By Avi Ohayon / Government Press Office, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=128577654

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vaak opgeschept over de paraatheid van zijn leger om alle bedreigingen voor de “veiligheid” van Israël aan te pakken en te elimineren, schrijft Ramzy Baroud.

Ook het Israëlische leger heeft bijgedragen aan de Israëlische hasbara dat Tel Aviv in staat zou zijn om verschillende bedreigingen op alle fronten het hoofd te bieden, van Gaza tot de Westelijke Jordaanoever, Libanon en Syrië.

Maar de Hamas-aanval op talrijke Israëlische doelen op zaterdag 5 oktober, om precies 6:00 uur Palestijnse tijd, bewees dat hij het volkomen en vernederend mis had. Netanyahu noch zijn leger waren in feite in staat om het op te nemen tegen één enkele Palestijnse groep, die alleen opereerde en belegerd werd.

Palestijnse eisen, hoewel ze als redelijk beschouwd moeten worden, zijn bijna onmogelijk voor Netanyahu en zijn extreem-rechtse regering om aan te voldoen.

Het zal tijd kosten voordat dit allemaal doordringt tot de Israëlische leiders, legerleiding, media en samenleving. Voorlopig is Netanyahu echter wanhopig om te laten zien dat Israël een machtig land blijft en een regionale macht die zijn vaak aangeprezen status van “onoverwinnelijk” leger verdient.

Maar al zijn opties zijn bijna onmogelijk.

Het was duidelijk dat Hamas, en later de Islamitische Jihad, erop gebrand waren om zoveel mogelijk Israëli’s – zowel soldaten als kolonisten – gevangen te nemen.

Om dat te doen, moet er een nieuwe verdedigingslinie worden gecreëerd die de Israëlische militaire reactie zou beperken en Israël uiteindelijk zou dwingen om te onderhandelen.

Maar wat het Palestijnse verzet van Netanyahu wil, is een te hoge prijs voor de in opspraak geraakte premier.

  Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?

De ene verklaring na de andere, te beginnen met die van de topcommandant van de Al-Qassam Brigades, Mohammed Deif, gevolgd door Ismail Haniyeh, hoofd van het politieke bureau van Hamas, en later Ziad al-Nakhla van de Islamitische Jihad, liet zien dat de Palestijnse eisen zowel duidelijk als precies zijn: alle gevangenen vrijlaten, de heiligheid van de Palestijnse heilige plaatsen in Jeruzalem respecteren, een einde maken aan de belegering van Gaza, en nog veel meer.

Of anders.

Hoewel deze eisen als redelijk beschouwd moeten worden, is het voor Netanyahu en zijn extreemrechtse regering bijna onmogelijk om ze in te willigen. Als hij toegeeft, zal zijn regering snel instorten, waardoor de Israëlische politiek opnieuw in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Hoe dan ook, die ineenstorting lijkt aanstaande.

De extremistische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir is bijna volledig van het politieke toneel verdwenen. Dat is een belangrijke ontwikkeling.

Een van de successen van het Verzet in Gaza is immers het marginaliseren van dergelijke beruchte figuren, die straffeloos optraden tegen ongewapende Palestijnse burgers in Jeruzalem, bij de Al-Aqsa moskee, zelfs in de vele Israëlische gevangenissen.

Maar een nieuwe coalitie in Israël zou Netanyahu’s missie nog ingewikkelder maken. Het kabinet heeft de staat van oorlog al uitgeroepen, en potentiële nieuwe ministers willen dat Netanyahu toezegt dat hij die oorlogsverklaring moet koppelen aan het elimineren van Hamas. Voor altijd.

Dit is de eerste echte Gaza-oorlog, zeggen ze. Ze willen ook dat het de laatste is.

Maar als Netanyahu doorgaat met het doden van burgers in Gaza, door middel van luchtaanvallen en beschietingen, zoals hij en andere Israëlische leiders in eerdere militaire operaties hebben gedaan, zal noch Hamas noch enige andere groepering worden geëlimineerd.

