© Michelangelo (Public Domain)

Ze zeggen dat om het gezellig te houden en op een verjaardagsfeest niet in ruzie te verzanden je niet moet beginnen over politiek of over godsdienst. En laat ik nu op dit feest toch eens wat overhoop halen betreft godsdienst. Ik ga het hebben over religie en geloven. Let wel, het is mijn persoonlijke visie. Neem er gerust aanstoot aan, ook al is dat niet mijn opzet. Je gelooft wat je wil geloven, schrijft gastauteur Niccos.

Mijn doel is voor mijzelf eens gestructureerd op te schrijven hoe ik tegen geloven aankijk. Wellicht biedt het interessante openingen voor anderen. Mijn waarheid hoeft zeker niet jouw waarheid te zijn. Dat brengt mij op een eerste thema, namelijk tolerantie. Ik ben tolerant naar mensen met een andere mening, maar regelmatig zijn mensen niet tolerant naar mij vanwege mijn mening.

Mijn ervaring is dat mensen naarmate ze meer geloven minder tolerant zijn. Dit zie ik trouwens ook in de wetenschap, wat mijns inziens óók een geloof is. Wetenschap zit vol met aannames en we weten meer niet dan wel. Voor mij is de enige objectieve wetenschap de wiskunde. De rest is hooguit een tijdelijke waarheid waar veel mensen dus onhandig aan vast kunnen houden.

Een belangrijke eigenschap van de mens in wording is nieuwsgierigheid. Kinderen kunnen zich verwonderen en willen dan ontdekken. Alles is eens nieuw en kan worden geabsorbeerd. Naarmate we volwassen worden neemt onze openheid af, alsof er minder nieuwe zaken bij kunnen laat staan oude zaken kunnen veranderen. Het is voor de evolutie van de mens van belang om open te blijven staan.

Punt is dat we zo weinig zeker weten. Nou ja, we denken vaak dat we iets wel zeker weten. Dat is ook goed, als we er maar niet te krampachtig aan vasthouden. Iedereen komt er als het goed is meerdere keren in het leven achter dat de waarheid toch anders is dan zo lang gedacht. Waarom dan niet open blijven staan voor andere meningen om daarmee de mogelijkheid van evolutie open te houden.

Taal is maar een taal en zeer beperkt. Mijn woorden kunnen een allergie triggeren. Een taalfout kan al afwijzing oproepen. De uitnodiging is niet direct iets te vinden, maar erover te mijmeren. Ons onbewuste is zoveel intelligenter dan ons bewuste. Ons voelen is zoveel doortastender dan ons denken. Ons lichaam is zoveel wijzer dan onze hersenen.

Ik ben niet gelovig opgevoed en ben mijn hele leven al behoorlijk eigenwijs. Mijn ouders waren naar eigen zeggen wel katholiek, maar deden er niets aan. Ze waren neutraal en dus ook niet anti. Ik daarentegen was altijd wel anti, ik geloofde niet in God en had in zekere zin een hekel aan godsdienst en religie. Ik heb sowieso altijd moeite gehad met autoriteit of het nu school of werk was.

Wel heb ik altijd een spirituele inslag gehad. Er is meer tussen hemel en aarde zeg maar. Als kind ‘zag ik dingen’, maar dat verdween in de ‘doe maar normaal’ grote mensen wereld. Pas in de mid-life kwam het terug, zoals bij zoveel mensen deze levensfase aanleiding is om eens even stil te staan bij wie je in wezen bent. Pas na mijn vijftigste kon ik mijn overtuiging dat God niet bestaat loslaten.

  Open Brief aan de President van de Russische Federatie

Waarbij ik maar meteen aangeef dat ik waarschijnlijk heel anders in God geloof dan de meeste gelovigen. Ik heb daar al iets over geschreven in mijn artikel ‘De Spirituele Weg’. Ik geloof in zowel de evolutie als in God in de zin van de bron van alle leven in dit universum. Ik geloof in een eenheidsbewustzijn dat bepalend is voor alle materie in dit universum. De universele wet komt voort uit het bewustzijn van God.

Weten doe ik het niet en weten doe ik het wel. Wat ik zelf heb ervaren komt mij voor als weten, maar daarmee is het nog niet waar dus weet ik het niet. Een medium dat met overledenen contact heeft zal menen dat die ervaring waar is en denken te weten wat echt is. Ik ben van mening dat de vorm zich aansluit bij dat betreffende medium, omdat het door zijn of haar filter moet kunnen gaan.

De essentie is dat God de inzichten doorgeeft op een wijze die voor dat medium geschikt is. Die vorm is slechts een vorm en vooral waar voor dat medium. Het gaat om de boodschap die gegeven wordt, nooit om de vorm. Tarotkaarten, een glazen bol, maar evengoed een Bijbelverhaal zijn slechts middelen om inzichten over te brengen. We hechten ons teveel aan de vorm, de middelen.

Belangrijk is ons te richten op de bron zelf en je rechtstreeks aan te laten raken door God. Vroeger had ik deze zin nooit uit mijn strot gekregen, maar nu voelt het vrij om niet precies te weten wat God is. Vergeet niet te mijmeren, want in de mijmering kan God dicht bij je komen. Er zijn mensen die hier echt niet tegen kunnen, maar als ze eenmaal voelen in plaats van denken verandert ook hun wereld voorgoed.

Met verbazing heb ik altijd gekeken naar de verschillende godsdiensten en al die verschillende stromingen binnen godsdiensten. Allerlei stromingen begonnen door mensen die dachten het beter te weten dan hun voorgangers. Godsdiensten die ‘met de tijd meegaan’, ook zo vreemd. Alsof de universele wet kan wijzigen als gevolg van de evolutie van de mens.

Al die godsdiensten zijn begonnen door mensen. Eigenlijk altijd door volgelingen van profeten. Ik geloof in het bestaan van de levens van Boeddha, Jezus en Mohammed. Dat zij werkelijk contact hadden met God als bron van alle leven. Dat ze als medium ook behept waren met een eigen filter, omdat ze mens waren. Dat hun volgelingen hun profetie gebruikten als middel voor houvast, voor de onbewuste mens: ‘macht’.

  Niccos: LHBTIQ+ Hou toch op!

Alle ware profeten gaven aan dat de mens zelf verbinding moest maken met God. Zij gingen niet tussen God en de mens in staan. Deze profeten hadden boodschappen voor de mensheid, in die tijd, voor die fase van de evolutie. En tegelijk die universele wet die altijd geldig zal blijven, de basis waarop alle godsdiensten zijn gebouwd. Die basis is voor mij waar, de machtsbolwerken erop zijn nep.

Hét boek dat mij anders naar God heeft leren kijken is ‘Het Evangelie van Thomas, het weten van een ongelovige.’ geschreven door Bram Moerland. Het is gratis online te vinden en ik kan het iedereen aanraden. De vertaling van en met toelichting op de gevonden oorspronkelijke brontekst van de gnosis geeft een heel andere boodschap dan die van het traditionele christendom.

De islam is voor mijn gevoel gebouwd op twee fases in Mohammeds leven. Een eerste fase die puur was en een tweede fase waar het leven littekens heeft achtergelaten die doorklinken in de profetie. Zoals ik het op mijn manier interpreteer, zo interpreteren alle imams het ook op een eigen wijze. Alleen Allah kan zijn waarheid spreken en daarvoor moet je rechtstreeks met Hem praten.

Onder al die bouwwerken van religies ligt een enorme liefde klaar voor ieder mens die dat wil omarmen. Helaas zijn het juist de religies die de mensen afhouden van die rechtstreeks aanraking door God. Alles wat je voorzegt, is doctrine. Kun je een kind vertellen wat evenwicht is of moet je dat het kind zelf laten ervaren? Alles wat je erover vertelt zal een filter zijn voor de ervaring.

Mijn schrijven maakt zich er ook schuldig aan, ik weet het. Het beïnvloeden is ook niet te voorkomen. In de ontmoeting tussen mensen kunnen we van elkaar leren maar evengoed verzanden in het modderige pad van de ander. Mijn vader zei altijd ‘Je moet je best doen.’ en nu zit dat nog steeds in mijn systeem. Het heeft iets goed en tegelijk iets onhandigs. Het is de vraag in welke mate het van mij zelf is.

Valt er nu te praten en wezenlijk van gedachte te wisselen met gelovigen die diep in een religie zitten. Kun je een open gesprek voeren met iemand die overtuigd is van een platte Aarde of het bestaan van virussen? Ik denk dat virussen bestaan, maar weten doe ik het niet. Ik kan alleen afgaan op wat ik denk te weten en of wat anderen aangeven logisch klinkt of niet.

Mijn idee is dat alles op microniveau een bolletje is en dat daarom op macroniveau ook alles een bolletje zal zijn. Ik geloof dus niet in een platte Aarde. Maar bewijzen kan ik het niet. Wanneer iemand daarin wil geloven, dat moet ‘ie dat maar doen. Als ik het mijne maar mag geloven. Als ik maar geen last heb van wat anderen geloven en mij willen opdringen. Corona bijvoorbeeld.

  We gaan de reaguurders fileren

En dat is het breekpunt. De vrijheid om jezelf te kunnen zijn en te geloven in wat je zelf wil. Al die mensen die macht via instituties gebruiken om te kunnen heersen over anderen houden de evolutie tegen. Of ze nu leider zijn of volgeling, ze zijn allemaal even erg. Het vervelende is dat zoveel volgelingen dat helemaal niet door hebben. Ze denken te strijden voor ‘de goede zaak’.

Wanneer toch eens ieder mens zou toegeven het te weten en tegelijk het niet te weten, dan zouden we enorme stappen samen kunnen maken op weg naar God. Ik kreeg destijds de ingeving ‘We komen niet van God, maar we worden door Hem aangetrokken.’ Het was toen een logica, maar nu begrijp ik er niets meer van. Het is als een droom. En eigenlijk vind ik het nu heerlijk om ‘niet te weten’.

En of het nu over religie gaat of over wetenschap, over de Anunnaki of over reptielen, over een platte Aarde of over de Big Bang, over Corona of over cholesterol, over Neocons of over economie, het is allemaal hetzelfde liedje. Niets van dat al zit in ons, het speelt zich af in de illusie van ons denken. We hebben er mee te maken, maar we zijn het niet.

Keppeltjes, hoofddoekjes, yogamatjes, kruisjes, walvissenvlees enzovoort, het zijn afleidingen van waar het leven werkelijk om draait. Verzinsels om niet moeite te hoeven doen in zelfverwezenlijking. Theorieën om zaken buiten ons te kunnen leggen en anderen de schuld te kunnen geven. Bouwwerken om in te kunnen verdwalen. Terwijl we ons alleen maar hoeven over te geven.

Onvoorwaardelijke overgave aan het leven, zonder angst voor de dood en dus ook zonder angst voor dat leven. In vrijheid door niet te weten, maar wel in openheid door te verwonderen en te blijven ontdekken. Niets vastzetten, want alles is slechts tijdelijk en zal veranderen. De enige constante is de universele wet, de voorgeprogrammeerde creatie van materie uit bewustzijn, God.

