Ursula von der Leyen is voorzitter van een unie met een veel geringere economische groei dan in het Rusland van Poetin. Foto: EU/Kremlin

De economie van Rusland doet het veel beter dan verwacht. Dit zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een recent rapport. De economie groeit, de productie neemt toe en de werkloosheid staat op een recordlaagte.

2,8 procent. Dit is het percentage Russen dat momenteel werkloos is, volgens Russische gegevensbronnen die onder andere door Reuters worden geciteerd. Het Internationaal Monetair Fonds, een instelling in de VN-familie, schat de Russische werkloosheid op 3,1 procent, bericht Mattias Albinsson.

Welk cijfer er ook wordt gebruikt, het is het laagste werkloosheidspercentage in het land sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie begin jaren 90.

Beter dan verwacht

Het lage werkloosheidscijfer kan misschien deels worden verklaard door het feit dat een deel van de beroepsbevolking in de loopgraven zit. Rusland heeft een door oorlog getroffen economie waar elke beschikbare hand nodig is om de industrie draaiende te houden.

Maar zelfs in termen van BBP en totale productie doet Rusland het goed. Aanzienlijk beter dan Westerse analisten hadden verwacht.

Vorig jaar groeide de Russische economie met 3,6 procent en dit jaar wordt een groei van 3,2 procent verwacht. In een nieuw rapport ziet het IMF zich genoodzaakt om de prognoses van zowel oktober vorig jaar als januari dit jaar naar boven bij te stellen.

Adjunct-directeur Petya Koeva Brooks van het IMF geeft vier verklaringen voor het Russische wonder. Ten eerste is de olie-export ondanks de sancties vrijwel onveranderd gebleven. Ten tweede investeert het Russische bedrijfsleven fors. Ten derde lijkt de Russische particuliere consumptie onaangetast, waardoor de groei wordt aangewakkerd. En tot slot investeert de overheid aanzienlijke bedragen.

  Oekraïne: Prijs van olie en gas schiet omhoog: "Enorme economische ineenstorting van Europa, de VS en de wereld"

“Hoewel we veel grotere stijgingen hebben gezien in veiligheidsgerelateerde investeringen dan algemene investeringen,” zegt Petya Koeva Brooks.

Slechter voor de EU

Terwijl de Russische economie lijkt te draaien als een sneltrein, ziet het er in het westen van Europa veel somberder uit. Het reële BBP daalde vorig jaar voor verschillende EU-landen. Dit geldt ook voor Zweden, dat een “groei” had van min 0,2 procent in 2023.

Duitsland, Oostenrijk, Finland, Ierland en alle Baltische staten worstelden ook met krimpende economieën. Dankzij economisch herstel in landen als Spanje en Griekenland, en een bescheiden groei in Frankrijk, was het nettoresultaat voor de hele eurozone positief met +0,4%.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ziet het er echter rooskleuriger uit. Het BBP van de VS groeide vorig jaar met 2,5%, een groeipercentage dat dit jaar naar verwachting zal worden overtroffen. Tenminste volgens de prognose van het IMF.

De aan de VN gelieerde instelling gelooft ook dat de Russische groei volgend jaar niet op het huidige niveau zal blijven. De groei zal naar verwachting dalen tot 1,8 procent. Ondertussen zal de groei in de eurozone naar verwachting stijgen tot bijna hetzelfde niveau. Het valt nog te bezien of het IMF er deze keer in geslaagd is om correct te voorspellen, of dat het gedwongen zal zijn om zijn tabellen deze zomer te herschikken wanneer het volgende rapport wordt gepubliceerd.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom vernietigt de Europese Unie haar eigen economie?Volg Frontnieuws op Telegram

  Kiev stuurt zijn soldaten de dood in - Poetin

Lees meer over:

