Pixabay

Veel kinderen en ouders zijn nu bezig zich te oriënteren op een vervolgopleiding. Soms weet een kind heel goed wat het wil, maar meestal heeft het geen idee. Kinderen zijn vaak gewoon te jong om dan al dat soort keuzes te maken. Wanneer ze dan ‘gedwongen’ worden, kiezen ze voor wat hun ouders doen of wensen, wat hun vriendjes gaan doen of wat op dat moment ‘wel leuk’ of stoer lijkt, schrijft gastauteur Niccos.

Dat is ‘ons’ ook vaak ‘overkomen’. Wanneer ik naar mezelf kijk en naar zoveel mensen in mijn omgeving, zijn we ergens aan begonnen en dan blijven hangen in iets wat niet echt bij ons past of toch heel ergens anders terecht gekomen. Weinigen maken op jonge leeftijd een bewuste keuze en blijven dan lang op koers. Ik denk dat dit onoverkomelijk is, omdat we zo jong moeten kiezen.

Maar goed, de kinderen moeten kiezen. Wat is dan wel een ‘goede’ aanpak? In elk geval niet alleen kijken naar aanbod, maar ook naar vraag. Wanneer er tienduizend werkeloze coaches op zoek zijn naar opdrachten, dan is het niet handig om een opleiding te kiezen tot coach. De vraag is bovendien veranderd en gezien de mondiale ontwikkelingen gaat die vraag nog veel meer veranderen.

‘Vroeger’ was je de bom als je koos voor ICT, maar tegenwoordig zijn dat vooral sleurbaantjes. Wanneer je nu bovengemiddeld slim bent kun je beter kiezen voor AI en robotica, dat is de toekomst. Maar niet ieder kind kan dat, al zou het misschien wel graag willen. Van belang is jezelf niet te overschatten, dus ook dat ouders hun kind niet overschatten. Er is tijd genoeg om later verder te klimmen.

Waar nu echt schreeuwend behoefte aan is én toekomstvast zijn mensen met twee rechterhanden. Loodgieters, timmerlieden, behangers, automonteurs, lassers, dat zijn de beroepen die nodig zijn en blijven. En dat zijn de mensen die door de huidige tekorten héél goed kunnen verdienen. Het zijn beroepen die ook in woelige tijden gewoon nodig zijn, in tegenstelling tot veel dienstverlenende beroepen.

  Verkiezingen in Nederland - Bent u nog steeds ont-stemd?

We hebben in de Coronatijd gezien hoe de horeca leegliep. En de komende jaren worden er hoogstwaarschijnlijk niet beter op. Een pizza kost onderhand een vermogen en ik voorspel dat vele pizzeria’s hun deuren gaan sluiten. Teveel geld voor een steeds ongezonder product. Het is maar een voorbeeld en ik nodig je uit hier eens over na te denken.

Welke beroepen, bedrijven, producten en diensten staan onder druk? Kijk naar wat er gebeurt in de wereld. De oplopende spanningen tussen aan de ene kant de VS en de EU met aan de andere kant China en Rusland. De grote problemen in de financiële sector met enerzijds inflatie en anderzijds een onhoudbare Euromunt. De Europese industrie die sterk afneemt met economische gevolgen.

Zoveel Europese steden waar gedemonstreerd en gestaakt wordt. Het is de voorbode van een zeer ernstige crisis die alle voorgaande en lopende crises verbindt tot een ‘perfecte storm’. En in dat vooruitzicht moet eenieder keuzes maken wat te doen qua opleiding en/of werk. Wat past bij mij én wat geeft ook enige zekerheid? Doch kinderen zijn daar niet mee bezig (en ook nog weinig volwassenen).

Wanneer je nog niet precies weet wat je wil worden, dan kun je het beste voor een meer algemene opleiding kiezen. Een opleiding met een brede oriëntatie die ongeveer in de richting is. Ook van belang te beseffen dat je niet een keuze maakt voor je hele leven. Besef dat je ergens begint en waarschijnlijk toch wel ergens anders terecht komt. Relativeer, dan kun je later ook gemakkelijker loslaten.

  Niccos: De Spreidingswet. Nou en?!

Er zijn allerlei testen te vinden op het internet, van beroepskeuze tot persoonlijkheid. Mijn ervaring is dat mensen deze prima invullen naar wat ze denken te wensen in plaats van wat echt past of hoe het werkelijk is. Wanneer je vooraf al graag stewardess wil worden, zul je de test ook overeenkomstig invullen. Hoe goed die test ook is, zelfs als je een dag wordt doorgezaagd door psychologen.

Veel beter is te kijken naar je (kinds) dagelijkse invulling de laatste tien jaar. Wat heb je allemaal daadwerkelijk gedaan in je vrije tijd? Waar ging je hart naar uit, spontaan zonder moeite? Heb je een bepaalde rol gehad of activiteit gedaan bij jouw club? Waar stond je in het veld en wat was de taak die je het leukst vond? Dit soort vragen laten je beter zien hoe jij je beweegt tussen anderen en wat je kiest als ‘werk’.