  Psychopaten in parade... Westerse leiders medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en genocide

Het Palestijnse verzet is te voorzichtig om zichzelf als gemakkelijke doelwitten voor Israëlische gevechtsvliegtuigen, drones en sluipschutters te presenteren. Hun operaties vinden bijna volledig ondergronds plaats.

Hieruit volgt dat de vernietiging van het verzet een massale invasie over land zou vereisen.

Niet alleen heeft het Verzet geanticipeerd op alle scenario’s, inclusief de landinvasie, maar een invasie van Gaza zou zeker leiden tot duizenden Israëlische doden, laat staan het oogsten van tienduizenden Palestijnse levens.

Bovendien heeft de Israëlische soldaat bewezen niet in staat te zijn om een grondgevecht uit te vechten. Hamas heeft dat de afgelopen dagen laten zien, net zoals Hezbollah in Libanon hetzelfde feit heeft laten zien in 2000 en opnieuw in 2006.

Maar zelfs als we aannemen dat Israël in staat zal zijn om zo’n invasie uit te voeren, wat zal het dan doen als Gaza eenmaal veroverd is?

In 2005 ontvluchtte het Israëlische leger Gaza vanwege het intense verzet in de hele strook. Het evacueerde zijn troepen en hergroepeerde zich snel, waarbij het Gaza vanuit alle richtingen omcirkelde, vandaar de beruchte belegering van vandaag.

Het verzet was toen veel zwakker, minder georganiseerd en veel minder bewapend dan nu.

Als Israël de leiding over Gaza weer overneemt, zal het dagelijks, en mogelijk nog jaren, tegen datzelfde Palestijnse verzet moeten vechten.

Het is onduidelijk welke richting Netanyahu zal kiezen. Maar hoe dan ook, wat er de komende dagen en weken ook zal gebeuren, Israël heeft in veel opzichten de oorlog verloren.

Laat dat tot u doordringen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

MSNBC verklaart “20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard”Volg Frontnieuws op Telegram

  De puinhoop die ze van 2023 hebben gemaakt

Lees meer over:

Vorig artikelNazisme, wokisme en de vreemde wereld van Zelensky’s Oekraïne
Volgend artikelBill Gates’ nieuwe plan: 70 miljoen hectare bomen kappen om “de opwarming van de aarde tegen te gaan”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

  • Hun God?! Je maakt een grapje zeker?!
   Jezus is vermoord en gekruisigd door Joden, en de Israëlische Joden zijn niet de Joden waar de bijbel over schrijft.
   Doe eerst eens goed onderzoek voor je “God” naam misbruikt!

   • Beste Henk,
    Gerart heeft gelijk! God zal Israel nooit verlaten. En de derde tempel al is dit niet God’s wens komt er. Anders zou de bijbel niet waar zijn, maar de Bijbel is God’s woord. De Joden gaan nu nog meer land krijgen en Damascus blijft niet meer lang.
    Dit kun je vinden in de bijbel.

    • Joden doen alles wat god verboden heeft, je naasten lief hebben( ze moorden mensen), je zult niet stelen( ze hebben land van Palastijnen gejat), gij zult niet liegen( op social media kan je zien wat voor leugens rondgaan ook op westerse tv) enz en water, voedsel en electra zijn basis voorziengen dat hebben ze afgesloten.