Wat ik heb geschreven is niet van belang, het gaat om het mijmeren naar jouw eigen tijdelijke waarheid. Leren loslaten. Durven verwonderen. Pure overgave aan het leven. Niet weten en toch bewust worden. Kijk uit voor grote constructies in het denken, want die kunnen het uitzicht flink belemmeren. Voelen. Alert zijn op het herkennen van de aanraking. De liefde willen omarmen.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Het is tijdens onze donkerste momenten dat we ons moeten concentreren om het licht te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWanneer een elektrisch voertuig een aanrijding krijgt, zelfs bij een klein ongeval, vernietigen verzekeringsmaatschappijen de hele auto omdat de batterij moet worden weggegooid
Volgend artikelSteeds meer landen gaan het arrestatiebevel tegen Poetin negeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

122 REACTIES

 1. Op welke wijze grijpt God in, denk je, voordat onze mensenwereld door de onmensen over klif worden gejaagd?

  Hoe zouden de Hemelse hierarchien dat doen?
  En is dat nu op dit moment zichtbaar voor ons.?
  Heeft God zijn helpers naar de aarde gezonden
  om te voorkomen dat onze aarde in bezit komt van de rovers en stropers waaruit onze regeringen bestaan.
  Voorkomen dat onze blauwe planeet vervalt ad handel in grondstoffen.
  We naderen de climax! Gaat het Licht winnen?
  Wat denk je.
  Geen enkele lezer hier kan stoppen van wat er
  plaatsvindt op onze aarde.
  Ik wil het goede denken en doen .
  Zeker, zonder de Geestelijk\ Kosmische wereld en de mens zou er geen aarde zijn.
  Want zij is voor, door, en van de mens.
  En wij zullen haaf behouden.
  Dus draag vrede uit, en draag vrede in je hart.
  Wil het goede. Doe het goede.
  De duisternis kan hier niet tegenop.

  • ‘Op welke wijze grijpt God in, denk je, voordat onze mensenwereld door de onmensen over klif worden gejaagd?’

   God grijpt in op het moment dat ons ego sterft aan de complexiteit en chaos in de wereld. Het ego verlangt naar van alles en nog wat. Op het moment dat het ego in stukken kapotvalt omdat de economie instort, worden alle verlangens in 1 klap onbelangrijk. Zolang het goed gaat wenst en verlangt iedereen zich scheel. Het ego consumeert eindeloos.
   Op het moment dat WIJ volledig in het nauw worden gedreven, zullen alleen nog verlangen naar LIEFDE/God. Op dat moment komt God via ons terug inde mensheid.

   We zitten in een vliegtuig te ruziën over van alles en nog wat en we eisen van alles en iedereen zeurt en zeikt… want onze ego’s willen allemaal wat anders. Zodra er een motor ontploft en we gaam crashen, wil iedereen ineens allemaal hetzelfde… overleven!!!

   Wij staan op het punt dat alle motoren van ons vliegtuig in 1x ontploffen. De ruziënde egoïsten zullen dan, na korte chaos, allemaal gaan bidden dat God ons redt.

   De apocalypse van het ego is aanstaande. Daarna zal God in ons terugkeren en de mensheid bijstaan in een wederopstanding. Er komt een crash en niet iedereen zal dat overleven, maar God komt terug zodra WIJ wakker worden dat we elkaar keihard nodig hebben.

   Dat is mijn bescheiden visie.

 2. Een afwachtende houding aannemen zal God geen vreugde geven. Jezus wierp ook alle handel van de farizeers omver omdat zijn Vader’s huis bezoedeld werd. Deze criminele wereld stopt pas als wij het doen stoppen….helaas is gebleken dat vreedzaam protest en argumenten niet werken dus zal er zinvol geweld gebruikt moeten worden.

  • Op het moment zijn we allemaal van God los. We zijn egoïsten en we willen allemaal wat anders. Zodra we allemaal wakker schrikken uit het ego, zullen we allemaal hetzelfde willen/verlangen… LIEFDE. Op dat moment wordt de mensheid één en zijn we niet te houden en lopen ze het kwaad zonder geweld plat. We zullen simpel gaan redeneren en het kwaad verliest zijn macht zonder complexiteit. Mensen haken af en het kwaad zal zijn slaven verliezen zodra iedereen alleen nog liefde wil. We zijn nu verdeeld, het trauma dat er aankomt zal ons terugbrengen naar de basis en in de basis wil iedereen hetzelfde… liefde. Hoe meer duisternis, hoe groter het verlangen naar licht.

    • En U?
     Es, Ich en Über-ich?
     Voordat U een ander de maat neemt, heeft Carl Jung al gerommeld met Uw kennis over het ego. Geheel in het cultureel-marxistische stramien van Malthus, Freud én Marcuse (de Frankfurter Schule). Dat is het post-modernistische trauma waar de mensheid nu óók nog mee moet worstelen…zucht…
     Naar mijn bescheiden mening hebt U de video zelf niet begrepen.
     Nog een mooie avond.

  • Levi Dowling (1844 – 1911) publiceerde in 1908 ‘Het Aquarisch Evangelie van Jezus de Christus’ hetgeen d.m.v. automatisch schrift tot stand is gekomen en in dit boek staat het leven van Jeshua centraal van zijn 12de tot zijn 30ste jaar toen hij ging prediken.
   O.a. Jezus’ reizen naar Egypte, India & China komen in dit boek aan de orde.

   • Priorij van Sion, Aquarisch Evangelie en automatisch schrift…
    Met alle respect, maar gelooft U daar werkelijk in?
    Ik bedoel het niet snerend, maar het heeft wel veel New Age trekken, als U begrijpt wat ik bedoel…
    Priorij van Sion is al langer als een hoax ontmaskerd, overigens.

  • @ Durachuk
   Op zich denk ik ook vaker dat zinvol geweld een/de oplossing is , maar na een tijdje denk ik dan ook weer dat we dan reageren op hetzelfde niveau als onze (T)egenstander(s) .
   Wat betekend dat als we met z’n allen tegelijkertijd (liefst eerder) zelf niet op een hoger bewustzijnsniveau komen de situatie na een tijd weer veranderd in dezelfde puinhoop waarin we nu zitten.
   We zitten in deze situatie van nu alleen maar omdat het overgrote deel van de mensheid op een laag bewustzijnsniveau zit wat toe heeft gelaten dat we hier in de eerste plaats in gemanipuleerd zijn.
   M a w hadden we als mensheid geheel een hoger bewustzijnsniveau gehad dan hadden we de Schwab’s , Sorossen , en al die anderen voor en na hun en de lui achter de schermen die hun controleren gewoon uitgelachen en hadden ze geen kans gehad.

  • Niks treft die psychopaten. Het enige dat ze zal raken is als een knuppel zich toevallig in de weg bevindt van hun voortbewegende knieschijven.

 3. Epicurus..grieks filosoof
  Wil God kwaad voorkomen, maar kan hij niet? Dan is hij niet almachtig. Kan hij wel, maar wil hij niet? Dan is hij kwaadaardig. Kan hij wel en wil hij wel? Waar komt dan het kwaad vandaan? Kan hij niet en wil hij niet? Waarom noemt men hem dan God?

  • Lijkt een echte joodse redenering, alles kapot redeneren tot er grote twijfel ontstaat.
   Wel jou hart weet of onze Schepper bestaat of niet. Wat je projecteert is jou twijfel. Das al.

  • @K,
   Stokoud Idee. Epicurus. Semantische woordspelletjes.
   Gaat selectief voorbij aan de vrije wil.
   En nee, nu niet over Nietzsche beginnen, of andere mastodonten.
   Of werkelijk in de esthetische theorie van Adorno geloven.
   Apostel van het cultureel marxisme.
   Redeneer nu U Zelf maar naar huis.
   Nog een fijne dag.

   • Sociaal filosoof Theodor Adorno (1903 – 1969) was een prominent vertegenwoordiger van de marxistisch georiënteerde Frankfurter Schule. Verhalen doen de ronde dat zijn overlijden als componist en tekstschrijver voor de Beatles in 1970 het einde heeft betekend voor deze wereldberoemde groep en niet de rol van Yoko Ono.

  • mooi gezegd greet en africus. 🙂

   het is heel simpel:
   net als met kinderen. je kunt ze raad geven zoveel je wil, maar eigenwijsheid en ik weet het beter eindigt in wie niet horen wil…
   zo ook met de mensheid: de zondeval betekent niet meer dan ‘we kunnen het zelf wel’.
   “nou, laat maar zien.”
   en nou kijk maar om je heen..

 4. Je denkt alleen als je het niet zeker weet.
  Ik zet net mijn fiets binnen, want het begon te onweren. Ik wilde weggaan. Voor mij draait het om vorm in inhoud. Natuurlijk is geloof veelal een vormentaal geworden.
  Door alle eeuwen heen heeft de mensheid leiding ondervonden, zelfs dictators hadden een graad van innerlijke ontwikkeling die bij hen en hun tijd paste die misschien nodig was om mensen zelfstandig te laten twijfelen. Zelfs met erfelijk koningschap was dat het geval. Niet altijd. Maar dan paste het nog wel in de tijd misschien om het tijdloze te leren overdenken.
  God is de kwintessens van Goed.
  Ik geloof ook in de meesters van wijsheid. Maar ikzelf ben dat niet. Ik maak te veel spelfouten.

  • De Drie-eenheid wordt door sommigen gezien als niet monotheïstisch genoeg maar het raakt een kern. Deze wordt uitgelegd als 1 wil-macht, 2 liefde-wijsheid (de Zoon). 3 intelligentie.
   1 = God, 2 = is de Christus en de meesters van wijsheid, 3 = de mensheid zelf, vroeger ook wel gezien als de moeder (in de gnostiek geloof ik).
   Dus de mens is potentieel medeschepper, en deel van God.
   De meesters bemiddelen tussen die twee, 1-3.
   Het aantal combinaties 1-2-3 per keer schept het getal 7, dat staat voor de 7 stralen, van de sterren van de Grote Beer (ik bedoel het sterrenbeeld, niet per se Rusland).

    • Ja.

     Op de valreep van de Tweede Wereldoorlog, toen hij naar Engeland gevlucht was, zei Sigmund Freud in (zijn apocalyps, laatste boek) Mozes en het monotheïsme, dat het monotheïsme afkomstig is van de ‘ketterkoning’, de farao Akhenaten. Het zou afstammen van zijn zonnegod of ‘zonnediscus’ Aten. Zie Athene. Ook Adonai bij de Joden, Adonis bij de Grieken. Het was de tijd toen de exodus naar Kanaän al begon, zo blijkt uit de Amarna brieven over de Habiru (‘Hebrew’). Dit was nog voor Mozes.
     Mozes (Mose) betekent zoon in het Egyptisch en Freud zegt dat Mozes een Egyptenaar was. De tijd net voor Akhenaten was de tijd van Jozef in de Bijbel, Oude Testament, die door zijn broers verkocht zou zijn geweest aan Egypte, met wie een opvallende overeenkomst bestaat in de Egyptische Joeja waarvan nog een van de best bewaarde mummies bestaat.

    • Akhenaten die afgebeeld wordt als een soort hermafrodiet, ligt vermoedelijk ten grondslag aan LGBT. Het is religie. Freud was al door hem geïntrigeerd.

    • @La7sin – ´Bij Islam is Allah, DE God de enige puur monotheïstische religie.´

     Ook het christelijk geloof erkent slechts één God; de Enige Levende God en Schepper van hemel en aarde en al wat daarin is. In Het Boek; de Bijbel; het Woord van God geschreven en geïnspireerd door Gods Heilige Geest spreekt al in het Oude Testament over de verschillende manifestaties waarin God zich in verbinding stelt (en zal stellen) en communiceert met de mens. Het is dus niet zo dat de God welke de christenen belijden/erkennen twee, drie of meerdere goden zijn. Dit is een groot en ook pijnlijk misverstand. Om helderheid hierover te verkrijgen, nodig ik je van harte uit om voor jezelf de Bijbel te bestuderen en waarbij ik je de Statenvertaling zou aanbevelen. Vraag God om je inzicht te geven aangaande hetgeen je leest. De volhouder zal beloond worden. Ten tijde dat ik God erkende als mijn Schepper en ervoor koos Zijn weg te willen volgen, werd ik meerdere malen bezocht door demonische entiteiten welke de soldaten zijn van de satan die onder andere het doel heeft om iedere ziel van God weg te houden. Standvastigheid is de sleutel. Het gaat niet om religie, het gaat om relatie; het hebben en onderhouden en verdiepen van een persoonlijke relatie met God. God kent mij, maar in hoeverre ken ik God? Ik leer Hem steeds beter kennen naar mate de klok door tikt en mijn relatie met Hem zich verdiept en daar hoort bij dat ik Zijn Woord tot me neem welke, nogmaals, is geschreven geïnspireerd door Zijn Heilige Geest om de mens te onderwijzen, te richten en Zijn Plan te ontvouwen. Ook laat Hij zien hoe acties en consequenties zich tot elkaar verhouden en zoveel meer. Geen Boek om even doorheen te bladeren, maar om met eerlijke focus te lezen en serieus te bestuderen. Niet in de laatste plaats omdat er vele vragen kunnen rijzen onderwijl het lezen. Zulke vragen noteerde ik in een notitieboek en naar gelang ik doorzette, werden vele vragen door Zijn Woord beantwoord en bevestigd. Het is een Heilig Schrift.

