Jonge Zweden over schooltijd: “Moeilijk om altijd in de minderheid te zijn”

2

Hoe is het echt om op te groeien als een autochtone Zweed vandaag de dag, als je een beetje buiten Stockholm woont en dus niet naar school gaat in het homogene stadscentrum van de stad?

Tot nu toe waren de media niet geïnteresseerd in deze kwestie, maar nu heeft het dagblad Stockholm Direkt verschillende interviews over het onderwerp gehouden met jonge Zweden uit Upplands Väsby, schrijft het nieuwsorgaan Fria Tider.

In een van de interviews beschrijft een groep vrouwelijke negendejaars leerlingen op de school van Norrviken in Sollentuna hoe de Zweden op hun voormalige school in Väsby ervoor kozen zich aan te passen met verschillende van stereotiepe migrantencultuur uitingen om zich in te passen, en hoe ze ook het voorkomen van immigranten uit de derdewereldlanden begonnen te imiteren met hetzelfde doel.

“Er waren mensen met volledig Zweedse ouders die hun haar zwart verfden, gettotaal gebruikten en zich net als zij kleedden om in te passen”, zegt een van de meisjes tegen Stockholm Direkt.

In een ander interview, getiteld ‘Cultuurshock in de School: Moeilijk om altijd in de minderheid te zijn’, vertellen de 18-jarige Johan en zijn zus, beiden uit Upplands Väsby, hoe moeilijk de tijd was op de door immigranten gedomineerde middelbare school.

Johan vertelt Stockholm Direct hoe immigranten hem bespotten en uitscholden “Hahaha, Zweedse lul! Verdomde nerd!”, zodra hij interesse toonde in de studies of iets wetenschappelijks googelde.

“Het was allemaal tegen een, alleen omdat ik Zweeds was”, zegt hij in het interview.

Ook Johan’s zus Lovisa, die nu een muziekstudie volgt op de Viktor Rydberg Hogeschool in Östermalm, beleefde de middelbare schooltijd op dezelfde manier. Zelfs vandaag de dag krijgt ze een knoop in haar buik als ze in de stad een stel ‘buitenwijk-meisjes’ ontmoet. Volgens haar leken de migranten in haar klas van mening te zijn dat de blanke middenklasse Zweden onderdrukt moesten worden om het “racisme” in de samenleving te wreken.

  Vrouwelijke pedofiel wordt beschuldigd van grove verkrachting van haar twee zoontjes van twee en vier jaar

Maar volgens de immigranten die ook verklaringen afleggen in de interviews, gaat het erom dat de Zweden de verwachtingen van de immigranten niet waarmaken.

“Als buitenlander verwacht je op een bepaalde manier gezien te worden wanneer je door de stad loopt”, legt een jonge immigrant voor Stockholm Direkt uit.

“Wij zijn bang” – na langdurige mishandeling op school schrijven Zweedse kinderen brief aan het schoolhoofd

Vorig artikelHoe is dat gebeurd?
Volgend artikelHongarije: Meer dan 10.000 vluchtelingen en migranten zijn sinds het begin van het jaar aan de grens tegengehouden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Dat is toch precies hetzelfde zoals sommige Nederlandse scholieren zich gedragen.
    Luister alleen maar hoe ze onderling met mekaar praten.
    Als je het niet zou zien, denk je dat je met Marokkanen te maken heb die nauwelijks Nederlands kunnen praten omdat ze dat thuis niet geleerd hebben.
    Sommige doen alles om er bij te horen.
    Een normaal gesprek voeren kunnen ze niet meer.

  2. @BertG. Klopt! Was mijn ook al opgevallen hoe onverstaanbaar en irritant sommige blanke lulletjes Nederlands praten. Alles wordt vanwege angst voor agressieve Marokkaantjes overgenomen om er inderdaad bij te horen zodat ze “veilig” zijn, 1 van hun zijn. Triest gewoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in