Ben je graag onder de mensen? Ben je nieuwsgierig hoe een apparaat werkt en haal je het ’t liefst uit elkaar om te kijken? Over dergelijke zaken zou je ook moeten praten met anderen om te horen hoe anderen jou zien en ervaren. Want vaak denken we nogal rooskleurig over onszelf, dat we alles kunnen en overal wel goed genoeg in zijn. Om betere keuzes te kunnen maken, moeten we onszelf beter leren kennen.

Bovendien zijn dit soort open gesprekken van groot belang voor onze cultuur en samenleving. Als ouder leer je zo je kind nadenken over wie hij of zij is. Het kind leert zelfstandig na te denken en bewuster te kiezen. Laat het ook zelf kiezen, het zal moeten leren van de eigen keuzes. Neem er de tijd voor, want het is meer een evolutionair proces dan een middag knopen doorhakken na twee open dagen.

  Niccos: Europa’s misselijkmakende toneelstukje

En wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen. Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk of een (omscholing) opleiding, dan kun je dezelfde vragen stellen en gesprekken aangaan. Zelfs voor een hobby of een relatie is dit handig. En oefening baart kunst. Wanneer we meer met elkaar praten over dit soort wezenlijke zaken, dan worden we individueel én collectief bewuster.

Heb je min of meer iets op het oog, ga dan vooral met verschillende mensen praten die dat werk doen of recent gedaan hebben. Vraag of ze eerlijk willen vertellen wat er leuk en minder leuk aan is. Als het kan een ochtend en een middag ‘meelopen’, de sfeer proeven. Hoe serieuzer je de zoektocht neemt en hoe meer tijd en energie je erin stopt, des te groter de kans dat je slaagt en plezier hebt met jouw keuze.

Wanneer te beginnen met de zoektocht? Het is geen activiteit, maar zelfrealisatie. Ieder kind is verschillend en je kunt het niet dwingen. Zelf leren nadenken begint vanaf de geboorte. Specifiek de schoolkeuze aan de orde stellen en de zoektocht inspireren en stimuleren vanaf een jaar of acht. Op speelse wijze. Als het kind niet wil, dan niet. Maar dus niet wachten tot een paar maanden voor het ‘moeten’ kiezen.

Veel plezier met de zoektocht naar jezelf.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Open Brief aan de President van de Russische FederatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNaakte volwassenen promoten transgender levensstijl als “euforie” in Nederlandse kindertelevisieprogramma
Volgend artikelXi Jinping zegt dat hij China op oorlog voorbereidt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

  • Juist!!

   Kinderen zijn niet te jong om te kiezen, ze worden sociaal emotioneel klein gehouden. De hele westerse mensheid wordt onvolwassen gehouden. De rest van de planeet wordt dom en onwetend gehouden.
   Kinderen horen te leren lezen, rekenen en schrijven en zich daarna sociaal emotioneel te ontwikkelen en dan maatschappelijke stages te doorlopen. Het huidige onderwijs heeft niks meer met ‘leren’ te maken, alles draait om programmeren. Leven is intelligentie, intelligentie leert vanzelf als je het liefde, steun en de basisbehoeften geeft. Kijk maar naar baby’s, die leren door te observeren. Zodra een kind kan lopen leert het zo door dingen na te doen. WIJ zijn levende, zelflerende kopieermachines. Er is ons aangeleerd dat we niks zomaar leren. Dat is onzin. Leer een kind rekenen, lezen en schrijven en daarna sociaal emotionele ontwikkeling, dan kan een kind zelf de wereld in en leren wat het maar wil. De meeste kinderen op aarde leven bijna als volwassenen rond hun pubertijd. De meeste kinderen in NL kunnen nog niets, rond hun pubertijd ze kunnen hun eigen eten nog niet maken rond hun pubertijd. Ik zie aan de kids van mn vriendin dat kinderen juist volkomen passief worden gemaakt op scholen. Er is maar één echte school… HET LEVEN. Maar kinderen leren dat alles draait om regels, richtlijnen, competenties, leerplannen, leerdoelen, cijfers, etc etc etc eindeloos etc. Kinderen LEVEN niet meer en dus ontwikkelen ze zich niet meer.

   Scholen zijn kapot. Wij zijn van nature leermachines, maar dat wordt ons afgeleerd en we worden tot volg machines gemaakt.

   Wie ben ik? En waarom? Zijn de sleutelvragen waar alles vanzelf uit ontstaat! Maar die vragen zijn zo ongeveer verboden.

   @Niccos… het is echt goed mis in de wereld, scholen zijn hersenspoelcentrales.

 1. “Een pizza kost onderhand een vermogen en ik voorspel dat vele pizzeria’s hun deuren gaan sluiten. Teveel geld voor een steeds ongezonder product.” ….nou ken ik er een in Den Bosch tegenover de Verkadefabriek…nooit een klant binnen, bezorg spul niet te vreten en 8 man personeel…van zonnestudio’s wist ik het wel….