     Gods zegen toegewenst.

 5. God of onze schepper bemoeid zich niet met onze zaken.
  Kinderen worden doodgereden zonder pardon.
  Hitler mocht bestaan.
  De mexicaanse kartels bestaan, die hele dorpen uitmoorden.
  De bolsjewieken oorlog heeft bestaan, joden die blanke katholieken hun darmen uit hun lijf trokken. Aan een boom bevestigde en de arme mens ronddraaide aan de boom totdat de darmen op waren.
  Bill Gates die aids loslaat in africa en aldaar aids vrouwen zwanger op een matje buiten eenzaam laat sterven met drie kindjes onder de zes naast haar. Niemand die er ene fuck omgeeft.
  Kinderen die verdwijnen en gebruikt worden om hun onderdelen of om kapot gemaakt te worden innerlijk door een pedo.
  Moet ik doorgaan…….
  We zijn van God los.

  Het ergste is dat mensen die van onze schepper weten en ook overtuigd zijn van het bestaan van een hiernamaals , die mensen doen HELEMAAL niets.
  Ze laten toe dat ongelovigen de wereld kapot maken.
  Al wat onze Schepper lief heeft en met liefde op aarde heeft gezet staan wij toe dat bullebakken dat mogen vernietigen omdat ze niet kunnen putten uit de bron van onze schepper.
  Ze kunnen zich niet voeden en laven zoals wij dat kunnen aan de deugd van onze engelen en Schepper.
  Daarom stelen ze het licht van die ander die dat wel kan.
  Het is niet voor niets dat onze Schepper in de hemel alleen bij gelovigen bekend is.
  Het is onze test aan onze Schepper te laten zien dat wij verantwoording nemen voor de Goddelijke gave geboren te zijn. Voor die immense kracht die wij mee naar hier hebben getrokken door geboren te zijn in Gods GENADE. Die GENADE betekent dat je vergeving krijgt voor jou zonde, ook als dat betekend dat ik van mening ben dat een pedo geen recht heeft van bestaan in mijn wereld.
  Onze Schepper stuurde Jezus om ons dat te tonen. Hij schopte heilige huisjes omver en maakte overal tamtam.
  Want als God mijn hemelse Vader met mij is WIE ZAL DAN TEGEN MIJ ZIJN.
  Hij is met ons allemaal dus wie weerhoud ons ervan harder te roepen, te vuist op te heffen als je het oneens bent. Als God jou genadevolle kracht is , wie zal die afpakken, kleine zielige ongelovige parasieten zoals bill gates en rutte en herr klaas shwaab in ieder geval niet.
  Zij zijn juist bang van onze gezegendheid in zijn volle genade te leven met alle passie die we maar kunnen vinden in ons hart. Pedofilie vergeven weekt niet. Kinderen beschermen werkt niet, voor onze Schepper gaan staan en zeggen jij pedo blijft met je poten van Gods heilige goed af, werk wel.
  Daar waar meerdere in mijn naam zijn daar zal ik zegevieren.
  Wat de kerk ons wil doen geloven dat we 70x7moeten vergeven is een jodenwet. Niet de onze. Dat was om ons onder de duim te houden.
  Jezus vraagt niet van ons om te vergeven ,maar om in je kracht te gaan staan en te vechten voor wat heilig is voor onze Schepper, wat kwam jezus anders hier doen??????
  Als je vecht voor het heilige , dan kun je op het einde ook vergeven, zoals jij vergeven word door onze Schepper.

  Ieder van ons draagt een parel in ons hart van onze Schepper, die vraagt er zorg voor te dragen.
  Mijn parel is jou parel, samen zijn we een netwerk van kristallen waar onze Schepper liefdevol feilloos doorheen danst als jou en mij, want daar waar meerdere zich begeven in mijn naam zal ik sterk aanwezig zijn.
  Gebruik je kristallen kracht , jou inborst van God om op te staan voor een vrije wereld, zoals onze Schepper het wenst. Vrij te zijn en te beminnen en bewegen in liefde. Creëren in vrijheid vanuit een gewillig hart zijn liefde te verspreiden tot in een rekbaarheid van uitersten.
  Zo is zijn wil.

  • Hou toch eens op om mensen die met pedofilie te kampen hebben steeds maar op een hoop te gooien alsof het allemaal verkrachters zijn. Het lijkt wel of jij zelf wat heb meegemaakt. Ik praat zaken NIET goed, maar er moet wel wat genuanceerder over gepraat worden. Voor God is onnatuurlijke seksuele omgang zondig. Dus: homofilie, pedofilie,lesbisch, zoofilie, etc, etc….
   Laten we niet steeds een bepaalde groep demoniseren, het gaat erom, Bijbels gezien, dat het allemaal ONNATUURLIJK is ! Het gaat tegen de schepping in en morele normen en waarden. En wij moeten elkaar vergeven, hoe moeilijk het soms ook is.
   Het gaat uiteindelijk om de liefde voor elkaar en het helpen van elkaar. Pas als er vergeving is kan er genezing zijn. Willen we dat uiteindelijk allemaal niet als wij zelf ook in de fout zouden gaan ? Wil iedereen zich niet geliefd voelen ? De enige zonde die niet wordt vergeven is zondigen/vervloeken van de Heilige Geest.
   Als wij mensen elkaar demoniseren, afwijzen etc, etc, dan spekken we enkel de duivel. Een slechte daad van iemand maakt niet altijd geen slecht persoon van iemand.

 6. Wel interessant is dat de power ‘elite’ zijn geld heeft ingezet op Lucifer / Satan en het volk een boek heeft gegeven dat hun eigen (de elites) ondergang beschrijft en het pauper volk enige hoop geeft.
  En het onwetende pauper volk niet van plezier: “zij zullen branden in hel” 🔥🔥🔥
  “Zij ontsnappen hun straf niet”.

  De ‘elite’ gaat vrolijk aan de slag met de nalatenschap van Allister Crowley en Sabbatai Zevi en zaait al honderden jaren dood en verderf.
  Hoogstwaarschijnlijk een reset uitvoerend eens in de 200 – 250 – 300 jaar.???

  Het gefluoreerde, gechemtrailde, door kwik vergiftigde volk
  dat geen enkel idee heeft waar die vandaan komt, gelooft in een redding en een bestraffing na de dood. 🙄🥳

 7. Ze zeggen dat om het gezellig te houden en op een verjaardagsfeest niet in ruzie te verzanden je niet moet beginnen over politiek of over godsdienst. Dus ik reageer niet.
  Ik houd niet van ruzie.

  • Heel goed, maar ik laat me vaak verleiden de discussie toch te voeren en dan is het hommeles. Ik houd me tegenwoordig alleen nog maar vast aan een hele simpele gedachte dat we allen uit het duister zijn losgelaten en God, Al, wie het moge zijn ons een kans heeft gegeven de weg terug te bewandelen naar het Licht. Alle stadia die je moet doorlopen om daar te komen zijn inmiddels ook beschreven (zie de boeken van Jozef Rulof). Hou het verder simpel dan kom je ook niet in conflict en handel intussen met liefde naar je medemens toe. En al die bommengooiers, despoten, ego’s en meer van dat soort tuig komen zichzelf echt wel tegen. Tegen de tijd dat ze zelf gaan sterven en ze hebben zich niet verbeterd dantippelen ze gewoon nog een paar duizend jaar door in die duisternis c.q. de hel. Inmiddels zijn de “goeden” onderweg naar het Licht en dat is alleen maar een “hemels feest”.

  • op een verjaardagsfeestje zit tegenwoordig iedereen met zijn neus op het schermpje van de smartphone. weinig kans dat je ook maar met iemand nog een zinnig gesprek kunt houden. dus discussie???? wacht ff googlen wat dat woord betekent.

 8. Stop met oordelen, verlangen en zoeken (laat het ego los) en je zult het koninkrijk van God op aarde ervaren. Er is alleen maar NU, de rest is een gedachte (ego). Wees dus NU en wees LIEFDE. Houdt van God en houdt van alles en iedereen zoals je van God houdt. Als iedereen elkaar als God dient, wordt iedereen als God bedient en zal iedereen automatisch krijgen wat hij/zij nodig heeft. LIEFDE begint bij jou, niet bij de ander. Echte liefde voel je alleen als je het geeft. Geef en deel liefde, leef liefde.

  Vrede en liefde aan iedereen.

  Bedankt voor je inspirerende artikelen Niccos. Fijn weekend allemaal.

 9. In mijn optiek is religie -om het even welke- een menselijke vorm van saamhorigheid, groepsbinding. Zeg maar een verouderd instituut uit het pre- social media tijdperk, alhoewel de Woke-idiologie er al aardig op lijkt.
  In voorgaande millennia -en wereldwijd veelal tot op heden- was religie vooral ook een instrument van machthebbers om de massa onder controle te houden en die een specifieke richting in te manipuleren, beide bovenal o.b.v. angst, bestraffing en dus overheersing. Daar komt intolerant gedrag uit voort (net als Woke).

  In mijn optiek behoeft bewust geloof in het bovenmenselijke geen gelijkgestemde menigte of aansturing van leiders, maar komt van binnen uit en kan in stilte worden ervaren. Zelfreflectie, tolerantie, liefde en zorg voor de omgeving in de breedste zin van het woord, enz., past hier beter bij.

  • Daar kan ik me goed in vinden, Rene4u2.
   institutionele religies wakkeren juist dát aan, waar ik een afkeer van heb: autoriteit, dociliteit, leerstellingen en andere inperkingen.
   Zelfreflectie en zelfbewustzijn hoeven niet in een grote groep gedeeld te worden.
   In stilte ervaren, maakt alles veel intenser

 10. Alles in dit universum draait om geloof, het enige houvast dat de zoekende in dit leven heeft. En precies dáár zit ’the secret’. Als je het gelooft “is het waar”. Wat dan ook… ook de grootste leugens!

  “Geloof en het zal zo zijn” – Marcus 11;24

  • Ja da’s een goeie en denk ook dat het zó is.. Als je niet gelooft is de enige hoop dat je na een periode van duisternis je wakker wordt gemaakt om opnieuw je kans te pakken het Licht te vinden.

  • Een goed punt. Je ziet het heel sterk bij mensen die als een muur reageren wanneer je zegt dat de ‘vaccins’ schadelijk zijn. ‘Ik heb een ander mening’ is dan de standaard reactie, alsof door het hebben van een andere mening de ‘vaccins’ beschermen en niet dodelijk zijn. Eigenlijk betekent ‘mijn mening is (vul in)’ doorgaans hetzelfde als ‘ik geloof (vul in)’. Dat is doorgaans het geval wanneer mensen stug aan die ‘mening’ vast blijven houden en niet open staan voor de mogelijkheid dat de waarheid anders kan zijn dan hetgeen ze ‘menen’.

