wat dit allemaal inhoudt. De mensheid moet dood en alles wat wij hebben gebouwd moet kapot. En dan Build Back Better. Het is wachten tot de paniek uitbreekt omdat mensen doorkrijgen wat het echte plan is. Totale vernietiging, massale zelfmoord als in een sekte. We leven een globalistische doodscultus, een werelwijde Jonestown.

 2. De ALLERGROOTSTE vervuilers en veroorzakers van CO2 zijn het leger, de luchtvaart en scheepvaart. En alledrie worden deze mega polluters buiten de convenanten gehouden!

  Dit gebeurd stelselmating, opzettelijk en met voorbedachte rade voor hun corporate fascist-vriendjes van de genocide industrie die mensheid op ALLE MOGELIJKE manieren proberen te ‘euthanaseren’…

  En die kunnen van deze sataneonazio-globalisten hun ongoddelijke gang gaan terwijl zij de schaapjes leegtrekken.

  • CO2 is geen vervuiling, je trapt zelf nu in het narratief. CO2 is een schoon, onschuldig, niet giftig gas dat essentieel is voor plantengroei. Ze noemen het niet voor niets the gas of life.

   • @Gerard…

    Zie Simon… co2 is de zuurstof voor planten en bomen. Mensen met diesels zouden korting moeten krijgen en mensen met elektrische auto’s horen fors bij te betalen. De wereld staat op alle fronten op zn kop.

    Als ze je gaan fucken met co2… onthoudt… hoe meer co2, hoe meer zuurtstof voor planten en bomen. Laat ze lekker kapotvallen, alles is omgekeerd waar. Onthoudt dat, dat maakt gesprekken met idioten een stuk makkelijker.

 3. Allemaal gebaseerd op een leugen:

  De ‘greenhouse theory’ waar het allemaal op gebasseerd is, is namelijk volstrekte onzin.

  Broeikasgassen bestaan helemaal niet. Allemaal fantasie en onzin.

 4. 100% off topic: de waarderingscijfers voor ons ongekozen staatshoofd bilderbergbilly zijn in vergelijking met vorig jaar weer gedaald naar 53% (vorig jaar 55%), 52% heeft nog waardering voor de monarchie (was 54%) & het percentage republikeinen is met 37% gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar.

   • Sinds het eerste decennium van deze eeuw is de steun voor de monarchie aan het dalen. Trix wilde in februari 2000 per se gaan skiën in Oostenrijk waar de omstreden FPÖ-politicus Jörg Haider een regering leidde.
    De vliegvakantie in oktober 2000 naar het buitenhuis van de neporanjes in Griekenland was een blamage eerste klas en voor de bühne excuses maken heeft de zaak slechts verergerd.
    In de groep jongeren t/m 35 jaar draagt nog slechts een kleine minderheid de monarchie een warm hart toe en dit is de meeste monarchieën in Europa het geval.
    In Denemarken en Noorwegen steunt nog altijd ruim 70% de monarchie, hoewel het aanstaande huwelijk van de dochter van de Noorse koning met een omstreden sjamaan de steun aan de sinds 1905 bestaande monarchie beslist geen goed doet.

 5. Ooit vond ik de Amish maar rare mensen. Alle vooruitgang die we hebben gerealiseerd willen ze niet. Geen auto’s, geen smart phones, geen tv, geen moderne medicijnen, geen deelname aan het onderwijssysteem, niets en nog veel meer.

  Inmiddels weet ik wel beter. Die lui hebben het goed voor elkaar. Het maakt niet uit (op nucleaire oorlog na) wat er gebeurt, hun gemeenschap rolt wel door. Ze lezen een goed boek, gaan bij buren op bezoek, helpen elkaar en veel meer. Oh en geen schuld.

  Wat we de donkere middeleeuwen noemen, na de val van het Romeinse rijk, was eigenlijk een bevrijding van de gewone mens. Ze mochten niets houden van wat ze produceerden en moesten alles afstaan aan de elite en voor die zelfde elite sterven als dat nodig was.

  Het duurde even voordat de gewone mensen dat zat waren en toen vonden ze de deal die de ”barbaren” aanhingen wel heel veel beter. Wat je produceert mag je houden en mee doen wat je wil binnen geaccepteerde sociale normen van de lokale gemeenschap waar je je bij aan wil sluiten. Ja, je moet wel bereid zijn wat van de technologische hoogstandjes van de Romeinen op te geven.

