De door het bedrijfsleven gecontroleerde media beginnen eindelijk de waarheid te accepteren over de revolutie van de elektrische auto (EV), die niet eens in de buurt komt van de milieuvriendelijkheid die zijn voorstanders en promotors beweren.

Reuters publiceerde deze week een artikel waaruit blijkt dat zelfs de kleinste EV-ongevallen, inclusief kleine botsingen, bijna altijd resulteren in verzekeringsmaatschappijen die de hele auto total loss verklaren. De reden hiervoor heeft te maken met de batterijen van EV’s, die zo duur zijn om te vervangen dat het logischer is om gewoon de hele auto te vervangen, schrijft Ethan Huff.

“We kopen elektrische auto’s om duurzaamheidsredenen”, zegt Matthew Avery, onderzoeksdirecteur bij het risico-onderzoeksbureau Thatcham Research. “Een EV is niet erg duurzaam als je de batterij moet weggooien na een kleine botsing.”

Het batterijpakket in de gemiddelde Tesla kost bijvoorbeeld tienduizenden euro om te vervangen. Het batterijpakket alleen al vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van het totale prijskaartje van het voertuig, zo blijkt.

Tesla en veel andere EV-fabrikanten hebben van het batterijpakket een structureel onderdeel van hun auto’s gemaakt om de kosten voor de eindgebruiker te drukken – maar ten koste van het milieu? Tenzij EV-fabrikanten de manier veranderen waarop zij batterijpakketten in hun auto’s verwerken, zal al dit onnodige afval zich blijven opstapelen.

“Het aantal gevallen zal toenemen, dus de behandeling van batterijen is een cruciaal punt,” zei Christoph Lauterwasser, directeur van het Allianz Center for Technology, een onderzoeksinstituut dat eigendom is van Allianz.

De productie van EV-batterijen is duur, uitputtend en schadelijk voor het milieu

Volgens Lauterwasser is de productie van EV-batterijen allesbehalve schoon en groen. Vergeleken met conventionele modellen die op fossiele brandstoffen rijden, produceren EV en de batterijen die ze bevatten aanzienlijk meer kooldioxide (CO2) uitstoot. En wanneer de batterijen door een ongeval veel te vroeg worden afgedankt, zijn de milieukosten nog hoger.

  Amerikaans bedrijf ontwikkelt minimalistische kerncentrale

“Als je het voertuig in een vroeg stadium weggooit, ben je vrijwel alle voordelen op het gebied van CO2-emissies kwijt,” aldus Lauterwasser.

Wat de Tesla Model Y betreft, zegt Sandy Munro, hoofd van het in Michigan gevestigde Munro & Associates, dat dit specifieke model van Elon Musks vloot “nul reparatiemogelijkheden” heeft.

“Een structureel accupakket van Tesla gaat rechtstreeks naar de vermaler”, aldus Munro, die voertuigen analyseert en automakers adviseert over hoe ze hun functionaliteit en repareerbaarheid kunnen verbeteren.

Dan zijn er nog de sociale kosten van het delven van alle metalen die nodig zijn om deze al te gemakkelijk wegwerpbatterijen te maken. Kinderen in Afrika worden gedwongen als slaven te werken voor een stuiver per dag om alle materialen te verzamelen die nodig zijn om deze “groene” voertuigen te maken.

“Tot zover de EV-revolutie en de groene ‘circulaire economie’ die wordt aangeprezen door autofabrikanten, politici, NGO’s en klimaatactivisten,” meldt Zero Hedge over de kwestie. “Deze EV’s blijken nog slechter voor het milieu in vergelijking met traditionele benzinevoertuigen.”

In de commentaren benadrukte iemand het feit dat moderne EVN-troep slechter is voor het milieu dan 150 jaar oude verbrandingsmotortechnologie – stel je voor.

“Maar vertel het niet aan Greta,” grapte deze persoon verder, verwijzend naar de activiste voor de opwarming van de aarde Greta Thunberg die werd betrapt toen ze haar Tesla EV vervuilde met rommel en fastfoodverpakkingen, blikjes en ander afval.

Klimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi

Een ander wees erop dat alle autoverzekeringspremies nu dit EV-bedrog weerspiegelen.

“U betaalt om deze nieuwe EV’s te slopen,” zei deze persoon. “Het veranderen van het werkelijke tarief om een EV te verzekeren zou leiden tot verdere ‘EV-weifeling’.”

  De echte prijs van elektrische auto’s

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Deze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe afwijzing door de VS van China’s vredesplan voor Oekraïne legt hun oorlogszuchtige bedoelingen bloot
Volgend artikelLaten we het eens over God hebben (voor deze ene keer)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • Accu’s van EV verangen na “kleine” aanrijding? Er staat niet beschreven wat men onder een kleine aanrijding verstaat. Bv. iemand rijdt een deuk in je deur. En waarom de accu dan moet worden vervangen? Zowel de delving van grondstoffen almede het eindprdukt zitten we over minder dan 10 jaar met een giga milieu probleem. Maar dat is voor later…..tóch?