 11. Mijn inziens kunnen we ieder voor ons zelf naar binnen keren en de donkerte in ons zelf Ont dekken
  Want niemand uitgezonderd maken we onszelf schuldig aan emoties die voortkomen uit angst…alle negatieve emoties liggen ten grondslag aan Angst
  Door deze onder ogen te komen en ze te doorvoelen voor wat ze zijn kunnen we deze transformeren, op die manier kunnen we het Ego leren doorzien voor wat het is want die projecteert liever alles op anderen.
  En ja ook “ik ” maak me daar soms nog schuldig aan, daarvoor zijn we mensen

  Hoe meer we transformeren hoe meer ruimte er ontstaat een tijdloze ruimte of te wel
  Het ZIJN zelf. . . . .
  Datgene waar alles in verschijnt en verdwijnt

  S’nachts in de droomloze slaap gaat alles gewoon door: cellen delen zich, je haar en je nagels groeien en je eten wordt verteerd
  Jij ( de persoon/ het ego) is er op dat moment niet en alles gebeurt toch gewoon “vanzelf”
  Dat is voor mij God……
  Zodra het lichaam geest systeem weer ontwaakt zegt het Ego dat heb IK gedaan
  Maar zodra je doorziet dat het Ego helemaal NIETS doet maar dat alles zich gewoon ontvouwt net als in de natuur, dan kan je leren je daar aan over te geven en ga je God leren kennen…
  Is het Ego daarom slecht? Ik denk het niet, het is ook nodig om te overleven in een maatschappij, het is wel nodig om het te leren doorzien voor wat het is, een verzameling conditioneringen…

  Degene die nu de totale macht willen grijpen zijn versmolten met hun Ego en daar is dus totaal geen Bewustzijn, geen ruimte, geen God, geen Liefde….

  • Mooi.

   Het ego is niet slecht, maar het ego is ontstaan uit doodsangst. We groeien op in onze ego’s en dat heeft alles tot angst en lijden gemaakt. We horen alleen ego te hebben als er gevaar is, maar wij zijn constant ons ego. Er is echt gevaar of er is een gedachte/angst voor gevaar. Onze ego’s genereren constant in grote of kleine mate angst, omdat we hebben geleerd het ego te zijn. Wij groeien op uit trauma en angst ipv liefde. Kijk naar ouders die constant uit angst hun kind bijsturen ipv uit liefde steun, vertrouwen en lessen geven. Het ego is niet slecht, maar je hoort alleen ego (denken) te hebben als er echt gevaar is. Krishnamurti zei… het ego is er alleen om te zorgen dat je de bus haalt. Veel mensen leven uit 100% angst omdat ze 100% hun ego zijn, terwijl er geen enkel gevaar is.

 12. De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. 5 Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, 6 ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. 7 Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

  1 Korintiërs 13

  Zonder liefde kan niets groeien en bloeien.

 13. Grappig dat alle informatie uit de reguliere media ook maar moet worden geloofd want je kunt het allemaal toch niet natrekken. Dat is dan kennelijk geen geloof of zo :-). Wat is uiteindelijk het verschil met geloof in een allesoverstijgende intelligentie? Trouwens: het blijft een feit dat dit bestaan bijzonder wonderbaarlijk is, hoe dan ook. Men kan wel denken van alles te kunnen verklaren of begrijpen, maar is dat werkelijk wel het geval?

 14. Als u zegt dat u in God gelooft kan u niet anders dan geloven in wat Hij zegt en dat spreekt evolutie tegen.

  God grijpt in ? Wie zegt dat ? U krijgt de vrijheid om keuzes te maken die altijd konsequenties hebben. Deze gevolgen zijn goede wetenschap. Na aktie komt reaktie.

  En tolerantie ? God zelf is NIET tolerant Hii zegt namelijk :

  Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader als door Mij.

  Dit is God die deze boodschap door de Heer Jezus Christus geeft. YHVH die zich manifesteert in YESHUA.

  Dit sluit al het andere uit. Ik ben geen Zionist maar redding komt van de Joden. Zij zij de natuurlijke Olijfboom wij de wilde. Sommige wilde takken geent in de natuurlijke boom.

  Dat u NIET in God gelooft maar in een god bewijst dit:

  Waarlijk Ik zeg u, wie in Mijn Woorden verblijft zijn Mijn discipelen en kennen de Waarheid en Waarheid maakt hun vrij.

  Moest u in God geloven zou u in Zijn woord geloven en dat sluit evolutie uit.
  En God zei “Laat er licht zijn”…. tot op het einde van de zesde dag.
  Hij zei niet laat er een bigbang zijn en alles evolueren. Men kan proberen iemands woorden te verdraaien. Dat maakt het verdraaien niet tot waarheid. Men kan echter ook iemands woord aanemen en erin geloven.
  Dit laatste maakt de woorden ook niet waar ?
  Wel deze Woorden samen in een boek van 66 delen waarvan elke schrijver dezelfde geintegreerde en lineaire boodschap brengt over een tijdspanne van meer dan 1500 jaren waarin de meeste van de 40 schrijvers mekaar niet kenden bewijst dat hun waren geinspireerd door iemand buiten het tijdsdomein. Deze bovennatuirlijke inspiratie is van de omnipotent, omnipresent, en omniscent God YHVH de Schepper van alle dingen.

  U heeft het misschien bij het rechte einde met Rusland en Oekraine, maar met God zit u er volledig naast.

  Bovendien zijn er een aantal personen die new age en self geloof hebben die hier dezelfde vreemde en onbijbelse denkbeelden over hebben.
  Ik raad u allen aan eens heel nederig de knieen te buigen en de Almachtige God, Schepper van alle dingen in naam van Zijn enig geboren Zoon de Heer Jezus Christus in alle oprechtheid om vergeving, wijsheid en inzicht te vragen.

  Neem daarna Zijn Woord. Lees. Wees niet bang om te geloven of dingen te ontdekken die uw oude vizies tegen spreken. Werp alles weg wat er in uw vaas zat. En wees vernieuwd in de Geest met Wijsheid en Zijn eigen Woord.

  Men kan geen wijn in oude lederen wijndragers doen deze zullen scheuren.

  Als u echt gelooft in God kan u niet anders dan ook Zijn Woord te geloven.

  Bent u wiskundige ? Zoek James Tour een wetenschapper eens op op ytube en kijk wat hij zegt over evolutie en ontstaan van het leven. Het zal u met stomheid verbazen. Echter wat hij vertelt samen gevat in minder wetenschappellijk jargon wist ik want dit is precies wat het Woord van God zegt. ( in zijn ooespronkelijke manuscript. Bij twijfel van vertaling dit bekijken.) Wij zijn mensen en mensen maken fouten. God is perfekt, laat alle mensen daarom verkeerd zijn maar God en Zijn Woord daarom altijd waar. Allen schieten we tekort aan de glorie van God die gezegend en heilig is. Die was, is en altijd zal zijn. Amen.

 15. Mijn vader zei dat je moet luisteren naar wat mensen niet zeggen.

  Wat betreft mediums, ik kende een helderziende die eens een paar keer mijn overleden grootmoeder zag, en hij wist een boodschap door te brengen en haar te omschrijven aan mijn moeder hetgeen zij inclusief de context kon herkennen. Dat was om te checken wie het was, ze was verstomd. Die oma was oudgereformeerd geweest en zei dat ze het wel moeilijk had gehad na haar dood. Misschien omdat ze toch ook een bewustzijn had gehad van de hel. Een selffulfilling prophecy? ‘Ze kwam soms kijken.’ Ik heb haar nooit gekend. Mijn oom (de broer van mijn moeder) was schaker en atheïst maar kende de Bijbel door een korte geloofsfase, en was er dol op, als atheïst, Bijbelcitaten te geven, enigszins ironisch. Hilarisch ook. Dat deed hij al toen ik kind was. Ik werd van begin af aan een beetje met de man vergeleken. Ook met enige vooroordelen daaraan verbonden. Ze waren allebei op dezelfde dag jarig als ik; daarvan ken ik er heel wat. Dus in astrologie zal ook wel wat zitten. Ik hang er geen mensen aan op.
  Hij en de helderziende waren soms samen op mijn verjaardag bij ons thuis op visite. De sterren neigen maar dwingen niet, zei de helderziende. Wel was er een hele club die zo iemand weleens wilden ontmoeten die bedenkingen kregen over mediumschap. Ik had er geen moeite mee. Er is wel zoiets als spirituele ambitie. Deze mensen gingen later naar India, Sai Baba. Hij ook. Maar privé lezingen die ze bij hem volgden waren aanvankelijk geïnspireerd door de meesters; dat is meer evolutionair (een graduele ontwikkeling) dan het absolutistische karakter van bepaalde goeroes in het Oosten die het leven verzaken, of niet, die ‘het absolute’ wilden. Zij die daarop afgingen kwamen daarop bijna allemaal terug. Overal bestaat competitie, ook bij hen die dat bestrijden. In het begin, zeldzaam, kwamen er toespraken door de meesters zelf, waarbij hij zelf niet eens wist wat hij had gezegd, hij had hier zijn lichaam gewoon voor beschikbaar gesteld. Het werd wel opgenomen zodat we achteraf nog konden luisteren. Het was zeker geen kattenpis, en ze zijn niet uit op roem en eer.

  • Mijn familie werd door buitenstaanders getypeerd als uit een roman van Dostojevski. Mijn oudere broer studeerde af in filosofie aan de VU op het thema Oost-West, zijn scriptie ging over ‘de cognitieve status van een wetenschappelijke theorie’. Hij was een voortrekker, ik las dezelfde soort boeken van hem informeel, dus ik had ook nooit een terugslag zoals hij die professioneel moest zijn.

  • Wat gebeurde er als de helderziende zijn lichaam beschikbaar had gesteld voor een lezing van iemand anders? Dat was een normale vraag. Op school mocht je dat niet vragen. Hij was dan aan het ontspannen in de subtiele wereld. Hij zei dat hij zijn lichaam even makkelijk verliet als zijn stoel. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij lagen vraagstukken van geloof, of God al dan niet bestaat, vanaf mijn vroege tienerjaren achter me.

 16. Een god zou alle defensie uitgaven op de wereld in een pot gooien en zorgen dat iedereen op de wereld genoeg eten en een dak boven het hoofd heeft. Er bestaat geen god, alleen maar duivels.

  • Bovendien had ik vorig jaar de meest interessante gesprekken met iemand die al 20 jaar dakloos was. Hij leek toen een jaar of 30, hij was bijna 50. Hij gaf alles weg (trouwens niet aan mij, dat was niet nodig). Ik schaamde me een beetje. Mijn indruk is dat de meesters het ook zo zien, dat leek eerder minder pregnant. Het is een beproeving. Maar ik kan er moeilijk naast gaan liggen. Wel is bespreekbaarheid van belang. Hoe groot het probleem ook is, en hoe klein de gesprekken ook. Toch kan een land als Nederland dit niet alleen oplossen voor de hele wereld. Dan kantelt het bootje. Dit soort dingen bespraken we ook. Hij vertelde me bijvoorbeeld van chique diners die de asielzoekers drie keer per dag kregen. Die even later een Nederlandse knul in elkaar slaan. Sentiment.

  • Er is altijd gedoe waar zo iemand een slaapplaats moet vinden, en altijd is er tegenwerking. Op een gegeven moment ontstaat er een moreel vraagstuk voor de hele omgeving. Wat zien de mensen er dan klein uit met hun kleine angsten. En ook competitie. En ook wat stoerdoenerij. Maar hier is het politiek zielige niveau van racisme weg. Hij verdedigde ons zelfs als racisten, hoewel ik dat soort dingen nooit aangaf. Hij zei over een ietwat donkere man die erbij kwam troostend hij is ook een racist.

  • Nee, politiek correct was deze zwerver niet. Hij zei hoe noem je zoiets (dat je buiten slaapt).
   Op een gegeven moment kreeg hij een jaar gevangenisstraf toen hij zijn boetes niet meer kon betalen.
   Een iPhone in zijn hand op de fiets, douchen in een openbare douche, drinken, noem maar op. Iedere dag.
   Hij had aan een vriend die hij net kende en waar hij wel eens logeerde een oude Mercedes verkocht, die hij jaren had bewaard, om die boetes te betalen. Iedere keer als hij er belastingvrij mee kon rijden was de termijn verhoogd. Dus hij was er nooit aan toegekomen. Maar hij had toen ook een mitrailleur aan hem thuis laten zien. Toen hij even weg was gaven een paar man hem aan samen met zijn raadsman die ze hadden gebeld. Ik heb achteraf het rapport gelezen. Hij zei ik moet even vrienden zijn met mijn vijand. Soms had hij een heel pak boetes terwijl hij ruzie had met zijn raadsman. Hij keek even schalks opzij en verscheurde alles.
   Ik zei je hebt ook wel wat van Reinaert de Vos, of Tijl Uilenspiegel.
   Toen hij in de gevangenis zat begon (officieel) de oorlog in Oekraïne. Hij noemde de politie de joden.

