Het is verbazingwekkend hoe snel de Westerse aandacht verschoof van de oorlog in Oekraïne naar de oorlog in Israël. Zoals ik in enkele recente interviews heb opgemerkt, is de Oekraïense Zelensky geschrokken en verbijsterd door deze ommekeer en probeert hij wanhopig om relevant te blijven en Westerse aandacht te trekken. Veel succes daarmee. De media richten zich liever op het nieuwe narratief van Arabische hordes die op Israëlische burgers neerstrijken dan dat ze proberen excuses te bedenken voor het feit dat Oekraïne er niet in slaagt om zelfs maar de eerste linie van de Surovikin-verdediging te doorbreken. Eén zichtbaar teken van Zelensky’s paniek – hij heeft zijn garderobe veranderd. Wanneer hij nu in het openbaar verschijnt, draagt hij in plaats van zijn Fidel Castro-kostuum (een legergroen t-shirt of sweatshirt en een tactische broek) een jongere, kortere versie van Johnny Cash. Zwart is zijn nieuwe modekeuze, schrijft Larry Johnson.

Terwijl de ogen van het Westen op het Midden-Oosten gericht zijn, is Rusland in het offensief om de Oekraïners langs de hele linie terug te dringen. Russisch oorlogscorrespondent Marat doet verslag:

Gisteren bijvoorbeeld, bij Klesjtsjevka, aan het rechtervoorfront van de Bakhmut-verdediging, lanceerden onze parachutisten van de 106e divisie, die de verdediging hier al meer dan vier maanden in handen hadden, onverwacht een tegenaanval, waarbij ze verschillende vijandelijke vestingswerken bezetten. Hetzelfde geldt voor de sector Rabotino – het 1430e en 70e regiment, die hier vele dagen heldhaftig hebben gevochten, voeren nu al de derde week regelmatig tegenaanvallen uit.

Aan de ene kant spreekt dit over de goede vorm waarin ons leger verkeert, en aan de andere kant ontzenuwt het volledig de mythes van de Oekraïense propaganda over onze grote verliezen.

  Iets waarop wij gewacht hebben is zojuist gebeurd, en het is een heel slecht teken...

Eenheden die zware verliezen lijden, zijn eenvoudigweg fysiek niet in staat om onmiddellijk van verdediging naar aanval te gaan. Zelfs als ze regelmatig worden aangevuld met nieuwe rekruten.

En nu, in feite, brengt dit de Oekraïners in steeds grotere paniek – ze beginnen te begrijpen dat ze met hun tactiek van eindeloze suïcidale tegenaanvallen en halsstarrigheid op elk stukje land, Rusland hebben geprovoceerd tot het creëren van een leger met zo’n kracht dat ze nu in platte koeken beginnen te rollen.

Wederom heeft de vijand dit zelf uitgelokt.

Oekraïne kan een nieuw massaal wapeninfuus van de Verenigde Staten of de NAVO wel vergeten. Israël staat nu aan het hoofd van de lijn en krijgt de eerste keus. Nog een teken dat het van kwaad tot erger gaat voor Oekraïne – het Institute for the Study of War geeft met tegenzin toe dat Rusland aan het oprukken is. Het ISW doet nog steeds zijn best om de lippen van een varken te beschilderen met glanzende glans en doet zijn uiterste best om het Russische succes te bagatelliseren. Maar de feiten zijn als volgt. De Oekraïense strijdkrachten zijn de afgelopen vier maanden gedecimeerd en er is geen reserve in zicht om de gedode en gewonde soldaten te vervangen die bloedend tegen Russische verdedigingsposities zijn gesmeten.

De NAVO is niet klaar om het touw door te hakken, maar is ook niet in staat om Oekraïne te overspoelen met een onbeperkte voorraad tanks, artillerie, pantserwagens en munitie. Wat ooit een stortvloed van steun was, is nu een druppel aan het worden.

  Oekraïne Situatierapport: Het einde van het tegenoffensief

Het Westen zit nu in de val dat het twee proxy-oorlogen probeert te voeren zonder de industriële slagkracht om er ook maar één volledig te bevoorraden. Ik verwacht dat het Amerikaanse Congres snel zal handelen om militair materiaal naar Israël te brengen. Daar is brede tweepartijdige steun voor. Dat geldt niet voor Oekraïne. Een groeiend aantal leden van het Congres, voornamelijk Republikeinen, vraagt zich af of het wel verstandig is om kostbare Himars, Patriot batterijen en tanks naar een Oekraïens leger te sturen dat niet in staat is om de Russen achteruit te duwen.

