European People's Party / Wikimedia (CC BY 2.0 AKTE)

Het globalistische leiderschap in Brussel “moet weg” en “verdient geen tweede kans,” verklaarde premier Orbán vrijdag bij de lancering van een campagne in het Europees Parlement in Boedapest.

“Er is verandering nodig in Brussel!” verkondigde premier Victor Orbán via de Magyar Nemzet: “We moeten Brussel bezetten, hun bureaucraten aan de kant schuiven en het heft in eigen handen nemen. Als we dat niet doen, zal niet alleen Europa, maar ook wij, Hongaren, een zware prijs betalen voor de incompetentie en hulpeloosheid van de leiders in Brussel,” schrijft Kurz Zindulka.

Vrijdag vertelde de Hongaarse premier – momenteel de langstzittende nationale leider in de EU – aan leden van zijn populistische rechtse Fidesz-partij dat hun campagneslogan voor de verkiezingen van juni “Geen migratie, geen gender, geen oorlog!” zal zijn. Hij noemde de verkiezingen er een van grote contrasten, met name op het gebied van massamigratie, genderideologie en misschien wel het belangrijkst op het gebied van oorlog en vrede.

“In Brussel hebben we vandaag een pro-oorlog meerderheid. Europa is in een pro-oorlog stemming en de politiek wordt gedomineerd door de logica van oorlog. Ik zie overal oorlogsvoorbereidingen, bij iedereen. De secretaris-generaal van de NAVO wil een NAVO-missie opzetten in Oekraïne en de Europese leiders zijn al in de oorlog verwikkeld. Ik praat met ze, ik hoor ze; ze zien dit als hun eigen oorlog, en ze vechten hem als hun eigen oorlog,” zei Orbán.

De populistische leider, die consequent heeft aangedrongen op vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou en ervoor heeft gepleit dat Europa geen langdurige financiële verplichtingen aangaat voor de oorlog in Oekraïne, voegde eraan toe dat hij gelooft dat de “situatie niet verbetert,” ondanks al het geld en de wapens die Westerse mogendheden naar het conflict sturen.

  Allemaal slechts "samenzweringstheorieën"? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

Orbán waarschuwde dat het conflict “één stap verwijderd is van het sturen van troepen naar Oekraïne door het Westen” en vervolgde: “Het is een oorlogsdraaikolk die Europa de afgrond in kan sleuren. Brussel speelt met vuur.

“We willen geen oorlog en we willen niet dat Hongarije weer het speeltje wordt van grote mogendheden. Daarom moeten we ons sterk maken voor vrede… Hongarije zal aan geen van beide kanten deelnemen aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne,” verklaarde hij.

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, waarbij kiezers in alle 27 EU-lidstaten tussen 6 en 9 juni naar de stembus gaan, zullen populistische partijen waarschijnlijk grote winsten boeken door een groeiende anti-massamigratie houding, woede over de haperende economie en pro-boeren sentiment in de strijd tegen de groene agenda van globalistische elites.

Volgens projecties van de denktank van de European Council on Foreign Relations (ECFR) zullen populistische partijen naar verwachting zegevieren in ten minste negen EU-landen, waaronder Orbán’s Hongarije, evenals in Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen en Slowakije.

Orbán’s Fidesz partij, opgericht in 1988 als oppositie tegen de toenmalige marxistisch-leninistische regering, zal naar verwachting 12 van de 21 Hongaarse zetels in het Europees Parlement winnen. Op dit moment is Fidesz de grootste partij in de Non-Inscrits groep van niet-aangesloten partijen in het in Straatsburg gevestigde parlement nadat ze in 2021 brak met de neoliberale Europese Volkspartij van EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Onder andere de voormalige Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft gelobbyd om Orbáns partij lid te maken van de ECR-groep van Europese Conservatieven en Hervormers in het parlement. Als Orbáns partij lid wordt van de groep en als de ECR zich aansluit bij de populistisch-nationalistische Identiteit en Democratie (ID) groep, is het mogelijk dat een populistisch-conservatieve coalitie de grootste kracht wordt in het Europees Parlement na de komende verkiezingen.