   • @John – 🙂
    Ik volg, graag vervolg; al zou dit schrijfsel nu al kunnen behoren tot het genre korte verhalen en welke met laatste bovenstaande zin werd afgesloten. Kan, maar hoeft niet. Bij deze mijn waardering voor dit verhaal / thema / je schrijfwijze.

  • Ik ontmoette en sprak de zwerver daarna wel vaker bij een kerk, die hij ook weleens abrupt binnen glipte, bij een dienst. Dat was ook de aanleiding van het eerste gesprek, hij maande me mee naar binnen te gaan toen hij me zag. Ik bedankte ervoor. Ik dacht: mot. Ik ving vaag een gesprek op met de dominee achter de deur terwijl ik buiten stond. Hij mocht er alleen geen bier drinken. Na de dienst zwaaiden de kerkgangers echter enthousiast naar hem: tot de volgende keer! Er was dus geen probleem.
   Zo vertelde hij me zijn familieverhaal vanaf 1600.
   Er was een plein in de buurt. Ik sprak erover met de Amerikanen in de VS die ik hier in de buurt ontmoette: eerst kwam de kerk, toen het plein, toen de markt. Ze waren het met me eens dat het probleem van de VS is dat de fase, de (sociale) functie, van het plein als kern, het hart, daar was overgeslagen. Ik ontmoette hen trouwens toen ik brutaal berispt werd door een jongetje van 6 dat ik rookte. Ze zaten een grote bolknak te roken, ze zeiden wij zijn het net aan het leren.
   De zwerver merkte over de Bijbel eens tegen iemand op: sommige dingen zijn een beetje geïdealiseerd.
   Andere dingen zijn misschien wat gedemoniseerd om een contrast te maken, ook wel conflict.
   Allengs ontstond er dus een bepaalde ‘status’, van goed of slecht; je wordt er bekend en daardoor kennen ze je niet, en ontstaat er een soort beleefdheid, fatsoen dan wel grofheid, het dualisme (polarisatie) waardoor je gewoon je rolletje wordt opgedrongen, het gesprek is weg, de moraal treedt in hoe goed je je schoenen poetst, of zo. Roddel, corona en coronamaatregelen volgen.

 17. In het begin was er enkel puur licht, om dichtheid te creëren heeft de bron duister toegevoegd, beiden in evenwicht. De religies geschreven door de 4 horseman of wezens zonder aardse oorsprong. Deze 4 hadden maar 1 doel controle over de aarde en uiteindelijk vernietigen. Sinds de sauriers tot nu zijn er aanpassingen gebeurt aan ons dna en bezitten we dna van verschillende soorten dus zit er sowieso licht in ons. Christus komt van christallien time waarin we nu terug zijn. Wat u manifesteert en goed is voor de 100% van het leven op aarde en zichzelf zal gebeuren. Alles en iedereen heeft een bewustzijn. Wat onaangenaam is voor jezelf is het ook voor anderen. Dus het evenwicht bewaren is niet meer van toepassing !

  • Jij bent er… jij bent alles. Jij bent duister of licht. Jij bent de duivel of God. Jij bent bent hetgeen dat alles bekijkt, dat is wat alles in wezen is. Dat is God, jij bent dus God en alles om je heen is God. Wij ZIJN velen van één.

  • Een religie is niet meer dan een richtingaanwijzer. De ontdekkingstocht naar dat ‘iets’ met bewustzijn dat mensen God noemen doe je uiteindelijk binnen jezelf. Een spiritueel gevorderd mens heeft geen religie meer nodig, maar zal geleidelijk steeds meer zijn als mensen als Boeddha en Jezus.
   Ook dat allemaal zal iemand die het bestaan van God ontkent en die geen wezenlijk zelfonderzoek heeft gedaan waarschijnlijk als onzin wegzetten, maar mensen die dat wél serieus nemen en ook serieus beoefenen blijken dat als buitengewoon waardevol te ervaren.
   Voor mensen die weten dat je met een bankbiljet brood kan kopen heeft dat bankbiljet waarde, voor mensen die dat NIET weten is het een waardeloos stukje papier.

 18. Ik ben niet gelovig, religie is ooit in het leven geroepen om te onderdrukken.
  Er staat slechts een vers in de bijbel waar ik wel enige waarde aan hecht: Mattheus 7, vers 13…..Ga door de nauwe poort naar binnen.
  Want de brede weg die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang…

 19. Ben een gelovig mens in de God van de bijbel. Omde bijbel beter kunnen begrijpen moet men wat thuis zijn in de Joodse gebruiken. Het nieuwe testament is in het Grieks geschreven. Het Hebreeuws en Grieks zijn beide alfa numerieke talen. In genesis geeft God al het einde aan. Alles in de bijbel is profetie en gaat over Jezus.
  Bev. het bijbelboek psalmen heeft veel progetie in zich. De overleden Amerikaan JC Chruch heeft een boek geschreven profetie in de psalmen. Een voorbeeld vanaf het jaar 1900 tot heden leest men in psalmen bev. psalm 47 vers 8 God is koning van heel de aarde. Er werd besloten dat Israel weer een natie werd. Psalm 48
  Zo kan men doorgaan en vermeldings waard is psalm 120 caronatijd vers 2 Bevrijd mijn ziel, Heer van lippen die liegen van de tong die bedriegt. Het getal 120 in de Joodse bijbel betekent oordeel, we zijn in de laatste generatie en Israel is de vijgenboom, waarop wij heidenen geënt zijn. Dus in het kort we staan wel vlug voor de opname van de gemeente en daarom zal ik besluiten met Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief, dat hij zijn enige zoon gegeven heeft, zodat iedereen die in hem geloofd niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. En Paulus zei in Romeinen 10:9 Als uw mond belijd dat Jezus Heer is en in uw hart geloofd dat God hem uit de dood heeft opgewekt zult u worden gered. er is maar een God voor de hele mensheid en religies zijn er om mensen te onderdrukken en wat ze willen een wereld religie is waanzin. God heeft de wereld 6000 jaar gegeven en deze zijn op een paar dagen na om. En de grote verdrukking wil ik niet mee maken, daarom denk er eens over en geef uw leven aan God, Jezus. Dank u voor uw geduld om te lezen.

  • Tsjaa, Jezus die met zijn vrienden van de begraafplaats (tombes), (de saints, de gelovers) die allemaal netjes opstonden na hun dood.
   Na de weder opstanding van Jezus stonden ze op uit uit hun graf, allemaal hun weg vervolgend naar de heilige stad.
   Door velen aanschouwd, althans de bijbel. In Matthew kun je dat terug vinden.

   Wat een enorm spektakel moet dat geweest zijn. De videoclip Thriller van Micheal Jackson vervalt daarbij geheel in het niet.

   Het zou de allereerste aflevering van The Walking Dead geweest kunnen zijn.

 20. Mooie uitleg en wat je zei Niccos, zo belangrijk.

  Geloven via weten en daar komt altijd taal en vertalen om de hoek kijken.
  En…hier knelt meestal het schoentje.
  Ik ben enorm geinterreseerd in de Bijbelse talen.
  In bijzonderheid het Grieks die in de Bijbel gebruikt wordt. En eerlijk, wat een zootje ze ervan gemaakt hebben!!! Vertaal werk durven ze het nog noemen.

  Zo iets als “vrije” vertaling gebruiken, ja, zo geraak je inderdaad los van God.
  Laat mij dit zeggen, je hebt helemaal gelijk dat men macht via instituties gebruikt om te kunnen heersen over anderen, dat dit de hedendaagse “religie” is.
  Sedert de geschriften van Paulus is dit juist wat uitgebannen wordt. We hebben niet meer menselijke wetten nodig als je je met God verbonden weet. God schrijft zijn wetten op de tafelen van je hart.

  Indien je je via het geschreven woord verdiept in wat er in werkelijkheid gezegd, geleerd en geprofiteerd werd dan wordt het weten overweldigend.

  Alles komt in een waarheidslicht te staan, van schepping of evolutie, van één of 3 Godheid, van hemel of hel tov onbestaan, van opstandig of zielsbestaan, van redding van gelovigen of allen gered, van ….

  Maar daarvoor is er een betrouwbare vertaling nodig, een letterlijke vertaling, een consequente vertaling, een onbevooroordeelde vertaling die niet zover gaat datgene wat geschreven staat om te buigen naar wat men denkt dat er zou moeten staan.

  Het mooiste en beste voor ons taalgebied…en geheel GRATIS is te vinden op http://www.scripture4all.org/

  En is God nu onverschillig, onmachtig of is er iets wat wij stervelingen, kort van bestaan en inzicht wellicht niet kunnen of willen weten?

  In onze realiteit zijn er ook nog geesten in een andere bestaansrealiteit die in dit alles een rol spelen, opnieuw volgens de schriften.

  Hen gaat het NIET of God de macht heeft, maar of hij het RECHT heeft of om over hen en ons te heersen.

  Ja in Job kan je dit terug vinden en in Jak. 2:19 dat die opstandige geesten sidderen wanneer ze met God geconfronteerd worden. Zo groot is zijn macht.
  Met andere woorden, het handelt over hem gehoorzamen.

  Daar wil men die vraag beantwoord zien, wij komen dus letterlijk later aan de beurt met onze vragen.

  In Kolosse 1:20 lezen we dat God het al wederzijds met zich verzoent, niet alleen op aarde maar ook in de hemel. Zie je wel.

  Daar kan men best eens ernstig over nadenken.
  Want de tijd dat God ons geeft om te bewijzen dat wij zonder aan hem te gehoorzamen, het beter dan hem kunnen realiseren, is op zijn eind aan het komen. En dat is eraan te zien.
  De tijd nadert dat Hij ons allen zal richten.

  Niet vatbaar voor enige interpretatie van gelijk welke “religie”, geloof mij vrij.

 21. xander nieuws had ooit zo,n site als deze…tot lichtkind erin kwam van herma breokman.
  Xander nieuws had 2 gangen in een site….het normale(!) en de geloofssite waar de gelovigen hun paginalange bijbelproza konden dumpen…en de normale site waar mensen normaal konden doen en reageren.
  Bleek lastig te zijn voor xander…want de gelovigen bleven ook de normale site bijbeliseren tot vervelends toe….
  Xander deed wel pogingen om de 2 groeperingen uit elkaar te houden maar toch……de dwanglusige bijbelfanaten bleven doorgaan met hun ellenlange bijbelfantasieen.
  Kortom …toen helma broekman met lichtkind eraan kwam…..was het gauw gebeurd met xander nieus….
  En nu frontnieuws….herhaling van zetten? gaan we de fantasiewereld in of blijven we normaal doen?