  Wek en leren is een ding wat niet op een cito uitslag kan worden bepaald, maar middelbare scholen ontvangen voor iedere leerling die ene diploma heeft OF een andere opleiding kiest ruim 5000 euro beloning….dus zakken de eisen en worden leerlingen die op een of andere manier niet mee kunnen een beveiliging opleiding ingepraat…./kassa voor de school en de sociale dienst kan iedere nieuwe aanmeldingen in principe plaatsen op een uitzichtloze laag betaalde K baan. Kinderen weten niet wie ze zijn, kinderen moeten ontdekken wie ze zijn en niet worden opgedrongen iets te zijn. Reizen is een van de beste wegen, ik ken ene familie die de wereld rond reist met hun steeds groter wordende kinderen, het zijn de meest open en prettige mensen die je kunt ontmoeten. Echt, zonder tiktok voorbeeld.
  Kinderen wiens opleiding ligt in de echte wereld met andere mensen.

  Mijn advies: als je niet kunt reizen laat je kind dan een vak leren met de handen als vast punt voor het leven en van daaruit kijken wat ook en misschien beter past. Ik heb jaren geleden bijgedragen aan een programma voor een opkomende politieke partij. Een punt was opleiding, en indien dit als sociale dienstplicht verplicht werd gemaakt dient het op de manier zoals was gepland meer doelen tegelijk. In dit opgezette plan is dienstplicht dat je tegen betaling in een jaar vier verschillende beroepen in diverse takken/ sociaal, commercieel, dienstverlenend uitvoert of er actief in meeloopt. Bijvoorbeeld in een verzorging tehuis, bij de spoorwegen, bouw en iets in de natuur, of leger/politie/brandweer.

  Op deze manier leert iemand de eigen leefwereld kennen, begrijpen wat iets inhoud, deel van iets te zijn en begrip te krijgen voor anderen. Talent kan zomaar boven komen drijven…..geld is er vanaf de eerste dag dus ook daar kan een jong mens mee vooruit. Na het afmaken van de “sociale dienstplicht” was er een opgebouwd woonrecht ….dus een kleine start woonruimte direct beschikbaar voor de jongere om indien men dat wil zelf een eigen leven op te bouwen. Als je iemand wettelijk iets verplicht hoeft dat niet een dwang te zijn die negatief is, maar deze kijk op dingen past niet bij de hebzucht en machtswellust/ compensatiedrang voor het onooglijke wezen in politici… de verplichting is noodzaak omdat vele pubers zonder dwang jaren zichzelf op de bank vet vreten…..bank hangende volvretende pubers zijn de gemeenschap op vele punten tot last is of gaat worden, en een leven kwijnt weg….maar met beloning van loon en aan het eind een echt woonrecht is de plicht feitelijk een gunst….leiderschap door dwang is nooit goed, motiveren is de sleutel tot een prettige samenwerking. Iedere gek kan schreeuwen, vernederen of afzeiken, het is de competente mens die anderen de weg kan laten zien van vooruitgang en gezamenlijk voordeel.
  Er zijn geen slechte leerlingen, enkel incompetente leerkrachten.

  We leven in een geconditioneerde wereld waarin negatieve invloed vanuit overheid en regering agressie opwekken en samenhang verstoren. De macht van de regering en de bemoeizucht van overheidspersoneel om hun eigen vaak bekrompen wereld visie in naam van staat en wet over alles op te dringen is groter dan ooit. Ambtenarend die zelf de regels bedenken en rechters die blind organisaties voortrekken tegenover de individu, politieke tweeslachtigheid. Hoe kan een kind in zulk een chaos nog een goede keuze maken.

  Mijn advies: haal een vakdiploma en probeer vast een ander land te vinden waar je welkom bent en waar je als mens gerespecteerd word. Ik zie soms smeekbrieven voorbij komen van landgenoten die ergens in Europa helemaal zelfstandig off grid leven maar die hun eigen kont niet zelf kunnen wassen…dat wat je zelf met je eigen handen kunt verdienen is wat eigenwaarde schept, dat wat je krijgt door te luisteren zal altijd ene leegte achterlatend die vaak met steeds grotere grofheid word gevuld. Wie streeft naar beter en beter werk af te leveren komt vroeg of laat op het gewenste punt / manier van leven terecht….

  en eerlijk verdiende trots/eigenwaarde is nergens te koop, niet te leen als je een uniform aantrekt of ergens een contract ondertekend, echt jezelf goed voelen komt voort uit wat je zelf maakt of presteert, zonder aan een riem te handen.

  en dan weet je ook wie je bent.

  Mocht ik mijn leven overdoen was dat wat ik deed, een vak leren en reizen tot ik vond wat het beste bij mij paste.

  • Mooi omschreven. Samengevat… er is maar één school… HET LEVEN. Leer lezen, rekenen en schrijven en ga vanaf dan sociaal emotioneel ontwikkelen door te ervaren en te werken in zorg en ambachten. In primitieve stammen maken kinderen volwassenwording rituelen door om zelfstandig te worden. Westerse kinderen blijven kinderen, ze leren zichzelf en de wereld niet kennen en worden daardoor nooit volwassen. Dat is zo gecreëerd, want domme en onvolwassen mensen zijn de perfecte slaven. Volgende stap is transhumanisme, dat zijn nog perfectere slaven. Ouders zijn te dom om te zien dat hun kinderen worden geruïneerd door naar ‘school’ te gaan. Het zijn geen scholen!!! Het zijn dresseer centrales.