 1. Een paar weken geleden reed een buurman met z’n EV een lantaarnpaal om in de straat. Ik ben benieuwd of de auto nog terug komt, was slechts 3 jaar oud.

 2. Robuust. Dat is het nieuwe politieke mode woord; robuust klimaatbeleid etc.

  Blijkt een verbrandingsmotor toch robuuster 😂

 3. Het maken van een auto kost net zoveel brandstof/energie als de brandstof die die auto in zijn levensduur zal gebruiken.
  Een oldtimer auto van 40 jaar oud heeft 2x zijn berekende levensduur bereikt. Oftewel heeft de energie die nodig is om 2 nieuwe auto’s te maken uitgespaard.

 4. Degenen die zich in dit opzicht graag laten belazeren zijn de goedverdienende “woke” linksstemmende burgers, die zich alle groene gadgets aanmeten waar ze maar subsidie voor kunnen krijgen. Ze kunnen zich veroorloven early adopters te zijn en daarmee hun woonlasten te verlagen. Jan met de pet kan het zich niet veroorloven, blijft met hoge woonlasten zitten, betaalt wel mee aan de belasting die de eco-snobs aan subsidies binnenharken en krijgen nog de schuld van klimaatverandering op de koop toe.

 5. Waarom EV? Omdat die petroleum ofwel bij de duivel (Poetin) moet gekocht worden, ofwel bij de Koran-baarden in de woestijn. De planeet redden is de wortel van Timmerfrans. Hoeveel laadpalen gaan er komen in Afrika?

 6. Yep, een brandje is direct een chemische. Vroeg jaren terug al op de oefenavond Brandweer of we een extra voertuig kregen met 20M3 zand. Kunnen we die erop flikkeren. Wat een wereld. Ge nie ten.

 7. De ADAC Duitsland had een paar jaar terug al een test gedaan, dat het gebruik van de EV’s helemaal niet CO2 neutraal zijn, wat er beweerd wordt. Als huishoudens aangeslagen worden voor hun elektriciteitsverbruik, betalen ze daarover een bepaald bedrag over het CO2 uitstoot van de energiecentrales. Als je deze gegevens mee berekent in de hoeveelheden van het elektrische verbruik van die EV’s. Dan zou een elektrische Volkswagen Up al 199 gram/km CO2 uitstoten, dat is meer dan forse MPV op benzine.

  Het hele circus van elektrisch rijden net als de windmolens en de zonnepanelen en de warmtepompen. Zijn alleen op papier CO2 neutraal. Alles wat duurzaam, rendabel en betrouwbaar is wat ook met goedkope grondstoffen en snel te produceren valt, wordt afgebroken en vervangen voor kortdurige, onrendabele, onbetrouwbare en met kostbare grondstoffen, die veel meer water en energie verbruiken om ze de produceren, dan de benzine of diesel auto’s hun hele levensduur verbruiken. Onder de streep zou een EV minimaal 100.000 Km moeten rijden om enkel de productie CO2 te compenseren, maar tijdens zijn verbruik om die 100.000 Km te halen stoot een kleine EV meer uit dan zijn benzine of diesel broertjes. Dus het is weer een kat in de zak oplossing.

  Maar het gaat helemaal niet om het klimaat te redden, het gaat erom dat benzine en diesels het volk te veel vrijheid geeft en zo moeilijker in een 15 min. steden gepropt kunnen worden. Daar alle elektrische auto’s van afstand bestuurd kunnen worden en dat zou voor benzine en diesel auto’s veel moeilijker zijn. Want dan zou elk oud exemplaar op benzine en diesel allemaal omgebouwd moeten worden, wat vele duizenden euro’s zal gaan kosten. Daar krijg je het volk niet in mee.

 8. waterstof otto motoren zijn al decennia geleden door mercedes kant en klaar gemaakt, de waterstoftanks hiervoor zijn d.m.v een opnemende metaal superveilig

  • Waterstof komt niet uit het niets. Dit wordt ofwel met elektrolyse gemaakt (laag rendement) ofwel middels aardgas en water. (blijft over waterstof en Co2) In beide gevallen zinloze actie.
   Als je dus waterstof maakt met elektrolyse, verlies je al direct energie.
   als je dan dit nogmaals met verlies omzet naar elektrische energie, (brandstofcel) loop je nog verder achter.
   Met de tweede methode heb je al direct een Co2 probleem aan het begin. Ook zinloos dus.
   De elektrische auto is een zinloze actie betreft Co2. (zo wie zo al geen issue) Het enige voordeel van een elektrische auto is de plaatselijke lucht kwaliteit. Maar het komt hier op neer dat de energie, ook voor de elektrische auto uit gas, kolen of olie komt.
   De z.g. groene energie is allang opgebruikt o.a. door data centers etc. en daar komt bij dat de zon niet altijd schijnt en ook de wind niet altijd voldoende aanwezig is. In de winter sneeuw, weinig wind, dus geen power.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in