  • Het ligt iets anders dan politiek profeet beschrijft; lees vooral voor uzelf:
   https://www.xandernieuws.net/algemeen/stilte-op-xandernieuws-is-het-na-ruim-14-jaar-genoeg-geweest/

   Toegift:
   https://www.xandernieuws.net/algemeen/israel-bouwt-nieuwe-luchthaven-terminal-en-ondergrondse-hsl-naar-klaagmuur-voor-bezoekers-toekomstige-derde-tempel/

   N.B. politiek profeet – Het zijn op Frontnieuws niet zozeer degenen die het Woord van God willen delen die zich opdringen, maar veelal meer degenen die de esoterische beweging aanhangen; de New Age People; de occultisten om precies te zijn. Je kunt hen ook Farizeeërs noemen (lees voor meer informatie het Tweede Testament waar Yahusha/Jezus zich uitspreekt). Bovengenoemde N.A. categorie wanen zich vaak god en maken er de mooiste verhalen van. Lenen ook Bijbelteksten als het zo uit komt terwijl men met het Woord van God verder weinig tot niets heeft. Het zijn vooral dezen die ruimte claimen en krijgen. Inherent aan de tijdsgeest… Ik ben benieuwd hoe ze als god zullen blijven staan wanneer men geraakt wordt door een dodelijke kogel. 🙂

   • Dat is nu juist hetgeen ik beoogde in mijn commentaar betreffende xander nieuws.
    Er komen diverse christelijke/religieuze stromingen/richtingen met allerlei fantasienamen uit alle hoeken en gaten.
    Een voor mij normaal denkend mens heeft geen fantasiefiguur/fantoom nodig maar kan inzichzelf de werkelijke zijn, de echte ikke vinden…hebben dus geen externe fantasien nodig.
    Daarom is o.a xander, niet alleen vanwege het uitgeblust zijn, maar vanwege de complexiteit van het shiften en bijeenhouden van…..tot stoppen genoodzaakt.
    Ik besef mij heel goed hoe lastig het soms is om de gemoederen/denkbeelden/reacties te sturen, hen ook veel respect voor rommel/niccos…maar ikzelf heb niets met bepaalde denkbeelden die berust zijn op fantasieen/denkbeelden/overleveringen van derden en waanbeelden.

  • Hallo politiek profeet, ik heb xandernieuws ook tot het eind toe gevolgd en heb een ander beeld erbij dan je schetst. Ik denk dat Xander na al die jaren even klaar was met de intensiviteit van zo’n website beheren en inhoudelijke persoonlijke bijdrages leveren. Het scheiden van doelgroepen op één website is mijns inziens ondoenlijk en ik vraag mij zelfs af of het wel wenselijk is. Uiteindelijk komt het erop aan dat we met elkaar bewust worden. We moeten met elkaar en met elkaars visies op weten te schieten door in de ontmoeting tussen wezens collectief bewuster te worden. Ik weet dat prettig leest voor de spirituelen onder ons en om te kotsen is voor de ‘doe maar normaal’ gasten. Dat dingen met mate mogen zijn is zeer begrijpelijk en daarom is moderation zo ontzettend belangrijk in online communities. Het beheer creëert een cultuur waarin ruimte is, maar ook regels. Op een website met artikelen kun je kiezen welke artikelen je plaatst en hoef je alleen zonodig de reacties te moderaten. Ik probeer te matigen in mijn ‘goede bedoelingen’, maar tegelijk weet ik dat het zo belangrijk is om tot elkaar te komen. Wanneer iemand een artikel niet kan pruimen kan ‘ie ‘m overslaan. Dat geldt ook voor de reacties. Tegelijk vind ik het fijn dat je deze reactie geeft, het is belangrijk dat we dit van elkaar weten. En hopelijk weet iedereen in deze community enige mate te bewaren. Niet alleen wat betreft wat jij aangeeft de godsdienstige inslag, maar zeker ook wat betreft het met respect met elkaar omgaan. Wat voor jou een fantasiewereld is, is voor anderen realiteit. Groetjes, Niccos.

   • Beste en gerespecteerde niccos, ikzelf en gezin zijn spiritueel, echter zonder een beeldvorming van indivu/macht en leiderfiguur.
    Zijn zeker intensief bezig met eckhart tolle e.a denkers.
    Maar ben ik een fan?een gelovige? een aanhangervan?
    Dat mag en kan je een vrijdenker nooit verwachten..immers is elke geest een vrije ziel die na de dood zich aanhecht aan het grote astrale cosmosplatform.
    Al met al..zolang je op de aardkloot bezig bent, ben je nooit bezit van een iets…een stroming..een opgelegd idee van vroeger …
    Zo zie ik het en zo beleef ik het.
    Heb zeker respect voor andere denkwijze maar laat mij daar niet door beinvloeden en ergo…op site,s waar deze m.i. simpele aardse denkpatronen de overhand nemen ben ik vrij sceptisch en zal daarop altijd reageren.
    Is dat slim? denk het niet…gezien de vele slapenden en schaapjes die in o.a nederland verblijven onder de gifprikken van hugo mengele en de waandenkbeelden van het hedendaagse kabinet….dat alleen al onderscheid mij in mijn reacties met de zogezegde gelovigen in een …iets…

  • @politiek profeet,
   Helma Broekman is de moeder van ‘Xander’, en de esotherische New Age rimram die in haar boeken staat werd door “Xander” als bewijs voor zijn eigen theorieën aangedragen.
   Geen sterk uitgangspunt voor een site die zichzelf serieus zou willen nemen….

   • bedankt voor je bevestiging beste…was hiervan al op de hoogte maar wilde verder geen ruring hieraan geven….had ik niet nodig…maar je bent goed op de hoogte…bedankt nogmaals.

 22. Godsdienst: bezigheid therapie voor hen die te bang zijn om te leven en vanuit die angst het recht om te leven anderen ontzeggen.

  Als er een god of goden zijn zullen ze hun eigen werk wel corrigeren, geen mens die in de goddelijke schepping hoeft in te grijpen of dit anders gaat uitleggen uit naam van die god, dat is pas lastering, ongeacht of er een god is….

  • Precies beste…ik ben 15 jaar beroepsmilitair geweest en heb diverse momenten meegemaakt waarin er geen god bestond, niet dat die niet welkom zou zijn…maar die was er niet…niet zozeer voor mij, maar wel voor anderen in mijn directe omgeving die hartstochtelijk deze vorm van begeleiding o.i.d. nodig hadden….en die dus niet kwam, er niet was…niet alleen fysiek maar ook niet spiritueel voelend/aanwezig.
   Wel de persoon die bewust,berustend,weloverziend en in contact stond met zijn innerlijke…ik dus !!!
   En zo kwam alles goed…is echt gebeurd ., en ze leefden toen daarna en enige tijd later ook nog gelukkig…dat was ruim 30 jaar geleden….

   • ‘Wel de persoon die bewust,berustend,weloverziend en in contact stond met zijn innerlijke…ik dus !!!’

    Die innerlijke IK dat is God. Dat jij als militair zag dat er geen God was klopt… jij was als mens daar om God’s werk te doen. Jij ziet geen God, omdat jij God bent. Jij was militair en je had je ook als een monster kunnen gedragen, maar jij zag monsters en je zag geen God. Jij was er om God zijn werk te doen. Dat is hoe ik God zie. Wij mensen kunnen kiezen wat we doen… kwaad of goed. Satan of God. God is geen sinterklaas die even mensen komt redden. God is ons, wij zijn God… LIEFDE.

 23. Na de dood wordt alles duidelijk. Het is alleen te hopen dat men bijtijds de juiste keuze gemaakt heeft.
  Toen de oprichter van de satanskerk in de USA, Anton Szandor Lavey, op zijn sterfbed lag, zag hij enkele seconden voor zijn dood de hel waar hij heen zou gaan. Zijn laatste woorden waren: “dus tóch…”

  Mensen die in niets geloven, hebben eigenlijk een vrij leven, maar op hun sterfbed komt de twijfel: “wat, als er tóch een God bestaat die het goede beloont en het kwade straft”.

  • Dan zal deze beste brave zooiensteker geen al te fijn leven hebben geleden en zich daat toch van bewust zijn geweest. derhalve even snel op een sterfmomentje een iets aan te roepen geeft al aan hoe leeg en zinloos zijn leven is geweest.
   Heeft dus mi niets te maken met een alom vertenwoordig idee fictief.
   Maar goed een ieder leeft en beleeft zijn/haar leven naar gelang de inzichten en ervaringen opgedaan.
   Ikzelf weet…ja dat weet ik dus niet ik geloof dat….
   ik veel verkeerde en niet acceptabele dingen heb gedaan en ik ben daar blij mee….is een leermoment om het niet meer te doen en de rekening krijg ik later…niet in ene hel of ene hemel…maar aan een database…en ga weer verder als vrije ziel. tis niet moeilijk om gewoon heerlijk mens te zijn op aarde zonder al die opleggingen en dwangmatige waanideen…

   • Het is wel van belang om geloof in vrijheid dankzij een hogere macht niet op dezelfde manier als een religie, met regels, wetten en andere door mensen bedachte dogmas te beschouwen.
    In mijn ogen heeft God dan ook niets met religie van doen .
    Integendeel zelfs.

 24. De bijbel lees ik niet en een kerk heb ik uitsluitend bezocht als historisch architectuur. Je weet niet wat dik is, zonder dun te kennen. Zoals ook dag en nacht, licht en duisternis etc. Daarom zijn voor mij ook de tegenstellingen goed en kwaad inherent aan het leven.
  M.i bemoeit God zich niet met het leven op aarde. Dit zoekt de mensheid zelf maar uit!
  Voor mij beoordeelt God een mens aan het eind van zijn leven. Wil Hij zich dan met jou verenigingen als mens die vanuit Liefde heeft geleefd, of zegt God ” ga jij maar een deur verder. ”
  Dit is mijn geloof en heb verder niets met al die onverdraagbare stromingen binnen het geloof!

 25. Hallo Niccos
  Weer een goed stuk van je , en aan de reacties te zien een wat een wespennest heeft opengetrokken , op een positieve manier dan.
  Soms is het inderdaad moeilijk om iets in taal uit te drukken wat je eigenlijk alleen op een intuïtieve
  manier kan ervaren. Ik denk dat dat is wat je bedoeld met mijmeren.
  Ons onderbewustzijn is inderdaad intelligenter dan ons wakkere bewustzijn en werkt ook vele malen sneller. (onbewust zijn is de staat van dingen niet weten , niet opmerken)
  Zie onder andere video’s van Bruce Lipton hierover (boek The Biology of Belief ) ,
  Hij legt het op een duidelijke en ook humoristische manier uit vind ik.
  Taal is meer het domein van denken/redeneren ,het dagelijkse bewustzijn (intellect, kennis), terwijl het onderbewustzijn werkt met intuïtie ,beelden en symbolen (intelligentie , begrijpen).
  Samen leiden ze tot heel bewustzijn (wijsheid)
  Tarotkaarten , het gebruik van een glazen bol en andere methodes maken dan ook gebruik van beelden en symbolen om zo ons dagelijkse bewustzijn , wat zich altijd overal mee wil bemoeien , te omzeilen en rechtstreeks contact met ons onderbewustzijn te maken zodat ons
  (volledige) bewustzijn tot meer inzicht en wijsheid kan komen.

  Wat ‘God’ betreft kan ik je afkeer/verzet wel begrijpen, veel mensen zien het als een soort van persoon , hun eigen egotje maar dan groter. Daarom veroorzaken religies ook nu nog zo veel ellende , de mens maakt van God een soort Uber-ego gemodelleerd naar hun eigen kleine egotjes en als jou ego niet doet , zich gedraagt zoals mijn Uber-ego zegt dat je je moet gedragen dan o wee , hel en verdoemenis.
  Of de aanhangers van hún Uber-ego kunnen hier niet op wachten en slaan je zelf maar alvast de kop in , voor je eigen heil uiteraard.
  Veel spirituele leraren en meesters zoals bijvoorbeeld de Boeddha of Jezus , als hij echt geleefd heeft (oh oh wat zeg ik nu weer) , droegen ook naar mijn mening inderdaad een universele spirituele leer uit. Maar zoals je zelf al zei is het moeilijk om iets in woorden uit te drukken en aan anderen door te geven wat je eigenlijk allen maar kan ervaren. En volgens mij zouden ze zich bij wijze van spreken in hun graf zouden omdraaien bij het zien van wat veel van hun zogenaamde volgelingen er van gemaakt hebben.
  Zelf denk ik dat wat men God zou kunnen noemen puur Bewustzijn is , en wij als mens maar ook al het andere wat we kunnen ‘zien’ en niet ‘zien’ een onderdeel van dat Bewustzijn zijn.
  Zie het als een naar ‘beneden’ uitwaaierend in steeds kleinere min of meer aparte deeltjes die uiteindelijk weer naar ‘boven’ zich samenvoegen in steeds weer grotere delen in een eindeloos (en ook beginloos overigens) neerwaarts en opwaarts spiralende fractal.