Ik besprak deze kwesties afgelopen vrijdag met Nima terwijl ik de 50e reünie van mijn middelbare school bijwoonde. Ja, ik ben een oude man.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russische televisie toont de complete absurditeit van de Duitse politiekVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël goed, Rusland slecht – Ursula von der Leyen definieert wat “daden van pure terreur” zijn
Volgend artikelIsraëls 8-jarige Covid-vaccin ‘posterboy’ overlijdt plotseling na hartstilstand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Ja ja Zelensky, je bent zo goed als dood, en je weet het.
  Wat goed dat je al een zwart pakje heb aangetrokken……..dan kun je meteen in je kistje gelegd worden als het zover is. Scheelt een hoop werk!!

 2. Ja het is bijna grappig om te zien hoe de “ komiek” Zelensky razend snel zijn publiek verliest.
  Voor Amerika komt het ook prima getimed, want dan kunnen ze Ukraine “ afblazen” zonder al te veel gezichts verlies.❗️
  En voor Rusland is het een “ Gouden greep” om nu alle oorlogs materiaal bijna op is, de financiële steun stopt , de aandacht verlegd is, om nog even voor het begin van de grote “ moddertijd” flink door te stomen en gebieden te annexeren.

  Rusland zal waarschijnlijk doorstomen tot de Djneper…… en ook in het zuiden de Russisch steden aan de zwarte zee annexeren. De hele Zwarte zee kust zal Russisch worden…..

  Voordat de Amerikaanse goegemeente wakker wordt en gaat inzien wat er is gebeurt in Europa zal Rusland zijn plan hebben geklaard.
  Er zal niet veel meer dan een romp staat van Ukraine overblijven.
  Misschien gaat Polen ook nog “ een handje helpen” om landjepik te spelen.
  En omdat het Ukrainse leger nu ook massaal “ deserteert, of zich overgeeft “ zullen de veldslagen spoedig tot een einde komen.
  Genoeg doden‼️
  Ik ben benieuwd hoelang deze situatie zal duren???

  • het lijkt aannemelijk dat rusland een gebied inneemt dat later als bufferzone moet dienen, dan is het doel om te demilitariseren voor zover mogelijk gehaald.
   het denazificeren zal niet lukken, het is niet waarschijnlijk dat rusland heel oekraïne zal bezetten maar vooral zal men beseffen dat de nazi’s niet alleen in oekraïne zitten maar ook verder naar het westen.
   polen heeft al laten zien dat ze interesse hebben in het deel van oekraïne dat eerder pools grondgebied was.
   blijft wel het puntje dat rusland de verantwoordelijken voor de genocide onder russisch sprekende oekraïners zal willen oppakken/aanpakken.
   de verstandhouding met de russen zal, zoals de westerse elite (scheldwoord) graag wil, op het nulpunt blijven.

  • Er speelt nog iets anders mee…….
   Rusland is samen met Iran de “ aanstichter” van het conflict in Gaza……❗️

   Meer nieuws hierover zal volgen……❗️zie MEMRI tv !!
   Rusland wil ook op deze manier AMERIKA BUITENSPEL GAAN ZETTEN.
   Rusland probeert/ doet dit al financieel, met de BRICS landen, nu ook met dit conflict, waarschijnlijk om de “ wereld beheersing”
   Dit conflict gaat dan; als dit nu doorzet, apocalyptische proporties krijgen….. zie Ez, 38 en 39!

 3. “Het is verbazingwekkend hoe snel de Westerse aandacht verschoof van de oorlog in Oekraïne naar de oorlog in Israël.”…..dat was precies zo met de aanslag in Nice, toen een mossel gek een vrachtwagen op de boulevard 86 mensen dood reed en 434 gewonden….direct de dag erna verschoof de hele MSM met nieuws naar Turkije….alsof Mossel terreur niets was …..ondertussen…..de pers is hoofdelijk en per HOERNALIST verantwoordelijk voor onze informatie, aangezien we leugenaars hebben die ons een vals wereldbeeld voorschotelen krijgen we politici aan de macht die liegen en besdriegen….de een helpt de ander…dus als er ooit een droogveldje of ander plekje in de HEL komt voor corrupte en WEF politici, dan ook graag voor de HOERNALISTEN….

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_in_Nice_op_14_juli_2016

  Ondertussen in Europa….word nu al massief censuur toegepast, schijnt al een en ander aan
  mossel waanzin los te gaan in Frankrijk en Duitsland…

  goedemorgen Nederland, ontdwaalt en ONTWAAKT !!!

  • Om even een oude Veronica slogan te misbruiken: de oorlog komt naar je toe deze zomer. Er gaan er een boel heel erg kwaad worden afhankelijk van hoe erg de genocide gaat worden en hoeveel heilige plaatsen met de grond gelijk gemaakt worden.
   En omdat onze regeringen nu dus met blauw witte vlaggetjes zwaaien zijn we dus de Sjaak

 4. Straks gaat Zwendelensky Cash nog zingen ook:

  I fell into a burning ring of fire
  I went down, down, down
  And the flames went higher
  And it burns, burns, burns
  The ring of fire
  The ring of fire

  Maar z’n bij elkaar gezwendelde cash zal hij wel mogen houden.