   • Eens Henk. Israël is ‘Lo-Ammi’, ‘niet mijn volk’, zo zegt de Heer, ‘Lo-Ruchama’, ‘niet geliefde’. ‘God kan uit deze stenen Abraham kinderen verwekken’, zei Johannes de doper tegen de onbekeerlijke Farizeeën. Pas als Israël zich bekeert en Jezus als hun Messias erkent, zullen ze weer ‘volk van God zijn’. Thans zijn ze niet meer of minder dan alle andere volken. Er bestaat momenteel geen etnisch volk van God. Er bestaat alleen een gemeente van God, die samengesteld is uit gelovigen uit alle volken, ook uit Israël. ‘Daarin is geen Jood en geen Griek’ schrijft Paulus. Het is onbegrijpelijk dat organisaties als Christenen voor Israël bestaan. Dat bestaansrecht is niet gebaseerd op de Bijbel maar op de buidel (Rothschild geld, ga ik van uit). Alle kerken lijken vandaag wel geïnfiltreerd met de misleidende Israël gedachte, als zou het in deze tijd nog steeds een speciale positie innemen. Daar komt inderdaad nog het vraagstuk van de Khazaren bij. Zijn degenen die zich Joden noemen ook daadwerkelijk Joden? Of zijn ze een synagoge van satan (Openbaring 3:9). De vlag 666 laat veel zien. Heeft niets te maken met David maar is afkomstig van het Rothschild embleem. Straks zal Jeruzalem het centrum vormen van de wereldwijde aanbidding van het beest. Zie: https://hijkomtmetdewolken.nl/openbaring/openbaring-11

    • Peter,

     the MARK of the beast will be a compulsary sunday worship obliged by the Vatican (vatis cane means the magician in Latin). Kind regards.

 1. Eerst heeft hij een oorlog uitgelokt om deze oorlog te voeren dat is dan schijnbaar gelukt en nu heeft hij hem weer verloren.
  Wat een dwaze suggesties.

 2. The Khazar leadeship gypsies are weak, they got all those fancy high tech toys from the US and the claim is that “Israel the best force in the world”.

  This is neither proven or earned, killing civillians who with sticks and stones is what they do, they are a apartheid state occuping land that does NOT belong to them.

  Hamas is just a creation of the C1A and Mos4d, just like 1S1S was in Syri4, and now the same fighters PROBABLY get 100USD a day to “PLAY” the HAMAS.

  Can’t prove it, but WHO KNOWS right.

  The New Israel project in Cokraine is failing, so there has to be a new conflict, and the US can’t wait to flex it’s “muscles” – these clowns need a war every 10-20 years.

  Sadly people on both sides pay the price, maybe Israeli’s should just all pack bags and move to Kansas – the US is allways “we stand with Isreal” – well maybe they should create another state and give them a place to live..PROBLEM IN MIDDLE EAST SOLVED.

 3. Het idee dat het Israerische leger en geheime dienst afgelopen zaterdag gefaald hebben is te bizar om serieus te nemen. Dit is een goed voorbereidde geplande operatie van Israël zelf, iedereen met enigszins functionerende hersencellen kan dit snappen. Met het beste leger en geheime dienst ter wereld is wat hier gebeurde onmogelijk zonder medewerking van Israël, niet voor niets wordt verwezen naar Pearl Habor en 911. Israël, dat wil zeggen de extreem kwaadaardige huidige regering, heeft nu wat zij allang wilden: een reden om een grote oorlog in het Midden Oosten te beginnen.
  Dit gaat ‘ze’ echt niet lukken, niemand met enig verstand trapt nog in dit soort opzichtige False Flag operaties. Einde Israhel.(Uiterst triest overigens voor de Israëli’s die van goede wil zijn).

  • de doorsnee ‘palestijnse’ burger wil dit alles ook niet….
   ze zijn niet te vinden voor hamas noch plo…
   niet vergeten dat er herhaalderlijk een twee statenoplossing op tafel lag, maar dat de omliggende arabische landen door middel van hamas en plo dit geweigerd hebben, met alle gevolgen voor de burger (weze die ‘palestijns’ of israelisch) vandiens…
   dit is inderdaad een red flag operatie…israel wist maar al te goed wat er ging gebeuren, hun intelligentiedienst is superieur boven de rest, maar liet betijen…..en nu hebben de israelis het pracht excuus om keihard op te treden en voor eens en altijd korte metten te maken met hamas en plo…
   ik vermoed dat we het einde voorlopig nog niet in zicht hebben daar de omliggende landen ook hun zegje gaan willen doen (militair of paramilitair gezien)…
   kan nog fun worden…..

   • ….de doorsnee ‘palestijnse’ burger wil dit alles ook niet….In 1996 tijdens de verkiezingen in Gaza stemde bijna iedereen op HAMAS. En nu gaan ze zeker met zijn allen de ziele-piet uithangen ? Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten !

