Burgers eisten dat de strijdkrachten van Oekraïne (AFU) pantservoertuigen terugtrokken uit residentiële bebouwingen in Severodonetsk: "Onze kelders zitten vol met kinderen!". Aangeleverde foto

De EU heeft indirect de oorlog verklaard aan de Russische Federatie in Oekraïne, nadat Josep Borrell, Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, verklaarde: “Er is weer een taboe opgeheven, het taboe dat de EU geen wapens levert in tijd van oorlog. Ja, dat doen wij wel. Deze oorlog vereist onze deelname…” schrijft Freewestmedia.com.

De Europese Unie heeft zich in de oorlog aan de zijde van de Oekraïense nazi’s geschaard. De EU gaat nu gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne, waarmee zij een rode lijn overschrijdt. Ook Kosovo heeft gisteren de VS om een permanente militaire basis gevraagd en om lidmaatschap van de NAVO verzocht.

De EU zal openlijk wapens leveren aan Oekraïne, ook het vroeger “neutrale” Zweden.

Denemarken zal Oekraïne 2.700 hand-held anti-tank granaatwerpers en onderdelen voor Stinger MANPADS sturen. De autoriteiten van het land zullen zich ook niet inlaten met degenen die naar Oekraïne willen reizen om aan de vijandelijkheden deel te nemen.

Eerder kondigde Londen de steun aan van de Britse “vrijwilligers”, en in Kiev begon men met de vorming van een Vreemdelingenlegioen, waarin ook ISIS-strijders uit Syrië zullen worden opgenomen.

Syrische pro-oppositie activisten hebben verontrustende feiten onthuld over een in Oekraïne woonachtige Syriër die gezworen heeft tegen de Russische strijdkrachten te zullen vechten. Tariq al-Jasim, verscheen op 26 februari in een video waarin hij de vorming aankondigde van een gewapende groep om de Russische strijdkrachten te bestrijden.

Volgens een gerenommeerde Syrische pro-oppositie nieuwszender op Telegram is de oudere broer van al-Jasim, Sa’ad, een veiligheidscommandant in het aan Al Qaida gelieerde Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), dat de noordwestelijke Syrische regio Groot-Idlib controleert. Hij is de neef van een hooggeplaatste radicale islamist.

  "Het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven": Genocide is het ware doel van Amerikaanse investeringen in Oekraïne (Video)

Volgens het Abchazische Netwerk Nieuwsagentschap bereidt al-Jasim zich momenteel voor om militanten uit Syrië naar Oekraïne te sluizen, en zo’n 200 militanten hebben zich reeds aangemeld. Naar verluidt verzamelen zij zich in het door Turkije bezette Noord-Syrische gebied Afrin.

De al-Qaeda-operateur Tariq al-Jasim te midden van zijn gewapende mannen, zoals te zien is in een video die hij op 26 februari 2022 heeft vrijgegeven. Screenshot van Telegram

In Wit-Rusland zijn onderhandelingen begonnen tussen de delegaties van Rusland en Oekraïne. De uitkomst ervan is nog onbekend.

Intussen gaan de gevechten in de Oekraïense stad Charkov door, met verliezen aan beide kanten, zowel in manschappen als in materieel. De strijdkrachten van Oekraïne zijn door woedende inwoners gefilmd terwijl zij militair materieel verborgen hielden in stedelijke gebieden. Maar er is nog weinig specifieke informatie over Charkov. Volgens wat bewoners zeggen, wordt er nog steeds zwaar gevochten in de stad. De werkelijke situatie en de controlezones in Charkov zijn in dit stadium onbekend.

In Kiev rukten de RF strijdkrachten op in de omgeving van Gostomel en Bucha. Bucha werd volledig ingenomen, maar een van de colonnes liep in een hinderlaag, er waren verliezen aan mensen en materieel. Tegen de avond was de stad in handen van de oprukkende Russische strijdkrachten.

De aanval op Irpen kon door de strijdkrachten van Oekraïne worden afgeslagen, met verliezen aan beide kanten. De aanval op Kiev werd niet ondernomen. Er werd, zoals voorheen, rond Kiev gevochten om het te omsingelen. De voorzitter van de OVSE, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Rau, heeft opgeroepen tot een staakt-het-vuren om de inwoners van Kiev te kunnen evacueren.

Kupyansk werd volledig ingenomen, waarbij de plaatselijke autoriteiten de Russische soldaten bijstonden tegen gewapende plunderaars.

  VS: Geen hulp met gas en olie voor Europa

Het LPR-leger rukte op naar Severodonetsk. Ook daar hebben de strijdkrachten van Oekraïne militair materieel in woonblokken verborgen, ondanks de protesten van de burgers. In het noorden van de LPR is een offensief aan de gang.

In de DPR hebben de separatistische troepen grote successen geboekt en Mariupol is zo goed als omsingeld, terwijl de gevechten in de naaste omgeving doorgaan. Russische troepen rukken op van Berdyansk naar Mangush. Ten noorden van Mariupol heeft het DPR-leger Volnovakha bereikt en in de loop van de dag omsingeld. De autoweg Mariupol-Volnovakha werd afgesneden.