  Ik hoop dat je een beetje wijs uit komt het bovenstaande.
  Zo niet dan mijmeren , mijmeren , mijmeren 😉
  Groeten

 26. Voor mij is duidelijk, dat alle sekten met de Bijbel als referentie in essentie satanisch zijn. De Joodse oorlogsgod is geen vrolijke vriend, maar een heel gevaarlijke psychopaat. Het verhaal van Adam en Eva is een perversie van een veel ouder Sumerisch verhaal, waarin Eva Adam met een kruidenkuur redt van een dodelijke vergiftiging. Niets te maken met het Joods vergif, dat de relatie tussen man en vrouw heeft verzuurd voor meer dan 2600 jaar. Ook een god, die zijn eigen zoon in een mensenoffer op het Hindu symbool voor de mensheid laat leegbloeden en ons dan uitnodigt om hem op te eten en zijn bloed te drinken, is het walgelijke satanische ritueel heel dichtbij. De evidentie zelf, dacht ik.
  (NB : Ik zie graag mensen en ben langs geen kanten racist. Iedereen ziet zijn kinderen graag. )

  Als ge niet idioot wilt sterven, beveel ik ten stelligste aan het volgende boek te lezen en goed te laten inzinken, dan het te vergelijken met het Tibetaans dodenboek.
  The art of dreaming – Carlos Castaneda. Ook als audioboek voor tijdens het huishoudelijk werk.

  • Tja, de bijbel is slechts een construct dat continu door de, op dat moment, heersende macht gebruikt werd om het volk een rad voor ogen te draaien . Allerlei ‘kerkvaders’ haalden te pas en te onpas teksten uit de bijbel, en brachten op dezelfde wijze weer allerhande boeken erin en andere er weer uit, enz. enz.
   Om zo te voorkomen dat men op het idee zou komen van een persoonlijke band tussen God en mens…
   Dáárom is de bijbel boven alles een politiek werktuig bij uitstek, én het meest onbetrouwbare boek dat er is.
   Wie haalt het in z’n hoofd om figuren als Paulus of Augustinus als leidend te beschouwen bij de dilemmas waarover men vandaag beslissingen moet nemen.
   Hierop zijn dus de religies gebaseerd: politieke factoren van angst, rampspoed en andere repressieve elementen om God als instrument voor controle en overheersing in te kunnen zetten.

   En dan daarbij ook nog het oude testament, dat bol staat van Babylonische en Egyptische afgoderij…zucht.
   Tot op de dag van vandaag…
   Schud in Godsnaam die dogmas en die angst van U af, en ga voor de wérkelijke vrijheid die U van nature eigen is… niet door een andere mens aan U ‘gegeven’…
   God heeft geen religie nodig.

 27. Dank voor alle reacties tot nu toe, ik lees ze allemaal met plezier. De aanvullingen en eigen ervaringen die gedeeld worden stel ik erg op prijs. Enkele punten waarop ik in het algemeen op wil reageren. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb…

  Zonder ego zou de mens een dier zijn. Het ego is onderdeel van het menselijk bewustzijn. We hebben het ego nodig om bewust(er) te worden. Dat we met ons bewustzijn nog wat primitief zijn ten opzichte van ons potentieel maakt dat ons ego erg onhandig kan zijn. Maar als wij van God en/of door de evolutie een ego hebben gekregen, dan zal dat wel de bedoeling zijn. Overigens is ‘ego’ een ‘containerbegrip’, eenieder verstaat het zijne eronder.

  Wanneer ik met God ‘spreek’ en hij geeft mij inzichten, moet ik die dan naast mij neerleggen omwille van wat andere mensen tweeduizend jaar geleden hebben opgeschreven? Wie bepaalt welk gesprek met God wél of niet ‘waar’ is? En zou God kiezen voor een boek of voor persoonlijk contact?

  Voordat ik antwoord krijg is het wellicht toch handig te mijmeren. Voor degene die in God geloven wellicht een idee om hem om antwoord te vragen in plaats van anderen na te praten. Ik bedoel dit niet gemeen, maar om echt uit te nodigen tot rechtstreeks contact. Alles loslaten en zelf je kunnen verwonderen over wat zich aandient. Nou ja, het is maar een idee 🙂

  Groetjes, Niccos.

 28. Beste Mensen
  Onzo gedachten
  Hebben veele Raakvlakken
  Hoeft echt niet veel te schrijven
  Zie maar
  Reeds ergens anders geschreven

  Ringo Dada
  maart 10, 2023 at 00:33
  Beste Mensen

  Er is helemaal geen nieuwe Griep
  Begrijp dat dan Alstublieft

  Voorbeeld : Cadeau
  Doosje Bonbons gekocht bij de Wibra
  Verpakt in Cadeau papier van de Wibra , Zeeman , Blokker , V&D of De Bijenkorf

  Het verschil zit hem in de verpakking
  Het blijft nog altijd diezelfde Goedkope Bonbons

  V.K.G.
  Verkoudheid , Koorts , Griep
  Is de benaming van de ziekte in dit geval
  Steeds verpakt in een andere hoesje
  Meer niet

  Er zijn nooit meer mensen dood gegaan dan er zouden moeten sterven
  Anders zou de Satanische bevolkings groei niet toe nemen maar afnemen
  Wat dus nog steeds niet het geval is

  Vandaar dat er echt een Oorlog op grote schaal moet plaats vinden

  Het blijven altijd dovemans Oren
  De boodschap luid als :
  Alstublieft , Neuk niet zo veel
  Leef Liefdevol tot Alles met Alles in het Universum
  In Harmonie leven heet dat
  Zo hoeft er ook niks en niemand te worden vermoord of onnodig schade te worden berokkend

  Dank U

  Reageer

  Aanvulling
  Als men maar voorbij meneer God kan kijken naar de Vader van de Vader van de Vader en ga zo maar door
  Onthoud :
  Maya = Illusie Verbeelding van de Geest = een klein deeltje van een groot bundel aan Energie = LEEGTE dus Niks
  De Swastika Wat betekend het / dat ?
  Het kringetje rond
  En maar verdwalen
  Tot Realisatie Nut van het leven is doorgrond
  Wij zijn er niet !
  En toch zijn wij daar ?
  Heel komisch Grappig maar waar
  Het is een spel
  Heet Lila
  De Krishna Lila
  De Zon is een verdwaling
  In de duisternis of in Krishna betekend iets donkerder dan dat bestaat niet

  Vind men die dan heeft men alles gevonden
  Hoe ?
  Door Universeel open te stellen tot Alles in 100% Pure Liefde
  Liefde kan helaas niet met een wapentuig in de hand worden bedreven

  Haat leid tot geweld moord gebondenheid gevangenschap in het denkbeeldige Illusionaire

  Universele Liefde geeft bevrijding
  Met een olielamp , kaarslicht iets gaan zoeken die dat ding onzichtbaar maakt laat staan de Zon
  Is het moeilijk hè ?

  Dank U

 29. https://odysee.com/@zackwintz4414:a

  Jonathan Kleck, die met de hulp van onze Vader, Jezus Christus van de mens, op zijn site en kanaal diep ingaat op de bijbel versen en hij legt die naast de symboliek die wordt gebruikt, oa het narratief van Hollywood, de muziek industrie, enz… Wie zijn we, gevallen engelen, vanwaar komen we, waarom zijn we hier in de wereld van satan, vrije wil, en hoe geraken we uit het systeem terug naar huis via Jezus. Het is een kwestie van WETEN. We worden verondersteld om de bijbel te kennen, sola scriptura. Wanneer je naar Jonathan kijkt en luistert staat er jou een aangename verrassing te wachten.

 30. Wat een mooie en interessante reacties. Dank aan Rommel dat we dit hier allemaal mogen delen. Dank aan Niccos voor de inspiratie. Dank aan alle reageerders dat iedereen elkaar in zijn/haar waarde laat. Deze openheid en liefde… dat is voor mij God.

  • Kun je een voorbeeld geven van een wiskundig axioma dat je in twijfel kunt trekken met een goed argument? Ik niet. En bij bijvoorbeeld de Riemann-hypothese is het zo dat wanneer je iets bewijst op basis van die hypothese dat dat er ook bij vermeld moet staan, zeker zolang die hypothese nog niet bewezen is.
   Een voorbeeld van wat geen goed voorbeeld is:
   De Romeinen gebruikten geen getal 0, maar tegenwoordig is ‘0 is een getal’ een axioma.
   Echter, ook voordat het getal 0 werd geaccepteerd als een getal was het natuurlijk zo dat iemand die geen paard bezat dan ook 0 paarden had, alleen was er geen telwoord voor om dat zo te benoemen.

 31. De hieronder geplaatste content kan interessant zijn voor degenen die zich willen verdiepen in het onderwerp en daarnaast bestand zijn aangaande het temperament dat dit kanaal eigen is. 🙂

  Restoring Creation: Part 5: Before Creation? The Occult Narrative Scholars Are Following In Error

  ´What is the origin of this occult foundation many modern scholars and Rabbis are inserting into scripture as if that is ever remotely Bible scholarship? Now, we will fully expose this and in these 2 videos this will become evident to all the mature, discerning remnant who watch. This will knock you off your chair when you realize there is nothing Biblical in the Creation teachings of much of the church. A sad place but we must all awaken to this and call it out. Yah Bless.´

  https://www.youtube.com/watch?v=jjtSv4g0cOk

  • ..Zucht. Het staat allemaal in het boek dat IK gelezen heb, en dat moet jij ook geloven.
   Wat een onzinnige discussie, en wat een stupide aannames.
   Blij dat ik geen profetische aanleg heb.
   Zo, en nu maar weer verder leuteren hier.

   • Eindelijk een verstandig iemand tnx Pennings 👍
    Nog nooit zulke bullshit verhalen gehoord, maar het maakt me niets uit wie of wat waarin wil geloven zolang ze mij maar met rust laten. Het is allemaal wel heel erg zweverig en ik sta liever met mijn beide beentjes op de grond 🤐

   • @Pennings en @Angel – Een en ander betreft inhoudelijke content en onderzoek van diverse bronmaterialen aangaande de thema´s Bijbel en spiritualiteit en inherente componenten. Inderdaad niet voor een ieder weggelegd. Vandaar ook mijn introductie.

    https://www.thegodculture.com/

    • Voor mij is God=Liefde een persoonlijk contact tussen een mens en God. De bijbel, kerk en religie heeft hier verder niets mee te maken. Laatstgenoemden zijn ontstaan vanuit mensenwerk… Bovendien vind ik de bijbel een gruwelijk boek die bol staat van kinderoffers, pedofilie, wraakzuchtige god en overige verschrikkingen.
     Een boek die voor mij niets maar dan ook niets met God te maken heeft!!