  • Volkomen met je eens. Waar die NetanJanus toch mee bezig is. Eerst de Israeli’s dwarszitten met Corona maatregelen, en nu een red flag operatie die vele Israeli’s op een gruwelijke wijze het leven kostte. Het enige wat deze rotzak kan bereiken is dat hij 150 door Hamas gevangen genomen Israeli’s moet ruilen tegen 1000 uiterst gevaarlijke Hamas strijders die in Israel gevangen zitten. Deze NetaJanus blijkt dus, gezien zijn acties, PRO Hamas….

 4. Net zoals Rusland korte metten wil maken met de nazi’s in Oekraïne wil Israel het met de Hamas SS.
  Is gewoon terecht. Schijnbaar denkt men antisemitisch anders zo te lezen hier.

 5. 12 mrt 2010 – duur: 1 minuut en 5 seconden

  Knesset Member Benjamin Netanyahu visits the Rebbe:

  `Since we last met many things have progressed. What hasn’t changed, however, is that Moshiach hasn’t come. There are still a few hours left in the day, so try to bring him today!´

  The Rebbe and Bibi Netanyahu: Politicians For Redemption
  JEM – The Lubavitcher Rebbe

  https://www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ

  • Ik hoorde Rutte zeggen, dat hij achter Israël staat.
   Waarom is het niet zijn oorlog, of komt dat nog, en gaat hij er VOOR staan.
   Of nog beter, er tussen, lekker als munitie vanger voor Israël.
   Dan kan hier in Nederland eindelijk de vlag uit.
   Hij houd zo van oorlog, hij trekt Nederland in oorlogen altijd haantje de voorste vooraan.
   Geef hem zijn speeltjes.

 6. “Als ze een fout maken, zal de Islamitische Republiek Tel Aviv en Haifa vernietigen”

  Eén verkeerde beweging en de Khazariaanse nazi-hemel zal tienduizend graden in de schaduw bereiken… met ‘gehuurde’ kernwapens…

  Vladimir Prokhvatilov

  Het Pentagon heeft een “conceptueel plan” (CONPLAN) ontwikkeld voor een oorlog met Iran, met de codenaam Support Sentry, zo meldde de onafhankelijke Amerikaanse bron The Intercept . Het Iraanse CONPLAN is “een uitgebreid noodplan voor oorlog dat het Pentagon ontwikkelt in afwachting van een potentiële crisis.”

  De woordvoerder van het Amerikaanse Centrale Commando (CENTCOM), majoor James Moore, heeft het verzoek van de publicatie om commentaar te geven op de ontwikkeling van het Iraanse CONPLAN afgewezen.

  Afgelopen juni kondigde het Israëlische leger een driedaagse operationele strategiebijeenkomst met CENTCOM aan.

  Eind januari hielden de Verenigde Staten en Israël de grootste gezamenlijke militaire oefening in de geschiedenis, genaamd Juniper Oak (Juniper Oak).

  Tijdens de oefeningen werden aanvallen op doelen geoefend die dreigingen vanuit zee simuleerden. Tijdens de oefeningen werd ook gewerkt aan het bijtanken van Israëlische jagers en bommenwerpers in de lucht door zware Amerikaanse KC-46 tankers.

  Een aanval op de nucleaire faciliteiten van Iran door Israëlische vliegtuigen is uiterst moeilijk vanwege het gebrek aan dergelijke vliegende tankers in Israël. Israël heeft de Verenigde Staten vele malen gevraagd de KC-46 aan Israël te overhandigen, maar dit gebeurde niet. Het vermogen om in de lucht bij te tanken is van cruciaal belang voor een bommenwerper die meer dan 3.000 kilometer in het Arabische luchtruim zal moeten vliegen. De Juniper Oak-oefeningen hebben aangetoond dat Israëlische vliegtuigen alleen effectieve shuttle-aanvallen op Iran kunnen uitvoeren met de steun van Amerikaanse KC-46’s en alleen als de VS groen licht geven.

