© European Parliament, Ursula Von der Leyen – April 2022, (CC BY 2.0)

Opnieuw presenteert zich een verenigd media-politiek front met betrekking tot de gebeurtenissen in Israël en Gaza. Heel kort samengevat: Israël goed, Hamas slecht. In de sociale media moet men denken aan een X-posting van de voorzitter van de EU-Commissie uit het jaar 2022, schrijft RT.

Zowel de internationale westerse politiek als de zogeheten gevestigde media en dus een groot deel van de mensen die deze media consumeren, erkennen slechts één schuldige in de gebeurtenissen sinds 7 oktober in het grensgebied van Israël met de Gazastrook – Hamas, d.w.z. de Palestijnse kant, inclusief de bijbehorende directe contactschuld van de mensen die in Gaza wonen.

Israël lanceerde onmiddellijk massale “vergeldingsaanvallen” in de vorm van gebiedsbombardementen op de Gazastrook op 9 oktober, naast het blokkeren van de elektriciteitsvoorziening naar Gaza-stad en de invoer van voedsel en brandstof in de Gazastrook.

Bijna precies een jaar geleden, op 19 oktober 2022, publiceerde Ursula von der Leyen een X-posting met de volgende inhoud:

“De aanvallen van Rusland op de civiele infrastructuur (van Oekraïne), vooral op de elektriciteitsvoorziening, zijn oorlogsmisdaden. Mannen, vrouwen en kinderen afsluiten van water, elektriciteit en verwarming terwijl de winter voor de deur staat – dit zijn daden van pure terreur. En dat moeten we ook zo noemen.

De situatie van de ongeveer 600.000 lijdende mensen in Gaza City is dus identiek. Getriggerd door de meedogenloze acties van de Israëlische regering. Er wonen ongeveer twee miljoen mensen in de Gazastrook. Op 11 oktober 2023 liet von der Leyen via X-Posting weten:

  Conservatieve woede als Amerikaans Congres 'kritiek op Israël verbiedt'

“Wij nemen een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de wreedheden die Hamas in Israël heeft begaan. Er is geen rechtvaardiging voor de terreurdaad van Hamas. Dit is een tragedie voor Israël, voor het Joodse volk, maar ook voor Europa. Europa staat achter Israël.”

Sinds het begin van de week is er geen woord, geen regel over het aantoonbare lijden van de mensen in Gaza te vinden in verklaringen of commentaren van EU-leiders in Brussel. De enige uitzondering was Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid. Op 10 oktober verklaarde hij tenminste het volgende:

“Sommige van de maatregelen [die door Israël zijn genomen] – en de Verenigde Naties hebben dit al aangegeven – zoals het afsluiten van de watertoevoer, de elektriciteitsvoorziening of de levering van voedsel aan een groot aantal burgers, zijn in strijd met het internationaal recht. Ja, er zijn maatregelen die niet verenigbaar zijn met het internationaal recht.”

De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft nu kritiek geuit op von der Leyen’s aantoonbaar arbitraire classificatie van wat er gebeurd is:

“Aanvallen op de infrastructuur, vooral elektriciteit, zijn oorlogsmisdaden. Mannen, vrouwen en kinderen afsluiten van water, elektriciteit en verwarming is een zuiver terroristische daad”. Tenzij de aanvallen uit Israël komen! Dan is het oké …”

Andere reacties op het X-Platform luidden “von der Leyen oorlogsmisdaden”:

  NYT pusht met 'korrelige video' bewering Israëlische regering over 'massale verkrachtingen door Hamas' op 7 oktober

• De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von Der Leyen, veroordeelde Poetin een jaar geleden voor het aanvallen van de Oekraïense elektrische infrastructuur. Nu steunt ze ondubbelzinnig het besluit van Israël om Gaza volledig te ontdoen van voedsel, brandstof en elektriciteit.

• Oktober 2022, Von der Leyen: “[Rusland] sluit mannen, vrouwen en kinderen af van water en elektriciteit…terwijl de winter eraan komt – dit zijn daden van pure terreur.”

• Oktober 2023, Israël sluit elektriciteit en bevoorrading van Gaza af, Von der Leyen: “Er is geen rechtvaardiging voor de terreurdaad van Hamas.”

• Weet u nog toen Ursula von der Leyen dit over Rusland zei? De zionisten hebben mannen, vrouwen en kinderen in Gaza afgesloten van water en elektriciteit. Waarom noemde ze dat geen oorlogsmisdaad? Waarom noemde ze het geen daad van pure terreur?