    • Beste mensen

     Zie maar
     De inzichten beginnen te groeien
     Een paar voorbeelden :

     https://youtube.com/shorts/7Gz2Qbuv_IY?feature=share

     https://youtube.com/shorts/FbGYHVHfAjM?feature=share

     https://www.facebook.com/bhaktimarganederland

     DONDERDAG 6 APRIL 2023
     ॐ Chanting
     Resoneer met ॐ
     Inloop 19:30 u
     Aanvang 20:00 u
     Kanaalweg 48
     2313 DV Leiden
     Voor meer info
     Tel 0612076307
     Desiree is de naam bij de telefoonnummer bij wie dus info kan worden ingewonnen

     Men kan ook gerust in Duitsland een bezoekje afleggen
     20 , 21 mei 2023
     Bus reis gaat ernaar toe
     Er zijn verschillende opstap mogelijkheden
     Men kan uiteraard ook met eigen vervoer gaan
     Men kan nader info inwinnen via site of bellen

     https://www.instagram.com/p/CJ1LwlepLSa/

     Net Als Jezus de leeringen had opgedaan in het Oosten
     Waar de Zon dus opkomt
     Om het vervolgens aan het westen te verkondigen

     De blijde boodschap

     Dank U

 32. Zoals de dag en de nacht, beiden zijn een onderdeel van het leven op aarde.
  goed en kwaad.
  Wat ons Kan leiden naar bewustzijn.
  Zelfrealisatie mede door de keuzes die je maakt. .
  Lastig gegeven, je kan mensen waarschuwen , ze hebben het nodige bewustzijn niveau niet bereikt waardoor ze iets accepteren.
  Ik heb waardevolle ervaringen ontvangen over het hiernamaals, de lichte en duistere zijden. Er zijn gradaties
  Waarschuw mensen hiervoor , het is absoluut de hel in kwadraat.
  Als je pech hebt: je leven bewust door ‘zonden’ hebt geleefd.
  Uit mijn waarneming kwam naar voren dat ieder het wilde ontlopen , wat hen te wachten stond. De proeve om hieraan te voldoen werden zo goed als nooit gehaald.
  Ga mij nog wel verdiepen in bijbelse boeken , heb hier geen ‘kaas’ van gegeten.

  • De bijbel heb ik ook niet gelezen en ga ik ook niet lezen. Maar ik heb o.a wat filmpjes gezien van Francis Capelle die nu helaas zijn verwijderd. Hij besprak hierin vele passages uit de bijbel die ronduit gruwelijk zijn!
   Zelf is hij zeer gelovig opgevoed, maar verafschuwt nu de bijbel en iedere tak van religie.

   • Beste Mensen

    Weest als een gevallen blad van een boom
    Die alle kanten door de wind word opgeblazen
    Neem notitie van alles
    Klaag nooit
    Zeg of probeer het tenminste om nooit nooit of niet te zeggen
    Neem genoegen
    Weest dankbaar tot Alles
    Ja echt Alles
    Positief als Negatief
    Dit is een leerschool
    Zolang een Geest wezen is begiftigd een Illusionaire belichaming te huisvesten

    Dank U

 33. What’s in a Naam:* Niccos? Lichtwerker IGORS woorden van UNIVERSITY OF ME… Citaat:
  “Wat als vriendschappen pijn doen?” In deze korte video analyseer ik mijzelf en coach ik mezelf op het vraagstuk, wat je te doen hebt wanneer… Einde citaat. ….staan mij nog goed bij. Daarvoor mijn dank en voel met je mee. De antennes waar ik over mag beschikken krijgen nimmer rust en blijven altijd open staan voor betere waarheden dan die van mij. 1 Dingetje viel mij echter op. Mandela vergelijken met Ghandi als 1 v/d grote leiders….. zou zo maar kunnen zijn natuurlijk, maar ik had andere info dewelke ik een luisterend oor gaf die ik tot nu toe nog steeds geloofwaardig vindt. Quote Mandela: “In prison, illusions can offer comfort.” End quote. Nu het volgende (gepikt net zo als het meeste van mijn ‘wijsheid’, daar ik zelf stukken minder begaaft ben). Quote: Wil een goochelaar zijn publiek voor de gek houden, dan moet zijn bedrog ongezien blijven, en daartoe bedenkt hij een illusie om de aandacht van de werkelijkheid af te leiden. Terwijl het publiek in trance is, wordt de bedrieglijke daad gepleegd, en voor de dwaas wordt de realiteit dan op onverklaarbare wijze gebouwd op een leugen. Dat wil zeggen, totdat de dwaas wakker wordt en de waarheid erkent in het feit dat hij bedrogen is…… Quote: Nelson Mandela, political leader of South Africa, shakes hands (Masonic) with South African Communist Party leader Oliver Tambo. Mandela, lionized by the Western Press, is a life long Communist activist and a known terrorist criminal. Mandela acquired power at the helm of the South African government by arrangement with the heads of the llluminati’s Rockefeller, Rothschild, and Oppenheimer dynasties.

  In exchange, the llluminati cartel holds exclusive rights to South Africa’s mineral rich assets of diamonds, gold, and platinum. (Photo: from the book, In The Words Of Nelson Mandela, published by Carol Publishing Group, York, 1998) – https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/codex_magica08.htm

 34. De joden creëerden het christendom, de katholieke kerk en bekeerden de Europese Goyim, niet-Jood, tot het christendom.
  Rabbijn Yom Tov Glaser beweert dat de eerste paus een joodse rabbijn was:
  https://www.youtube.com/watch?v=E3Z4dUs-JwE

  Het Christendom was een slimme Joodse truc om de Goyim wereldwijd onder de Joodse betovering van Abraham, Mozes, Jezus Christus en vooral De Vrees Voor God te brengen. Dat is de Joodse god, de Jaloerse, Boze, Massa Moordenaar, Meneer Yahweh, die natuurlijk niet bestaat. Hij is een een uitvinding van de Joden.

  Zo zijn ook al de verhalen in de Bijbel, het Jodenboek, die nooit hebben plaatsgevonden.

  De christenen in de wereld zijn sterke aanhangers / supporters van Israël, met de christen-zionisten in Amerika de meest fanatieke. Allemaal gehersenspoeld door het joodse christendom.

  Het jodendom, christendom met 2.4 miljard volgelingen en de islam met 1.8 miljard volgelingen, dat is de helft van de wereldbevolking, de 3 Abrahamitische religies, aanbidden dezelfde God, Mr. Yahweh. Allah voor de Islam.

  Het christendom is ontstaan uit het jodendom in de eerste eeuw en de islam in de 7e eeuw.

  Het woord Torah wordt 18 keer genoemd in de Koran in 16 verzen.
  Jezus, die nooit bestaan heeft, is de meest genoemde persoon in de Koran door verwijzing; 25 keer met de naam Isa, 48 keer derde persoon, 35 keer eerste persoon, en de rest als titels en attributen.
  De Torah en het Evangelie zijn een integraal onderdeel van de Koran.

  De Joden hebben de wereld veroverd met hun controle over de Banken, de media, Wereld Economic Forum, VN, WHO, regeringen over de hele wereld, enz., enz., zij beheersen ook het denken van de helft van de mensheid.
  Zoals Paus Francis zei: In iedere Christen is een Jood.

 35. FF@F,
  33e Graad Vrijmetselaar Nelson Mandela was de lieveling van Big Business en kreeg daarom zijn standbeeld, samen met Gandhi, de lieveling van het Britse rijk, naast Churchill’s standbeeld op Parliament Square in Londen.

  AP News, 26 januari 1990 – Mandela zegt dat hij zich blijft inzetten voor de nationalisatie van banken en mijnen

  JOHANNESBURG, Zuid-Afrika (AP) De gevangengenomen zwarte leider Nelson Mandela heeft donderdag berichten verworpen dat hij zich tot het kapitalisme heeft bekeerd en zegt dat hij vastbesloten is om banken, mijnen en monopolie-industrieën te nationaliseren.

  “De nationalisatie van de mijnen, banken en monopolie-industrieën is het beleid van het ANC, en een verandering of aanpassing van onze opvattingen in dit opzicht is ondenkbaar”, aldus de verklaring. ″Staatscontrole op bepaalde sectoren van de economie is onvermijdelijk.″

  Eenmaal aan de macht kwam de ware Mandela naar buiten.
  Hij bewonderde Margaret Thatcher om haar privatiseringsbeleid, terwijl zij hem ‘een terrorist’ noemde.
  Hij legde het Thatcherisme op aan Zuid-Afrika en zo verraadde hij Wit en Zwart Zuid-Afrika.

  • Beste Mensen

   Iedere Christen & een Iedere Moslim is in werkelijkheid een puur Ras Echte helaas verdwaalde Jood
   Met eerste dekmantel genaamd Jahweh alias tweede dekmantel genaamd Jezus alias derde dekmantel genaamd Mohammed
   Het vierde moet nog worden geboren
   Zijn de gezamelijke verdwaalden naarstig naar op zoek
   Wie word dat ?
   Misschien Rutte ?!
   Of iemand anders ?

   Denk zelf na ……..
   Kijk & Zie

   Dank U

  • Beste Mensen

   Als Hij Mondelidoedeliedelia zo lang uit die Witte ge van genis pot heeft gegeten
   Dan moet er wel iets van dat onheil zijn blijven hangen na zijn vrijlating
   Dat is een logica

   Dank U

 36. Als God voorgesteld wordt in persoon is het een afgod. Een persoon heeft zintuigen en zintuigen zijn beperkingen en scheppen verlangens. Dus de (af)god(en) die wij aanbidden zijn niet god maar satanistisch in een mooi kleedje een illusoir kleedje dat je gevangen houd in dualiteit. Satan Lucifer de engel lichtdrager die gevallen is omdat hij zelf begon te creeren. God kon de creatie niet vernietigen maar wel beperken in de tijd.

 37. Als God voorgesteld wordt in persoon is het een afgod. Een persoon heeft zintuigen en zintuigen zijn beperkingen en scheppen verlangens. Dus de (af)god(en) die wij aanbidden zijn niet god maar satanistisch in een mooi kleedje een illusoir kleedje dat je gevangen houd in dualiteit. Satan Lucifer de engel lichtdrager die gevallen is omdat hij zelf begon te creeren. God kon de creatie niet vernietigen maar wel beperken in de tijd. Deze creatie dus is altijd gebonden aan de zintuigen, onderhevig aan dualiteit, samengesteld uit de vijf elementen en is in wezen een illusie.

 38. Beste Niccos, bedank voor je openhartig schrijven.
  Jij begon jou jonge leven met ant God te zijn, dat was toen jou overtuiging. Fijn dat jou overtuiging is veranderd door voortschrijdend inzicht.
  Ik ben van jongs af aan (streng) christelijk opgevoed en tot mijn 63 praktiserend lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt geweest. Door mijn gesprekken met mijn zus, die al veel over esoterie en spiritualitijd had gelezen, heb ik vooral eerst veel geluisterd en vragen gesteld. Vervolgens met veel van haar boeken naar huis gegaan en dagenlang gelezen.
  Begin 2016 heb ik twee boeken gelezen die me bevestigden dat de Bijbel niet klopt en dat de religies niet kloppen. Daarop heb ik mij onttrokken van de kerk en reliegies en verder gegaan met lezen en leren.
  Sinds mijn afstand nemen van de kerk en reliegies heb ik een veel vrijer leven ervaren en is mijn liefde voor de Bron van All, Liefde en Licht, Infinity Creator, of hoe je Het wilt noemen intens toegenomen en evenzo de liefde voor mij zelf, de medemens, de dieren en de planten.
  Liefde en licht zijn voor mij kernbegrippen geworden met daaruit volgend vrijheid en respect.
  Wat ik geloof en denk kan niemand mij afpakken en met respect hoef ik en wil ik een ander niet overtuigen.
  Luisteren naar andermans inzichten en/of overtuigingen kan heel leerzaam zijn. Als het niet resoneert hoef je er niets mee te doen en toch respect hebben voor de andere.
  Op zielsniveau zijn wij Liefde en Licht en aan de Bron onttrokken en toch verbonden evenals met Alles.
  Op egoniveau leven we in de dualiteit en afhankelijk van waaruit je leeft vanuit het Licht of het duister handel je daarna. De vrije wil de we hebben gekregen.
  Ik wens iedereen Liede en Licht.

 39. @Hendrik Jan Talma

  Begin 2016 heb ik twee boeken gelezen die me bevestigden dat de Bijbel niet klopt en dat de religies niet kloppen

  Mijn opa zei altijd “ waar religie zit kan geen verstand zitten”. Goddank ben ik er dus niet door afgeknepen en kon de wereld wat vrijer zien en heeft me een hoop tijd en energie bespaard. Ik zal wel weer op teentjes trappen ( niet op die van jou ) maar ben blij dat ik dat gezeur niet heb meegemaakt.ik ken wel mensen die er kapot aan zijn gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in