Een Roemeense migrant die zichzelf “zigeuner” noemt, nam een tienermeisje mee naar Zweden en hield haar gevangen als slavin in een leeg lokaal bij de haven. De man verkrachtte en martelde het meisje met mes, kabel en plastic fles. Volgens het politieonderzoek werkt de man als pooier in Göteborg en had het plan moeten zijn om het meisje als prostituee te verkopen.

De 37-jarige Roemeense burger, Moldavisch Ceortan, verklaart dat hij sinds 2014 in Zweden woont. Volgens de Zweedse bevolkingsregister is Ceortan in december 2018 in Zweden geregistreerd en heeft hij sindsdien een verblijfsvergunning gekregen.

Slechts enkele maanden later, in september 2019, zou Ceortan een 18-jarige Roemeense naar Zweden brengen. Het tienermeisje dat in Roemenië woont, kwam via Facebook in contact met Ceortan en werd erin geluisd te geloven dat haar in Gotenborg een goed leven met werk wachtte, schrijft het Zweedse nieuwsportaal Samhällsnytt.

Verbleef in een gestolen caravan

Maar in plaats daarvan sloot Ceortan haar op in een gestolen caravan die de politie later in beslag zou nemen. Daarna woonden de twee in een personenwagen in de stad. Ceortan brak later in een leeg lokaal op Frihamnen 18 in, waar hij verbleef met familieleden die druk bezig waren met bedelen en prostitutie in de stad.

Ceortan zegt zelf dat hij zowel in de bouw als in de visserij werkt, maar vermeldt geen specifieke informatie over waar hij werkt – hij krijgt contant betaald, beweert hij. Bekenden verklaren in een politierapport dat Ceortan zich bezighoudt met statiegeldflessen verzamelen.

Het tienermeisje werd naar het lokaal gebracht en vastgehouden in een gehandicaptentoilet terwijl ze gedwongen werd huishoudelijke taken te verrichten in het lokaal en seksueel werd uitgebuit.

  Immigrant verkrachtte 10-jarig Zweeds meisje honderden keren - wordt niet uitgewezen wegens een "sterke band met Zweden"

De gevangenschap werd op 10 december vorig jaar onthuld toen een bewoner in de buurt getuige was van hoe een man schreeuwde en een vrouw sloeg op het haventerrein. Het incident werd gemeld aan de politie en een patrouille kwam ter plaatse.

De politiepatrouille zag dat de deur van het lokaal kapot was en kon vaststellen dat er verschillende mensen binnen woonden. Ze kwamen in contact met het tienermeisje dat meerdere verwondingen had opgelopen. Onder andere een open wond aan de bovenkant van het hoofd, één aan de linker romp en één aan de linker wang. Verder waren er ook open wonden op de linker dij en rechterarm.

Verkrachting met Fanta fles

Het meisje had ook wonden tussen de anus en de schede. Ze getuigt van hoe Ceortan met een 1,5 liter grote Fanta fles haar vagina is binnengedrongen.

Ze stelt dat Ceortan haar met een schroevendraaier dreigde te vermoorden als ze niet binnen tien seconden de hele fles in haar vagina stak. Het incident werd onderbroken omdat Ceortan’s vader niet wil dat het tienermeisje thuis werd vermoord. Op de dop van de fles werd later bloed van het meisje gevonden.

Gemarteld in gevangenschap

In het politieonderzoek is te lezen dat het tienermeisje voortdurend met gebalde vuisten werd geslagen. Ceortan heeft haar lichaam gemarteld met een mes en een schroevendraaier. Hij gebruikte ook een elektrische kabel om haar te slaan. Hij dwong haar ook voedsel te eten van de vloer dat hij op de grond gooide.

Verdedigt zichzelf als “zigeuner”

  Zweedse school is gestopt met het corrigeren van leerlingen als ze fouten maken - wil niet "de vreugde bederven"

Tijdens het politieverhoor krijgt Ceortan de vraag dat wat hij het tienermeisje heeft aangedaan, misschien wel ernstiger is dan hij zelf denkt. Dan verdedigt hij zichzelf dat het misschien wel zo is geweest toen hij “haar vastgreep, haar schudde en haar een beetje sloeg”. Hij zegt ook dat “wij zigeuners misschien wat lelijke woorden hebben gebruikt”.

Gerapporteerd als pooier in Gotenborg

Ceortan

Ceortan heeft het tienermeisje herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat ze de keuze heeft tussen prostitueren of sterven. Hij zou haar verteld hebben dat hij een aantal Roemeense meisjes in Zweden heeft die hij seksueel verkoopt.

Dit is een verklaring die verder wordt versterkt in het onderzoek waarbij de politie zegt Ceortan te hebben gecontroleerd in een straat die bekend staat om zijn prostitutie.

Interpol: Veroordeelde overvaller

Het blijkt dat rechercheurs in Zweden contact hebben opgenomen met Interpol in de Roemeense hoofdstad Boekarest. In een e-mail schrijven collega’s dat Ceortan al eerder bij de politie bekend is geweest voor onder andere beroving en diefstal.

Veroordeling van de districtsrechtbank

Eind maart heeft de districtsrechtbank van Gotenborg een uitspraak gedaan tegen Ceortan. Hij wordt veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting, mensenhandel, onwettige bedreigingen, mishandeling en kwetsen.

Hij moet het meisje ook een schadevergoeding van 27.000 euro betalen. Bovendien zal hij na het uitzitten van zijn straf uit Zweden worden uitgewezen en mag hij niet meer terugkeren. Ceortan ontkent het misdrijf en heeft tegen de veroordeling beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof.

Het volledige vonnis kan worden gedownload en gelezen op de volgende link: Göteborgs TR B 18568-19 Dom 2020-03-26

  Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand
Vorig artikelTrump stopt de immigratie naar de Verenigde Staten
Volgend artikelOostenrijkse regering ziet af van haar loon – Kurz is hoopvol voor de toekomst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Very sad.
    But looks to me that the article is also trying knock immigration … by making the case that immigrants are generally bad and they do horrible things.

    • Absoluut. Het zijn de politiekers welke bewust, en een bepaalde agenda volgend of uit komplete domheid deze situaties mogelijk gemaakt hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in