  Op 9 maart arriveerde Pentagon-chef Lloyd Austin in Israël en ontmoette daar premier Benjamin Netanyahu. Na de gesprekken zei Austin dat de Verenigde Staten en Israël al het mogelijke zouden doen om te voorkomen dat Iran kernwapens zou verkrijgen.

  In september vorig jaar begon het Amerikaanse militaire inlichtingenportaal Critical Threats met het dagelijks monitoren van protesten in Iran, op basis waarvan de coördinatie en het aanzetten tot deze protesten plaatsvindt in het kader van de Pentagon-projecten Minerva en EMBERS (Embers) . Beide projecten werden in 2019 actief toegepast. Deze projecten zijn de ontwikkeling van het militaire programma The Human Terrain System (HTS) , waarbij antropologen, sociologen, politicologen en taalkundigen betrokken waren, die schema’s ontwikkelden om de mentaliteit van de bevolking van Irak te beheersen. en Afghanistan tijdens de invasie van het Amerikaanse leger.

  Ondertussen voorspelt de Amerikaanse militaire interventie in Iran niet veel goeds voor de agressor, wat in 2002 werd bewezen tijdens de marine-oefeningen Millennium Challenge , waarbij militaire operaties tegen Iran werden beoefend. Het Amerikaanse leger kreeg de aanduiding ‘Blauw’ en Iran kreeg de aanduiding ‘Rood’. Nadat de Reds een ultimatum hadden gekregen van de Blues waarin totale overgave werd geëist, gebruikten ze hun muggenvloot van snelle boten om een ​​massale preventieve kruisraketaanval uit te voeren op de schepen van de Blues, overbelastten ze hun luchtverdedigings- en raketverdedigingssystemen en vernietigden ze voorwaardelijk 16 schepen. waaronder een vliegdekschip, 10 kruisers en vijf van de zes landingsschepen. Bij echte gevechtsoperaties zou dit leiden tot de dood van meer dan 20.000 man.

  Nadat de krachten van de Blues bijna waren vernietigd, werden de oefeningen opgeschort en werden de parameters van de oefeningen gewijzigd. Uit protest tegen de manipulatie van de resultaten van de oefeningen legde generaal Van Riper het bevel over de “Reds” neer en sprak hij onpartijdig over het niveau van het Amerikaanse opperbevel.

  Bron: https://www.vtforeignpolicy.com/2023/03/if-they-make-a-mistake-the-islamic-republic-will-destroy-tel-aviv-and-haifa/

 7. Hamas eens en voor altijd opruimen, man je bent al 75 jaar in oorlog en nog steeds is er een Hamas. Je bent al die tijd in het voordeel met je modernere en technisch geavanceerdere wapens, georganiseerde training etc. Maar toch kon je die middeleeuwse terroristische Hamas stenengooiers niet aan, je zal ze dus nooit wegkrijgen. Eens tijd dat de verenigde moslimwereld een einde maakt aan Isreal, dan keert de echte rust en vrede terug in het middenoosten. Het heet het middenoosten, dan wat zoekt het fucking westen daar? En dan verwachten dat er geen conflicten zijn en iedereen zich keurig aanpast aan die westerlingen. Tijd dat er een zwaar streng islamitsch land wordt gevestigd op de plek van bijvoorbeeld zwiterland. Wedden dat jullie westelingen dan die oosterlingen gaan aanvallen. En fuck you met je hamas aanhanger of islamlover etc want helaas ben ik dat niet.

   • @Adriaan W.

    @Netanyahu en de laatste regels zijn voor de lezer.

    Kun jijzelf voortaan, aangezien toch niet teveel gevraagd voortaan een titel geven bij de video´s welke je placht achter te laten. Gevalletje pot en ketel; balk en splinter.

   • Adriaan W.

