Dankzij de strenge maatregelen sluit de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz niet uit dat het land binnenkort zijn toerisme kan hervatten, met enige beperkingen.

Foto: Sebastian Kurz © Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres / Wikimedia (CC BY 2.0)

De Oostenrijkse regering zal nu een maand lang afzien van haar nettoloon, uit solidariteit met al diegenen die tijdens de Coronapandemie hun baan zijn kwijtgeraakt, aldus Smålandsposten.

Het land was een van de eerste in Europa die strenge beperkingen oplegde in verband met de infectie, waaronder mondbescherming voor iedereen die buiten zijn huis verblijft.

Het land stelt zich nu al weer open en kanselier Sebastian Kurz is hoopvol voor de toekomst.

In een interview met CNN zegt hij dat er geen toename van de Corona is geweest nadat de beperkingen werden versoepeld. Integendeel, de gevallen lijken verder te dalen, volgens Kurz.

Oostenrijk heeft kleine winkels geopend, op 1 mei worden alle andere winkels geopend en half mei zijn er plannen om restaurants en andere te openen. Er is voor twee weken gekozen om ervoor te zorgen dat de infectie niet opnieuw toeneemt.

Een cruciale maatregel is volgens Sebastian Kurz het uitvoeren van massale tests, bijvoorbeeld door personeel dat in hotels werkt. Ook de sociale afstand en de mondbescherming blijven verplicht voor de bevolking. Het gaat om een nieuwe normale toestand, zegt hij.

Iedereen die besmet is, moet onmiddellijk worden geïsoleerd.

Op dit moment werkt Oostenrijk aan een zo groot mogelijke uitbreiding van de testcapaciteit.

Sebastian Kurz sluit niet uit dat het land zijn toerisme kan hervatten voordat er een vaccin tegen COVID-19 is.

“Als de situatie in de ons omringende landen zoals Duitsland onder controle is, denk ik dat u net als voorheen vrij kunt reizen. Ik denk dat toerisme mogelijk is, maar natuurlijk met beperkingen. Je mag bijvoorbeeld alleen met een bepaald aantal mensen tegelijk en op sociale afstand doorbrengen in restaurants. Een ander belangrijk ding, zoals we weten uit Aziatische landen die er buitengewoon goed in zijn, is om snel mensen die geïnfecteerd raken te isoleren. Hierdoor kan het cijfer laag blijven”, zegt hij tegen CNN.

“We moeten zoveel mogelijk vrijheid hebben, met zoveel beperkingen als noodzakelijk is”.

In Oostenrijk zijn 470 mensen aan Corona gestorven.

  Studies in het meest gevaccineerde land Israël tonen aan dat het vaccin 40 keer meer mensen doodde dan de Covid zelf en 260 keer meer bij jongeren
Vorig artikelMigrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta fles
Volgend artikelZie hoe de luchtvaart in Europa is afgenomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in