  Drie jaar gevangenisstraf voor het verbranden van de EU-vlag

In zijn toespraak op vrijdag wees Orbán niet alleen op zijn grote meningsverschillen met het leiderschap in Brussel over de oorlog in Oekraïne, maar ook op andere gebieden waarop de globalistische agenda heeft gefaald: “Brussel zit in de problemen. Grote problemen. Het leiderschap heeft gefaald. De economie van Europa gaat achteruit. De groene transitie is een ramp. Oekraïens graan ruïneert Europese boeren. Migranten stromen de grenzen over. De misdaad stijgt en het geweld neemt toe. Ze willen kinderen heropvoeden en in de handen van genderactivisten geven.”

Hongarije, onder leiding van Orbán, heeft lange tijd op gespannen voet gestaan met Brussel. De EU heeft Boedapest geld onthouden vanwege vermeende schendingen van de “rechtsstaat”, zoals het feit dat Hongarije weigert om grote groepen illegale migranten op te nemen en beperkingen oplegt aan het promoten van de LGBT-ideologie op kindertelevisie en in scholen.

Terwijl Orbán er vaak van wordt beschuldigd antidemocratisch te zijn, noemde de Hongaarse leider de recente pogingen van een extreem-linkse burgemeester in Brussel om de conferentie van het Nationaal Conservatisme (NatCon) – die Orbán deze week bijwoonde – te sluiten als voorbeeld van het groeiende autoritarisme binnen de EU.

“Iedereen kan zien dat Europa vandaag balanceert op de grens tussen onderdrukking en vrijheid, en ik denk dat deze verkiezingen zullen beslissen welke kant het opgaat,” zei hij.

Tot slot van zijn toespraak zei de heer Orbán: “We moeten vechten, we moeten de vrede en veiligheid van het Hongaarse volk verdedigen, we moeten onze economische verworvenheden verdedigen, we moeten onze gezinnen en vooral onze kinderen verdedigen, zodat zelfs Brussel begrijpt: geen migratie, geen gender, geen oorlog! Dit is ons verkiezingsmanifest. Hup Hongarije, hup Hongaren!”

  Pfizergate: Ursula von der Leyen's duistere Covid-vaccin deals bewijzen dat ze overal mee weg kan komen

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVogelgriep, censuur en 100 dagen vaccins: 7 voorspellingen voor de volgende pandemie
Volgend artikelIsraëlische moorden en publieke kritiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Het is lang geleden dat we zongen Hup Holland hup en hand in hand kameraden.
  Waar is die eendracht/saamhorigheid gebleven?
  Alles door de globalisten bewust kapot gemaakt.
  Orban heeft gelijk, maar helaas is het narsisme te sterk.
  Zonder tweedracht is het vechten tegen overmacht waarin we de verliezers zijn.

 2. Blij dat ik volgende week voorgoed verhuis naar Hongarije,Weg van de granaatgooiers,messentrekkers, koppensnellers en ander import crapuul naar mijn land gehaald om electorale redenen nu de eigen bevolking de EU maffiosi uitkotst

  • Ik hoop voor ons allemaal dat Hongarije stand houdt en een symbool voor de rest van Europa blijft.
   Ik ben voorstander van Orbans verkiezingsmanifest. Hup Hongarije, hup Hongaren! En bovenal Hup wij allemaal”

  • Proficiat vriend, er zitten tenslotte al vrij veel Belgen in Hongarije, waaronder ook vele gepersonaliseerden…🌟👍👍✊

  • Mijn kinderen wonen ook in het buitenland door heel dat gezeik. Ze hebben beiden goed gestudeerd , verschillende diploma’s op zak op hoog niveau. Zijn kleine zelfstandige , doen groot werk en verdienen bakken met geld. Tja… en zulke hoogvliegers en ondernemende jongemannen jagen ze hier Nederland uit. Ik was geschrokken van de aantallen goed opgeleiden jonge mensen die de afgelopen 3 jaar naar buitenland zijn vertrokken. Door kutrutte de landverader.