De Ierse Europarlementariër Clare Daly reageerde op haar gebruikelijke ondubbelzinnige manier op von der Leyen’s X-posting op 8 oktober, waarin ze verklaarde dat “Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen – vandaag en in de komende dagen”, met het volgende:

“Wie denkt u wel dat u bent? U bent niet gekozen en u hebt geen macht om het buitenlands beleid van de EU te bepalen, want dit wordt geregeld door de Raad van de EU. Europa “staat niet achter Israël”. Wij staan voor vrede. U spreekt niet namens ons. Als u niets constructiefs te zeggen hebt, en dat hebt u duidelijk niet, houd dan gewoon uw mond.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Netanyahu heeft de Gaza-oorlog al verloren, maar zal hij toegeven?Volg Frontnieuws op Telegram

  Israëlische politici: Het Westen moet de bevolking van Gaza overnemen

Lees meer over:

Vorig artikelEr is geen “Als”… Alleen wanneer
Volgend artikelRusland sluit de strop voor de Oekrainse troepen 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

  • Jan, proficiat dat heb ik al dikwijls gedacht en niet alleen van dit creatuur…op x idd alles veeg ik weg..slecht of Zéér-slecht..ik kan er niet naar kijken….anderzijds moeten we een beeld hebben van het ergste kwaad..dat is een Must..dus kijk er gewoon overheen…ze zijn de moeite niet waard..👍en FN doet heel veel voor ons..♥️♥️🇷🇺🌹

  • Nee….een mooie duidelijke foto die je doet herinneren dat Nederland vol zit met werkelijke psychopatisch gestoorden en potentiële Ursula’s. Alleen al in het film-, serie- en showwereldje.
   Emma WortelB is er zo’n één van.

 1. De door niemand gekozen Ursula v.d. Leyen is een gevaarlijke idioot, die overal een puinhoop van maakt.
  Met zulke “vrienden”, heb je geen vijanden nodig.

  • Vrienden , ZIJ , nooit maar ook nooit . Die omhoogvallen corrupte toetemie dient dringend opgenomen te worden in een gesloten psychiatrische afdeling bij de zwaar gestoorden ( voor haar hersenziekte bestaat nog geen naam.

 2. De “ gewone mensen” in Gaza hebben het zeer zwaar.❗️Al jaren!!!!
  Maar er zijn maar weinig “ gewone mensen “ meer in Gaza.
  Zij zijn al jaren collectief gehersenspoeld, door hun eigen bezetters en dit is zeer ernstig.

  Hamas bepaald waar je mag wonen, Hamas bepaald waar je mag werken Hamas bepaald of je naar het ziekenhuis mag of niet. Hamas bepaald of je een baan krijgt.
  Hamas bepaald welke en hoeveel zonen jij als moeder en vader moet afstaan aan de Jihad,Hamas bepaald of je mag studeren, Hamas bepaald of je een huis mag bouwen,( vaak niet want de bouw materialen hebben ze nodig voor de tunnels.) van de “ overschotjes “ mogen de mensen hun huizen bouwen. Hamas bepaald of je kinderen naar school mogen, Hamas bepaald of je hulp goederen krijgt van de VN. Hams bepaald hoeveel je aan de moskee moet afdragen. Hamas bepaald wie de immans zijn in Gaza…….. en welke maatregelen ze mogen nemen tegen niet naleven van de religie………… en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

  Deze mensen kunnen niet meer zelf denken. ❗️Dit wordt vaak vergeten, het is een collectieve misdaad tegen de eigen bevolking……Deze mensen zijn door de tijd heen marionetten geworden.

  En daar heeft de INTERNATIONALE GEMEENSCHAP ALTIJD VAN WEG GEKEKEN.
  TE MOEILIJK TE INGEWIKKLED.

  Het leven van deze mensen is zo totaal anders dan wij, wij kunnen ons dit niet voorstellen.
  En is er dan nog een deeltje “ zelfdenken “ overgebleven, dan zeggen ze dit niet. Want dan staat je leven op het spel.

  Zo las ik vanmorgen in de krant een gesprek met een Advocaat in Gaza…… … je zou denken iemand die kan nadenken, maar dat nadenken blijkt ook in dienst van Hamas te staan.❗️
  Citaat:
  Toen hem gevraagd werd;
  wat vinden de inwoners van Gaza van de aanval van Hamas?
  Toen antwoordde hij, Ik ben geen politicus en al helemaal geen woordvoerder van de inwoners van Gaza.
  Je kunt me elke vraag stellen over nederzettingen, over kolonisten, over de bezetting?
  Als de populariteit van Hamas nul was , is die nu honderd.
  Wij hebben teveel woede.
  Mensen zijn er ziek van uitgeput.

  Het nadenken staat ook ten dienst van Hamas, zover is deze bevolking gehersenspoeld.
  Dit is voer voor psychologen……

  • Als je de commentaar op Hamas leest, weet je direct uit welke richting de wind blaast. Ze hebben er erg voor gelobbyd, maar het is de Joden gelukt Hamas te doen brandmerken als “terroristische organisatie”. De gevolgen woelen diep door, een volk wordt door de beweging die opkomt voor zijn identiteit, en tegen de misdaden van een staat, collectief als een bende kwaadaardige misdadigers bestempeld, die de geneugten van de “Westerse Waarden” niet begrijpen.