    Zeker is het niet teveel gevraagd om naam, datum en tijd te copypaste. Maar eigenlijk is het onnodig want als ik op iemand wil reageren, dan is het wel te zien dat de reactie schuin onder het bericht staat en dat er op iemand gereageerd is i.p.v. direct op het artikel. Maar begrijp wel dat het voor de duidelijkheid is hoor want er zijn ook mensen die niet begrijpen dat het een reactie is op een ander commentaar. Had je dan nog niet opgemerkt dat ik het woordje “je” gebruik voor in het algemeen? Nu vraag ik het aan jou. Inderdaad lijkt het alsof ik iemand direct persoonlijk aanspreek, maar lees goed en je gaat het vanzelf zien dat ik het niet direct persoonlijk tegen iemand heb. Ik typ voor de lezer die wil mijn shit wil lezen meer niet. Wat zo’n woordje toch een kracht kan hebben, het maakt het lezen blijkbaar persoonlijker.

  • De westerse wereld inclusief Israël, is FAILLIET..!!
   De BRICS Landen zijn Economisch het westen al voorbij.
   Ook zijn de BRICS Landen met het militaire complex het westen al voorbij.
   De BRICS Landen werken met Geld dat door Goud is gedekt.
   Het westen heeft te maken met geldontwaarding “inflatie”, en “rente stijgingen”, en de “Recessies”.
   Dan is er de “dollarisatie”, de BRICS Landen die niet meer in dollars zullen handelen, einde aan de dollar als “wereldreservemunt”.
   En dan zit het westen met “Derivaten/Schuldpapier en waardeloze Obligaties”, wat ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen.
   Wat U ziet is wat schermutselingen op de wereld, en wat dreigingen, en grote monden vanuit het westen.
   Maar de werkelijke machtsstrijd is al lang begonnen en gewonnen, de macht en kracht van de wereld is 180gr. aan het draaien.
   Het westen loopt en zit op drijfzand, met steeds minder droge stevige plekken.
   De BRICS Landen hebben gekozen voor een wereld dat politiek “MULTIPOLAIR” zal zijn.
   Ook hebben de BRICS Landen gekozen om “SOEVEREIN” te zijn.
   Het EINDE van het Westerse “unipolaire”, “hegemonie” politieke systeem brokkelt af.
   Het westen kan nergens meer producten kopen of verkopen met ongedekte dollars en euro’s.
   En meer schulden maken, maakt ze alleen maar zwakker, (dat zag U bijv. in het Amerikaanse congres, toen ze op 1 oktober jl. moesten stemmen om het schulden plafond te verhogen.
   Europa staat er iets beter voor, zij hebben de pensioenfondsen, waar nog geld te halen is, maar voor hoe lang, want Amerika komt onaangekondigd ook aanspraak maken op die pensioenfondsen.
   Wat een kat in nauw gaat doen, is afwachten, maar dat ze rare sprongen kunnen maken, hou ik rekening mee.

 8. Ondertussen in de Oostzee een herhaling van zetten maar dan andersom?

  EMERGENCY-NAVO-infrastructuur getroffen op Nord Stream-jubileum: Baltic-Connector-pijpleiding en een onderzeese kabel opgeblazen – Moskou Nieuws

  Rusland: Er waren gevaarlijke precedenten in de Oostzee met de explosies in de Nord Stream-pijpleidingen!

  De onderzeese gaspijpleiding Balticconnector en een telecommunicatiekabel die Finland en Estland verbinden, hebben catastrofale schade geleden, maakte de Finse regering bekend.

  Tijdens een noodpersconferentie “fotografeerden” Finland en Estland Moskou achter de aanval, waarbij de secretaris-generaal van de NAVO benadrukte dat het een “kritieke infrastructuur” van het westerse militaire blok is.

  Het Atlantisch Bondgenootschap behandelt het incident al als een “uitdaging op strategisch niveau voor zowel de EU als de NAVO”, aangezien het de infrastructuur van de NAVO-leden betreft.

  Opgemerkt moet worden dat de Balticconnector een tweerichtingszee-/landgaspijpleiding is tussen Inkoo (Finland) en Paldiski (Estland). Het verbindt de gasnetwerken van Estland en Finland en geeft Finland toegang tot de Letse gasopslagfaciliteiten in Incukalns.