 3. Die man ( Orban) komt voor mij in aanmerking voor minstens een medaille!
  Een standbeeld zou ook niet misplaatst staan.
  Als alle neuzen binnen de Europese Unie in dezelfde richting wezen, als de neus van Orban, dan zou ik heel wat geruster zijn met het oog op onze toekomst.
  Ik vind het ook heel goed dat Orban Rutte niet wil hebben als grote baas van dat hersenloze stelletje.
  Nieuwe verkiezingen in heel Europa is mijn voorstel, om te beginnen in Nederland, want een regering die het samen nergens over eens kan worden, hoort zeker niet te regeren.

  • daar zeg je zowaar wat de v v d en de n s c zijn een maatje te klein voor Wilders daarom zeg ik op nieuw naar de stembus laat Geert de boel maar klappen want deze twee partijen zijn het niet waard om mee te regeren krapuul hebben we hier al veels te veel .

   • BBB is óók volledig door de mand gevallen.
    Daarom is er nog maar één over die mijn stem verdient:
    FvD
    Ik hoop dat de NCTV / BVD etc. dit lezen.
    Have your fun boys !!!

  • Alleen een revolutie zal wat kunnen veranderen, ze kunnen niet alleen liegen over spuitjes en klimaat, opkomst en uitslag van verkiezingen worden ook bij elkaar gelogen.

  • In groete ijnen ben ik het met je eens. Orban is geen meeloper. Maar ik heb een Hongaarse kennis die niet te spreken is over Orban. Hij zegt dat de man corrupt is. Daar kan ik niet over oordelen.

 4. Hebben wij écht “verkiezingen” nodig om onze vrijheid te verdedigen ?

  Is onze hoop écht op het europese schijn-parlement gericht ?

  Ik bepaal ZELF wel wat ik belangrijk vind en naar wie ik evtentueel luister.

  De ongekozen parasieten onder aanvoering van krengetje Ursula gaan mijn leven niet bepalen.

  Orban heeft het bij het rechte eind.

  • Als de verkiezingen mislukken, hebben wij ook niets meer aan Orban, maar als wij wel winnen, dan hebben wij Orban nodig, zijn ideeën zijn eigenlijk hetzelfde van hetgene wij zelf willen. Stemmen is juist nu erg belangrijker dan te denken dat Orban aan de verkeerde kant zou staan.
   Als je echt verandering wil, moet je juist gaan stemmen, en neem een foto van je stembiljet, je weet wel waarom.

 5. In de vs hebben deze week enkele parlementsleden in het huis van afgevaardigden een amendement ingediend betreffende de financiering van de oorlog : ieder parlementslid, die voor de financiering van oorlog stemt zou moeten verplicht worden om naar het front gestuurd te worden. Dergelijke wetgeving zou men in de eu via een bindend referendum moeten voorleggen. Het zou dan zeer snel gedaan zijn met al die oorlogen van de noord -atlantische -terreur -organisatie, en massale productie van vluchtelingen.

  • Ja zo lekker ouderwets,
   Voorop boven op een paard,
   Roepend volg mij……!!!!!!
   Zonde van het paard hoor ik U zeggen, oké in een Cabriolet is voor mij ook goed.
   “MAAR WEL VOOROP”
   Lachen.!

 6. Dictatuur Brussel heeft Hongarije al onder druk gezet tegen Rusland, anders geen geld en nu doet Brussel dat weer. Ik zou ook zeggen fuck off genoeg is genoeg wij zijn niet jullie slaven.

 7. Wat ik vreemd vind is dat ik als nederlander enkel kan stemmen op een nederlandse partij bij de eu verkiezingen, ik wil graag stemmen op een andere partij binnen europa maar niet in nl, deze mogelijkheid is er niet, vraag je je ook af waarom dat is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in