 5. over smaak valt. niet te twisten, blijf maar in uw youtube-stal..of richt zelf wat op..eenoog, hier op FN hebben de meeste mensen 2 ogen én verstand..

 6. Deze clown de drank en Drugs snuiver zoals ik al vaak heb gezegd Het Theater show is voorbij en zal voor zijn misdaden tegen de mens moeten voelen Deze wolf in schaapskleding zal zeker berecht worden voor al zijn daden met vele doden Alleen voor die illegale BIO laboratoriums waar ze BIO vaccins maken en over de aardbol te verkopen voor het vele geldstromen binnen te harken voor eigenbelang en zelfverrijking door deze illegale criminelen WHO OMT GGD EMA LAREB ARTSEN Wereld gezondheidzorg en vele mensen die er aan mee werken/gewerkt hebben De grote beer zal er een einde aan breien met deze illegale misdadigers Niemand die de beer kan domineren Maar dat weet de DRUGS SNUIVER zelf ook wel!!!!!!

 7. De amerikanen hebben straks na de oorlog nog steeds hun Bob Hope, Stevie Wonder en Johnny Cash.
  Wij zitten met rutte, het partijkartel en de eu opgescheept: no hope, no wonder, no cash…

   • Stevie Wonder (1950) is nog altijd onder de levenden. Hij strijdt tegen klimaatverandering en heeft zich ingezet, zodat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.
    Of hij zelf the jab heeft laten zetten heb ik niet kunnen achterhalen.

    • Foutje dus. Is inmiddels dan ook zo’n 73 jaar.
     Je hoort er alleen al vrij lang niks meer over, vandaar dat ik dacht dat ie ook dood was.
     De Stones lopen ook tegen de 80 en zijn nog steeds bezig, of wat er van over is.

     • Ook ik maak fouten Bert. De Rolling Stones zijn ooit door het Rockefeller-bolwerk Tavistock Institute of Human Relations op ’t gebied van mind control onder handen genomen. De zogenaamde rivaliteit tussen de Beatles en de Stones is achter de schermen uitgedokterd.
      Als ik goed heb begrepen hebben de rimpel-/rolstoelrockers na 7 of 18 jaar weer een nieuwe geluidsdrager uitgebracht ‘Hackney Diamonds’ en sinds begin jaren 70 heeft de groep dankzij hun toenmalige manager de obscure prins Rupert zu Loewenstein om fiscale redenen Amsterdam als vestigingsplaats gekozen.
      Lees de boeken van de Britse dj Mark Devling ‘Muzikale Waarheid’ deel 1, 2 & 3 over het illuminatibolwerk muziekindustrie en waarvan madonna het satanistische uithangbord is; gratis via een pdf-bestand te downloaden.

    • Misschien werkt ze motoriek niet zo lekker meer door al die gif prikken.
     Erg vervelend dan als je toetsen speelt.
     Als je het promoot dan kan je het zelf niet weigeren natuurlijk.
     Eric Clapton doet het ook niet zo lekker meer na de nodige gif prikken.
     En zo wel meer artiesten. Uitgeschakeld door het gif.

 8. Weg naar de stad geopend: Russen veroveren belangrijkste Oekraïense fort in Avdiivka – Grote thermobarische, brandgevaarlijke en luchtaanval

  De stad telt af – Russisch bruggenhoofd voor verdere aanval

  Het Russische leger boekt aanzienlijke successen in de richting van Avdeevka (Avdeevka of Avdiivka) toen het het belangrijkste fort van de Oekraïense strijdkrachten in de regio veroverde.

  De Oekraïners verloren een indrukwekkend hoog terrein met meerlaagse verdedigingswerken nabij de cokesfabriek van Avdeevsky, slechts een paar meter van de noordelijke buitenwijken van de stad. >>>

  https://warnews247.gr/oi-rosoi-katelavan-to-pio-simantiko-frourio-ton-oukranon-stin-avntiivka-megali-thermovariki-ebristiki-aeroporiki-epithesi-espase-tin-oukraniki-amyna/

 9. Ieder weldenkend mens ziet in dat het over en uit is met zelensky en zijn corrupte bende behalve Rat rutte die belooft nog wat extra steun op kosten van de belasting betaler .

  • bwah, slechts 3 miljardjes ….dat zijn peanuts voor Olland, toch ? ….en misschien krijgt Ruttemetutte wel een mooie job bij NATO, een zegen voor Olland !

   • Je schaamt je toch dood als Nederlander voor wat Nederland vertegenwoordigt in het buitenland de potten ollongren, bruins slot en pisnicht rutte straks gaan ze nog denken dat we hier allemaal zo zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in