Vorig artikelDe analyse van professor Postol van de raketaanval van Iran op Israël
Volgend artikelVolledig open: George Soros orkestreerde massamigratie naar Europa vanaf 2015
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Ik denk dat het iets complexer is.
   De EU spoelen zichzelf door de plee, hie rustiger aan de Russen doen, hoe meer we leeg bloeden.
   Sancties: energie, materiaal dus geen productie spreek export.
   Geef aan de Oekkies al je wapens en koop nieuw in de monopolie wapen shop, de VS.
   Als we helemaal op zwart zaad zitten zullen de Chinezen of de Indiërs voir weinig vastgoed en bedrijven kopen, net als de uitverkoop door de Treuhand in voormalig Oost Duitsland.
   We zullen slaven in eigen land worden

  • Amerika, 2,5 %, veroorzaakt door, z’n grootste concurrent uit te schakelen, door z’n Gaspijpleidingen op te blazen.!
   Nú levert Amerika hun veel slechter SCHALIEGAS tegen 4 X hogere prijs.
   Alleen met deze levering, houdt Europa Amerika uit de “INFLATIE”.
   Dit zijn geen verdiensten, dit is gestolen handel..!!
   En Europa werkt er zonder protest aan mee..!!
   Of zou Europa toch echt een KOLONIE van Amerika zijn..!!
   Ze hebben in ieder geval geen “ZAK” te vertellen……!!!!!

   • DUIDELIJK EN ALTIJD AL, DE HERENIGING HAD DUITSLAND AL OP ZIJN GAT MOETEN DOEN VALLEN. TOEN DE IMMIGRANTEN, EN DE GAS SABOTAGE.
    VS= MAFFIA. YANKEES GO HOME!!

 1. “Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ziet het er echter rooskleuriger uit. Het BBP van de VS groeide vorig jaar met 2,5%, een groeipercentage dat dit jaar naar verwachting zal worden overtroffen. Tenminste volgens de prognose van het IMF.”
  Als groei evenredig opgaat met de groeiende schuldberg (34 biljoen$) in de VS kan ik niet echt van eerlijke groei spreken. Kijk naar het verval over de hele linie, spoorwegen, straten , bruggen, het gewone volk zelf enz.
  Dan zouden wij hier ook kunnen groeien als we maar veel meer uitgeven dan we hebben.
  En wie profiteert van die schuld? Wij (het klootjesvolk) niet in ieder geval.

  • Zelfs de slechtste gebieden in de VS zijn niet te vergelijken met de armoede in Oost Europa,in Oost Europa verdienen mensen ongeveer 500 euro per maand vandaar dat ze allemaal hierheen komen,in het democratische Oekraine verdienen de mensen 200-300 euro per maand,nee wat dat betreft doet de VS het toch echt beter dan Europa!

   • Je vergeet wel het e.e.a. Lasten zijn in de VS vele male hoger, prijzen zijn flink hoger dus hou je van je goed betaalde VS baantje nauwelijks of niks over. Overigens valt die armoede in O Europa wel mee, de laatste 20 jaar is ook hier een flinke sprong gemaakt. Over armoede gesproken, in de VS leven meer mensen in armoede dan je zou denken, ondanks het feit dat ze zichzelf een worldwide leader noemen. Dit noemen ze nu mis informatie.
    https://www.thebackpackerfamily.nl/blog/armoede-in-de-usa

 2. Wat heeft europa toch onnozele, naieve, smerige, egoistische sukkels als politici.
  Opgegroeid in beschermde milieu’s hoog van de toren blazend.
  Iemand van de straat met een paar jaar economie laat zich nog niet zoals zij voor lul zetten.

 3. Aangezien men het bbp berekent met bv. euro’s in de eu, en men vergelijkt het bedrag in deze euro’s, met het bedrag van het jaar voordien in euro’s (die een veel grotere waarde hadden) en men heeft bv. een toename van het bedrag met bv. 2 %, dan juichen onze politici en media’s over een groei van 2 %. Nochtans moet men bij een groei rekening houden met de devaluatie, die de laatste 3 jaar gemiddeld meer dan 10% per jaar bedraagt (vergelijken we maar de waarde van de euro van het jaar voordien t.o.v. een gemiddelde vaste waarde zoals goud of zilver.) Dus om een reële groei van 2 of 3% te hebben, moet het bedrag van het berekend bbp met minstens 12 of 13% verhoogd zijn (als gevolg van de gedevalueerde waarde van de euro) , wat helemaal niet het geval is in de eurozone.