 2. Vreemd dat taktische opleidingen zoals de LTS en de Huishoudschool verdwenen zijn, niet? Mensen leren omdat ze met hun handen bezig zijn, en dat is niet het prikken op mobieltjes. Bijvoorbeeld, om te begrijpen wat een hoek van 90 graden is, kan je dit het beste met je handen voelen. Tegenwoordig lopen jongens alleen maar op mobieltjes te prikken met hun dunne sprieterige vingers. En meisjes doen hetzelfde. Je ziet ze overal, ze zijn druk met ‘leren.’

  Eigenlijk zijn handen ook niet meer nodig, alleen nog de duim en eventuuel de wijsvinger (dan kunnen ze in hun neus blijven peuteren als het mobieltje aan het opladen is.)

  Mss is het beter om alle scholen af te schaffen, dan kan dat geld ook weer naar de zakkenvullers en de nep oorlogen. En mensen blijven gelukkig en bevredigd met hun mobieltjes. Wat wil je nog meer in deze prachtige wereld van morgen? Beam me up Scotty!

  • Immortal,
   Je hebt nu de Masters, het is Amerikaanser.
   Het is competitie om de theosofische (immortal) Masters belachelijk te maken.
   Evenzo is het mobieltje bedoeld om hun telepathie mechanisch te vervangen door de ether vol met onzin te projecteren.
   Ik sprak van de week iemand over de Van Eyck academie, die me eens vertelde dat de meeste kunstacademies een beetje knip- en plakwerk zijn.

 3. Ik ben erg blij dat ik deze website ongeveer een jaar geleden toevallig heb gevonden.
  Voor mij is deze site een beetje vergelijkbaar met The Saker. Vaak uitgebreide artikelen met vaak zinnig en leerrijk commentaar.
  TOP !

 4. Voor de duidelijkheid Niccos. Ik heb 2 rechterhanden.

  En er altijd een onderkruiper die het voor minder komt doen…….met een uitkering…..er óf een puinhoop van maakt….óf een meerwerkrekening achteraf levert die uiteindelijk veel hoger was dan mijn totaal-begroting.

  Zodra het om geld gaat, verdwijnt het verstand .

  Waar het verstand ophoudt, begint de grote bek.

  Waar de grote bek begint……..en vul zelf de rest maar in.

  Je hebt geen idee waar je het over hebt. Ik heb dit als zelfstandige overleeft……en héél veel nooit uitbetaald gekregen zonder geouwehoer. Héél gemakkelijk als de luxe badkamer er al staat, en ik nog aan mijn poen moet komen.

  Een broer…… een absolute vakman, en een specialist, maakte een keuken van 40 mille op maat.

  ’s morgens rond elf, bij een kwartiertje strijklicht was er een (met een vergrootglas te zoeken) kuiltje in het plaatmateriaal te zien. Meer niet. De klant was advocaat. Hield 6000 euro in voor het deurtje en het ongemak.

  ………en het gros doet dat rucksichtlöss.

  • U beschrijft de race to the bottom. We leven in een piramidespel waar iedereen iedereen naait en bedriegt… want geld. Geld geld geld… de wortel van het kwaad. Voor God stierven we om de liefde in leven te houden, voor geld bedriegen en moorden we elkaar uit. Omdat de economie obv schuld en rente werkt, is geld verworden tot wortel van het kwaad.

 5. Een goed artikel Niccos en goede reacties.
  Vreemd, kinderen worden afgeleerd gedurende hun schooltijd om vragen te stellen bij opdrachten of dingen in twijfel te trekken.
  Ze moeten de opgedragen lessen en opdrachten leren en maken en verder hun mond houden.
  ( is dan ook lastig om kritische leerlingen antwoorden te geven voor de leerkracht bij het uitvoeren van zijn gekregen opdracht)
  Daartegenover worden kinderen minder mogelijkheden gegeven om zich goed te oriënteren op diverse vlakken.
  De vroegere ambachtscholen en huishoudscholen zijn verdwenen waardoor een groot stuk basis oriëntering en ontwikkeling ook is verdwenen.

  De reacties hierboven slaan de spijker op de kop.
  Naar mijn mening zijn praktische vaardigheden de basis van van enige zekerheid nu en in de toekomst.
  Iedere ontwikkeling van b.v. IT of AI begint bij de bouw van praktische zaken zoals; kantoren, bedrijfshallen, autoparken, enz.
  Zoals hierboven ook omschreven zijn 2 rechter handen dan ook de basis voor iedere richting van ontwikkeling van de economie.

  Helaas worden veel kinderen lekker gemaakt om met een hype mee te gaan, zoals ikzelf zag met een zoon van een vrouw. Hij wilde “game ontwikkelaar” worden.
  Volgens hem was daar goed mee te verdienen. (mensen in die sector lieten op internet een heel ander verhaal horen)
  Maar kinderen kunnen heel erg eigenwijs zijn.

  Zoals hierboven reeds is omschreven is zelfkennis van het kind het begin om juiste keuzes te maken.
  Het is echter moeilijk om met zekerheid te zeggen hoe de economie/maatschappij zich in de toekomst gaat ontwikkelen ( of afwikkelen !!!!! )
  Een ding is zeker; praktische handvaardigheid is onder alle omstandigheden van belang.
  Iemand zal toch die stoel in elkaar moeten zetten waarop die gameontwikkelaar zit in een gebouw wat bouwvakkers hebben neergezet nadat andere mensen het riool, de elektra enz. hebben aangelegd.
  “Gouden handen” kunnen van levensbelang zijn.