   • Hamas is de palestijnse bende van nijvel. U laat zich in de patatten zetten. En ja, die werden ook betaald door gladio/cia. En vast ook nog wel door een of andere verdwaalde jood. Hamas wordt gefinancierd vanuit iran. En iran kreeg weer 6 miljard dollar aan bevroren tegoeden terug van obama, die dan weer een hekel had/heeft aan joden.

    • Had eigenlijk nooit geweten dat de Bende van Nijvel onderwijs; ziekenzorg en een brede hulporganisatie was. Wist zelfs niet dat de B v N betaald werd. En ja, waarschijnlijk werden ze gedekt door een achtergrond-operatie, maar Gladio is iets van de jaren ’50 – 60. Wat er verkeerd is aan steun van Iran ontgaat mij volledig tenzij alleen steun van leden van de Nato-terreurorganisatie geoorloofd is natuurlijk. Zowat alles door elkaar reutelen komt toch niet klaar over.

  • Anna oktober 13, 2023 Bij 10:23

   “De “ gewone mensen” in Gaza hebben het zeer zwaar.❗️Al jaren!!!!
   Maar er zijn maar weinig “ gewone mensen “ meer in Gaza.
   Zij zijn al jaren collectief gehersenspoeld, door hun eigen bezetters en dit is zeer ernstig”

   Hetzelde euvel doet zich in Nederland voor, slechts 2 procent kan onafhankerlijk kritisch nadenken, 8 procent denk te kunnen denken en het resterende gedeelte heeft vrijwilleig plaats genomen op de offertafel van het georganiseerde Kabalistische Jodendom, Nederland speelt hierin een NWO voortrekkersrol.

   https://www.frontnieuws.com/58959-2/

   • Nog eentje die zich heeft laten inpakken door het label “terreurorganisatie” die de Joden zowat op alles kleven wat tegen hen ageert.

    • Lepoudre Luc oktober 13, 2023 Bij 13:17

     Anna reguurt vaak rake reacties, maar dit epistel van haar slaat nergens op, dat ga je krijgen wanneer men in 1 van de vele “waarheden” geloof aan gaat hechten.

  • Ach Anna, hier zijn ook maar weinig gewon mensen meer, we worden ook dagelijks gehersenspoeld, het is nog geen gaza, maar ze werken wel die richting op, gaza is gewoon een proeftuin van de elite.

  • En Ursula von der Crazy geeft zichzelf en haar kompanen weer een riante loonsverhoging.
   Je zou haar bij de haren… een heel andere coupe gunnen!

 3. “Israël goed, Rusland slecht – Ursula von der Leyen definieert wat “daden van pure terreur” zijn”

  Het is toch totaal achterlijk dat men geen kritiek op Israël en de EU mag geven, dit is satanisch de satanisten draaien ook alles 180 graden om goed=slecht, mooi=lelijk ect ect.

  Misschien, eigenlijk weet ik het zeker kunnen wij met zijn allen op Frontnieuws het over het issue van de slimme energiemeter hebben want dan zijn wij ineens wel bijna met elkaar eens.

 4. Er had allang ingegrepen kúnnen worden, maar dat kun je pas doen als je de bevolking achter je hebt.

  Wat mij zo heeft getroffen, is de ervaring van mijn pogingen om met de gevaccineerden in gesprek te gaan…..en ik moest tot de conclusie komen dat we van verschillende planeten kwamen. Niet te bereiken…….op geen enkele manier. Het maakte geen donder uit wat ik ze voorhield. Alles was nepnieuws, behalve dat wat ze zelf hadden opgepikt van internet.

  Kortom……..het vermogen tot communicatie en uitwisseling van gegevens leek volkomen uitgeschakeld.

  Vaccins schakelen kennelijk een essentieel deel van je bewustzijn uit. Wat overbleef was woede om wat ik wilde laten zien, en wat ze niet wensten te zien.

  Ga daar maar eens mee dealen. Onbegonnen werk dus.

  Maar ik blijf er bij dat er rode lijnen van universele wetten overschreden zijn……en worden.

  Ergens houdt het op met die vuiligheid…..en het kantelpunt ligt ergens in 2025.

  Tot dan……. sterkte. We gaan het nodig hebben.

 5. Straks komen ze om “onze stem” bedelen. Hou goed in de gaten hoe ze zich gedragen tegenover de WEF-bende van Davos – de Joden – de Amerikanen – de Navo – het Internationaal Bankwezen. Je kan die allemaal in één zak steken.

 6. Dikke proficiat voor de Ierse Europarlementariër Clare Daly.
  Zo moet de mond van die Ursula v.d. Leyen gevuld worden.
  Wie heeft eigenlijk dat wijf gekozen? Ik snap het nog steeds niet goed , hoe dit wijveke aan een vent is geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in