  Het onderwatergedeelte loopt 77 kilometer (48 mijl) de Finse Golf in, een arm van de Oostzee die zich oostwaarts uitstrekt tot in de Russische wateren en eindigt in de haven van Sint-Petersburg.

  De pijpleiding kan tot 7,2 miljoen kubieke meter aardgas of 80 gigawattuur (GWh) per dag transporteren. >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-ktypithikan-ypodomes-natoikon-melon-stin-epeteio-ton-nord-stream-anatinachtike-o-agogos-balticconnector-ena-ypothalassio-kalodio-chrismos-moschas/

  • Tja, hier kon je min of meer op wachten na de terroristische aanslag door US op de Northstream.
   Iets met kaatsen en de bal terug verwachten.
   De selectieve verontwaardiging en liegen nu weer, de twee grootste vaardigheden van het Westen.

 9. Ik vind dit artikel een hele aannemelijke.
  Echter al die doden en dat lijden van beide volkeren inmiddels, zou graag hoop op iets hebben voor het Palestijnse volk, maar ik zie het niet, verdrietig want als je hen echt helpen komt er vrede en kunnen ook andere landen met het beloofde land toerisme hebben,zaken doen, sport, cultuur,wetenschap en weet ik allemaal wat, we zijn er ver vandaan, inktzwarte bladzijdes daar zitten we in!

 10. De commandant van de Iraakse militie arriveerde samen met een leger van duizenden in Libanon

  Een van de meest gezaghebbende leiders van Iraanse gevechtsgroepen, Akram al-Kaabi, hoofd van de Iraakse sjiitische militiegroep Harakat Hezbollah al-Nujaba, arriveerde in Libanon, dat grenst aan Israël. Dat meldt de Telegram-zender ‘Freshness’, meldt de correspondent van ‘ Donbass Today ’.

  Opgemerkt wordt dat zijn groep ongeveer vijftienduizend strijders telt en als de best opgeleide wordt beschouwd; de kern van de organisatie bestaat uit veteranen van de burgeroorlog in Syrië die aan de zijde van staatshoofd Bashar al-Assad vochten.

  Akram al-Kaabi wordt al lang gezocht door de Verenigde Staten en is ontsnapt aan verschillende moord pogingen door de Israëlische inlichtingendienst. Volgens onbevestigde berichten zullen tegen het einde van de week drie- tot zevenduizend strijders met hem in Libanon aankomen, maar tegelijkertijd kan Harakat Hezbollah al-Nujaba tot vijftigduizend gemotiveerde mannen mobiliseren.

  • Adriaan,
   Dit gegeven zorgt wel dat er iets heel groots aan zit te komen nu, killing fields are coming.
   Israël had een hele andere weg in kunnen gaan maar koos daar niet voor, een apartheidsregime wat Mandela al lang geleden benoemde en nu denken sommigen om hun kans te pakken en dat regime eens een harde les te geven, ik juich nooit om het doden van mensen, niet mijn ding, ik begrijp de boosheid van het Palestijnse volk, het is al 70 jaar bezig natuurlijk, pak je dat regime niet aan dan blijf je dit soort reacties steeds houden, de gewone media benoemen die apartheid niet en daar ligt de kern van dit probleem, doven en blinden staan tegenover de Palestijnen blijkbaar want zij uit het beloofde land hebben zolang Netan gesteund en die was keihard en ging maar door met het anexeren van illegaal land en uitbreiden op Palestijns territorium, het is allemaal zeer ernstig en spannend maar dat regime en bezetting is de kern, aanpakken dus om erger te voorkomen, ik zie het niet gebeuren, verwacht nog veel doden, triest.

 11. Zo eerste 9/11 voor een new US century met Afghanistan en irak beide zeer successvol zoals wij weten
  Nu de oekraine met boucha & andere gebeurtenissen werkt ook niet
  gaan wij nu over naar hamas en Iran uitgaande van de vorige experimenten lijkt het mij dat wij het initiatief aardig aan het verliezen zijn
  Pinky and the brain hebben het aardig verprutst https://youtu.be/GBkT19uH2RQ?feature=shared

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in