 6. 1. Een van de veronderstellingen van competitie is dat het een gegeven is van de natuur, natuurlijke selectie.
  2. Een ander misverstand is dat het ons betere mensen maakt.
  3. De twee ergste vooroordelen zijn dat het leuk is en
  4. dat het zorgt voor hogere prestaties.

  Ik had net iets gezegd over competitie en school van Alfie Kohn. Er stond iets over bij Share met een link maar die is weggehaald.

 7. School is waardeloos tegenwoordig. Ik ben blij dat ik mezelf geschoold heb en met mijn handen kan werken. Het is een gave van God om iets te mogen en kunnen maken met je handen. Maar je kan proberen om met je domme brein en een mobieltje een deur af te hangen of een mooie muur te metselen. En als de door studeert word je manager o.i.d. en heb je geen handen nodig. je werkt dan met je ellenbogen….en creeert NIETS

  • We moeten van consumptie terug naar creatie. En het meeste is al gecreëerd, maar de creatie die zo onderhand uitsterft is liefde. We moeten weer liefde gaan creëren door samen te komen en samen te werken en samen te leven… SAMEN. Daarvoor is een interne transformatie nodig van ego-bewustzijn (angst denken) naar ziels-bewustzijn (liefde denken). De strijd/de oorlog die nu woedt draait hierom… de satanisten hebben als doel
   het bewustzijn (liefde) klein en vernauwd te houden. Angst moet sterven en bewustZIJN (LIEFDE) moet groeien. Van consumptie terug naar creatie is essentieel. Jou skills (je handvaardigheid, je gave) zijn essentieel Durachuck, geef je gave door aan anderen.

 8. Beste Mensen

  Kinderen Zijn Kinderen
  Kinderen hebben niks te kiezen
  Ieder wezen hoort te handelen in opdracht van de Ouders
  Niet onder beïnvloeding
  Of van een Staat of Regering of iets van dien aard
  Dan krijgt men deze taferelen als LGBTQIA++++

  Vader en Moeder staan Symbool voor Moeder Aarde
  Die hun belichamingen zijn daaruit getrokken door hun ouders
  Hierop volgend is er een nieuwe belichaming Kind eruit getrokken via die Ouders
  Vervolgens word het levens Elixers door het Allomtegenwoordige erin geblazen
  Staat ook iets verkapts over in die valse Bijbel
  Er worden veel voorbeelden uit die Rare drie schijnheilige boeken gehaald welken allen bij elkaar tezamen amper een A4 blad eenzijdig is beschreven met koeien letters ook nog
  Dus wat pvv leider Welders verkondigde is in principe te veel van het goede
  Te weten net zo dik als de Donald Duck editie uit de weekblad

  Dank U

 9. vroeger hadden ze een oplossing: schoolkeuze advies.
  Vader: ongeschoolde arbeider: ga maar werken
  vakarbeider: technische school
  ambtenaar; mulo
  ondernemer HBS
  academicus: gymnasium

  Over mij werd ook zoiets uitgesproken.
  Dat was de eerste keer dat mijn vader aan autoriteit twijfelde.
  Ik werd naar het wit-gele kruis gestuurd en een week lang getest.
  Plotseling scoorde ik in de hoogste categorie: geschikt voor gymnasium…..

  Werd Mulo.
  Na de MULO: werken; was geen geld om door te leren.
  Dat de examen commissie bij elkaar kwam, en nog eens meer dan een half uur over mij debatteerde, en dat bij mondelin wiskunde de examinator bijna een uur te lang doorging–dit alles om een 10 op cijferlijst toe te kennen– had geen gewicht

  De school gaf ook geen info over beurs/subsidies en zo; tenminste niet betreffende mijn persoontje.

  Wij moesten een stuk schrijven van 3000 woorden, betreffende dat alles.
  Dus ik schreef een messcherp stuk, zo scherp dat het resulteerde in een donderpreek van een vol uur…..
  Mijn reactie toen tegen onderwijzer: weet je ook hoe het voelt om genegeerd te worden…
  Gut wat was die pissig.

 10. Maar idd; ik wist niet wat ik wilde.
  Wel wist ik wat ik verwachten kon; 45 jaar klote werk doen, en dan AOW–mat alle concequenties van dien.

  Het is ook een kwestie van info.
  Wij dachten b..v. dat universiteit super moeilijk was, en dat studeren betekende hard werken, en dat je daar een super IQ voor moest hebben

  Toen ik 37 was, werd ik toegelaten via een collocium doctum en ik kwam erachter dat studeren geen moer voorstelde.
  ==============
  Een man, 32, in vierde klas lagere school van school af, ging studeren via collocium doctum.
  Na 3 jaar had hij twee titeles economie en bedrijfskunde.
  Hij had het vlugger willen doen, maar dat mocht niet.
  Hij beschouwde studeren als werk, en begon 07.30 en maakte 8 uur per dag.