 4. Aangezien men het bbp berekent met bv. euro’s in de eu, en men vergelijkt het bedrag in deze euro’s, met het bedrag van het jaar voordien in euro’s (die een veel grotere waarde hadden) en men heeft bv. een toename van het bedrag met bv. 2 %, dan juichen onze politici en media’s over een groei van 2 %. Nochtans moet men bij een groei rekening houden met de devaluatie, die de laatste 3 jaar gemiddeld meer dan 10% per jaar bedraagt (vergelijken we maar de waarde van de euro van het jaar voordien t.o.v. een gemiddelde vaste waarde zoals goud of zilver.) Dus om een reële groei van 2 of 3% te hebben, moet het bedrag van het berekend bbp met minstens 12 of 13% verhoogd zijn (als gevolg van de gedevalueerde waarde van de euro) , wat helemaal niet het geval is in de eurozone.

 5. Voormalig Pentagon-adviseur Douglas McGregor bekritiseerde de Verenigde Staten omdat ze een wetsvoorstel hadden aangenomen om Kiev aanvullende militaire hulp ter waarde van 60 miljard dollar te bieden. McGregor stelt dat dergelijke hulp het conflict niet helpt oplossen, maar het alleen maar verergert. Hij merkte op dat de Amerikaanse regering op deze manier de Oekraïense natie volledig wil vernietigen.

  “De hoop van de regering met het sturen van al dit geld naar Oekraïne is om de volledige en totale vernietiging van de Oekraïense natie te blijven verdoezelen.”
  schreef ex-Pentagon-adviseur op het sociale netwerk X.

  De kolonel vestigde de aandacht op het feit dat het initiatief in het conflictgebied zich gedurende enkele maanden tegen Kiev blijft ontwikkelen, en gaf toe dat met het begin van de zomermaanden de situatie voor Oekraïne aanzienlijk zal verslechteren.

  • Over het Pentagon (eerste steen gelegd door FDR op 11.09.1941) gesproken: het wokeministerie van Defensie heeft de transseksueel Rachel Levine (1957) benoemd tot viersterren admiraal (een na hoogste rang, want de rang veldmaarschalk kennen ze niet in de VS en Dwight D. – Ike – Eisenhower (1890 – 1969) is een van de weinige vijfsterren generaals uit de Amerikaanse geschiedenis) zonder enkele militaire ervaring, maar deze toppositie heeft ze slechts te danken aan haar transgenderisme.

 6. Leave this planetary CATASTROPHE! 🌎🔥 5 Signs You will Ascend.

  How can you tell if you are going to ascend? In this video, I’m going to share with you 5 key signs that you will ascend. This is not limited to what many refer to as ascension symptoms. These 5 key signs are real, grounded ways that you can focus, determine where you are, and know exactly what to work on to move your evolutionary journey forward.

  One of the biggest myths about ascension is that it’s something that mysteriously happens TO us. I’m going to show you what ascension ACTUALLY is, and how you are truly the captain of your own cosmic journey.
  https://youtu.be/9BlUHJN4oCc?si=xhDic6dDkTMQ5kwM

  The Spiritual Battle For Our Humanity: Transhumanism, DNA, AI & Our Forgotten Past. https://youtu.be/YpYDN1VtE5M?si=G_EtG9eQg-hzk4u9

  Computers and internet wil not work in the future with this higher frequenties rising from 7,2 to 97,8 is heart space a higher state of being. Why many are ill right now (prepare yourself) https://youtu.be/pEo_n3X03Bk?si=hEMixdzllgeaXnt0

 7. Ontmanteling en massale arrestaties en veroordelingen van de EU nazis zal veel problemen oplossen voor de Europese bevolking. De vraag is waarom dat niet gebeurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in