  Dat resulteerde uiteindelijk in de ineenstorting van Rome. We worden verteld dat dat vreselijk was. Ja, dat was ook vreselijk….. Voor de elite. De gewone mens had heel veel vrijheid in de zogenaamde donkere periode en kon houden wat het produceerde. Belasting was niet meer dan 10% en vaak minder. Kan je je dat voorstellen.

  De huidige trend in het collectieve westen lijkt meer en meer richting Amish te gaan. Dit systeem is onhoudbaar in het westen. Ik ben voor een nieuwe ”donkere middeleeuwen” periode. Ja, geen aarbeien in januari, geen smart phone (niet dat ik het heb) en wie weet zelfs geen centrale verwarming en nog veel meer niet. So be it. Ik ben dit beu.

  Groeten,
  Hugo

 6. Zolang klas schwaab zijn rotte kop niet laat zien a public dan is die voor mij dood. Weer een nutteloze co2 gebruiker minder.

 7. Ik heb al enkele malen gelezen, dat in NL bedrijven met 100+ medewerkers vanaf 1 juli a.s. moeten bijhouden wat voor auto en hoeveel kms hun medewerkers rijden voor hun huis-werk verkeer, meer precies: wat hun CO2 uitstoot is.
  Weet iemand wat hiervan de status is? Ik werk bij zo’n bedrijf maar heb nog nix vernomen.
  Ben niet van plan hier medewerking aan te verlenen!

  • Jouw werkgever is dat “verplicht”, jij niet. Hij kan gaan noteren wat hij wil maar jij en ik doen NIKS.
   De WBEAA is op dezelfde wijze in het verleden niet gelukt.

  • Ik heb ook nog niks gehoord, maar dat zal wel komen. Het bedrijf waar ik werk is super woke, om te kotsen gewoon. Ik ben benieuwd wat ze allemaal van me willen weten, maar ik vul gewoon iets totaal anders in, expres, om het systeem te saboteren. Ik twijfel tussen een enorme benzineslurpende supercar of juist de meest zuinige electro auto, wat is het meest slimme in deze?

 8. Het is een filosofisch vraagstuk. De Amish leven in onze ogen ‘terug in de tijd’. Wij, de niet-Amish, zijn ‘vooruitgegaan’. Wat dat ook moge betekenen. Als je naar het doel van ons menselijk bestaan kijkt, dan zou je kunnen kiezen: (1) we moeten er elke generatie “beter” op worden of (2) we moeten gewoon “bestaan” en niet hunkeren naar meer, meer, meer, net als een dier. Dan dient de vraag zich aan bij (1): wat is “beter”? meer geld, minder werken, lui kunnen ‘genieten’? Ik denk dat we kunnen concluderen dat dat niet is gelukt. Telkens weer verzandt de mensheid in destructie en oorlogen. Het “beter” is blijkbaar niet het materialisme. Wat is het dan wel? De vraag bij (2) is dan: waarom hebben wij zoveel hersenen, dat wij beseffen dat wij doodgaan en allerlei dingen kunnen doen die dieren niet kunnen? Waar dienen die hersenen dan voor?
  De geschiedenis heeft geleerd dat wij (A) het niet voor elkaar krijgen om het voor onszelf steeds beter te maken zonder dat daar een einde aan komt en (B) wij te slim zijn om ons als dier te gedragen. Misschien…. heel misschien…. komt de mensheid niet van deze planeet, want de mensheid is te slim en te egocentrisch om zich op deze planeet staande te kunnen houden. De mensheid hoort hier blijkbaar niet thuis. Simpelweg geredeneerd: als Darwin gelijk had, waarom, in hemelsnaam, hebben wij als mensheid zoveel hersenen gekregen? Voor welk doel? Blijkbaar niet om in harmonie samen te leven. De grootste vijand van de mens is de mens zelf.