 11. Later begon ik met fotografie. Portretten hoofdzakelijk en wat model werk.
  Er is een schilderij, meisje met parel.
  Wist ik niet, ik maakte een portret van een indonesisch meisje met parel Was een stuk sterker in uitdrukkingskracht.

  Mijn vriendin werkte bij een drukkerij, waar de topfotografen kwamen. Zij liet daar mijn werk beoordelen.
  Ook hing ik wekelijks mijn werk in een kantine met een wand van 25 meter.
  Er kwam een delegatie Jappen met directie praten: 20 minuten
  Bij mijn werk bleven ze bijna 2 uur staan–dit omdat perfectie hoog wordt aangeslagen bij Jappen.

 12. De USA scholen zijn super slecht. Onderwijzers kunnen niet ontslagen worden; en ze gaan er vanuit dat 70% de industrie in moet.
  In New York had de wijk met de meeste bijstand ouders en het hoogste getal van bajesklanten ook de slechte resulktaten.

  Totdat de KIPP scholen kwamen.
  Privee scholen. Zitten voor de komende 5–7 jaar volgeboekt.
  Plotseling had deze wijk de hoogste resultaten van New York…

  Er bestaan geen slechte leerlingen, maar alleen slechte onderwijzers–was hun motto.

 13. Dank voor alle reacties tot nu toe, ik lees hele mooie aanvullingen. Inderdaad zijn scholen in Nederland propagandafabrieken die kinderen niet meer leren schrijven en rekenen. Laat staan dat er aandacht is voor het kind als uniek individu. Het hele schoolsysteem zou op de kop moeten en tot die tijd zou je beter thuisonderwijs kunnen geven of een school opzoeken die nog wel enigszins doet wat het zou moeten doen. Mijn artikel gaat uit van de huidige situatie en die is dat we nu eenmaal hiermee te maken hebben. Voor veel ouders is de stap te groot naar thuisonderwijs of die ene behoorlijke school moeilijk praktisch haalbaar. Daarom is mijn insteek eerst je kind leren kennen en zorgen dat het kind zichzelf leert kennen. Van daaruit een school en vervolgopleiding kiezen en dat aangaan met een sterker zelfbeeld en eigen kracht. De samenleving verandert langzaam en daar zul je het mee moeten doen. Groetjes, Niccos.

  • ‘Voor veel ouders is de stap te groot naar thuisonderwijs of die ene behoorlijke school moeilijk praktisch haalbaar.’

   Ouders moeten weer ouders worden en zich weer gaan bemoeien met de programmering van hun kinderen. In de USA zie je dat ouders meer en meer actief worden en het schoolbestuur en docenten het vuur aan de schenen leggen. Het is tijd dat de wakkere mensen zich gaan uitspreken en de programmering van hun kinderen overnemen door scholen op de huid te zitten en na te gaan wie er verantwoordelijk zijn. De verantwoordelijke directies en leraren die klakkeloos uitvoeren wat de overheid ze laat uitvoeten, moeten aansprakelijk worden gemaakt. Er moet een trensbreuk komen en dat kan alleen als wakkere ouders zich gaan mengen en laten zien wat voor misstanden er plaatsvinden. Schooldirecties en leraren zijn vaak nog harder gehersenspoeld dan de leerlingen die ze hersenspoelen en kapotmaken. Ga naar ouderavonden, neem zitting in MR en ouderschapsraden en grijp alle kansen om je uit te spreken. Alles is super ingewikkeld gemaakt om in de verwarring directies, leraren en leerlingen kapot te maken… het mooie daarvan is dat de weg terug een weg is van dingen makkelijk maken… en dat kan heel snel gaan. We moeten van ego-bewustzijn (angst denken) terug naar ziels-bewustzijn (liefde denken). Elke straat, elke school heeft een aantal nazi’s die iedereen intimideren, die moeten worden verwijderd en dan kunnen mensen weer mens worden. Ik las hier een tijd terug een artikel over genaamd; Kill your local nazi. Daar komt het in essentie wel op neer. Niet letterlijk, maar met tegenspraak. De nazi’s zijn monster ego’s die klein moeten worden gemaakt en moeten worden uitgeschakeld. Iedereen kent er wel één, zo’n agressieve intimiderende ‘likken naar boven en schoppen naar beneden’ figuur die anderen intimideert en kleineert met zijn/haar functie en rang. Het is oorlog en dat is de vijand. Dit keer zonder wapens, maar met maatschappelijke macht.