Dappere Oekraïense lokale bewoner die een mijn uit de weg ruimt voor de Russische opmars. Screenshot van Telegram

Het leger van de DPR toonde zich bekwaam na het doorbreken van de gelaagde verdediging, die al meer dan 7 jaar opgebouwd was. Enkele dappere plaatselijke bewoners werden gefilmd terwijl ze de Russische troepen te hulp schoten.

In Zaporozhye zijn de Russische strijdkrachten gisteren Tokmak gepasseerd en naderen Zaporozhye vanuit het zuiden en zuidoosten. Ten zuiden van Zaporozhye zijn verschillende woongebieden ingenomen, op weg naar het noordoosten. Een van de doelen van de groepering is toegang tot de achterste communicatie van de AFU-groepering in de Donbass. De strijdkrachten van Oekraïne concentreren hun troepen in de buurt van Zaporozhye en Dnepropetrovsk.

De Franse media Le Salon Beige heeft de verliezen voor Oekraïne in kaart gebracht:

– het noorden van de regio Luhansk, met uitzondering van Lisichansk/Severodonetsk
– bijna het hele zuiden van de Donetsk-regio, behalve de brandhaarden in Volnovakha en Mariupol
– de regio Sumy
– de noordelijke helft van de regio Kiev, vóór de agglomeratie van Kiev
– de noordelijke helft van de regio Tsjernihiv
– de helft van de regio Charkiv en de helft van Charkov zelf
– de zuidelijke helft van de regio Zaporozhye
– de regio Kherson

  Waarom heeft Rusland dit niet eerder gedaan?

Vliegtuigen van het type Boeing E-3 Sentry (AWACS) en Boeing E-8C zijn gesignaleerd terwijl ze rondcirkelden aan de westelijke grenzen van Oekraïne in het luchtruim van Polen en Roemenië. Deze vliegtuigen zijn geschikt voor verkenning. Samen met een krachtige constellatie van Amerikaanse verkenningssatellieten in een baan om de aarde, is het hoofdkwartier van de strijdkrachten van Oekraïne een black-out van operationele inlichtingen bespaard gebleven.

Hoewel het Russische Ministerie van Defensie dagelijks bericht over radarstations die vernietigd zijn, is het een feit dat de staatsgrensdienst van Oekraïne nog steeds bericht over de bewegingen van de Russische luchtvaart.

De Oekraïense leiding heeft intussen de vrijlating van misdadigers uit gevangenissen bevolen en heeft aan hen wapens uitgedeeld. Ook de levering van wapens uit de NAVO-landen is begonnen.

Dit besluit heeft de betrekkingen tussen de Russische Federatie en het Westen bijna tot een bevriezing gebracht. Gisteravond heeft de EU een pakket nieuwe sancties aangekondigd met een gedeeltelijke afsluiting van de Russische banken van SWIFT, het blokkeren van het luchtverkeer met en via de EU, het sluiten van de uitzendingen van RT en Spoetnik en een verbod op transacties met de Centrale Bank van de Russische Federatie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelSancties tegen Rusland: Europa heeft het Russisch gas meer nodig dan Rusland het geld
Volgend artikelEU-functionaris: “Wij kunnen de Russische centrale bankreserves niet blokkeren”, zij hebben ze “in het afgelopen jaar verplaatst”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. In alle oorlogen waarbij blanken betrokken zijn, beschuldigen tegenwoordig alle partijen elkaar ervan ‘nazi’ te zijn.
  “Het zijn de Russische nazi’s tegen de Oekraïense nazi’s en de Oekraïense nazi’s worden gesteund door de Amerikaanse linkse nazi’s en de EU-nazi’s, met uitzondering van rechtse nazi’s die van Poetin houden omdat hij een nazi is.”

  • Goed gezien Sleipnir. Nazi of communist, het zijn beiden kwaden op dezelfde schaal van dezelfde ‘maker’.

   Mensen lullen maar wat. Ik word er kotsmisselijk van.

 2. Oekraine wordt neergezet als slachtoffer; Putin als dader.
  Totale onzin.

  oekraine–en de nato-wilde niet onderhandelen; zij wilden oorlog.

  Zie wie er achter Oekraine staat: tuig van de richel: de corrupte NATO, de NWO, Al Quada, EU.
  ———————–
  Je kan dat zoodje wapens geven, maar het bezit daarvan maakt je nog geen soldaat of strateeg….

  Van de Oekraine komen alleen vrouwen; uit MO alleen mannen; daar ligt een kans voor een kontakt bureau…..

 3. Die lui wapens geven leid enkel tot meer bloedvergieten.
  Het was van begin of aan een verloren strijd tegen een veel machtiger Rusland.
  De Russen hebben zich nog aardig koest gehouden om schade aan bevolking en infra te beperken.
  Als ze willen, is het met 1 dag een maanlandschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in