 9. Dat klopt VoorheenNoo T
  Een vriendin van me werkt in de zorgsector, zij heeft een auto van de zaak gekregen.. enige optie was volledig elektrisch, blackbox erin, gps, WiFi, you name it.. over het contract weet ik niet veel, maar dat ze alleen elektrisch kon kiezen met alle opties zegt genoeg! Gedraag je je niet.. klik, succes verder met je rijdende magnetron

  • Weigeren, offers maken om te weigeren, weigeren volhouden, staken, boycotten… en vooral elkaar helpen. Samen zijn we sterk. Er is nu nog geen echte noodzaak, zodra dat ontstaat moet je eens opletten hoe snel de miljoenen wakkeren en half wakkeren ineens in hun kracht komen. De vijand is van het soort dat opgeeft als ze breken, ze denken dat wij ook zo zijn… maar wij zijn niet zo. Wij kunnen ons moeilijk in hun verplaatsen omdat wij niet zoals hen zijn en dat werkt omgekeerd precies zo.

   Weigeren salvar… weigeren tot je alles kwijt bent en zelfs je leven op het spel staat. Niet vechten, niet boos worden… de mensheid zit in een psychose, we lopen rond in een open inrichting. Verdedig jezelf, maar ga niet strijden… weiger gewoon alles wat ze gaan pushen.

   In WO2 verloren soldaten ledematen, in WO3 moeten we alle comfort en luxe gaan opofferen. Rusland doet precies voor hoe je de satanisten verslaat… je linie houden en ze allemaal op je af laten komen en één voor één alles weigeren (in Oekraïne is het doden, bij ons dood je de vijand door te weigeren hem/haar/het macht over jou te geven.

   Zolang wij hun spel meespelen houden ze alle macht. Weigeren, staken, boycotten… offers maken EN SAMENWERKEN om dat vol te kunnen houden. Als wij ons als de Amish gaan gedragen hebben we NIKS nodig. En misschien is dat wel een goede… we moeten Amish worden en alle technologie loslaten. Back to basics tot de satanisten zijn gearresteerd.

 10. Het zal wel heeeeeeeeel dom zijn .Maar ik weet wat CO2 is maar KOOLSTOF wat is dat nu weer .Ja ik ben dom dat begrijp ik ,maar e is vast wel iemand die het mij kan uitleggen ,Alvast veel denk

 11. WEF World Elites Fascists.
  EU Elitaire Unie!
  NL Nazi Liefhebbers.

  Waar zijn die klootzakken die zich de Anti Facistsche Actie noemen!
  Wachten ze op hun opdracht van hen Führers?!

  Fuck the World Elites Fascists!
  Het gevaar komt van hun volgelingen, die zo achterlijk zijn dat ze het voldoende vinden dat hun meesters ze als Anti Fascisten bestempelen en als dank de fascistische meesters dienen.

  WEF bestaat uit loosers, die zichzelf iets van waarde denken te geven, door een figuur van in de tachtig te dienen!
  Je hebt Oma-Sex.
  Je hebt Opa_Sex.
  Je hebt zielige figuren die het daarvan moeten hebben.
  Mark Rutte, Sigrid Kaag, Frans Timmermans, Rob Jetten, Jesse Klaver.
  Zielige figuren waarom alleen maar hard om gelachen kan worden!
  Mark Rutte: Opa-sex; Oma-sex, Nee joh,. Weetnie sex; het nieuwe normaal.
  Herr Hugo; “het is als het eten van een frikandel”!

 12. Het vonnis van het Europees Hof voor de Mensenrechten veroordeelde op vraag van de “klimaatoma’s” Zwitserland letterlijk tot het invoeren van het koolstofbudget. Dat is een precedent voor alle landen van de E.E.R. die onder dat hof vallen.
  Met een koolstofbelasting alleen wordt koolstof enkel duurder en de uitstoot blijft gelijk. Daarm komt het koolstofbudget er bovenop.

 13. Het vonnis van het Europees Hof voor de Mensenrechten veroordeelde op vraag van de “klimaatoma’s” Zwitserland letterlijk tot het invoeren van het koolstofbudget. Dat is een precedent voor alle landen van de E.E.R. die onder dat hof vallen.
  Met een koolstofbelasting alleen wordt koolstof enkel duurder en de uitstoot blijft gelijk. Daarom komt het koolstofbudget er bovenop.

 14. Koolstofbelasting is ook bedacht door de WHO om Bedrijven te belasten en zelfs kapot te maken!
  Er is helemaal geen sprake van Koolstof-problemen!
  Weg met deze Leugens van de hoogste plank!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in