 14. Tja, ik wist vroeger ook niet wat ik wilde. Al had ik wel een aantal wilde ideen. Kunstschilder of kunstenaar. Wat ik kan nogal leuk tekenen en schilderen en prutsen met dingen die ik zo links en rechts vind. Kok, want ik hou van koken. Bakker of boer, zoals mijn opa was.
  Maar ik was een dromer. Een rebel. En met school schoot het niet op. Tot mijn vader zei: “Als jij niet naar school wil, dan ga je maar werken. Maandag ga jij met mij mee.” Dus zo belandde ik op de meubel logerij en antiekhandel van mijn vader. De hele dag in een rubber pak antieke meubels in een loogbad doen en ze er uit halen en afspuiten. Of kasten insmeren met afbijtmiddel. ‘S avonds als je thuiskomt heb je de hele tijd een muffe geur in je neus. Zelfs het eten smaakt ernaar! Dus daar gaan je dromen en dan zit je in de rollercoaster. Ik heb antiekhandel gedaan, een winkeltje gehad. Op de markt gestaan. Was ooit sportleraar en internationaal chauffeur, en vele dingen daar tussen door.
  En hier ben ik dan. Bijna 54 jaar. Met mijn zoon ondertussen, in Portugal. Wie had dat nou ooit verwacht! Ik progammeer een beetje. Doe hier en daar een klus. repareer een computer of help iemand online met een of ander probleem. Ik verbouw wat in mijn tuin en geef hier en daar een beetje les in zelfverdediging. En zo pruts ik mijzelf het leven door. Niet dat het simpel is, want ook ik houd aan het einde ven het geld steeds een stukje maand over. Maar dromen… Ik houd het liever bij de dag, want dromen brengen alleen maar verdriet.

  • Iemand zei ‘mijn vader was politie, hij had weinig te doen want er was nauwelijks misdaad. Ik dacht dat het beroep erfelijk was; ik bestrijd de misdaad door niets te doen.’

  • ‘En zo pruts ik mijzelf het leven door.’

   Ik herken je verhaal, maar ik noem dat geen prutsen… ik noem dat leven. U heeft gestudeerd aan de allerbeste en enige school die er bestaat… HET LEVEN!!!

   U hebt geleefd, de meeste mensen niet! Daarom bent U hier aan het reageren en de meeste mensen niet. Er is maar 1 school en dat is het leven. En U heeft die school doorlopen en het diploma dat U zult ontvangen krijgt U van God in de vorm van LIEFDE.

   Deze is voor jou Dee…
   https://twitter.com/RubenITF/status/1626555272993902593

   Je hebt echt wat bijgedragen en uit LIEFDE bestaan, dat is het doel van elke mens!!! Respect en hulde voor al je harde werk! You’ll never walk alone in the company of God… peace.

   • Ja, prutsen. Het is gewoon elke dag proberen het juiste te doen. Voor mijn zoon, voor mijn omgeving, voor ons en voor mij. Het belangrijkste vind ik dat ik eerlijk ben tegen mijzelf en altijd dicht bij mijzelf blijf, want zo kan ik ook altijd eerlijk tegen anderen blijven. Als ik mijzelf niet recht kan aankijken, dan kan ik anderen ook niet aankijken. En als ik de verkeerde keuze maak dan moet ik binnen de ontstane situatie weer de beste keuzes maken. En reken maar dat ik momenten heb gehad dat ik boos heb opgekeken naar de hemel en Hem voor alles en nog wat heb uitgemaakt. Maar ja, op je knieen vallen, effe janken en razen en tieren, en dan weer op je voeten en weer verder. Dat is winnen, zelfs als je verloren hebt. Ik beoefen al heel lang vechtsporten en heb vroeger vaak op de mat en in de ring gestaan. Mijn vader zei altijd: “Het maakt niet uit of je wint of verliest, want soms moet jij je meerdere erkennen. Maar ga altijd voor de win en speel je eerlijk en wedstrijd goed”. En op deze manier wil ik, op het einde van deze rit, ook de ring verlaten. Gewonnen of verloren, maar een goede, en vanuit mijzelf, een eerlijke strijd gespeeld. Dan heb ik altijd gewonnen.

 15. Veel mensen zijn zo gewend geëxamineerd te worden dat ze zelf enkel kunnen examineren, en zelfs zichzelf. En je hele leven. Het is niet verwonderlijk dat mensen paranoïde worden, en waar de meeste banen zich ontwikkelen: (digitale) controle. Op geen enkele manier kunnen ze elkaar vertrouwen, dat is ook niet ‘intelligent’. Wel kon ik met mijn intelligentie een scala aan problemen voorzien die zijn ontstaan. Iemand vertelde me over iemand ‘die is niet intelligent’, dat betekende dat de persoon niet egoïstisch genoeg was. Ze zijn inmiddels van een veel lager gehalte geworden, wel slagen ze erin te bewijzen dat ze ‘beest’ zijn. Op een gegeven moment schreef Simon Jenkins in The Guardian dat ze er beter mee kunnen stoppen te examineren op school. Tenslotte ben jij het die gewoon betaalt voor een product (dienst).

  • Scherp John… we leven in een piramide van oordelen en beoordelen. Likken naar boven, schoppen naar beneden. Baas boven baas. Examineren is een verrot systeem dat iedereen tot slaven maakt en slaafs houdt. Nul intrinsieke motivatie, alles doen om te scoren. Als leeuwen in een cicus die hun vrijheid kwijt zijn en kunstjes doen voor een biefstuk (binnenkort krekelburgers).

