Anita Pettersson, een 55-jarige Zweedse vrouw uit Borlänge, is door het Falu ziekenhuis zorg geweigerd en is door Corona gekweld gestorven. Haar dochter Alexandra heeft haar doodsstrijd opgenomen en wil dat het schokkende videobewijs wordt verspreid onder het publiek, schrijft het nieuwsportaal Samhällsnytt.

Anita Pettersson werd eind maart in het Falu ziekenhuis opgenomen met bevestigde Coronabesmetting. Maar ondanks het feit dat haar toestand geleidelijk aan verslechterde, werd haar zowel zuurstof als intensive care-afdeling ontzegd – ondanks het feit dat er lege intensive care-plaatsen in het ziekenhuis waren, volgens haar dochter.

Uiteindelijk werden de familieleden binnengelaten om “afscheid te nemen”, omdat de gezondheidsdienst had beoordeeld dat Anita niet lang meer zou leven. Dat was het moment waarop de dochter de schokkende video opnam. De video laat zien hoe de vrouw moeite heeft om lucht te krijgen. Er zitten ook blauwe plekken op haar handen, die vaak voorkomen bij ernstig zieke mensen van Covid-19 als gevolg van bloedstolsels. Hoewel de dokter morfine had voorgeschreven om de doodsstrijd te verlichten, weigerde het personeel deze te gebruiken. Het enige wat Anita kreeg, was volgens haar dochter die zelf als verpleegster werkt, een kalmerend middel.

Dokter Jon Tallinger, die in verschillende berichten op Facebook de behoefte aan zuurstof voor Covid-patiënten heeft opgemerkt, heeft de video met verschillende commentaren gepubliceerd. Hij noemt de behandeling die Anita van de gezondheidsdienst heeft gekregen “mishandeling en marteling”.

Alexandra is zeer kritisch over de zorg die haar moeder heeft gekregen. Ze vertelt Samhällsnytt telefonisch:

Ik dacht dat ze het helemaal mis hadden. Moeder trok het zuurstofmasker na een tijdje op omdat het druk uitoefenden en wilde de huid een tijdje te laten rusten. Daarna trok ze het masker weer naar beneden. Ze [zorgpersoneel] interpreteerden dit als geen zuurstof willen. Ze zeiden me: “Ze voelt zich ongemakkelijk en maakt zich zorgen over het masker”. Maar dat is niet waar, want het is duidelijk hoe ze worstelt om lucht te krijgen.

Waarom wil je dat de informatie over wat er met je moeder is gebeurd, het publiek bereikt?

Ik wil dat mensen zien hoe verschrikkelijk het virus is en dat ze de kennis aan anderen verspreiden wat er gebeurt als je geen zuurstof krijgt en wat er achter gesloten deuren gebeurt.

De dochter vroeg het personeel om Anita te verhuizen naar een intensive care unit, maar ook dit werd geweigerd. Medewerkers in de gezondheidszorg waren van mening dat de vrouw geen baat zou hebben bij intensieve zorg. Later kwam ze erachter dat het ziekenhuis op dat moment leegstaande intensive care-units had, schrijft Samhällsnytt.

VS-staten met de hoogste vaccinatie- en mondkapjescijfers hebben het zwaarst te lijden onder nieuwe gevallen van ziekenhuisopname

Onderstaande video is een unieke getuigenis van wat er in de gezondheidszorg achter gesloten deuren gebeurt, volgens Alexandra, omdat er zelden familieleden worden binnengelaten. Deze keer werd een uitzondering gemaakt omdat Anita op een quarantaineafdeling lag met een aparte ingang. De video is hieronder te zien:

Video inmiddels verwijderd, maar hier de backup:

Europees Parlement wil een einde maken aan “desinformatie en haatpropaganda over het Coronavirus”

6 REACTIES

  1. Deze video bewijst geen reedt. Wat doen al blauwe plekken op haar arm? Word je van het virus ook nog wat huiselijk geweld toegebracht? Conclusie is emotioneel maar ondoordacht.

    • Misschien moet je jezelf eens even goed inlezen wat het virus doet, hoe het zich gedraagt, wat het virus veroorzaakt. Misschien moet je vooral leren lezen. Er word duidelijk uitleg gegeven in het artikel waar de blauwe vlekken vandaan komen.

  2. of er is iets bij haar ingespoten en is ze daar door vermoord of is zij een actrice die toneel speelt dit is on getwijfeld dat anders denkende de mond te snoeren.de tekst zeg genoeg mensen vecht voor je vrijheid en je leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here