 16. Beste Mensen

  Heb helaas alleen maar Lagere School gedaan
  Meer dan genoeg vervuiling met de Paplepel naar binnen laten werken dus
  De meesten gaan Naderhand heel enthousiast er gestaagd op eigen houtje ermee door
  Daardoor weten kennen wij Europeanen niks beters dan stelen kopiëren knippen en plakken
  De eerste Dodo hebben Wij Uitgevonden gemaakt Ontdekt
  En de Laatste Dodo hebben wij ook weer lekker opgeruimd
  Vieze oneetbare Mijn Belichamingen
  Bah …
  Wat Smaak ik vies zeg

  Lekker Negatief hè ?
  Boeken Boeken Boeken
  Leugens Leugens Leugens

  Waar houd de Europese mensheid zich het liefst mee bezig ?
  De Grond inboren ?!
  Hiervoor moet het Ego eerst een vijand creëeren
  De Rechter hand in de vijand van de Linkerhand
  En vechten maar
  Hupsakee
  Aalle Rechterr Handeeee verzamelllèèè
  Ten aanvall
  Wicki de Viking
  Hihi

  Dank U

 17. Nu–door de “verrijkers”is er een roep om huishoudscholen weer te heropenen.
  Ook voor zigeuner meiden; die worden vanaf 11 jaar thuis gehouden. Niet “gepast”om in een gebouw met jongens te zijn; wel zwanger raken en trouwen met 13–14…en kinderen vanaf 3 jaar trainen in zakkenrollen en stelen en bedelen.

  In Frankrijk zitten zigeuner wijven met meer dan 60 kinderen; ze claimt dat ze allemaal van haar zijn.
  Die worden ’s morgens uitgezet en ’s avonds opgehaald; brengen per kind 160–300 euro met bedelen en doen alsof ze muziek maken.
  De franse politie mag hun NIETS vragen, want ze zijn onder de 12 jaar.

  De politie is te druk met het in elkaar rammen van demonstranten.
  Anders”: pik er eentje op, en verhoor toch.
  ========================================================
  De technische school: niks mis mee, en vakmensen zijn hard nodig.
  Maar betaalt niet en heeft geen status.

  Vanaf 1945 voedden moeders de dochters simpel op: je kan ook neuken met iemand met universiteit; maar dat betaalt veel beter.
  Dat was de alledaagse realiteit. En nog steeds

  Ik deed MULO, daarna werken en avondschool voor sterkstroom; 4 jaar, 4 avonden per week, 4 uur per avond, na 9,7 werkuur.
  Dat werd FANTASTISCH betaald; kreeg wel f1,64 bruto per 4 week erbij als diploma toeslag….

  Ik was–in vrije tijd, niet een hobby stijl, maar een uitstekend fotograaf. Maar de opleiding ervoor was extreem duur.
  Ik hoop dat weer eens op te pikken.
  —————————————
  Maar opleidingen?
  Op een gegeven moment deed ik ’s avonds opleiding sociaal werk.
  Ik scheen de enige conservatief te zijn; en dat heeft zoiets als de reputatie van psychopaat….
  Dus ik vertelde de ruimdenkers dat ze meer bekrompen waren dan mijn grootmoeder want anders denken dat mocht niet.
  Maar ik keesde wel alle vrouwen van daar….

 18. Beste Mensen

  Heb tot op de dag van vandaag nog nooit een bedelende zigeuner gezien
  Wel Zwervers van allerlei kleuren en maten met allerlei andere achtergronden
  Helaas zaten en zitten nog steeds de meesten aan witte mensen tussen
  Ook met veele achtergronden
  Langs de havensteden plaatsen is de kans het grootst hun tegen te komen
  In Groningen & In Den Haag met Pistool gewapende ook nog
  Vertoevend in bosrijke gebieden
  Dat zoiets moest worden mee gemaakt
  Was best eng
  De vraag reist Hoe komen die bedelaars aan die Wapens
  Ook nog eens een keertje met de baarden en Tulband om
  Dezen waren Bruintjes denk aan Koerden/Pakistani Punjabi
  Dit vond plaats tijdens het auto rijden
  Hun richten wel op het hoofd vlak naast rijdend
  Dat was even schrikken

  Dank U

  • “Dit vond plaats tijdens het auto rijden
   Hun richten wel op het hoofd vlak naast rijdend”

   is mij een aantal jaren geleden overkomen met mijn dochtertje op de achterbank, rijdende vanaf Turnhout naar Eindhoven…..gewoon omdat ze wetend at het kan en dat je niks terug kunt doen….machteloos ben je, totaal machteloos en overgeleverd aan de grillen van smerig noord Afrikaans tuig….had ik alleen in de wagen gezeten had ik er direct op in gereden, ongeacht de uitkomst. Mijn recht op zelfbescherming wordt mij op straffe van geweld ontnomen door een regering die op mensen gelijkend stront importeert om mij te vervangen.
   We krijgen de wereld die we niet willend door de politici die we niet gekozen hebben maar die blijkbaar wel de meeste stemmen hebben gekregen. Ik snap dat stukje nog steeds niet helemaal….

 19. ‘blijkbaar wel de meeste stemmen hebben gekregen. Ik snap dat stukje nog steeds niet helemaal….’

  Ik zal het uitleggen. Het is allemaal doorgestoken kaart. Alles is fake. Nederland bestaat sinds 18mei 1940 zelfs helemaal niet meer. Wij zijn een filiaal/corporatie van de USA. Alle premiers/regeringen vanaf 18mei 1940, en na de zogenaamde capitulatie, zijn fake en hebben ons in de val gelokt waar we nu in zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in